چرا مایونز چاق‌کننده است؟


لقمه: بزرگ‌ترین آرزوی هر مادر و پدری این است كه كودكش هم رشد طبیعی داشته باشد و هم از گزند بیماری‌ها در امان بماند. با توجه به اهمیت خاص سلامت كودكان، لازم است به تغذیه آنها توجه كافی شود.

دوران کودکی از نظر علم تغذیه بسیار مهم است زیرا اگر عادت‌های غذایی نادرست در این سنین در وجود كودك نهادینه شود، تغییر آن در بزرگسالی بسیار مشكل خواهد بود. معمولا بیشتر كودكان علاقه خاصی به مصرف انواع سس‌ها از جمله سس مایونز دارند در حالی كه این ماده خوراكی، علاوه بر چربی بالا، مواد شیمیایی نگهدارنده‌ای دارد كه مصرف زیاد آنها مضر است.

با توجه به اینكه بسیاری از موادغذایی پرکالری هستند و چگالی انرژی در آنها بالاست یعنی به نسبت وزنشان كالری فراوانی دارند، سس مایونز هم از این قاعده مستثنی نیست و جزو این گروه از موادغذایی محسوب می‌شود و افراط در مصرف آن در دوران كودكی از یك‌سو باعث تجمع چربی‌ و بروز چاقی صددرصد در بزرگسالی و از سوی دیگر باعث بروز اختلال در عملكرد مكانیسم‌های سیری و گرسنگی و افزایش كالری دریافتی می‌شود.

به عبارت دیگر، اگر در حالت عادی كودكی با خوردن 8 قاشق غذا سیر می‌شود، با مصرف سس مایونز كه تركیب‌های موجود در آن تاثیر منفی روی مركز سیری می‌گذارد، مقدار حجم غذای مصرفی به 12 قاشق افزایش می‌یابد.

با توجه به اینكه متخصصان تغذیه معتقدند باید در زمان كودكی ذائقه و وزن كودك كنترل شود، اگر كودكتان به مصرف سس مایونز علاقه دارد، حتما برای كاهش میزان چربی موجود در سس به آن ماست کم‌چرب یا بدون چربی اضافه كنید. علاوه بر این افزودن ماست باعث افزایش ارزش تغذیه‌ای و محتوای كلسیم موجود در آن می‌شود.

اگر كودك با افزودن ماست به سس، از خوردن آن امتناع می‌كند و بهانه می‌گیرد، می‌توان از سس‌های مایونز كم‌چرب كه در تولید آنها، عوامل حجم‌دهنده طبیعی جایگزین چربی شده‌اند، استفاده كرد.

این حجم‌دهنده‌ها قوام خاصی به سس می‌دهند و درضمن كالری كمتری هم در مقایسه با سس‌های مایونز معمولی دارند. فراموش نكنید افراط در مصرف سس مایونز در كودكان باعث چاقی مفرط می‌شود اما مصرف تفننی آن تغییر ذائقه كودك را به دنبال خواهد داشت.


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 1000 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۶ تير بازدید: 4068 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پرآبی ایران‌ یک توهم است؛ تهران فقیرترین استان از نظر آب ۱۴۰۴ جمعه ۲۵ مرداد
2 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
3 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
4 قرارداد جدید «بیمه تکمیلی» بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد/ تعهدات از اول آذر لازم‌الاجراست ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
5 کمتر از یک درصد بذر کشور وارداتی است ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
6 کیفیت نان‌ها به نوع آرد بر می‌گردد نه کیفیت گندم! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
7 تغییر الگوی کشت به نجات از بحران آب می انجامد! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
8 تغییر ذهنیت از کارمندی به کارآفرینی ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
9 خوردن اسپاگتی به سبک و روش ایتالیایی‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
10 عامل ایجاد تندی فلفل چیست و چه تاثیری بر بدن دارد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
11 نکاتی برای درست کردن لازانیا در روش های مختلف ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر


نظرات


فهیمه خاضعین

لطف کرده دستور غذایی که بشود به مدت پنجاه دقیقه زنگ حرفه و فن تهیه کرد بگذارید.

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حفظ تعادل وزن با مصرف میوه مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد که استفاده از م...

  لزوم انتخاب یک الگوی تغذیه‌ای مناسب پس از چهل سالگی متخصصان تغذیه و سلامت می‌گویند، زمانی که به سن 40 ...

  دزدان انرژی را بشناسید لقمه: شناسایی و مقابله با دزدان انرژی کار سختی نیس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

موج پنجم کرونا هم از راه رسید/ هشدار برای پایتخت پایگاه خبری لقمه: سرانجام علائم موج پنجم کرونا هم در نقاطی از کشور نمایان شد تا از هم اکنون آماده روزهای سخت بیماری و تکرار تجربه‌های تلخ موج های قبلی باشیم.
چند نکته کاربردی برای سفید کردن دندان ها یک لبخند زیبا قبل از هر فاکتور دیگری توجه اطرافیان ما را بویژه در اولین ارتباط، جلب می کند و شاید نخستین عامل ظاهری است که بواسطه آن، مورد قضاوت دیگران قرار می گیریم. داشتن دندان های خراب، زرد و معیوب می تواند تاثیر نامطلوب بر زندگی و حتی حرفه افراد داشته باشد که این امر در زنان بیشتر صدق می کند.
آیا چیپس خانگی هم بد است؟ بیشتر چیپس ‏های خانگی بسته ‏بندی شفاف دارند. وقتی این بسته ‏بندی ‏ها در معرض نور آفتاب قرار می‏ گیرد، روغن داخل ورقه ‏های سیب‏ زمینی بیشتر پراکسید می ‏شود و ترکیب‌ های مضر بیشتری تولید می‏ کند.
کاهش احساس گرسنگی با ورزش متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید تاکید کردند که برخلاف یک باور غلط عمومی ورزش کردن نه تنها باعث افزایش اشتها نمی‌شود بلکه همچنین می‌تواند احساس گرسنگی را سرکوب کند.