گیاهان مدیترانه ای سلاح جدیدی برای مبارزه با آلزایمر و پارکینسون


پایگاه خبری لقمه: محققان دانشگاه مالت دریافتند، عصاره نوعی کاکتوس خاردار گلابی شکل و نوعی جلبک دریایی قهوه‌ای موسوم به دم طاووس، در بدن انسان فرآیندهای کلیدی را که منجر به بروز بیماری آلزایمر و پارکینسون می‌شود مختل می‌کند. هردو نوع گیاه مورد بحث، بومی ناحیه مدیترانه هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، از نوروساینس، محققان پیش از این نوعی پروتئین چسبناک موسوم به بتا آمیلوئید را شناسایی کردند که با ایجاد اختلال در سیستم عصبی موجب بروز بیماری آلزایمر می‌شوند. بنابر این شناسایی ماده‌ای که بتواند این نوع پروتئین‌ها را از بدن خارج کرده یا اساسا مانع تشکیل آن‌ها در بدن شود، می‌تواند سلاح بسیار کارآمدی در مبارزه با این بیماری محسوب شود. 

عصاره کاکتوس خاردار و جلبک دم طاووسی حاوی ترکیباتی هستند که به اعتقاد محققان موجب از بین رفتن بتا آمیلوئید در بدن می‌شود. محققان برای آزمایش این نظریه، مقداری پروتئین بتا آمیلوئید را به مجموعه‌ای از مخمر کشت شده در لابراتوار تزریق کردند و سپس با استفاده از عصاره این گیاهان توانستند آثار مخرب پروتئین را در این مجموعه از بین ببرند. 

سپس آزمایش با مگس‌های میوه که با دستکاری ژنتیکی عوارض آلزایمر را نشان می‌دادند، تکرار شد. این بار هم عصاره گیاهان عملکرد مطلوبی داشتند و عوارض را از بین بردند. عصاره جلبک توانست طول عمر این مگس‌ها را به مدت دو روز افزایش دهد؛ درحالی که عصاره کاکتوس طول عمر مگس‌ها را تا چهار روز افزایش داد. 

در مرحله بعد، محققان مقادیر زیادی از پروتئین آلفا سنکلین را که عامل بیماری پارکینسون است به مغز مگس‌ها وارد کردند و دوباره توانستند با استفاده از عصاره گیاهان این بیماری را نیز درمان کنند. 

در این تحقیقات مشخص شد عصاره گیاهان مذکور از طریق ایجاد اختلال در فرآیند تکثیر پروتئین و تشکیل توده‌های پروتئینی در مغز مگس‌ها مانع بروز علائم بیماری پارکینسون و آلزایمر می‌شوند.

با وجود این که هنوز آزمایش‌های بالینی روی انسان انجام نشده، محققان در حال حاضر ترکیبی از عصاره گیاهان را تولید کرده‌اند که قابل استفاده در انسان است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Neuroscience Letters منتشر شده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 10679 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ جمعه ۲۲ دي بازدید: 19 ساعت: 8:33 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با گیاهان دارویی سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید؟ ۱۳۹۶ جمعه ۲ تير
2 با گیاهان دارویی خوابی راحت را تجربه کنید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد
3 افزایش ارزش‌افزوده با تغییر الگوی کشت‌ گیاهی در ایران ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد
4 درمان زخم معده و تقویت آن با گیاه شنگ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
5 شناسایی هشت هزار گونه گیاهی در کشور ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد
6 خبری از صادرات گیاهان دارویی نیست/زعفران آینده روشنی ندارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ خرداد
7 درمان بیماری‌های عفونی دهان و دندان با خمیردندان گیاهی خوردنی ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
8 درمان سرطان با تاثیر گیاهان دارویی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ خرداد
9 سالاد ترخون، یک سالاد اشتها آور ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت
10 گیاهانی برای درمان نفخ و دل درد ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۱ اسفند
11 توسعه کشت گیاهان دارویی در برنامه ششم توسعه ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج پژوهشگران موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج موفق به تو...

  دیابت دارید؟ نان چاودار بخورید! نان چاودار به کندی در بدن تجزیه می‌شود و در نتیجه،...

  باورهای تغذیه‌ای/ آیا هسته‌ی سیب حاوی سیانور است؟ در این مطلب به بررسی این باورها و درست و غلط بودن ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چقدر روغن و چربی مصرف کنیم؟ چربی ها و روغن های خوراکی نقش مهمی در تغذیه ما دارند. بسیاری از فعالیت های روزانه بدن ما با کمک همین ماده خوراکی انجام می شود.
توصیه‌های مهم پس از پرخوری اغلب ما در بسیاری از اوقات تلاش می‌کنیم یک رژیم‌ غذایی سالم و ضدالتهابی حاوی مواد خوراکی متنوع را دنبال کنیم اما گاهی نیز هوس فست‌فودخوری به سرمان می‌زند در حالی که بدن نیز به طور طبیعی به این قبیل مواد غذایی ناسالم واکنش‌های التهابی نشان می‌دهد.
کاهش سن ابتلا به دیابت/ 65 درصد تهرانی‌ها دچار اضافه وزن و چاقی رییس پژوهکشده غدد درون‌ریز و متابولیسم کشور ضمن اشاره به عوامل خطر موثر در بیماری‌های متابولیک، نسبت به کاهش سن ابتلا به دیابت در کشور هشدار داد.
مبتلایان به آسم غذاهای آماده به مصرف نخورند یک فوق تخصص آسم و آلرژی با هشدار نسبت به تشدید آسم و آلرژی بهاره با مصرف غذاهای آماده و رستورانی مصرف غذاهای خانگی و غذاهای بدون افزودنی را به مبتلایان توصیه کرد.