تدوین برنامه ۵ ساله برای کاهش تولید برنج در استان‌های غیرشمالی


پایگاه خبری لقمه: معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: به دنبال این هستیم که در یک برنامه ۵ ساله، سطح زیر کشت برنج را کلا در استان‌های غیرشمالی با معرفی کشت جایگزین و اقتصادی کاهش دهیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، علی‌مراد اکبری در گفتگویی بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی درحال تغییر زمان کشت چغندر قند است، اظهارداشت: در کشت بهاره مصرف آب این محصول زیاد است و به همین دلیل ما کشت آن را به پاییز انتقال می‌دهیم.
 
وی اضافه کرد: با انتقال کشت چغندر قند به پاییز، مصرف آب این گیاه به شدت کاهش پیدا می‌کند چرا که ما از آب باران نیز در این زمینه استفاده می‌کنیم.
 
معاون وزیرجهاد کشاورزی به این پرسش که با توجه به مصرف آب زیاد توسط این محصول، آیا احتمال کاهش سطح زیرکشت آن وجود دارد؟ پاسخ داد: خیر؛ اگر کشت این محصول به پاییز منتقل شود نه تنها نیازی به کاهش سطح زیرکشت آن نیست بلکه می‌توان سطح آن را افزایش هم داد.
 
اکبری با بیان اینکه ایران جزو واردکنندگان شکر است، ادامه داد: از برنامه‌های مهم ما در این زمینه آن است که کشت چغندرقند را به پاییز منتقل کنیم ضمن اینکه قصد افزایش سطح کشت را نداریم؛ ممکن است به جای گندم چغندر بکاریم، اما توسعه افقی سطح زیرکشت نخواهیم داشت و توسعه ما در این زمینه عمودی خواهد بود.
 
وی در اظهارنظری جداگانه درباره محدودیت سطح زیرکشت برنج در استان‌های غیرشمالی نیز گفت: به صورت دستوری نمی‌توان این کار را انجام داد، ما هم قانونی برای این منظور نداریم.
 
اکبری افزود: ما به دنبال این هستیم که در یک برنامه ۵ ساله، سطح زیر کشت برنج را کلا در استان‌های غیرشمالی با معرفی کشت جایگزین و اقتصادی، محدود کنیم.
 
معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ما درحال بررسی و کار روی موضوع هستیم ضمن اینکه در استان‌هایی مانند اصفهان، خوزستان و فارس سطح زیرکشت این محصول کاهش یافته است به‌عنوان مثال در فارس قبلا حدودا ۳۵ هزار هکتار برنج کشت می‌شد الان این عدد به حدود ۲۰ هزارهکتار رسیده است.
 
اکبری با بیان اینکه کشاورزان نیز باید در این زمینه همکاری کنند، تصریح کرد: دولت نیز باید به اجرایی شدن این طرح کمک کند به‌عنوان مثال  در تهیه کشت جایگزین و ترویج این مساله باید اقداماتی انجام شود.
 
وی تاکید کرد: ما باید در سالیان نخست اجرای این طرح از کشاورزان حمایت کنیم و بخشی از نهاده‌ها، بذرهای اصلاح شده مورد نیازشان در اختیار آنان قرار دهیم تا باورکنند دولت در کنار و حامی‌شان است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :مهر

کد: 10656 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۵ دي بازدید: 72 ساعت: 3:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با فلفل و عسل از گرفتگی رگ هایتان جلوگیری کنید ۱۳۹۵ شنبه ۲۸ اسفند
2 کره گیاهی فرآورده ای کاملا ایمن در چهارچوب ضوابط بهداشتی تولید می شود ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
3 عرضه نهال‌های گواهی شده و استاندارد از ابتدای سال آینده ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۵ اسفند
4 ممنوعیت مصرف ۱۰۸۲ فقره کود وارداتی یا تولیدی ۱۳۹۵ يکشنبه ۸ اسفند
5 غذای سبز و محصول ارگانیک چگونه تولید می‌شود؟ ۱۳۹۵ جمعه ۶ اسفند
6 رکودتولیدپسته دردهه۹۰می‌شکند ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
7 تولید نوعی کود زیستی از قارچ توسط محققان کشور ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۷ بهمن
8 اسامی لواشک‌های تقلبی و غیرمجاز اعلام شد ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۷ بهمن
9 افزایش ضریب خود اتکایی محصولات کشاورزی در کشور ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
10 همایش بین‌المللی کشاورزی سالم با حضور ۴۸ کشور خارجی برگزار می‌شود ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
11 توزیع گوشت گرم دولتی در بازار روند افزایش قیمت را کنترل کرد ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  مصرف ماهی خطر ابتلای کودکان را به آسم کاهش می‌دهد تحقیقات جدید در هلند نشان می‌دهد که مصرف ماهی بین ...

  سبزیجات سبز ژن سرطان را از بین می‌برند مطالعات نشان می‌دهد مصرف سبزیجات سبز می‌تواند در ج...

  مصرف شیر و فرآورده های لبنی برای چه کسانی مطلقا ممنوع است؟ اگر افراد از دوران کودکی و نوجوانی کلسیم کافی دریا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
خوراک‌هایی که انگل و باکتری دارند، کدامند؟ باکتری‌ها با تمام راه‌حل‌های ما برای از بین رفتن، مبارزه می‌کنند و همچنان نقش اصلی در بیماری و مرگ‌ومیر را دارند. تا زمانی که ندانیم، این موجودات ریز کجاها و چطور زندگی می‌کنند.
12 عادت غذایی نشاط آور در این مطلب، تعدادی از این خوراكی‌ها و برخی از عادت‌های غذایی موثر در افزایش نشاط و انرژی را به شما معرفی می‌كنیم.
ماهیان دریایی سالم‌ترند یا پرورشی؟! در جهان استقبال از مصرف ماهی پرورشی به دلیل اطمینان از رعایت اصول فنی و بهداشتی و سیستم‌های تحت کنترل انسانی بیشتر از ماهیان دریایی شده است چون با رشد اقتصادی کشورها و صنعتی شدن و آلودگی آب‌ها، امکان وجود فلزات سنگین و سموم بالاخص جیوه در گوشت ماهیان بالاتر رفته لذا گرایش مصرف‌کنندگان به ماهیان پرورشی است.

حامیان