در روز های گرم چه مواد غذایی مصرف کنیم


پایگاه خبری لقمه: نکات مهم تغذیه ای و معرفی مواد غذایی مناسب برای روزهای گرم بهترین رژیم غذایی در ماه های گرم سال، روزانه معادل ۴ تا ۵ فنجان میوه، سبزی و صیفی جات و سه وعده لبنیات بدون چربی یا کم چربی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، با رعایت  رژیم غذایی مناسب که شامل سبزیجات بیشتری میباشد  مواد غذایی کم کالری طبیعی غنی از فیبر، کلسیم و سایر مواد مغذی به همراه ویتامین ها، به اندازه کافی به بدن می رسد. بسیاری از خوراکی های فصل بهار و تابستان برای بدن منافعی دارند که شاید از آنها آگاه نباشید. میوه ها و سبزیجات این فصول غنی از آنتی اکسیدان ها هستند که فرایند پیری را کند می کنند، محافظت در برابر انواع سرطان ها و بیماری های قلبی ایجاد کرده و تنظیم کننده فشار خون هستند. این مواد مغذی چون حاوی کالری پایینی هستند، از بروز چاقی نیز پیشگیری می کنند.

 

در فضای خنک غذا بخورید

 

هنگامی که وقت خوردن غذا می‌رسد، محیط اطراف را خنک کنید یا در فضای خنک غذا بخورید. غذا خوردن زیر آفتاب در هوای گرم اصلاً مناسب نیست. حتماً جای سایه و خنک را انتخاب کنید. غذاها هم نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند. نور مستقیم آفتاب مواد حیاتی غذاها مثل ویتامین‌ها را از بین می‌برد که به خصوص در مورد میوه‌ها و آب‌میوه‌ها بیشتر صدق می‌کند.

 

از این مواد غذایی کمتر بخورید

 

در هنگامی که درجه حرارت هوا از 20 درجه سانتی‌گراد رو به فزونی گذاشت، باید مصرف غذاهایی مثل گوشت پرچرب، ماهی‌های چرب، تخم‌مرغ، آجیل و انواع مغزها و دانه‌ها کاهش یابد. این بدان معنا نیست که مصرف مواد غذایی ذکر شده را کلاً قطع کنیم. جالب است بدانید که اتفاقاً این غذاها در بدن یک نوع احساس رضایت ایجاد می‌نمایند. مصرف این غذاها به مقدار کم باعث می‌شود از پرخوری، ریزه‌خواری و خوردن اسنک‌ها و میان وعده‌های ناسالم جلوگیری شود.

 

غذاهای سبک و کم حجم بخورید

 

در گرم‌ترین حالت‌های هوای تابستان حتماً به غذاهای سبک‌تر و کم حجم‌تر توجه کنید و آن‌ها را مصرف نمایید.

سعی کنید به طرق مختلف مقدار زیادی مایعات وارد بدن خود کنید. این موضوع می‌تواند از طریق مصرف سوپ سبزی‌ها، انواع نوشیدنی‌های گیاهی مثل چای سبز، عرقیات گیاهی و غیره تأمین شود.

 

همراه غذاهای سرخ کرده و گریل شده میوه و سبزی بخورید

 

با بالا رفتن درجه حرارت هوا به بالاتر از ۲۰ درجه سانتی‌گراد، غذای اصلی مصرفی نباید غذاهای داغ و گرم باشد. غذاهای گرم عمدتاً متعلق به بهار، پاییز و زمستان هستند. حتماً متوجه شده‌اید که غذاهای سرخ‌کرده و غوطه‌ور در روغن و چربی و حتی تا حدودی غذاهای گریل شده به سیستم هضم انسان آسیب می‌زنند.

 

مایعات بسیار سرد به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص کار طبیعی کبد و معده را دچار اختلال کرده و گاهی در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌نمایند

 

روش گریل کردن غذا، آب غذاها را خشک می‌کند و لذا غذاهای پخته شده به این شیوه خشک‌تر می‌باشند. اگر در تابستان خواستید غذاهای سرخ‌کرده یا گریل شده مصرف کنید، یادتان باشد که حتماً در کنار آن‌ها از سبزی و میوه‌های سرد و مرطوب مثل گوجه‌فرنگی، خیار، کیوی، انبه و آناناس که آبدار هستند، استفاده کنید. این‌ها هم می‌توانند همراه گوشت پخته شوند و یا به صورت دورچین غذا و یا سالاد در کنار غذا مصرف شوند. این نوع تغذیه جبران خشکی و کم آبی غذاهای خشک و گریل شده را می‌نماید.

 

از غذاها و مایعات خیلی سرد کمتر بخورید

 

در روزهای گرم لازم است آب و املاح از دست رفته از بدن با افزودن کمی نمک به غذا جبران شود. استفاده از مایعات با درجه حرارت معمولی در تابستان بسیار مناسب‌تر از آب و مایعات بسیار سرد است. مایعات بسیار سرد به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص کار طبیعی کبد و معده را دچار اختلال کرده و گاهی در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌نمایند.

 

در هوای گرم باید از مصرف غذاهای چرب و سنگین در وعده‌های غذایی اجتناب کرد، زیرا این نوع غذاها در گردش خون نیز خلل وارد می‌کنند. با بالا رفتن درجه حرارت معمولاً افراد سبزی، سالاد، آب‌میوه و میوه بیشتری استفاده می‌کنند. دسرهای غذایی سرد معمولاً باعث ضعیف شدن سیستم گوارش می‌شوند.

 

پس به طور کلی باید از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد در تابستان اجتناب کرد. این نوع غذاها علاوه بر اثرات سوئی که بر کبد می‌گذارند ناراحتی‌های معده و مری ایجاد می‌کنند. همچنین مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد باعث می‌شود که عمل هضم غذا متوقف شده و فقط هنگامی که طحال و کلیه‌ها معده را گرم کنند مجدداً به عمل هضم ادامه می‌دهد. اگر مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد به صورت عادت درآید، می‌تواند کاملاً سیستم هضم را از کار بیندازد.

 

غذاها و نوشیدنی‌های سرد همچنین باعث جلوگیری از عرق کردن می‌شوند. اگر به هر حال با مصرف این نوع غذاهای سرد عرق می‌کنید، شما ذخایر انرژی قبلی در بدن را می‌سوزانید.

 

در اینجا بهترین و سالم ترین گزینه های غذایی مناسب روزهای گرم بیشتر معرفی شده اند:

 

چغندر: غنی از آنتی اکسیدان است و یک ضد التهاب قوی نیز محسوب می شود. چغندر سرشار از فیبر، فولات، پتاسیم و منگنز است. این سبزی پرخاصیت همچنین برای افرادی که از کم خونی و دیگر بیماری های خونی رنج می‌برند و همچنین برای کودکان و خانم ‌های باردار بسیار مفید است.

 

توت: انواع خانواده توت سرشار از ویتامین ث، فیبر، و آنتی اکسیدان ها هستند که مصرف مداوم آنها کمکی است برای جلوگیری از خطر ابتلا به آلزایمر، بیماری پارکینسون، و برخی از سرطان های خاص. بهترین بخش مصرف توت این است که هر فنجان از آنها کمتر از ۶۰ کالری دارد.

 

بادمجان: بادمجان حاوی آنتوسیانین است؛ ترکیباتی که متعلق به یک کلاس از مواد شیمیایی گیاهی تحت عنوان فلاونوئیدها هستند. این ترکیبات در بسیاری از غذاهای گیاهی موجودند. بسیاری از فواید حاصل از بادمجان در پوست های گیاهی آن است. پوست بادمجان پر از فیبر، پتاسیم و منیزیم و آنتی اکسیدان است و از نظر ظرفیت جذب رادیکالهای آزاد اکسیژن، بادمجان در میان ۱۰ سبزیجات برتر قرار دارد.

 

ذرت: سرشار از لوتئین و زیگزانتین است؛ یعنی دو فیتوکمیکال که منجر به ترویج سلامت بینایی می شوند.

 

ماست یونانی: غنی از کلسیم و پروتئین است. با افزایش سن، بدن شما برای حفظ سلامت پوست و غلبه بر بیماری ‌ها به پروتئین بیشتری نیاز دارد. ماست یونانی راهی فوق‌ العاده برای تامین پروتئین کافی بدن است، حتی اگر از مصرف غذاهای سنگین مانند گوشت ‌ها اجتناب می ‌کنید. ماست یونانی مملو از پروبیوتیک ‌هاست. آنها جانوران بسیار ریز میکروسکوپی از قبیل باکتری ‌ها و مخمرها هستند. این موجودات به طور طبیعی در درون بدن شما زندگی می ‌کنند، البته داشتن جانوران میکروسکوپی در درونتان به حفظ سلامت دستگاه گوارش شما و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. علاوه بر این؛ در برنامه غذایی اغلب امریکایی‌ ها سدیم فراوانی یافت می ‌شود. میزان سدیم موجود در ماست یونانی نه تنها بسیار اندک بوده، بلکه سرشار از پتاسیم است.

 

بادام زمینی: حاوی چربی های مفید برای داشتن قلب سالم است. بیش از ۸۰ درصد چربی های موجود در بادام زمینی، چربی های اشباع نشده است. علاوه بر این، یک اونس بادام زمینی ۷ گرم پروتئین دارد و ترکیب پروتئین موجود در آن به همراه چربی منجر به احساس سیری می شود.

 

گوجه فرنگی: یک منبع غذایی عمده لیکوپن و آنتی اکسیدان محسوب می شود و حاوی بسیاری از خواص درمانی از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، و سرطان است.

 

کدو سبز: یک گیاه بسیار کم کالری است و در هر فنجان تنها ۲۹ کالری دارد. این گیاه منبع عالی فیبر است و منجر به کاهش سطح کلسترول و کاهش یبوست می شود.

 

هندوانه: ۹۲ درصد آب دارد و حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی مانند لیکوپن و ویتامین های ب ۶، آ، و ث است. هندوانه در هر فنجان تنها ۴۰ کالری دارد و یک دسر مناسب و شیرین برای جبران کم آبی بدن نیز به شمار می رود.

 

هلو: یک دسر مناسب برای ناهار و یک میان وعده عالی برای روزهای گرم محسوب می‌شود. هلو منبع عالی از ویتامین ث است که مصرف آن خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، سندرم متابولیک و بیماری های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تیتر شهر

کد: 10827 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت بازدید: 2960 ساعت: 10:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف هزار و دویست کیلو حشیش در قوطی‌های رب ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
3 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
4 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
5 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
6 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
7 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
8 هلال احمر ایران برای ارسال دارو و غذا به غزه اعلام آمادگی کرد ۱۴۰۲ جمعه ۲۸ مهر
9 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
10 موادغذایی در چین ارزان شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
11 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  دردسرهای خوردن از کجا می آید؟ پایگاه خبری لقمه: علت اصلی بیماری ناشناخته میباشد,...

  ۱۰ نشانه ابتلا به بیماری کلیه بسیاری از افراد به بیماری‌های مزمن کلیوی مبتلا هست...

  كاهش مصرف گوشت قرمز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن كارشناسان سلامت و تغذیه در انگلیس ادعا كرده‌اند كه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت