تدوین برنامه ۵ ساله برای کاهش تولید برنج در استان‌های غیرشمالی


پایگاه خبری لقمه: معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: به دنبال این هستیم که در یک برنامه ۵ ساله، سطح زیر کشت برنج را کلا در استان‌های غیرشمالی با معرفی کشت جایگزین و اقتصادی کاهش دهیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، علی‌مراد اکبری در گفتگویی بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی درحال تغییر زمان کشت چغندر قند است، اظهارداشت: در کشت بهاره مصرف آب این محصول زیاد است و به همین دلیل ما کشت آن را به پاییز انتقال می‌دهیم.
 
وی اضافه کرد: با انتقال کشت چغندر قند به پاییز، مصرف آب این گیاه به شدت کاهش پیدا می‌کند چرا که ما از آب باران نیز در این زمینه استفاده می‌کنیم.
 
معاون وزیرجهاد کشاورزی به این پرسش که با توجه به مصرف آب زیاد توسط این محصول، آیا احتمال کاهش سطح زیرکشت آن وجود دارد؟ پاسخ داد: خیر؛ اگر کشت این محصول به پاییز منتقل شود نه تنها نیازی به کاهش سطح زیرکشت آن نیست بلکه می‌توان سطح آن را افزایش هم داد.
 
اکبری با بیان اینکه ایران جزو واردکنندگان شکر است، ادامه داد: از برنامه‌های مهم ما در این زمینه آن است که کشت چغندرقند را به پاییز منتقل کنیم ضمن اینکه قصد افزایش سطح کشت را نداریم؛ ممکن است به جای گندم چغندر بکاریم، اما توسعه افقی سطح زیرکشت نخواهیم داشت و توسعه ما در این زمینه عمودی خواهد بود.
 
وی در اظهارنظری جداگانه درباره محدودیت سطح زیرکشت برنج در استان‌های غیرشمالی نیز گفت: به صورت دستوری نمی‌توان این کار را انجام داد، ما هم قانونی برای این منظور نداریم.
 
اکبری افزود: ما به دنبال این هستیم که در یک برنامه ۵ ساله، سطح زیر کشت برنج را کلا در استان‌های غیرشمالی با معرفی کشت جایگزین و اقتصادی، محدود کنیم.
 
معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ما درحال بررسی و کار روی موضوع هستیم ضمن اینکه در استان‌هایی مانند اصفهان، خوزستان و فارس سطح زیرکشت این محصول کاهش یافته است به‌عنوان مثال در فارس قبلا حدودا ۳۵ هزار هکتار برنج کشت می‌شد الان این عدد به حدود ۲۰ هزارهکتار رسیده است.
 
اکبری با بیان اینکه کشاورزان نیز باید در این زمینه همکاری کنند، تصریح کرد: دولت نیز باید به اجرایی شدن این طرح کمک کند به‌عنوان مثال  در تهیه کشت جایگزین و ترویج این مساله باید اقداماتی انجام شود.
 
وی تاکید کرد: ما باید در سالیان نخست اجرای این طرح از کشاورزان حمایت کنیم و بخشی از نهاده‌ها، بذرهای اصلاح شده مورد نیازشان در اختیار آنان قرار دهیم تا باورکنند دولت در کنار و حامی‌شان است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :مهر

کد: 10656 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۵ دي بازدید: 26 ساعت: 3:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۹۰۰ میلیارد تومان بدهی معوق دولت به کارخانه‌های قند و شکر ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي
2 به اسم روغن زیتون صابون به مردم فروخته می شود! ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ دي
3 وزارت جهاد کشاورزی: طرح تولید محصولات گلخانه‌ای تصویب شد ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ دي
4 قیمت طای سرخ 300 هزارتومان کاهش یاافت ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي
5 افزایش احتمال بروز سکته مغزی با مصرف گوشت قرمز ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي
6 افزایش راندمان آبیاری کشاورزی به ۴۴ درصد ۱۳۹۵ شنبه ۲۵ دي
7 چگونه گوشت را کباب کنیم و از سرطان‌زا شدن آن جلوگیری کنیم؟ ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۴ دي
8 تولید کشاورزان نمونه ۱۰ برابر متوسط ملی است ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي
9 سهم ۲۰ درصدی کشاورزی در اشتغال‌زایی ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي
10 گزارش فائو از وضعیت کشاورزی ایران/در رتبه هشتم جهان قرار داریم ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  7 فایده آب هندوانه آب هندوانه نه تنها یک نوشیدنی گوارا و مناسب برای ف...

  هدف گذاری در رژیم کاهش وزن صرف نظر از اینکه دلیل لاغر شدن چه باشد کاهش وزن مو...

  پروتئین زیاد ، علت از کارافتادن کلیه ها طبق بررسی ها هر آمریکایی 7 برابر و هر اروپایی 5 بر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خطر سنگ كلیه برای دیزی سنگی خورها یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد مصرف غذا در ظرو.ف سنگی خطر سنگ كلیه را افزایش می دهد.
غذاها چطور باعث كاهش استرس می‌شوند؟ همه ما كم و بیش استرس داریم ولی چگونگی مقابله با آن در افراد مختلف، متفاوت است. مدیریت استرس می‌تواند یك ابزار قوی برای حفظ و ارتقای سلامت باشد. راهكار‌های مختلفی برای این كار وجود دارد كه یكی از آنها داشتن رژیم غذایی مناسب است.
ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره،از خاک تا سلول وقتی صحبت از مزرعه به میان می‌آید ابتدا باید زنجیره مراقبت از خاک کشاورزی آغاز شود. آیا خاک که غذای انسان را تأمین می‌کند مورد مراقبت کافی قرار می‌گیرد؟ می‌دانیم که کود نامناسب، استفاده از آفت‌کش‌های مختلف که برای ازبین‌بردن آفات به کار می‌رود و...، می‌تواند خاک ما را آلوده کند.
رفع غلظت خون با مصرف انار یک متخصص طب سنتی گفت: غلظت خون در رنگ و شفافیت پوست بسیار اهمیت دارد چرا که میزان غلظت خون در زیبایی و خوش رنگی چهره تاثیر گذار است و افزایش غلظت خون موجب تیره شدن پوست می‌شود و مصرف انار در کاهش غلظت خون تاثیر گذار است.

حامیان