وزارت بهداشت هشدار داد:‌ تولید بستنی‌های سنتی با زعفران تقلبی


این تقلب‌ها بیشتر در محصولات فله‌ای نظیر بستنی‌های سنتی مشاهده می‌شود.

به گزارش لقمه، اكرم فراهانی در گفت و گویی با بیان اینكه كنترل بخشی از اسانس‌هایی كه به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی و دارویی استفاده می‌شود بر عهده وزارت بهداشت و كنترل بخشی دیگر بر عهده معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور است، اظهار كرد: میزان تقلب در طعم دهنده‌ها و رنگ‌ها بالاست، زیرا مردم قادر به تشخیص آن نیستند.
وی اضافه كرد: به عنوان مثال با توجه به گرانی زعفران، هم رنگ و هم طعم زعفران می‌تواند مورد تقلب قرار بگیرد. برخی تولید كنندگان از رنگ‌های مجاز خوراكی استفاده می‌كنند كه كیفیت زعفران طبیعی را ندارد.
فراهانی با بیان اینكه علاوه بر زعفران‌های بسته بندی شده در بازار، از زعفران‌های تقلبی و سایر طعم دهنده‌ها در تولید بستنی‌ها استفاده می‌كنند، گفت: طبیعتا انتظار داریم بستنی‌های میوه‌ای حاوی طعم طبیعی میوه‌ها باشند، تا مردم هم در حین استفاده كمتر آسیب ببینند.

وی افزود:‌ البته كارخانه‌هایی كه تحت نظر وزارت بهداشت هستند، كنترل می‌شوند.
فراهانی با اشاره به اینكه حتی ممكن است كافی شاپ‌هایی كه خودشان بستنی تولید می‌كنند از طعم دهنده‌ها و اسانس‌های مصنوعی و تقلبی استفاده كنند،‌ گفت: لازم است نظارت بیشتری بر این مراكز صورت پذیرد.
كارشناس مسئول واحد اسانس آزمایشگاه مرجع كنترل غذا و دارو با بیان اینكه كنترل PMS برای فرآورده‌هایی نظیر بستنی در فصل تابستان شدت می‌یابد، عنوان كرد: در سال گذشته در حدود 3 درصد از بستنی‌ها، آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌هایی كه در بازار به صورت فله‌ای و «باز» عرضه می‌شدند، از طعم دهنده‌های تقلبی استفاده شده بود.

فراهانی بر انجام تست‌های حرفه‌ای سریع (Rapid tests) برای كنترل این محصولات تاكید كرد و گفت: توصیه می‌كنیم مردم از مواد غذایی بسته بندی شده استفاده كنند.
وی با بیان اینكه مردم در حالت عادی قادر به تشخیص تقلبی بودن طعم دهنده‌های مورد استفاده در محصولات غذایی نیستند، گفت: مگر آن كه تغییر رنگ محسوس بوده و طعم و بوی زننده‌ای از آن محصول به مشام برسد.
به گفته كارشناس مسئول واحد اسانس آزمایشگاه مرجع كنترل غذا و دارو اسانس‌های تقلبی می‌توانند عوارض كبدی، حساسیت‌های پوستی و ناراحتی‌های گلو را برای مصرف كننده به دنبال داشته باشند.


نقل از :ایسنا

کد: 1036 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۳۰ ارديبهشت بازدید: 3536 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا بادام ایرانی از بادام‌های خارجی بهتر و گران‌تر است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 فیلمهای جشنواره فجر با چاشنی ژامبون و دلستر ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۵ بهمن
4 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
6 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
7 مروری بر ۳۰ خاصیت بی نظیر خربزه/مصلح خربزه چیست ؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۴ مرداد
8 آموزش پخت غذاهایی با صرفه اقتصادی در آشپزی با مامان ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
9 ادویه مخصوص ماهی سرخ کرده چیست/ طرز تهیه ادویه ماهی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۳ آبان
10 علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۱ تير
11 راز ماندگاری شیر عالیس بیرون از یخچال و بدون مواد نگهدارنده ۱۳۹۸ شنبه ۲۴ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  لبنیات محلی بخوریم یا نه؟ آیا واقعا این لبنیات محلی و طبیعی هستند و چه افراد...

  برای سلامت قلب چقدر آجیل بخوریم؟ آجیل حاوی کالری بالایی است و افراط در مصرف آن موجب...

  مواد غذایی که بدن را سم زدایی می کنند اگر می خواهید وزنتان را کاهش دهید و یا به انرژی بی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این شایعات به ملون نمی چسبد! پایگاه خبری لقمه: ملون نه تنها سرطانزا نیست بلکه با توجه به خواص زیادی که دارد تقریباً شبیه ابرقهرمان میوه ها به نظر می رسد.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.
تاثیر ایجاد دالان‌های امن برای ارسال غلات به خارج از بنادر اوکراین پایگاه خبری لقمه: مذاکرات بین روسیه، سازمان ملل، ترکیه و اوکراین بر شرایط عبور ایمن کاروان‌های غلات به خارج از اودسا و همچنین ادعاهای روسیه مبنی بر اینکه تحریم‌های غرب ارسال کودهای شیمیایی را محدود می‌کند، متمرکز است.
شکم شما به 9 دلیل بزرگ می شود از منظر محققان هلندی كسانی كه شكمی چاق دارند، فشار خون‌شان هم بالاتر است و بیشتر به مشكلات كلیوی دچار می‌شوند.