تاثیر پروبیوتیک ها در بهبود آلرژی کودکان


پایگاه خبری لقمه: ۸۰درصد سیستم ایمنی بدن در دستگاه گوارش واقع شده است. ریشه بسیاری از مشکلات بهداشتی مربوط به عدم تعادل باکتری های روده است، و این پایه و اساس سلامتی است حتی در دوران جنینی.بدون عملکرد خوب دستگاه گوارش، یک نوزاد تازه متولد شده بیشتر در معرض عوامل بیماری زا، عوامل آلرژی زا، و بیماری های سیستم ایمنی خواهد بود،همچنین زنان باردار باید در سلامت روده خود بکوشند زیرا تشکیل دستگاه گوارش نوزادشان بسیار متاثر از این امر است.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  باکتری های واقع در دستگاه گوارش نقش بسیار مهمی در توسعه و بهره برداری از سیستم ایمنی بدن در دستگاه گوارش ایفا کرده آنها همچنین به تولید آنتی بادی علیه پاتوژن ها کمک می کنند.این باکتری های مفید حتی به سیستم ایمنی شما اموزش میدهند که پاتوژن ها و آنتی ژن های بی خطر را از هم شناسایی کرده و پاسخ مناسبی دربرابر آنها بدهد.پروبیوتیک ها عملکردهای گسترده ای در سلامت بدن دارند و به راحتی میتوان انها را از طریق اضافه کردن به رژیم غذایی یا به عنوان مکمل استفاده کرد

 

پروبیوتیك‌‌ها ارگانیسم‌های زنده‌ای هستند كه با تعدیل فلور میكروبی روده، اثرات مفیدی را بر روی سلامت میزبان اعمال می‌كنند. آنها عموما از منابع انسانی بوده و غیربیماری‌زا محسوب می‌شوند. پروبیوتیك‌‌هایی كه بیش از همه در زمینه‌های مختلف مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، باكتری‌های تولید ‌كننده اسیدلاكتیك شامل گونه‌های لاكتوباسلیوس و بیفیدو باكتریا است. مكانیسم اثر پروبیوتیك‌ها كاملا شناخته شده نیست ولی مكانیسم‌هایی برای توجیه اثرات پیشگیری كننده و درمانی آنها در بیماریهای انسان پیشنهاد شده است كه از آن جمله می‌توان به تولید تركیبات مهار كننده باكتریها، تعدیل pH روده، بلوك جایگاه‌های اتصال باكتریها، رقابت برای جذب مواد غذایی و تقویت سیستم ایمنی اشاره نمود.همچنین پروبیوتیک ‌ها مستقیما به مواد غذایی اضافه شده و تاثیر مطلوبی بر عملکرد و سلامت موجودات زنده می‌ گذارند. فاکتورهای بیفیدوژنیک با ورود به روده بزرگ، به افزایش جمعیت باکتری ‌های اسید لاکتیک از جمله لاکتوباسیل‌ ها و بیفیدوباکتریوم ‌ها کمک کرده و مانع رشد پاتوژن ‌های روده ‌ای می ‌شوند.

 

چگونه خطر آلرژی را در فرزند خود کاهش دهیم

 نوزاد برای اولین بار فلور روده ی خود را در هنگام زایمان از فلور مادر دریافت میکند نوزادانی که به طور طبیعی به دنیا امدند نسبت به سزارین این فلور میکروبی را زودتر از مادر دریافت کرده و درصد آلرژی در آنها کمتر است.اگر فلور مادر غیرطبیعی باشد فلور باکتریایی نوزاد نیز غیر طبیعی خواهد بود. در چندین مطالعه ی انجام شده نوزادانی که مادران انها در دوران بارداری پروبیوتیک ( باکتری های مفید)مصرف کردند و به نوزاد نیز پس از زایمان مکمل پربیوتیک داده شد خطر آلرژی در آن ها تا ۱۲درصد کاهش یافت.

 

چگونه سندروم روده چکه کن سبب آلرژی میشود؟

بافت های داخل روده ی کوچک ذخیره کننده ی سلول های ایمنی هستند که بر علیه مواد خارجی مثل باکتری ها و ویروسها آنتی بادی میسازند یک دیواره ی سالم روده اجازه ی عبور مواد مغذی و زیستی را برای استفاده ی بدن میدهد.  همینطور مانع ورود مواد ناسالم از  جمله  باکتری ها ،سموم ، مخمر ها ، پروتئین ها و چربی های هضم نشده میشود. 

 

وقتی دیواره ی روده متخلل و ملتهب میشود، این سموم ممکن است به جریان خون استریل وارد شود یا به آن نشت کند. که این مساله باعث به وجود آمدن یک پاسخ ایمنی به صورت ایجاد التهاب در سراسر بدن میشود. 

 

سندروم روده چکه کن سبب توسعه ی آلرژی میشود بنابراین کودکانی که فلور روده ی سالم تری دارند ریسک آلرژی در آنها کم تر است.

 

باکتری های دستگاه گوارش یکپارچگی دیواره ی روده را از بین میبرد و این امکان را میدهد تا تمام سموم و میکروب ها وارد جریان خون شوند سپس با ورود به مغز سبب اختلال در رشد شوند.تغذیه با شیر مادر میتواند کودک را از این فلور غیرطبیعی محافظت کند و به تولید باکتری های مفیدی ازجمله بیفیدوس و لاکتوباسیل کمک میکند.همچنین شیر مادر حاوی الیگوساکارید های غیرقابل هضم فراوانی است که سرتاسر لوله گوارش حرکت کرده و فعالیت باکتری ها عمدتا بیفیدوس ها را بهبود میبخشند. به همین دلیل تغذیه با شیر مادر در سلامت فرزند بسیار مهم است که این ویژگی در هیچ فرمولا یا شیر خشکی وجود ندارد.

 

راه حل کلیدی تغییر در رژیم غذایی برای رسیدن به تعادل مناسبی از باکتری های روده میباشد.برای این منظور پروبیوتیک ها و استفاده از غذاهای تخمیری توصیه میشود.

 

غذاهای تخمیری میتوانند از بسیاری از مشکلات عمده ی سلامتی جلوگیری کند 

وجود پروبیوتیک ها در قالب غذاهای تخمیری یکی از راه های موثر برای بازگرداندن فلور مفید روده ی کودک است

   

میتوانید ماست را در خانه از شیر ارگانیک تهیه کرده و به آن مقداری کفیر اضافه کنید در صورت بروز مشکل میتوانید سبزیحات تخمیری را جایگزین ماست یا کفیر کنید.از ماست های پاستوریزه استفاده نکنید زیرا شکر موجود در انها منبع تغذیه ای برای باکتری های پاتوژن هستند

 

*برای تقریبا تمام آلرژی ها، به ویژه کسانی که به مواد غذایی آلرژی دارند، پروبیوتیک ها دارای این اثرات مثبت در بدن خواهند بود:

 

بهبود عملکرد پوشش مخاطی روده

از رشد باکتری های بیماری زا (بد)جلوگیری میکند

سبب تحریک تولید موادی میشوند که سیستم ایمنی را بهبود میبخشند

تاثیر مستقیم بر پاسخ ایمنی  دارند

 

*به طور خلاصه صرف نظر از سن هنگامی که باکتری ها ی روده به تعادل میرسد :

 

مشکلات گوارشی کاهش یافته یا ناپدید می شوند

بدن شما شروع به استفاده از تمام مواد غذایی مفید و مکمل های تغذیه ای میکند

سیستم ایمنی بدن شما دچار استرس و تنش نخواهد بود و بسیار بهتر با انواع میکروب ها و عوامل بیماری زا مبارزه میکند.

 

تهیه کننده: صبا محمدپور

منابع:

1-healthimpactnews.com/ Probiotics Linked to Reduced Risk of Allergies, Psoriasis, Colitis, Periodontal Disease and More2013

2-Allergy statistics. http://www.aaaai.org/media/resources/media_kit/allergy_statistics.stm

3-Ouwehand, Arthur, "Antiallergic effects of probiotics," Journal of Nutrition, Mar 2007

4-department of pediatric.devision of allergy Ö. Özdemir, SEMA Research and Training Hospital, 34844 Dragos, Maltepe, Istanbul, Turkey. Various effects of different probiotic strains in allergic disorders: an update from laboratory and clinical data

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10488 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۹ دي بازدید: 399 ساعت: 1:41 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
2 چرا آلرژی‌های غذایی در بزرگسالی بروز می‌کنند ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان
3 آلرزی فصلی را با آنتی هیستامین های خانگی درمان کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
4 ارتباط آلرژی کودکان با بادام زمینی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
5 طرز تهیه تاکو با فلفل هالوپینو ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
6 چرا آب دریا برای سلامت بدن مفید است؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۲ مرداد
7 حساسیت های غذایی در کودکان ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت
8 فواید آب نمک برای دهان و دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ فروردين
9 خواص کره تخم آفتابگردان/تخم آفتابگردان سالم تر از کره بادام زمینی ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۳ بهمن
10 78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خطر ابتلا به سرطان مری با مصرف چای داغ یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان م...

  کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ...

  میوه های مفید برای دندان مصرف پیاز برای جلوگیری از فرسوده شدن دندانها مفید ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مضرات نگهداری گوشت چرخ‌کرده در فریزر کسانی که قصد استفاده از گوشت چرخی را دارند، باید گوشت را به صورت تازه به تازه چرخ کنند و حداکثر تا 3 روز آن را داخل یخچال بگذارند.
شما هم می‌خواهید چاق شوید؟ رایج‌ترین دلایل برای لاغر بودن یک نفر معمولاً یکی از علت‌های زیر است:ژنتیک، خوردن غذای کمتر از میزان نیاز، داشتن سبک زندگی فعال و پر تحرک، ورزش بیش از حد.این را هم بدانید خیلی از افراد لاغر هستند به دلیل ناتوانی‌ها، اختلالات خوردن، اختلالات روحی، و یا سابقه بیماری یا عمل جراحی شدید. در این مقاله ما روش‌های افزایش وزن را با هم بررسی می‌کنیم ولی قطعاً برای افرادی که از اختلالات نامبرده رنج می‌برند بهترین راه‌حل، درمان بیماری زمینه‌ای است و بعد واجد شرایط برای این توصیه خواهند بود.
مُسکن هایی که بلای جان می شوند! این قرص‌ها قرار است دوست شما باشند، همدم‌هایی كه درد شما را آرام كنند و نگذارند اذیت شوید، اما گاهی خود آنها باعث می‌شوند كه مشكلاتی بسیار خطرناك پیش بیایند، شما باید حتما این نكته‌ها را در مورد مسكن‌ها بدانید.
میوه های ممنوعه برای دیابتی ها/دیابتی ها شیر را از برنامه غذایی حذف نکنند یک عضو هیات علمی دانشکده تغذیه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از 10 درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند، شیوه زندگی مردم را علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت دانست و تاکید کرد:« ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا می شود لذا در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات پیدا می کنند.»