تناسب اندام حتی با مصرف خوراکی‌های خوشمزه


پایگاه خبری لقمه: تعطیلات نوروز با همه تعطیلاتی که در طول سال داریم، تفاوت‌های قابل توجهی دارد.یکی از آنها وجود دلایل وسوسه‌کننده برای شکستن رژیم‌های غذایی در تمام گروه‌های سنی و پرخوری‌های ناشی از مصرف شیرینی و آجیل و چاقی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، با توجه به این که تمایل به پرخوری در این ایام، دور از انتظار نیست، به همین دلیل متخصصانی همچون دکترحمیدرضا فرشچی، پزشک متخصص تغذیه و متابولیسم، فلوشیپ چاقی و دیابت معتقد است؛ در نوروز به بحث رژیم غذایی نباید صفر یا صد نگاه شود و به مراجعان خود توصیه رعایت سفت و سخت رژیم غذایی را مانند سایر ایام سال نمی‌کند و فشار رژیم گرفتن را کمتر می‌کند.

 

تجربه نشان داده، با وجود اصرار افراد برای رعایت رژیم غذایی در تعطیلات نوروز این اتفاق نمی‌افتد و این موضوع درباره افراد مبتلا به بیماری قلبی ـ عروقی، دیابت، چاقی، فشار خون و... نیز صدق می‌کند. به افراد در هر وضعیتی که قرا ردارند، توصیه می‌کنیم به جای تلخ کردن لذت‌خوردن خوراکی‌ها در این ایام با رعایت چند نکته تعطیلات را خوش بگذرانند.

 

رعایت نظم وعده‌های غذایی

 

نتایج مطالعات اثبات کرده‌ به هر میزان وعده غذایی دیرتر مصرف شود، باعث اختلال در ساعت درونی بدن (معروف به ریتم شبانه‌روزی بدن) می‌شود و روی متابولیسم بدن اثر معکوس می‌گذارد.

 

دکتر فرشچی درباره نکات مورد تأکید و قابل رعایت در نوروز به مخاطبان جام‌جم می‌‌گوید: نظم غذایی، اولین چیزی است که ریتم آن در ایام تعطیلات به هم می‌خورد. پانزده روز تعطیلی، افراد را برای بیداری شبانه، خوابیدن تا حوالی ظهر، حذف کردن یا دیرخوردن صبحانه و مصرف بالای تنقلات در شب‌زنده‌داری‌ها، وسوسه می‌کند. این نوع عملکرد باعث افزایش سه تا چهار کیلویی وزن آنها تا پایان تعطیلات می‌شود در صورتی که می‌توانیم بدون ایجاد این بی‌نظمی از تعطیلات عید لذت ببریم.

 

وی ادامه می‌دهد: مصرف اول وقت صبحانه بسیار مهم و ضروری است. هیچ اشکالی ندارد که بعد از صرف صبحانه اول وقت مجددا بخوابیم. این کار باعث می‌شود حتی بدون رژیم غذایی، پراشتهایی کاذب در ساعات عصر نداشته باشیم.

 

برنامه‌ریزی برای خوراکی‌ها

 

همان‌گونه که برای دید و بازدیدها برنامه‌ریزی داریم، باید برای میزان مصرف خوراکی‌ها نیز با برنامه عمل کنیم. لازم نیست به‌خاطر رودربایستی با میزبان در هر دید و بازدید حتما آجیل و شیرینی زیادی در طول یک روز مصرف کنیم. توجه به این نکته، توصیه دیگر این متخصص تغذیه و متابولیسم است.

 

وی خاطرنشان می‌کند: افراد مبتلا به بیماری‌های متابولیک بهانه‌های مختلفی را برای موجه کردن پرخوریشان بیان می‌کنند. لازم نیست هرکجا رفتیم خشکبار یا شیرینی مصرف کنیم، به قدری که در پایان روز ندانیم به چه میزان پسته، شیرینی، باقلوا و... مصرف کرده‌ایم. همان ابتدای روز و قبل از آغاز مهمانی می‌توانیم با خودمان قرار بگذاریم که مثلا امروز هشت تا 10پسته مصرف کنیم و حواسمان به تعهدمان باشد.

 

ناهار و شام سبک بخورید

 

افزایش میزان مصرف شیرینی و آجیل در این پانزده روز، بر حجم وعده‌های غذایی هم تاثیردارد. افرادی که نظم غذایی یا میزان مصرف آجیل و شیرینی را رعایت نمی‌کنند، لازم نیست ناهار و شام، غذای پرکالری مصرف کنند.

 

خیلی وقت‌ها احساس گرسنگی نداریم، ولی چون به خوردن وعده‌های غذایی عادت داریم و آن را جزو وظایفمان می‌دانیم، با وجود سیری باز هم غذای پرکالری مصرف می‌کنیم. با چنین نگرشی چگونه می‌توان انتظار چاقی نداشت؟

 

دکتر فرشچی تأکید می‌کند: توصیه ما حذف وعده‌های غذایی نیست بلکه استفاده از غذاهای سبک و کم کالری در وعده‌های اصلی است. پیاده‌روی روزانه به مدت یک ساعت مخصوصا برای مبتلایان کبد چرب، فشارخون، دیابت و حتی سایر بیماری‌ها مانع مهم دیگری برای افزایش وزن و حفظ توازن است.

 

خبرخوش برای دیابتی‌ها

 

پرهیز از مصرف شیرینی بسیار سخت است، مخصوصا اگر این منع قرار باشد همیشگی یا در اغلب مواقع باشد.باتوجه به میزان شیوع دیابت، احتمالا شما هم وقتی ملاحظه کردید عضوی از خانواده تمایل به مصرف شیرینی دارد اما مجبور است امتناع کند، در دلتان ناراحت شده‌اید.

 

اما در ایام نوروز نگران نباشید. دکتر فرشچی مصرف شیرینی را حتی برای دیابتی‌ها البته ضمن رعایت نکاتی مهم، مجاز عنوان کرده است.

 

به گفته این فلوشیپ چاقی و دیابت، میزان مصرف شیرینی و نوع آن به شرایط فرد و میزان تحت کنترل بودن میزان قندخون برمی‌گردد. افرادی که دیابت آنها تحت کنترل نیست، با نوسان قند مواجه هستند یا ترکیبی از انسولین و داروهای خوراکی مصرف می‌کنند، به هیچ وجه نباید شیرینی مصرف کنند، چون در مرحله پرخطر قرار دارند.

 

وی ادامه می‌دهد: در صورتی که رژیم غذایی مدت‌ها قبل از ایام عید شروع شده باشد، نظم غذایی رعایت شود و قند با دارو تحت کنترل باشد، این افراد بر‌اساس میزان قندشان می‌توانند از شیرینی استفاده کنند، البته نه هر روز. اگر فردی در طول سال باقلوا مصرف نکرده است، در تعطیلات می‌تواند یک عدد باقلوای کوچک مصرف کند. البته این به معنای مصرف همزمان آن با شیرینی‌های دیگر نیست. معمولا از این افراد می‌خواهیم میزان کالری و کربوهیدرات مصرفی خود را شمارش کنند و اگر تنقلات استفاده می‌کنند، در کنار آن صبحانه با عسل یا خرما نخورند تا تعادل روزانه میزان قندشان به هم نخورد.

 

سبدغذایی سالم، هدفی برای سال96

 

در ابتدای سال، همه افراد اهداف و برنامه‌هایی را برای پیشرفت در کار و زندگی تعریف می‌کنند و چقدر خوب است که سالم سازی سبد غذایی خانواده با مصرف بیشتر میوه‌، سبزیجات و لبنیات جایگزین عادت‌های مضر غذایی در سال 96 شود.

 

مصرف میوه را فراموش نکنید

 

یکی از مشکلاتی که افراد در ایام تعطیلات از آن شکایت می‌کنند، یبوست و مشکلات گوارشی است‌. عمده‌ترین دلیل آن بخصوص در کودکان، مصرف بالای آجیل و تنقلات و غفلت از خوردن مصرف میوه و سبزیجات است.مصرف میوه و پیاده‌روی، مانع بروز مشکلات گوارشی می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از : جام جم

کد: 10902 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ شنبه ۲۱ اسفند بازدید: 1950 ساعت: 7:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
3 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
4 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
5 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
6 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
7 536 همت صرفه جویی با مصرف پسماند کشاورزی در خوراک دام ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
8 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
9 رفع کم خونی و یبوست با آلو ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
10 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
11 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  علائم و نشانه های سکته مغزی ناقص از زبان محققان پایگاه خبری لقمه: سکته مغزی نه تنها برای فردی که س...

  شیر موز یا شیر نارگیل ؟ شیرموز و شیرنارگیل نوشیدنی‌های دلچسب و گوارایی است...

  شیرخام نخورید گروهی از متخصصان اطفال در آمریکا هشدار دادند که زن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

9 توصیه‌ی تغذیه‌ای برای فصل امتحانات برای تقویت قوای ذهنی لازم است قندخون همیشه در حالت نرمال و متعادل باقی بماند.
شاگرد زرنگ‌ها چه می‌خورند؟ بعضی پدر و مادرها می‌گویند وقتی مدرسه‌ها دوباره باز می‌شود و سال تحصیلی جدیدی در پیش است، یکی از سخت‌ترین کارها و وظایفی که به عهده دارند، انتخاب میان‌وعده‌های مناسب برای فرزندشان است. آنها یا نمی‌دانند کدام از مواد غذایی می‌تواند بهترین انتخاب برای میان وعده دانش‌آموزان باشد یا نمی‌توانند فرزندشان را متقاعد کنند که در ساعت‌های درس و مدرسه از مواد غذایی مناسب استفاده کند.
فواید و مضرات پروتئین برای بدن پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از مواد مغذی است که مصرف آن برای بدن انسان ضروری است. این ماده به ساخت و بهبود عضلات بدن و استخوان‌ها کمک می‌کند. رژیم‌هایی که حاوی پروتئین بسیار بالایی هستند خطرات متعددی را برای بدن انسان به همراه خواهند داشت. در این مقاله ما قصد داریم به این خطرات بپردازیم.
لبنیات کم چرب بهتر است یا پر چرب؟ یك متخصص تغذیه گفت: هر چه میزان چربی محصولات لبنی كمتر باشد، كلسیم آن بهتر جذب می شود.