پرهیز از خوردن غذاهای سفید درست است یا غلط؟


پایگاه خبری لقمه: یکی از توصیه های شایعی که ممکن است از متخصصین تغذیه زیاد شنیده باشید این است: برای سالم ماندن، از غذاهای سفید دوری کنید. اما غذاهای سفید چه مشکلی دارند؟ کربوهیدرات های فرآوری شده و تصفیه شده مانند آرد سفید و شکر، در فرهنگ بسیاری از کشورها نقشی برجسته دارد اما چنین غذاهایی معمولا ارزش مواد مغذی شان پایین است و در عوض فیبر پایین و کربوهیدرات های ساده بسیاری دارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، متاسفانه بیشتر مردم اشتهای زیادی به خوردن چنین غذاهایی دارند، در حالی که دیگر غذاهای سرشار از مواد مغذی را نادیده می گیرند. غذاهایی که حاوی شکر سفید و آرد تصفیه شده هستند معمولا شاخص گلیسمی بالایی نیز دارند. خوردن غذاهایی که حاوی گلیسمی بالایی هستند، می تواند قند خون را به شدت بالا ببرد و به مرور ممکن است افزایش وزن را افزایش دهد.

برخی تحقیقات نیز نشان داده اند خانم هایی که غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا می خورند، بیشتر در خطر بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند. به همین دلیل است که غذاهای سفید به این شکل بدنام شده اند و گفته می شود بهتر است از آنها پرهیز کنیم.

با این حال برخی غذاهای سفید هستند که سرشار از مواد مغذی اند و معمولا گفته می شود رنگین کمانی از میوه ها و سبزیجات بخورید چون رنگ متفاوت هرکدام از این غذاها به معنای یک نوع آنتی اکسیدان و مواد مغذی است.

 

” حتی با اینکه سفید در رنگین کمان نیست، میوه ها، سبزیجات و دیگر غذاهایی که به صورت طبیعی سفید هستند نیز می توانند مواد مغذی مفید زیادی برایتان به همراه داشته باشند. “

 

غلات تصفیه شده

 

نان سفید، برنج، غلات شیری شده و کراکرها همگی در بخش غلات تصفیه شده قرار می گیرند. این غذاهای سفید همان هایی هستند که باید مصرفشان را محدود کرد. آردهای تصفیه شده را گاهی با ویتامین های خاص غنی سازی می کنند اما با این حال همچنان در مقایسه با غلات کامل، کمبود فیبر و مواد مغذی دارند. از آنجا که شاخص گلیسمی این غذاها بالا است به محض خورده شدن وارد قند خون می شوند.

خوردن این غلات همچنین باعث تحریک آزاد شدن مقدار زیادی انسولین به جریان خون می شود که در نتیجه به سرعت قند خون کاهش می یابد. به همین دلیل است که پس از خوردن غلات تصفیه شده خیلی زود دوباره احساس گرسنگی می کنید.

 

خوردن غلات کامل به جای تصفیه شده، کمک می کند گلوکز آهسته تر وارد جریان خون شود و برای مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید.

 

شکر

 

امروزه بسیاری از مردم خیلی بیشتر از حد مجاز در روز قند و شکر استفاده می کنند. توصیه می شود افراد بالغ بیشتر از 10 درصد کالری روزانه خود را از قند های اضافه شده دریافت نکنند و یا تنها به مقدار شش قاشق چای خوری شکر در روز استفاده کنند. در کنار غلات تصفیه شده، شکر رتبه اول را در غذاهای سفیدی که باید از آنها اجتناب کنید دارد.

 

موز

 

موز یکی از غذاهایی است که در سراسر جهان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد اما سفید است. بعضی فکر می کنند چون فقط موز سفید است پس مواد مغذی آنچنان بالایی نیز ندارد اما موز حاوی بسیاری از مواد مغذی از جمله فیبر، پتاسیم، منیزیم، ویتامین C و ویتامین B6 است.

 

درست مانند دیگر میوه ها و سبزیجاتی که رنگی درخشان دارند، موزهای سفید رنگ نیز سرشار از انواع آنتی اکسیدان است. یک نکته خاص درباره موزها این است که سرشار از پروبیوتیک هستند، یعنی می توانند باعث رشد باکتری های مفید داخل بدن شوند.

موز حتی می تواند جذب کلسیم را نیز تقویت کند که برای استخوان ها مفید است.

 

گل کلم

 

وجه مشترک بین گل کلم با منداب، بروکلی و کلم چیست؟ همه آنها از دسته خانواده سبزیجات چلیپایی هستند. سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبی خاص به نام گلوکوزینولات هستند.

 

هضم و شکستن گلوکوزینولات می تواند مزایای فراوانی برای بدن داشته باشند از جمله: محافظت از سلول ها در برابر آسیب به DNA، غیر فعال کردن مواد سرطان زا از جمله سلول های مرگ آور سرطان و کاهش التهاب.

چون گل کلم سفید است بدان معنا نیست که از نظر مواد مغذی چیزی از دیگر سبزیجات رنگی کم دارد.

 

سیب زمینی

 

سیب زمینی نیز از مواردی است که چون مانند غلات تصفیه شده شاخص گلیسمی بالایی دارد اکثر افراد فکر می کنند باید از آن اجتناب کرد. با این حال بر خلاف غلات تصفیه شده و شکر آنها نیز مواد مغذی بسیاری برای بدن فراهم می کنند. سیب زمینی سرشار از پتاسیم و همچنین فولات، ویتامین B6، ویتامین C و فیبر است.

 

استفاده از سیب زمینی کامل به استفاده از انواع فرآوری شده آن مانند پوره سیب زمینی و سیب زمینی سرخ کرده ترجیح داده می شود. سیب زمینی معمولا با دیگر غذاهایی که شاخص گلیسمی بالا دارند همراه می شود. با این وجود اگر سیب زمینی را از راهی درست آماده کنیم می تواند نقشی مهم در یک برنامه غذایی متعادل ایفا کند.

 

پیاز

 

پیاز تنها یک طعم دهنده در آشپزی نیست. پیاز کالری بسیار پایینی دارد و در عین حال مواد مغذی موجود در آن فوق العاده بالا است. پیازهای سفید حاوی آنتی اکسیدانی خاص به نام کورستین هستند که نشان داده خواص ضد سرطانی، خواص ضد ترومبوتیک و خواص آنتی بیوتیکی دارد.

سفید بودن پیاز بدان معنا نیست که نمی تواند غذایی فاقد مواد مغذی باشد.

 

سیر

 

قرن ها است که سیر را به خاطر خواصی که برای سلامت دارد می شناسیم. برخی درمان ها که با سیر همراه است شاید تحقیقات زیادی پشت خود نداشته باشد اما تحقیقات ثابت کرده سیر می تواند نقشی مثبت در سلامت قلبی و عروقی بدن ایفا کند.

بسیاری از متخصصان توصیه می کنند برای دریافت کامل مزایای سیر بهتر است به جای استفاده آن در قالب قرص یا نمکه سیر به صورت مستقیم از حبه دریافت کنید.

با اینکه خوردن سیر باعث می شود بوی دهانتان بد شود اما مزایایش برای سلامت، ارزش این کار را دارد.

 

لوبیا سفید

 

در برخی فرهنگ ها از مقدار زیادی حبوبات استفاده می شود، اما متاسفانه در سبک غذا خوردن مدرن حبوبات زیاد جایی ندارد.

 

حبوبات منابعی غنی از پروتئین، فیبر و مواد معدنی هستند بنابراین خوردن آنها می تواند راهی ساده برای دریافت بیشتر مواد مغذی در برنامه غذایی باشد. حبوبات رنگ های متفاوتی دارند که سفید هم یکی از آنها است وخوردن حبوبات سفید رنگ می تواند به اندازه دیگر حبوبات برای بدنتان مزیت داشته باشد.

 

از خوردن حبوبات سفید رنگ اجتناب نکنید چون آنها نیز می توانند مانند دیگر حبوبات، مواد مغذی مفیدی را وارد بدنتان کنند.

 

غذاهای سفید رنگی که از آنچه فکرش را می کنید، سالم تر هستند.

 

منابع:

http://www.livescience.com/45005-banana-nutrition-facts.html

https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/diet/cruciferous-vegetables-fact-sheet

http://advances.nutrition.org/content/4/3/393S.full

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.1222/full

http://www.consumerreports.org/diet-nutrition/the-health-benefits-of-garlic/

http://health.usnews.com/health-news/diet-fitness/heart/articles/2010/04/12/eating-the-wrong-kind-of-carbohydrates-increases-heart-disease-risk

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 10760 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ شنبه ۱ خرداد بازدید: 2551 ساعت: 2:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
3 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
4 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
5 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
6 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
7 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
9 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
10 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  استفاده از ظروف یکبارمصرف شیمیایی سرطانزاست یک متخصص تغذیه گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار ...

  دانش آموزان در روزهای ابری بیشتر شیر بنوشند مهناز تسلیمی، کارشناس آموزش سلامت آموزش و پرورش در...

  درمان و بهبود آفت دهان با تغذیه آفت‌های دهانی (canker sores) زخم‌های دردناکی هستند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کنترل تغذیه نوجوانان نوجوانی دوره‌ رشد است. برای همین تغذیه در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است. بدن نوجوانان برای رشد کافی نباید با کمبود مواجه شود. اما در این سن تقریباً همه چیز پیچیده می‌شود حتی تغذیه.
۱۵ نکته برای تغذیه ای بهتر محققان برای تغذیه ای بهتر ۱۵ نکته را توصیه می‌کنند از جمله اینکه در چای دارچین ریخته شود، گوجه با پوست خورده شود، با افزودن سیر در غذاها آشتی شود و در نهایت در فلفل پاش کمی زردچوبه ریخته شود.
متفورمین قرص لاغری نیست/چطور کالری های اضافه را بسوزانیم؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:« رژیم های غذایی که به صورت دفترچه ها و کاغذهای چاپی در مطب ها و یا توسط پزشکانی که تخصصی غیر از تغذیه دارند یا از سوی پزشکان عمومی تجویز می شود خطرناک است.» از تجویز متفورمین به عنوان قرص لاغری از سوی برخی پزشکان عمومی انتقاد کرد.
مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن مزاج این فصل، سرد و خشک است. مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک نموده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.