توسعه کشاورزی الگوی مناسبی ندارد/به مسئله آب و بازار کشاورزی توجه شود


پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس کشاورزی اظهار کرد: گرچه عملکرد وزارت جهاد کشاورزی نسبتا مثبت بوده است اما برای توسعه بخش کشاورزی الگوی مناسبی وجود ندارد و به نظر می‌رسد در آینده باید به مسئله آب و بازار کشاورزی توجه بیشتری شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، غلامرضا سلطانی - عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز - در گفت‌وگویی، اظهار کرد: عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در حالت کلی طی چهار سال گذشته نسبت به سالهای قبل از آن مثبت ارزیابی می شود و دارای ویژگی های مناسبی بوده است. اما مهمترین انتقادی که می‌توان به این بخش وارد کرد که تنها به وزیر ربط ندارد این است که برای توسعه بخش کشاورزی، الگو و مدل مناسبی وجود ندارد و اگر چنین الگویی به وجود نمی آید مشکلات حاد بخش کشاورزی قابل حل نیست.

 

وی افزود: کشاورزی از منظر اقتصادی یک سیستم محسوب می شود که دارای اجزای مختلفی است و آنها را باید با یکدیگر دید و مهمترین نقطه ضعف برنامه‌هایی که اجرا می شود این است که بسیاری از آنها کوتاه مدت است و اگر از منظر بلندمدت نگاه کنیم متوجه می‌شویم که حلقه‌های گم‌شده ای دارد که باید به آن توجه کرد.

 

سلطانی ادامه داد: یکی از حلقه‌های گم‌شده‌ای که باید به آن بیش از پیش توجه کرد، زنجیره ارزش یک محصول کشاورزی از مرحله پس از تولید تا بازار داخلی و صادراتی است که تا نظام درستی پیدا نکند نمی توانیم مسائل و مشکلات مبتلا به آن را مانند اشتغال حل کنیم.

 

وی با تاکید بر اینکه همه مسائل و برنامه های بخش کشاورزی باید با محوریت و در نظر گرفتن مشکلات و بحران آب و خاک به مرحله اجرا برسد، گفت: هم اکنون مشکلات بسیاری در بخش کشاورزی وجود دارد که باعث مهاجرت از روستاها به شهرها شده است اما باید همه تلاش خود را به کار ببندیم تا این مهاجرت متوقف و حتی روند آن معکوس شود. در واقع نیروی کار روستایی به هر طریقی که شده باید در روستاها حفظ شده و مورد حمایت قرار گیرند.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز اظهار کرد: عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در چهار سال گذشته و از منظر کوتاه مدت نسبتاً مناسب و قابل قبول بوده است، چرا که به عنوان مثال بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده وضعیت بهره وری تولید محصولات کشاورزی بهتر از سال‌های گذشته شده است و کادر مدیریتی بخش کشاورزی کارآمد و جزو افراد متخصص بوده اند.

 

سلطانی در خصوص برنامه‌های مهمی که باید مد نظر وزارت جهاد کشاورزی در چهار سال آینده قرار گیرد نیز، اظهار کرد:  یکی از مهمترین اولویت هایی که باید در آینده مد نظر وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد نظام بازار است، چراکه کشاورزان زحمت بسیاری برای تولید محصولات مختلف می‌کشند اما همواره محصول‌شان روی دستشان می ماند و این وضعیت به هیچ وجه مناسب نیست و در درجه بعدی مسئله آب و مدیریت منابع آبی است که مدیریت آن ضعیف بوده و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر نیز آموزش و فرهنگ سازی در استفاده از آب نیز بسیار ضعیف است و باید بیشتر روی آن کار شود، چرا که اگر آموزش درست مورد توجه قرار نگیرد پیامدهای نامناسبی برای وزارت جهاد کشاورزی و این بخش خواهد داشت.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10398 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد بازدید: 1964 ساعت: 1:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
2 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
4 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
6 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
7 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
8 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
11 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سالم‌ترین مخلفات برای ساندویچ می خواهید یک ساندویچ خوشمزه درست کنید؟ می توانید چ...

  ظروف تفلون کوتاه قدی می‌آورد/ ضایعات پوستی با ظروف تفلون افزایش یافت از آنجایی که استفاده از ظروف تفلون در بین مردم افز...

  تصفیه یونهای آب برای قلب مضر است یک متخصص تغذیه گفت: ‌‌آبهایی که توسط تصفیه‌کننده‌ه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میزان مجاز مصرف روزانه میوه و سبزیجات چقدر است؟ محققان می‌گویند خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید است؛ اما چرا 5 واحد میوه و سبزیجات؟
دیگرشیفت‌های 12 ساعته ترس ندارد نخوردن صبحانه و غذا، ورزش نکردن و احساس خستگی درشیف‌های کاری 12 ساعته موجب مشکلات زیادی برای بدن می‌شود و این شکل زندگی آسیب‌های جدی به بدن وارد می‌کند. در مطالعات جدید عنوان شده است که شیفت‌های کاری 12 ساعته، حتی روی افزایش وزن نیز تاثیر دارند و فرد را به سمت چاق شدن سوق می‌دهند.
اولین دایناسور‌ها چه چیز‌هایی می‌خوردند؟ پایگاه خبری لقمه: پژوهشگران دانشگاه «بریستول» انگلیس در مطالعه اخیرشان کشف کردند اولین دایناسور‌ها تمایل داشتند چه چیز‌هایی بخورند.
صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان پایگاه خبری لقمه: یک صادرکننده برتر گفت: پس از صنعت گاو شیری آمریکا، کشورمان ایران هم‌تراز با کانادا در رتبه دوم دنیا قرار دارد و با اقدامات انجام شده و پیشرفت روزافزون علم در کشور توانسته‌ رقبای خود را کنار بزند.