صرافی زاده: نادیده گرفتن لیبلینگ استاندارد برای جامعه تبعات زیادی دارد


یک استاد دانشگاه معتقد است:امروزه شاهد کوچک و ناخوانا شدن لیبل محصولات غذایی در فروشگاه ها و در مقابل بزرگ تر شدن نام خارجی و طراحی های زیبای محصولات هستیم که نتیجه ی آن کمتر دیده شدن ارزش غذایی و آگاهی پیدا نکردن مردم از آن چه می خورند می‌شود.

دکتر سارا صرافی زاده  متخصص تغذیه و رژیم درمانی و  عضو هیات علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  با بیان اهمیت لیبل گذاری مواد غذایی در سنوات اخیر، اظهار داشت هدف از لیبلینگ (ازرش غدایی محصول) در صنایع غذایی باید افزایش سطح آگاهی مردم ، اطلاع رسانی درست به آنها و هم چنین سلامت‌گراتر شدن محصولات از جمله غنی کردن محصولات با کلسیم و ویتامین د یا افزودن پروبیوتیک ها باشد.

 

وی عنوان کرد: اطلاع رسانی در مورد نوع و مقدار ترکیبات محصول در افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مثل دیابت، فشار خون ،چربی خون و فنیل کتونوری و...میباشند اهمیت بیشتری پیدا میکند زیرا این گونه افراد ملزم به استفاده از محصولات غذایی خاص توصیه شده توسط رژیم درمانگرشان می باشند.

دکتر صرافی زاده افزود: امروزه شاهد کوچک و ناخوانا شدن لیبل محصولات غذایی در فروشگاه ها و در مقابل بزرگ تر شدن نام خارجی و طراحی های زیبای محصولات هستیم که نتیجه ی آن کمتر دیده شدن ارزش غذایی و آگاهی پیدا نکردن مردم از آن چه می خورند می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: در صورت ادامه ی این روند وزارت بهداشت نیز به اهداف و برنامه های خود در جهت کاهش شیوع بیماری هایی همچون جاقی و دیابت و.. نخواهد رسید  و مردم نیز در مسیر سلامت قرار نخواهند گرفت. این مساله باید توسط رسانه های مختلف مطرح گردد تا کارخانجات تولید کننده صنایع غذایی و مردم توجه بیشتری به لیبل محصولات داشته باشند.

 

وی با بیان این موضوع که لیبلینگ تا کنون در ایران نادیده گرفته شده است و هم چنین نا خوانا بودن لیبل ها و از طرفی هم اموزش ندادن به مردم باعث شده تا محصولات به طور رندوم انتخاب شوند توصیه کرد تا با توجه به اهمیت لیبلینگ، لیبل مواد غذایی در اندازه ای بزرگ تر و به زبان ساده و قابل فهم برای عموم در اختیار مردم قرار بگیرد.

 وی در پایان خاطر نشان کرد که یکی از دلایل روی آوردن مردم به محصولات خارجی که در عین حال مغایر با اقتصاد ملی کشور است می تواند همین بحث لیبلینگ محصولات و عدم اطمینان مردم به آن باشد. بنابراین آگاهی دادن درست  از طریق لیبل به مردم و حل مشکل لیبلینگ با نظارت و بررسی کارخانجات میتواند باعث کاهش مصرف محصولات خارجی و تاثیر مثبت بر اقتصاد و خود کفایی کشور باشد.

مصاحبه کننده: مطهره حاتمی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10535 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ شنبه ۴ دي بازدید: 2514 ساعت: 1:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
8 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
10 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
11 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روش تشخیص ماهی تازه از کهنه سبزی‌پلو با ماهی را نمی‌توان غذای ملی ایرانی دانست...

  زرده تخم‌مرغ به اندازه سیگار مضر است! لقمه: نتایج یك آزمایش جدید نشان داده است كه وقتی ص...

  هر یك كیلوگرم اضافه وزن، 5 درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد معاون فدراسیون بین المللی دیابت با اشاره به اینكه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

از نگهداری حلیم و داغ کردن آن به شدت بپرهیزید یک متخصص بهداشت موادغذایی تاکید کرد: «یکی از غذاهای پرطرفدار در ایام ماه مبارک رمضان حلیم است که توصیه می‌شود برای خرید آن حتما به ظاهر مغازه یا رستوران، بهداشت کارکنان و داشتن کارت مجوز بهداشت و... توجه شود.»
چهار مکمل برای داشتن خواب طبیعی و راحت خواب راحتی ندارید؟ پزشکان معتقدند باید علت نداشتن خواب راحت را در سبک زندگی - مصرف بیش از اندازه کافئین، ورزش نکردن، کار شبانه و تماشای تلویزیون پس از رفتن به رختخواب - افراد جست و جو کرد.
آیا ماست هم خراب می‌شود؟ ماست بعد از گذشت تاریخ انقضا طعمی ترش پیدا می‌کند. البته خوردن ماست ترش هیچ ضرری ندارد اما فایده‌ای هم به بدن نمی‌رساند. از ماست ترش‌شده می‌توان برای تهیه دوغ استفاده کرد اما ارزش غذایی بسیار کمتری نسبت به ماست شیرین دارد.
"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.