صرافی زاده: نادیده گرفتن لیبلینگ استاندارد برای جامعه تبعات زیادی دارد


یک استاد دانشگاه معتقد است:امروزه شاهد کوچک و ناخوانا شدن لیبل محصولات غذایی در فروشگاه ها و در مقابل بزرگ تر شدن نام خارجی و طراحی های زیبای محصولات هستیم که نتیجه ی آن کمتر دیده شدن ارزش غذایی و آگاهی پیدا نکردن مردم از آن چه می خورند می‌شود.

دکتر سارا صرافی زاده  متخصص تغذیه و رژیم درمانی و  عضو هیات علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  با بیان اهمیت لیبل گذاری مواد غذایی در سنوات اخیر، اظهار داشت هدف از لیبلینگ (ازرش غدایی محصول) در صنایع غذایی باید افزایش سطح آگاهی مردم ، اطلاع رسانی درست به آنها و هم چنین سلامت‌گراتر شدن محصولات از جمله غنی کردن محصولات با کلسیم و ویتامین د یا افزودن پروبیوتیک ها باشد.

 

وی عنوان کرد: اطلاع رسانی در مورد نوع و مقدار ترکیبات محصول در افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مثل دیابت، فشار خون ،چربی خون و فنیل کتونوری و...میباشند اهمیت بیشتری پیدا میکند زیرا این گونه افراد ملزم به استفاده از محصولات غذایی خاص توصیه شده توسط رژیم درمانگرشان می باشند.

دکتر صرافی زاده افزود: امروزه شاهد کوچک و ناخوانا شدن لیبل محصولات غذایی در فروشگاه ها و در مقابل بزرگ تر شدن نام خارجی و طراحی های زیبای محصولات هستیم که نتیجه ی آن کمتر دیده شدن ارزش غذایی و آگاهی پیدا نکردن مردم از آن چه می خورند می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: در صورت ادامه ی این روند وزارت بهداشت نیز به اهداف و برنامه های خود در جهت کاهش شیوع بیماری هایی همچون جاقی و دیابت و.. نخواهد رسید  و مردم نیز در مسیر سلامت قرار نخواهند گرفت. این مساله باید توسط رسانه های مختلف مطرح گردد تا کارخانجات تولید کننده صنایع غذایی و مردم توجه بیشتری به لیبل محصولات داشته باشند.

 

وی با بیان این موضوع که لیبلینگ تا کنون در ایران نادیده گرفته شده است و هم چنین نا خوانا بودن لیبل ها و از طرفی هم اموزش ندادن به مردم باعث شده تا محصولات به طور رندوم انتخاب شوند توصیه کرد تا با توجه به اهمیت لیبلینگ، لیبل مواد غذایی در اندازه ای بزرگ تر و به زبان ساده و قابل فهم برای عموم در اختیار مردم قرار بگیرد.

 وی در پایان خاطر نشان کرد که یکی از دلایل روی آوردن مردم به محصولات خارجی که در عین حال مغایر با اقتصاد ملی کشور است می تواند همین بحث لیبلینگ محصولات و عدم اطمینان مردم به آن باشد. بنابراین آگاهی دادن درست  از طریق لیبل به مردم و حل مشکل لیبلینگ با نظارت و بررسی کارخانجات میتواند باعث کاهش مصرف محصولات خارجی و تاثیر مثبت بر اقتصاد و خود کفایی کشور باشد.

مصاحبه کننده: مطهره حاتمی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10535 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ شنبه ۴ دي بازدید: 164 ساعت: 1:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه در کودکان ورزشکار(۲) ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ دي
2 مصرف ماهی به صورت آب پز برای سلامت مفید است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
3 آیا تخم مرغ در بهبود روند رشد مغز نوزاد تاثیری دارد؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۴ دي
4 هشدار فائو نسبت به وخامت امنیت غذا در خاورمیانه ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
5 توصیه‌های تغذیه‌ای شب یلدا ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
6 استفاده از سبزیجات معطر در غذا چه تاثیری در مصرف نمک دارد؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
7 چند ضد اشتهای معجزه گر برای لاغری ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
8 راهکار تغذیه ای و غیرتغذیه‌ای برای مقابله با آلودگی هوا ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
9 10 توصیه تغذیه پس از سکته مغزی ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
10 جامع ترین راهنمای تغذیه ای برای بیماران اچ آی وی مثبت! ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
11 مراقبت در نحوه تغذیه و فعالیت روزانه چاقی را درمان می کند ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آیا سفید کردن دندانها واقعا موثر است؟

  آیا مصرف سیر باعث لاغری می‌شود؟ سیر جلوی اشتها را می‌گیرد، برای همین افرادی که سیر...

  نان هایی که مانع جذب روی می شوند یک متخصص تغذیه با بیان اینکه:« کمبود روی رشد را به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوردن مواد آرایشی و جذب میکروب‌های خطرناک درباره لوازم آرایشی و عوارض استفاده مکرر از آن‌ها مطالبی شنیده‌اید و خوانده‌اید، اما متاسفانه با وجود اطلاعات کم و بیش افراد به ویژه زنان درباره تاثیر مضر این لوازم بر پوست، هم چنان مصرف لوازم آرایشی در کشور ما بسیار بالاست.
40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.
طعم‌هایی كه امروزمان را خراب كرد یادش بخیر، آن روزهایی كه دلمان لك می‌زد برای رفتن به مدرسه... روزهایی كه تا زنگ تفریح زده می‌شد با اشتیاق به سمت حیاط مدرسه می‌رفتیم و اولین جایی كه سراغش را می‌گرفتیم «بوفه مدرسه» بود.
سالم‌ترین روش‌های طبخ غذا یکی از عوامل مهم برای داشتن بدنی سالم، گنجاندن مواد خوراکی مغذی و سالم در وعده‌های غذایی است اما به غیر از نوع خوردنی‌ها، روش مناسب طبخ آنها نیز اهمیت دارد.