صرافی زاده: نادیده گرفتن لیبلینگ استاندارد برای جامعه تبعات زیادی دارد


یک استاد دانشگاه معتقد است:امروزه شاهد کوچک و ناخوانا شدن لیبل محصولات غذایی در فروشگاه ها و در مقابل بزرگ تر شدن نام خارجی و طراحی های زیبای محصولات هستیم که نتیجه ی آن کمتر دیده شدن ارزش غذایی و آگاهی پیدا نکردن مردم از آن چه می خورند می‌شود.

دکتر سارا صرافی زاده  متخصص تغذیه و رژیم درمانی و  عضو هیات علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  با بیان اهمیت لیبل گذاری مواد غذایی در سنوات اخیر، اظهار داشت هدف از لیبلینگ (ازرش غدایی محصول) در صنایع غذایی باید افزایش سطح آگاهی مردم ، اطلاع رسانی درست به آنها و هم چنین سلامت‌گراتر شدن محصولات از جمله غنی کردن محصولات با کلسیم و ویتامین د یا افزودن پروبیوتیک ها باشد.

 

وی عنوان کرد: اطلاع رسانی در مورد نوع و مقدار ترکیبات محصول در افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مثل دیابت، فشار خون ،چربی خون و فنیل کتونوری و...میباشند اهمیت بیشتری پیدا میکند زیرا این گونه افراد ملزم به استفاده از محصولات غذایی خاص توصیه شده توسط رژیم درمانگرشان می باشند.

دکتر صرافی زاده افزود: امروزه شاهد کوچک و ناخوانا شدن لیبل محصولات غذایی در فروشگاه ها و در مقابل بزرگ تر شدن نام خارجی و طراحی های زیبای محصولات هستیم که نتیجه ی آن کمتر دیده شدن ارزش غذایی و آگاهی پیدا نکردن مردم از آن چه می خورند می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: در صورت ادامه ی این روند وزارت بهداشت نیز به اهداف و برنامه های خود در جهت کاهش شیوع بیماری هایی همچون جاقی و دیابت و.. نخواهد رسید  و مردم نیز در مسیر سلامت قرار نخواهند گرفت. این مساله باید توسط رسانه های مختلف مطرح گردد تا کارخانجات تولید کننده صنایع غذایی و مردم توجه بیشتری به لیبل محصولات داشته باشند.

 

وی با بیان این موضوع که لیبلینگ تا کنون در ایران نادیده گرفته شده است و هم چنین نا خوانا بودن لیبل ها و از طرفی هم اموزش ندادن به مردم باعث شده تا محصولات به طور رندوم انتخاب شوند توصیه کرد تا با توجه به اهمیت لیبلینگ، لیبل مواد غذایی در اندازه ای بزرگ تر و به زبان ساده و قابل فهم برای عموم در اختیار مردم قرار بگیرد.

 وی در پایان خاطر نشان کرد که یکی از دلایل روی آوردن مردم به محصولات خارجی که در عین حال مغایر با اقتصاد ملی کشور است می تواند همین بحث لیبلینگ محصولات و عدم اطمینان مردم به آن باشد. بنابراین آگاهی دادن درست  از طریق لیبل به مردم و حل مشکل لیبلینگ با نظارت و بررسی کارخانجات میتواند باعث کاهش مصرف محصولات خارجی و تاثیر مثبت بر اقتصاد و خود کفایی کشور باشد.

مصاحبه کننده: مطهره حاتمی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10535 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ شنبه ۴ دي بازدید: 79 ساعت: 1:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
2 یک رژیم سالم برای شاد زیستن ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۴ مرداد
3 زنان در بارداری از مصرف این خوردنی غافل نشوند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۲ مرداد
4 تغذیه با شیر مادر موجب ایجاد علاقمندی کودک به سبزیجات می شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۵ مرداد
5 برگزاری اولین نمایشگاه ترویج شیر مادر در یزد ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۵ مرداد
6 بهترین روغن خوراکی برای مصرف چیست؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۱ مرداد
7 کاهش ۲۷ درصدی واردات جو برای حمایت از تولید داخل/ درخواست کاهش زمان تعرفه فصلی جو ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
8 شیر مادر برای کودکان چه فوایدی دارد ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
9 مواد غذایی که برای مردان مفید است را بشناسید ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
10 با آب آرتیشو کبد خود را پاکسازی کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
11 سرانه پایین مصرف شیر در کشور/ کمبود کلسیم در ایرانی‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  درمان سرماخوردگی با آویشن/ زنان باردار آویشن نخورند یک متخصص گیاهان دارویی با بیان این ‌که درمان سرماخ...

  آیا خوردن غذایی که روی زمین افتاده است اشکالی ندارد؟ هر وقت پسرم غذا و مواد خوراکی‌اش را روی زمین می‌ان...

  پرهیز از مصرف شیرینی خامه ای ˈمسعود کیمیاگرˈ در گفت و گویی با اشاره به توصیه ها...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت