فست فودها و اختلال در سوخت و ساز بدن


پایگاه خبری لقمه: پیر، جوان، کودک، چاق، لاغر، عادی، در هر شرایطی که هستید باید از خطرهای هر روز و هر شب رفتن به همبرگر فروشی و پیتزا فروشی آگاه باشید و سعی کنید دفعات این برنامه‌ها را به حداقل برسانید. اما اگر چاق هستید، به دانسته‌هایتان این را هم اضافه کنید، خطر فست فودها، علاوه بر چاق کردن افراد و افزایش خطر بیماری‌های قلبی، اختلال در سوخت و ساز بدن است که به ویژه در افراد چاق بیشتر است. یعنی آدم هایی که چاق هستند، بیشتر از افراد لاغر، از این غذاها آسیب می بینند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، فست فود یا غذای حاضری غذایی است که از رستوران‌های فست فود تهیه می‌شود. انواع ساندویچ، همبرگر، چیزبرگر، پیتزابرگر، ماهی و میگوی سوخاری، هات داگ، فیله استیک گوشت یا مرغ، سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سوخاری، ناگت مرغ، انواع پیتزا، سمبوسه و پکوره و انواع سالاد در فهرست غذای رستوران‌های فست فود به چشم می‌خورد. در این رستوران‌ها، غذای از پیش آماده را در مدت کوتاهی بعد از سفارش، به مشتری تحویل می‌دهند.

میر در گفت‌وگویی، منطقه سیستان و بلوچستان، گفت: غذاهای حاضری اغلب به صورت یکجا، در حجم زیاد و از پیش آماده می‌شود. غذا را در طول روز گرم نگه می‌دارند یا اینکه هنگام دریافت سفارش، دوباره آن را گرم می‌کنند. رمز موفقیت رستوران‌هایی که این غذاها را تهیه می‌کنند، در سرعت پذیرایی، قیمت نسبتاً پایین و از همه مهم‌تر طعم خوب و متفاوت غذای آنهاست. همچنین روال معمول در بیشتر رستوران‌های فست فود این طور است که اول پول را می‌گیرند، بعد غذا را می‌دهند.

وی افزود: محققان سعی کردند سه موضوع، یعنی چاقی، خوردن فست فود و میزان رادیکال‌های آزاد در خون افراد را، به نوعی به هم ارتباط بدهند. یک وعده غذایی با محتوای انرژی 1800 کالری، شامل یک همبرگر بزرگ، سیب زمینی سرخ شده، لیوان بزرگ نوشابه گازدار و یک کیک پای سیب به عنوان دسر، به دو گروه از داوطلبان با وزن طبیعی و چاق داده شد. آزمایش خون دو ساعت بعد نشان داد در هر دو گروه، میزان رادیکال‌های آزاد بالا رفته، اما یک ساعت بعد در گروه با وزن طبیعی، این مواد سمی کاهش پیدا کردند، ولی در افراد چاق این اتفاق نیفتاد.

وی بیان کرد: وقتی این نتایج، با گروهی از افراد داوطلب مقایسه شد که همین مقدار 1800 کالری را، با استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر و سبزی و میوه تامین کرده بودند، نتایج جالبی ه دست آمد. هیچ گونه افزایشی در میزان رادیکال‌های آزاد بدن و سطح التهابی به وجود نیامد.

وی تاکید کرد: غیر از محتوای کربوهیدراتی و چربی بالای این خوراکی‌ها، یک عامل خطرناک دیگر هم در این نوع غذاها وجود دارد که می‌تواند خطرهای زیادی داشته باشد و آن میزان نمک آنهاست. برخی از خوراکی‌ها و پیش غذاها و تنقلات به صورت نیمه آماده در کارخانه ساخته می‌شود که برای جلوگیری از فساد آنها، نمک زیادی به آنها زده می‌شود و بررسی‌ها علمی، میزان بالای نمک این گونه خوراکی‌ها را تائید می‌کند.

میر خاطرنشان کرد: غذاهای حاضری اغلب به صورت یکجا، در حجم زیاد و از پیش آماده می‌شود. رستوران‌ها غذا را در طول روز گرم نگه می‌دارند یا اینکه هنگام دریافت سفارش، دوباره آن را گرم می‌کنند. رمز موفقیت رستوران‌هایی که این غذاها را تهیه می‌کنند، در سرعت پذیرایی، قیمت نسبتاً پایین و از همه مهم‌تر طعم خوب و متفاوت غذای آنهاست.

وی در پایان گفت: روال معمول در بیشتر رستوران‌های فست فود این طور است که اول پول را می‌گیرند، بعد غذا را می‌دهند. خیلی از این رستوران‌ها، رستوران‌های واقعی نیستند. چون جایی برای نشستن و غذا خوردن ندارند. از این نظر بیشتر شبیه یک فروشگاه عرضه مواد غذایی هستند. خیلی از رستوران‌های فست فود بخشی از یک سازمان زنجیره‌ای هستند. از آنجایی که راه‌اندازی فروشگاه‌های فست فود نیاز به امکانات چندانی ندارد و فضای بزرگی هم نمی خواهد، نمونه‌های شخصی و مستقل آن، مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه مثل کشور خودمان، رو به افزایش است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


 


نقل از :ایسنا

کد: 8645 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۱۲ دي بازدید: 3722 ساعت: 11:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
2 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
3 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
4 اهدای جایزه ویژه انجمن مخترعین اروپا به مخترع ایرانی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ ارديبهشت
5 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
6 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
7 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
8 تبلیغ عجیب یک شرکت داروسازی در سطح تهران ۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
9 مصرف فست فودها بیماری التهاب روده را تشدید می کند ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
10 تضمین سلامت قلب با رژیم غذایی گیاهی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
11 یک روز گشت با تعزیراتی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه غذا بخوریم تا فشار خون نگیریم وزارت بهداشت مجموعه‌ایی از دستورالعمل‌ها در رابطه ...

  تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزا...

  آهن موجود در گوشت قرمز سرطانزاست دانشمندان معتقدند سطح بالای آهن موجود در گوشت قرمز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نوشیدن نوشابه گازدار و ۱۰ بلایی که سرمان می‌آید پایگاه خبری لقمه: تقریبا می‌توان گفت که اغلب افراد نوشابه مصرف می‌کنند؛ اما اگر مضرات و عوارض جبران‌ناپذیر نوشابه را بدانند شاید از نوشیدن نوشابه پشیمان شوند.
وقتی فک‌تان خرت خرت می‌کند «فکم موقع باز و بسته کردن صدا می‌دهد، نمی‌توانم درست غذا بجوم، وقتی غذا می‌خورم زود فکم خسته می‌شود و بی‌دلیل درد می‌کند ...» اینها و چندین شکایت مشابه از جمله رایج‌ترین مشکلاتی است که بیماران در کلینیک‌های دندانپزشکی به دندانپزشک ابراز می‌کنند و به‌دنبال راه درمان آن هستند؛ مشکلاتی که از آنها با عنوان اختلالات مفصل گیجگاهی فکی یاد می‌شود و افراد بسیاری در سطح دنیا به آن مبتلا هستند.
سکته یک کودک 9 ساله به دلیل چربی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هر چه تعداد مواد غذایی در حالت فریز شده در یک خانه بیشتر شود میزان سلامت عمومی اعضای خانواده کاهش می‌یابد.
آشنایی با الفبای ویتامین‌های مورد نیاز پوست احتمالش وجود دارد که پوستتان به اندازه‌ی کافی مواد مغذی دریافت نکند.