حساسیت های غذایی در کودکان


پایگاه خبری لقمه: هنگامی که سیستم ایمنی بدن به چیزی که فرد می خورد و یا مینوشد واکنش غیر طبیعی نشان دهد را حساسیت یا آلرژی غذایی میگویند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، آلرژی غذایی در کودکان رواج بیشتری دارد.بر طبق مطالعات حدود 1 در هر 13 کودک در ایالات متحده مبتلا به آلرژی غذایی هستند.
این نكته نباید نادیده گرفته شود كه حساسیت غذایی حتما بلافاصله پس از مصرف ماده حساسیت‌زا بروز نمی‌كند، یعنی ممكن است چند روز بعد یا حتی مدتی پس از مصرف ایجاد شود.

حساسیت غذایی ممکن است پوست، دستگاه گوارش، و یا سیستم تنفسی یا قلبی عروقی را تحت تاثیر قرار دهد.بسیاری از انواع غذاها می تواند آلرژن(حساسیت زا) باشد ، اما برخی مواد غذایی خاص بسیار بیشتر احتمال واکنش های آلرژیک را به دنبال  دارد.


با توجه به تحقیقات انجام شده ، هشت غذاهای خاص مسئول 90 درصد از آلرژی های غذایی هستند. آن ها عبارتند از:


•    شیر گاو
•    تخم مرغ
•    بادام زمینی                                               
•    ماهی
•    صدف
•    آجیل درختی (مانند گردو)
•    گندم
•    سویا

علائم آلرژی غذایی
 

علائم آلرژی غذایی از خفیف تا شدید متغیر است و ممکن است  به طور ناگهانی آمده و یا طی چند ساعت پیشرفت کند.
از آنجا که سیستم ایمنی بدن یک فرد ممکن است حتی به مقدار بسیار کمی از آلرژن واکنش نشان دهند، آلرژیهای غذایی خطرناک و بالقوه تهدید کننده زندگی هستند ، به خصوص اگر دستگاه تنفس تحت تاثیر قرار گیرد. به همین دلیل، افراد مبتلا به آسم در معرض خطر بیشتری برای یک واکنش آلرژیک کشنده به مواد غذایی است.
 

علائم خفیف مربوط به یک حساسیت غذایی شامل:
 

•    عطسه
•    گرفتگی بینی یا آبریزش
•    خارش، ریزش اشک
•    کرامپ معده
•    اسهال


علایم شدید یک واکنش آلرژیک به مواد غذایی عبارتند از:
 

•    مشکلات تنفسی، از جمله خس خس
•    تورم لبها، زبان یا گلو
•    کهیر (بثورات خارش دار، لکه دار و بزرگ)
•    سرگیجه یا غش
•    تهوع یا استفراغ


آلرژی به شیر
آلرژی به شیر رایجترین آلرژی مواد غذایی میباشد که به دلیل واکنش  حساسیتی به پروتئین wheyیا کازئین موجود در شیر گاو است. این حساسیت با عدم تحمل لاکتوز متفاوت میباشد.
متاسفانه کودکانی که به شیرگاو آلرژی دارند احتمال ابتلا به واکنش های آلرژیک به مواد غذایی دیگر مانند تخم مرغ، سویا، و بادام زمینی در آنها بیشتر است.
همچنین بیشتر کودکان مبتلا به این نوع آلرژی به یک یا چند بیماری آتوپیک دیگر مانند آسم، رینیت آلرژیک، و یا اگزما دچار میشوند.
شیر و غذاهای مشتق شده از شیر از منابع مهم کلسیم هستند  ، که برای دندان ها و استخوانها، عضلات و اعصاب و سلامت هریک از سیستم های بدن ضروری است.
سبزیجات با برگ های تیره، پرتقال، انجیر خشک، آلو خشک، دانه های خشک و...در میان بسیاری از منابع غیر لبنی حاوی میزان غنی از کلسیم برای کودکان هستند .
 

آلرژی به تخم مرغ
آلرژی به تخم مرغ اغلب در کودکان رخ داده و معمولا در همان کودکی نیز از بین میرود. با این حال ممکن است این آلرژی در برخی از افراد در تمام طول زندگی باقی بماند.
کودکان در درجه ی اول به پروتئین موجود در سفیده ی تخم مرغ حساسیت پیدا میکنند از انجایی که ممکن است سفیده با زرده مخلوط شود بهتر است از خوردن هردوی انها احتناب شود.
با وجود اینکه تخم مرغ منبع بسیار با ارزشی از پروئتین ها میباشد اما خوشبختانه منابعی مثل گوشت ، ماهی ، محصولات لبنی ، غلات، حبوبات منابع جایگزین بسیار خوبی از پروتئین های مشابه، مواد معدنی و ویتامینها هستند.
بعضی واکسن ها ممکن است حاوی پروتئین تخم مرغ باشد و افرادی که آلرژی شدید دارند باید از استفاده از این واکسن ها اجتناب کنند.
واکسن هایی مانند سرخک،  سرخجه، اوریون برای این افراد مشکل زا نیست اما بهتر است برای واکسن های فصلی با پزشک مشورت شود.
 

آلرژی به بادام زمینی
کودکان دارای این آلرژی معمولا در تمام طول زندگیشان نیز دچار این آلرژی میباشند بنابراین یک مشکل جدی به شمار میرود. آلرژی به بادام زمینی ممکن است سبب شوک آنافیلاکسی شود
شوک آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که می تواند سبب مشکلات تنفسی و یا باعث ایست قلبی شود. آنافیلاکسی نیاز به توجه فوری پزشکی و دادن اپی نفرین میباشد همچنین  بیماران باید برای چند ساعت پس از شوک مراقبت شوند تا علائم بازنگردد.

 

آلرژی به سویا
ممکن است کودک شما به شیرخشک های سویا آلرژی داشته باشد و علائمی مانند مشکلات پوستی ، ابریزش بینی ، خس خس سینه ، اسهال و استفراغ داشته باشد که در این صورت شیرخشک عوض میشود
 

آلرژی به گندم و گلوتن
برنج و جو معمولا اولین غلاتی هستند که به رژیم غذایی  وارد میشوند .اگر مشکلی با جو وجود ندارد، گندم در مرحله ی بعدی داده می شود.
2 نوع واکنش منفی سیستم دفاعی بدن به گندم وجود دارد. اولین آلرژی غذایی ، با علائمی مانند کهیر یا خس خس سینه  بلافاصله پس از آنکه کودک مواد غذایی تهیه شده با گندم می خورد رخ می دهد
 دوم : بیماری سلیاک . گلوتن پروتئین موجود در غلات مانند گندم، چاودار و جو است. در یک کودک حساس، گلوتن سلول های پوشش روده کوچک را از بین برده وموجب میشود موادغذایی جذب نشود .علائم بیماری سلیاک شامل:درد شکم،اسهال،تحریک پذیری،آهسته شدن رشدو... میباشد.
بیماری سلیاک ممکن است مدت کوتاهی پس از آنکه نوزاد اولین کاسه خود را از غلات خورد ظاهر شود، اما در برخی موارد، علائم بسیار خفیف هستند و ممکن است تا دوران نوجوانی یا حتی بزرگسالی تشخیص داده نشود.


نکات  قابل توجه:
    اگر کودک پس از خوردن غذای خاصی علائم آلرژی را نشان داد آن غذا را از رژیم کودک حذف کرده  با پزشک خود مشورت کنید.
    بعضی از کودکانی که به شیر یا تخم مرغ آلرژی دارند ممکن است مقدار کمی از آن را به عنوان مثال در نان و ... تحمل کنند اما بعضی از کودکان حتی به مقدار بسیار کمی واکنش نشان میدهند.
    کودکی که به چندین غذا آلرژی دارد ممکن است در معرض سوتغذیه قرار گیرد . در این صورت توصیه میشود حتما با متخصص تغذیه مشورت شود.

نویسنده: صبا محمدپور

منابع:
•    www.healthychildren.org  
•    www.healthline.com/health/allergies/common-food-allergies
•    www.webmd.com/allergies/food-allergies
•    Guide to Your Childs Allergies and Asthma ( American Academy of Pediatrics)

•    Food allergies. (n.d.) Retrieved from http://acaai.org/allergies/types/food-allergies
•    Food allergy. (2014, May 29). Retrieved from http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/foodallergy.html
•    Mayo Clinic Staff. (2014, February 12). Food allergy Retrieved from http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/food-allergy/basics/definition/con-20019293
•    Tools and resources. (n.d.). Retrieved from http://www.foodallergy.org/facts-and-stats

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10326 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت بازدید: 2158 ساعت: 12:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تب یونجه حساسیت شایع فصلی با علائم شبیه به آنفولانزا ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۸ آذر
2 حساسیت انتخاب وزیر جهادکشاورزی دولت سیزدهم برای امنیت غذایی کشور ۱۴۰۰ جمعه ۸ مرداد
3 تفاوت حساسیت فصلی با کووید ۱۹ ۱۴۰۰ شنبه ۲۱ فروردين
4 چرا آلرژی‌های غذایی در بزرگسالی بروز می‌کنند ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان
5 آلرزی فصلی را با آنتی هیستامین های خانگی درمان کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
6 خواص ها و مضرات استفاده از شیر سویا چیست؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير
7 تفاوت بین عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر ۱۳۹۶ پنج شنبه ۸ تير
8 بهداشت پرورش میگو با حساسیت بیشتری رعایت می شود/تولید میگوی پرورشی در کشور به 16 هزارتن رسید ۱۳۹۴ دوشنبه ۷ دي
9 حساسیت به بادام زمینی بوداده بیشتر است ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲ مهر
10 این مواد غذایی را در فریزر قرار ندهید ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چه کنیم تا با مصرف سبزی ها دچار نفخ نشویم؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: « ممکن است...

  هشدار وزارت بهداشت درباره عرضه خشکبار کهنه توسط دست‌فروشان کارشناس مسوول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید ...

  5 میوه زمستانی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن سرمای زمستان یکی از عوامل ابتلا به سرماخوردگی، آن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فیروزآباد قطب تولید گیاهان دارویی و عسل برگ / صادرات سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی به اروپا پایگاه خبری لقمه: شهر فیروز آباد استان فارس در راستای معرفی قطب‌های صنایع تبدیلی،‌ به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه عسل برگ معرفی و اعلام شد، سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی این شهر به اروپا صادر می‌شود.
قصه خرمای فرانسوی و زعفران اسپانیایی و فسنجان عراقی! بسیاری از کالاهای ایرانی مانند خرما،پسته، فرش و حتی زعفران به نام کشورهای دیگر در دنیا خرید و فروش می‌شوند.
دوپینگ حافظه با این خوراکی‌ها در زمان امتحانات مغزدانه‌ها از بهترین خوراکی‌ها برای تقویت حافظه در روزهای امتحان به شمار می‌روند و برای این روزهای دانش‌آموزان و دانشجویان، خوراکی‌های مطلوبی محسوب می‌شوند.
کاهش چربی خون با گیاهان سطح بالای چربی یا کلسترول خون می‌تواند باعث عوارضی مانند آترواسکلروز (سفت و شکسته شدن عروق)، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی، افزایش شانس ابتلا به سکته مغزی، کبد چرب و... شود.