چرا مایونز چاق‌کننده است؟


لقمه: بزرگ‌ترین آرزوی هر مادر و پدری این است كه كودكش هم رشد طبیعی داشته باشد و هم از گزند بیماری‌ها در امان بماند. با توجه به اهمیت خاص سلامت كودكان، لازم است به تغذیه آنها توجه كافی شود.

دوران کودکی از نظر علم تغذیه بسیار مهم است زیرا اگر عادت‌های غذایی نادرست در این سنین در وجود كودك نهادینه شود، تغییر آن در بزرگسالی بسیار مشكل خواهد بود. معمولا بیشتر كودكان علاقه خاصی به مصرف انواع سس‌ها از جمله سس مایونز دارند در حالی كه این ماده خوراكی، علاوه بر چربی بالا، مواد شیمیایی نگهدارنده‌ای دارد كه مصرف زیاد آنها مضر است.

با توجه به اینكه بسیاری از موادغذایی پرکالری هستند و چگالی انرژی در آنها بالاست یعنی به نسبت وزنشان كالری فراوانی دارند، سس مایونز هم از این قاعده مستثنی نیست و جزو این گروه از موادغذایی محسوب می‌شود و افراط در مصرف آن در دوران كودكی از یك‌سو باعث تجمع چربی‌ و بروز چاقی صددرصد در بزرگسالی و از سوی دیگر باعث بروز اختلال در عملكرد مكانیسم‌های سیری و گرسنگی و افزایش كالری دریافتی می‌شود.

به عبارت دیگر، اگر در حالت عادی كودكی با خوردن 8 قاشق غذا سیر می‌شود، با مصرف سس مایونز كه تركیب‌های موجود در آن تاثیر منفی روی مركز سیری می‌گذارد، مقدار حجم غذای مصرفی به 12 قاشق افزایش می‌یابد.

با توجه به اینكه متخصصان تغذیه معتقدند باید در زمان كودكی ذائقه و وزن كودك كنترل شود، اگر كودكتان به مصرف سس مایونز علاقه دارد، حتما برای كاهش میزان چربی موجود در سس به آن ماست کم‌چرب یا بدون چربی اضافه كنید. علاوه بر این افزودن ماست باعث افزایش ارزش تغذیه‌ای و محتوای كلسیم موجود در آن می‌شود.

اگر كودك با افزودن ماست به سس، از خوردن آن امتناع می‌كند و بهانه می‌گیرد، می‌توان از سس‌های مایونز كم‌چرب كه در تولید آنها، عوامل حجم‌دهنده طبیعی جایگزین چربی شده‌اند، استفاده كرد.

این حجم‌دهنده‌ها قوام خاصی به سس می‌دهند و درضمن كالری كمتری هم در مقایسه با سس‌های مایونز معمولی دارند. فراموش نكنید افراط در مصرف سس مایونز در كودكان باعث چاقی مفرط می‌شود اما مصرف تفننی آن تغییر ذائقه كودك را به دنبال خواهد داشت.


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 1000 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۶ تير بازدید: 3930 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کمتر از یک درصد بذر کشور وارداتی است ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 کیفیت نان‌ها به نوع آرد بر می‌گردد نه کیفیت گندم! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
3 تغییر الگوی کشت به نجات از بحران آب می انجامد! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
4 تغییر ذهنیت از کارمندی به کارآفرینی ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
5 خوردن اسپاگتی به سبک و روش ایتالیایی‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
6 عامل ایجاد تندی فلفل چیست و چه تاثیری بر بدن دارد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
7 نکاتی برای درست کردن لازانیا در روش های مختلف ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
8 رسپی شامی پوک به همراه سس ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
9 سالسا و چیپس ترتیلا ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
10 طرز تهیه مینی تاکوی مرغ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
11 تاکوی ماهی با سس تارتار چیپوتله ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان


نظرات


فهیمه خاضعین

لطف کرده دستور غذایی که بشود به مدت پنجاه دقیقه زنگ حرفه و فن تهیه کرد بگذارید.

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص تغذیه‌ای تخم پرندگان وقتی وارد بازارهای محلی شهرهای شمالی کشورمان می‌شو...

  بهترین شیوه پخت غذا آن چه خانم های خانه دار باید به آن توجه کنند این ا...

  عجیب‌ترین روش های خوراکی مقابله با سرماخوردگی غذاهای طبیعی خیلی بیشتر از غذاهای پرکالری خاصیت دا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت