10مواد غذایی که پلاکت خون شما را بالا می برد


پایگاه خبری لقمه: پلاکت ها یکی از ریزترین سلول های موجود در جریان خون هستند که زمانی که قسمتی از بدن دچار جراحت می شود، از بدن در برابر از دست رفتن بیش از اندازه خون محافظت می کنند.

۱- انار میوه پلاکت ساز

 

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، انار یک میوه پرخاصیت پلاکت ساز است که در درمان کمبود پلاکت می تواند موثر واقع شود. رنگ قرمز آن نشان دهنده غنی بودن آن از آهن است. در صورت مصرف منظم انار می تواند به شکلی مناسب با کاهش پلاکت خون مبارزه کنید. همچنین ویتامین های موجود در انار به شما کمک می کند تا در زمانی که با سطح پایینی از پلاکت روبرو هستید، سطح انرژی بدن خود را پایدار نگه دارید. . انار را می توانید به شکل میوه یا آبمیوه آن مصرف نمایید. مصرف ۱۵۰ میلی لیتر آب انار برای دو هفته توصیه می شود.

 

۲- شیر

 

شیر منبعی سرشار از کلسیم است که به بدن شما کمک می کند تا پلاکت های مورد نیاز خود را بازسازی نماید. کلسیم موجود در شیر به همراه ویتامین K و فیبرینوژن پروتئین های آن پلاکت ساز است و و توان ساخت لخته خون را افزایش می دهند. کمبود کلسیم در بدن منجر به این می شود که زمان بیشتری برای ایجاد لخته خون صرف شود به خصوص زمانی که دچار خونریزی شدید شده باشید. علاوه بر شیر می توانید کلسیم لازم را با مصرف پنیر و ماست و لبنیات ارگانیک تامین نمایید.

 

۳- مصرف غذاهای سرشار از فولات

 

کمبود فولات در بدن می تواند موجب کاهش پلاکت خون شود. به همین منظور لازم است که در رژیم غذایی خود غذاهایی که سرشار از فولات و یا ویتامین B9 هستند جای دهید. این دو ماده نقش مهمی در سالم ماندن فرآیند تقسیم سلولی در بدن دارند لذا می توانند فاکتور مهمی در درمان کمبود پلاکت خون باشند. یک فرد سالم بزرگسال بایستی در روز ۴۰۰ میلی گرم فولات مصرف کند. از منابع غذایی سرشار از فولات می توان به مواد غذایی پلاکت ساز مانند مارچوبه، آب پرتقال، اسفناج و غلات غنی شده اشاره کرد.

 

۴- پروتئین های بدون چربی

 

پروتئین های بدون چربی منابع بسیار خوبی از زینک و ویتامین B12 می باشند. این مواد مغذی نقش مهمی در معکوس کردن اثرات بیماری ترومبوسیتوپنی (کاهش پلاکت خون) دارند. در صورتی که دچار کاهش پلاکت خون شده اید بایستی روی به رژیم های غذایی با دوز کافی از پروتئین های پلاکت ساز مانند بوقلمون، ماهی و مرغ نمایید.

 

۵- روغن کبد ماهی و روغن کتان

 

مصرف همزمان روغن کتان و روغن کبد ماهی می تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن شما شود. این روش، یک رویکرد قابل توجه در درمان کمبود پلاکت خون است. چرا که یکی از دلایل بروز بیماری ترومبوسیتوپنی، زمانی است که به دلیل ضعف قوای ایمنی، بدن به اشتباه به ارگان های خود حمله می کند که در نتیجه منجر به نابود شدن پلاکت ها می شود. این روغن های پلاکت ساز همچنین باعث کاهش التهابات بدن شده و به جریان خون در سراسر بدن کمک می کنند. توجه داشته باشید که استفاده از این روغن های ممکن است موجب رقیق شدن خون شود.

 

۶- مواد غذایی حاوی ویتامین A

 

ویتامین A یکی از مواد غذایی ضروری برای تولید سالم پلاکت هاست. این ماده پلاکت ساز نقش مهمی در ساخت پروتئین ها در بدن دارد. پروئین سازی سالم در بدن، به تقسیم سلولی و رشد بدن کمک می کند لذا از این طریق استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین A می تواند عملکرد طبیعی بدن را تامین نماید. از این دسته مواد غذایی می توان به هویج، کلم پیچ، کدو تنبل و سیب زمینی شیرین اشاره نمود.

 

۷- آب سبزه گندم

 

کلروفیل گندم دارای ساختار مولکولی شبیه به هموگلوبین خون است. همچنین از آن به عنوان خون گیاهان هم یاد می شود. این ماده مغذی تاثیر قابل توجهی در فرآیند کلی خون سازی دارد و می تواند سطح پلاکت خون را افزایش دهد. آب سبزه گندم دارای بیش از ۷۰۰ درصد کلروفیل است. می توانید از  این ماده پلاکت ساز در روز نصف فنجان مصرف نمایید.

 

۸- غذاهای حاوی ویتامین K

 

به طور کلی وعده های غذایی با کالری بالا برای تولید پلاکت خون توصیه شده است. ویتامین K یکی از عناصر ضروری است که رشد سلول را در سطح مطلوبی نگه می دارد. پلاکت های خون می توانند تا ۱۰ روز زنده بمانند. مقدار پلاکت کافی برای بدن نیاز دارد تا به طور منظم با پلاکت های جدید جایگزین شوند تا مقادیر از دست رفته جبران شود. غذاهایی مانند تخم مرغ، جگر، کلم پیچ از جمله مواد غذایی هستند که می توانند ویتامین K بدن را تامین کنند.

 

۹- رژیم غذایی ماکروبیوتیک

 

بر اساس تحقیقات انجام شده، انجمن پشتیبانی از اختلال پلاکت رژیم غذایی ضدالتهابی را معرفی کرده است که مصرف آن برای کمک به خون سازی مطلوب است. همچنین نشانه هایی از مقابله با بیماری ترومبوسیتوپنی در بیماران نیز مشاهده شده است. این رژیم حاوی غلات سبوس دار، سبزیجات و حبوبات ارگانیک است. همچنین توصیه شده است که پروتئین های حیوانی را کاهش دهند. البته به جز ماهی و پنیر طبیعی با کیفیت بالا.

 

10- جوانه شبدر

 

این گیاه پلاکت ساز یکی از بهترین راه ها برای افزایش پلاکت های خون است. این گیاه که در گذشته یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی در طب سنتی بوده و امروزه نیز یکی از بهترین گیاه هایی است که مقابل مکمل های غذایی مصنوعی و غیر طبیعی برای درمان کم خونی مورد استفاده قرار می گیرند. ازخواص جوانه شبدر می توان به درمان کم خونی و پلاکت پایین، تصفیه خون و تنظیم فعالیت های کبدی،  درمان گرگرفتگی و بدخلقی ناشی از یائسگی اشاره نمود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایران آنلاین

کد: 10833 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند بازدید: 5634 ساعت: 11:27 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 خبر مهم معاون پزشکیان درباره تامین دارو ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 کشف هزار و دویست کیلو حشیش در قوطی‌های رب ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
7 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
8 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
11 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کودکان به نوشیدن چای عادت نکنند کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ع...

  بدن انسان روزانه به چقدر گوشت احتیاج دارد؟ گرفتن کالری از گوشت تنها که پر از چربی است، مضرات ...

  تلخی زیتون این‌گونه از بین می رود اگر میخواهید زیتون را خود در منزل عمل آورید این مط...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.
کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند.
روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر پایگاه خبری لقمه: یکی از لذت‌های هر سفری، خوردن غذای با کیفیت در رستوران‌های خوب است. اما با گسترش صنعت غذا و بازار رستوران‌های رنگارنگ یافتن بهترین رستوران‌ها برای مسافران غریب کار چندان ساده‌ای نیست. با استفاده از این راهنماها و روش‌ها، احتمالاً می‌توانید بهترین رستوران را در سفر خود پیدا کنید و تجربه‌ی خوبی از غذاهای محلی به دست آورید.
طب مدرن یا سنتی؛ کدام‌یک دوای دردهای امروز ماست؟ پایگاه خبری لقمه: دردهای عجیبی از راه رسیده است. می‌گویند پزشکی مدرن از درمان عاجز است. آیا طب سنتی ممکن است بتواند کاستی‌های علم مدرن را جبران کند؟