کاهش 43درصدی بارندگی بهاری و نگرانی کشاورزان مازندران


پایگاه خبری لقمه: مازندران بهار امسال را با کاهش 43 درصدی بارندگی نسبت به بهار سال قبل پشت سر گذاشته و این امر سبب نگرانی کشاورزان نسبت به پائین رفتن آب سفره های زیرزمینی و خشکسالی شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، هواشناسی مازندران در تازه ترین گزارش از وضعیت بارندگی ، میزان بارش در سه ماه بهار امسال را حدود 92 میلی متر اعلام کرد. 

این میزان بارندگی نسبت به میانگین بلند مدت حدود 16درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 43درصد کاهش نشان می دهد.

میزان بارش در سه ماه بهار سال گذشته حدود 162 میلی متر بوده است .

بر اساس گزارش هواشناسی مازندران بیشترین کاهش بارندگی در فصل بهار امسال به ترتیب در 15ایستگاه هواشناسی مازندران از گلوگاه حدود 37درصد ،دشت ناز 31 ، کجور 27، بابلسر 25، ساری، 24، کیاسر 22، بلده 21 ، پل سفید 19 ،نوشهر 14، آلاشت 12، بندر امیر آباد 11، رامسر 10 ، سیاه بیشه هفت و قراخیل قائمشهر 2 درصد کاهش بوده است.

هر چند خرداد ماه کم بارش ترین ماه های سال در استان مازندران محسوب می شود اما در خرداد ماه امسال خیلی کمتر از نرمال بارش اتفاق افتاد.

در خرداد ماه امسال حدود 3میلیمتر باران در مازندران باریده است که نسبت به میانگین بلند مدت حدود 88درصد و نسبت به خرداد سال گذشته حدود 91درصد کاهش نشان می دهد.

تحلیل هواشناسی مازندران از متوسط بارش 9ماهه سال زراعی ( سال آبی 95- 96 از مهر ماه سال قبل تا پایان خرداد ماه امسال ) نشان می دهد که حدود 498میلمتر بارندگی در استان اتفاق افتاده است که نسبت به دوره بلند مدت حدود 13درصد و نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته حدود 24درصد کاهش داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران امسال 213هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان زیر کشت برنج رفته است و اکنون در مرحله خوشه دهی قرار دارد.

دوره کاشت ، داشت و برداشت شالی در مازندران از زمان نشاء بسته به شرایط جوی 75 تا 90 روز است و شالیزارها نیز پس از مرحله نشاء تا به بار نشستن محصول به بیشترین میزان آب نیاز دارند. 

از آنجایی که در سه سال اخیر کشت دوباره نشا برنج یا تولید برنج به روش پرورش ساقه شالی ( رتون ) در شالیزارهای مازندران رونق خاصی گرفته است، بارندگی در فصل بهار از اهمیت خاصی برای پر شدن حفره های زیر زمینی و آبیاری شالیزارها دارد.

بنابراین کاهش بی سابقه بارندگی در فصل بهار امسال ، کشاورزان مازندران را برای کشت دوم شالی نگران کرده است.

اگر چه آب شالیزارهای مازندران در سال های نه چندان دور بیشتر از آب بندان هایی تامین می شد که ذخایر آبی آن را بارش های پائیزی و زمستانی تامین می کرد، ولی روی آوری کشاورزان به کشت بیشتر برنج از دهه 60 به بعد و خشکسالی های 30 سال اخیر سبب شد تا بهره برداری از آب های زیرزمینی مورد توجه قرار گرفته و افزایش یابد. 

بر اساس آمار شرکت آب منطقه ای مازندران ، هم اکنون حدود 81 هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد . 

اگر چه آمار رسمی و دقیقی از تعداد چاههای غیرمجاز وجود ندارد ، ولی گمانه زنی ها آمار این بخش را تا 2برابر چاههای مجاز هم برآورد می کند. 

استان مازندران 120 رودخانه اصلی و فرعی دارد که حدود 460 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان به روش های مختلف از جمله سردهنه ها ،آبیاری می شوند. 

مازندران دارای 2سد بزرگ شهید رجایی و البرز و هشت سد کوچک با ظرفیت 324 میلیون مترمکعب است که امسال به طور میانگین 85 درصد ظرفیت این سدها پر شد. 

800قطعه آببندان با ظرفیت 350 میلیون متر مکعب در استان مازندران وجود دارد که امسال 96درصد از ظرفیت این آببندان ها نیز پر شد.

بر اساس آمارهای رسمی، توان بالقوه آب مازندران در حد 6میلیارد و ‎ 600میلیون مترمکعب است که از این مقدار چهار میلیارد و ‎ 900میلیون مترمکعب آب های سطحی و بقیه آب های زیرزمینی است. 

به طور میانگین سالانه حدود یک میلیارد و ‎ 550میلیون مترمکعب آب در بخش آب های سطحی و یک میلیارد و ‎ 350میلیون مترمکعب در بخش آب زیرزمینی در مازندران بهره برداری می شود. 

مازندران با تولید سالانه 950 هزار تن برنج سفید، 42 درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 10301 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير بازدید: 2365 ساعت: 12:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گسترش بارندگی به اکثر استان‌ها و احتمال بارش برف و وقوع سیلاب ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
2 پیش‌بینی بارش بیشتر در بهار ۱۴۰۱ برای کشور/آب های زیرزمینی کشور ا ز بین رفته است ۱۴۰۰ شنبه ۴ دي
3 زمان آلودگی هوا با این موادغذایی بدنتان را سم زدایی کنید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
4 بارندگی ها 28 درصد افزایش یافت/ افت بارش در فلات مرکزی ایران ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
5 ٧٩٠ تن جو توزیع شد/کشاورزان به نایلون نیاز دارند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
6 براشت ماهیان گرم آبی تا اوایل اسفندادامه دارد ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
7 ۶۵ درصد مطالبات چایکاران پردخت شد/کاهش ۷۰۰۰ تنی چای به دلیل خشکسالی ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
8 خرید ۹ میلیون تن گندم تا ۱۲ شهریور سال جاری ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
9 کاهش ۲۷ درصدی واردات جو برای حمایت از تولید داخل/ درخواست کاهش زمان تعرفه فصلی جو ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
10 کاهش احتمال بروز تنش آبی در شالیزارهای گیلان با بارندگی های اخیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  استفاده از ظروف مسی مس بدن را تامین نمی‌کند کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم...

  رژیم پرچربی رفتار و احساس را تغییر می‌دهد محققان کانادایی اعلام کردند که خوردن غذاهای چرب و ...

  10 خوراکی سالم مخصوص لاغرها چاقی بسیار زیاد و یا کمبود وزن هر دو از جمله موارد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پایین‌ترین هزینه ماهانه یک خانواده 5 نفره چقدر است؟ در سالهای اخیر که معجزات هزاره سوم پولهای نفت کشور را با شعبده بازی و شامورتی بازی غیب کرده و تحریم را بر سر ملت ریخته اند، مهمانی ناخوانده به نام گرسنگی به خانه های اقشاری از مردم راه یافته است. اکنون هربار که به مغازهای پا میگذاری، گرسنه ای سر میرسد و از تو تقاضا میکند برایش تکه ای پنیر یا قالبی کره یا بسته ای نان بخری. هرچقدر هم در گوش ما بخوانند که این گدایان ثروتمندند و حقه بازند و زیر پوشش باندهای مافیایی فعالیت میکنند، به خرج ما نمیرود چون ما با چشم میبینیم که از سال 84 تا 92 ما که ما باشیم و شغل داریم و سر هر ماه حقوقی به حساب مان ریخته میشود، در خرج زندگی لنگ میزنیم...
توصیه‌ها و هشدارهای تغذیه‌ای در مسافرت اسهال مسافرتی یکی از آن بیماری‌هایی است که هر مسافری را تهدید می‌کند.
بد‌ترین ظرف برای نگهداری ادویه‌جات اسانس‌ها به عنوان حلال ظروف پلاستیکی محسوب می‌شوند و با حل کردن پلاستیک مقدار زیادی از مواد مضر آن را به خود جذب می‌کنند.
توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذایی به کاهش دردهای مزمن کمک می‌کنند.