مصرف میوه و سبزیجات در روز به کاهش وزن کمک می کند !


پایگاه خبری لقمه: بر اساس آمار، متاسفانه بسیاری از ما در روز به اندازه کافی میوه دریافت نمی کنیم. بسیاری از متخصصان و ارگان های سلامت، مردم را به افزایش استفاده از میوه و سبزیجات در برنامه غذایی شان تشویق می کنند، چون چنین برنامه ای موجب کاهش خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان کمک می کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، خوردن میوه و سبزیجات برای تثبیت وزن نیز مناسب است، مخصوصا زمانی که به جای غذاهای پرکالری خورده شوند. میوه ها منابعی غنی از فیبر، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند.

در حال حاضر مواد مغذی که متخصصان نگران دریافت کم آن هستند عبارتند از: فیبر، پتاسیم، کلسیم و ویتامین D. اینها در واقع همان مواردی هستند که بیشتر افراد به اندازه کافی دریافت نمی کنند.  افزایش خوردن میوه می تواند فیبر و پتاسیم مورد نیازمان را تامین کند و همچنین با کمک آنتی اکسیدان ها، سلول ها را از آسیب محافظت کند.

خوردن غذاهایی که فیبر بالایی دارند، می تواند کمک کنند بعد از غذا خوردن احساس سیری بیشتری کنید و همچنین به آزاد شدن آرام تر گلوکز در جریان خون، منجر می شود که اینها می توانند برای کاهش وزن مفید باشند. همچنین پتاسیمی که از خوردن میوه بدست می آید به کاهش فشار خون کمک می کند.

برخی از برنامه ها توصیه می کنند خوردن میوه را محدود کنید، در صورتی که دریافت میوه به اندازه ی توصیه شده مزایای بسیاری برای سلامت دارد و همانطور که گفته شد می تواند در کاهش وزن نیز کمکتان کند.
چه مقدار میوه توصیه شده است؟

یک خانم بالغ بالای 30 سال باید هر روز به اندازه یک و نیم فنجان میوه میل کند و یک مرد بالغ نیز 2 فنجان.

متاسفانه بسیاری از مردم در روز، این مقدار میوه را میل نمی کنند بنابراین چه بخواهید وزن کم کنید چه نه هدف مناسبی است. در وعده های اصلی، نیمی از بشقابتان را باید میوه و سبزیجات تشکیل بدهد.



خوردن میوه به عنوان دسر، میان وعده و یا روی سالاد از جمله راه های ساده برای اضافه کردن میوه به برنامه غذایی است. بیشتر از 1.5 تا 2 فنجان خوردن میوه در روز، می تواند برای سلامت و کاهش وزن چیز مفیدی باشد. اما این را به خاطر داشته باشید زیاده روی کردن و بیشتر میوه خوردن در روز، حرکتی هوشمندانه و مثبت نیست.
میوه باید بخشی از یک رژیم غذایی متعادل به همراه غذاهای مختلف باشد، از جمله: پروتئین، چربی های سالم، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات.


مواظب منابع مخفی قند باشید

شاید برخی مواقع به این خاطر از خوردن میوه صرف نظر شود که منبع طبیعی قند است. با این وجود، چون میوه سرشار از فیبر و بسیاری از مواد مغذی دیگر است، نباید از قند حاصل از آن ترسید. یک مورد که درباره میوه باید به آن اشاره شود این است که همه آنها به یک شکل پردازش نمی شوند.

” اگر میوه را به صورت کمپوت میل کنید ممکن است شربتی رقیق یا آب میوه نیز به همراه آن باشد ”

با اینکه آب میوه طبیعی است، باز هم قند اضافی به میوه اضافه می کند. بنابرین اگر خواستید میوه را به صورت کمپوت میل کنید ابتدا آب آن را بکشید تا مقدار قند اضافه شده اش کاهش پیدا کند.

میوه های خشک را نیز می توان به عنوان یکی از مواردی که نیاز روزانه به میوه را برطرف می کند در نظر گرفت. مقدار میوه خشکی که به عنوان یک وعده می توانید استفاده کنید، حجم کمتری دارد چون متمرکز است. گاهی به میوه های خشک قند نیز اضافه می شود. بنابراین اگر میوه های خشک میل می کنید مواظب مقدار قند اضافه شده به آنها باشید.
سعی کنید تا جای ممکن، مقدار میوه مورد نیاز خود را از میوه های واقعی دریافت کنید نه غذاهایی که به آنها میوه اضافه شده و یا میوه هایی که فرآوری شده اند.


آب میوه را محدود کنید

آب میوه 100 درصد طبیعی، نوشیدنی سالمی به حساب می آید اما متخصصان توصیه می کنند به جای آن از میوه کامل استفاده کنید، چون نحوه واکنش بدن به آب میوه با میوه واقعی متفاوت است.

آب میوه مانند میوه کامل فیبر ندارد که بتواند جذب گلوکز به جریان خون را آهسته کند. غذاها یا نوشیدنی هایی که با آب میوه درست می شوند می توانند سرشار از کالری و قند باشند. آب میوه هایی که از بیرون و در بسته بندی خریداری می کنید سرشار از قند اضافه شده هستند.


میوه و خطر دیابت نوع 2

مصرف نوشیدنی های شیرین، حتی اگر آب میوه باشد، می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. با این حال خوردن میوه کامل این خطر را افزایش نمی دهد، بلکه می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. این نتیجه تحقیقی در سال 2008 است که به بررسی سوابق بیش از 70.000 پرستار زن پرداخته بود.

در این تحقیقات مشخص شد مصرف میوه و سبزیجات، با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در ارتباط است اما مصرف آب میوه دقیقا برعکس این ماجراست و خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
این تحقیق و دیگر تحقیق ها توصیه می کنند به برنامه غذایی خود میوه و سبزیجات اضافه کنید تا خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش پیدا نکند و همچنین ممکن است این کار به اهداف کاهش وزنتان نیز کمک کند.
اگر دچار پیش دیابت، دیابت نوع 2، تزریق انسولین و یا دیگر مشکلات سلامت هستید ممکن است پزشکان مقدار مصرف میوه ای را توصیه کنند که با حالت عادی متفاوت است.
اگر سوالاتی دارید که مربوط به سطح قند خون، وضعیت سلامت و مقدار دریافت میوه تان باشد حتما باید با پزشک مشورت کنید.
بهترین میوه هایی که می توان خورد کدام هستند؟

بهترین میوه ها در واقع همان هایی هستند که همیشه می خوردید. یک میوه خاص وجود ندارد، همه میوه ها مفید هستند. همانطور که در بالا گفته شد مقدار میوه دریافتی خود را از میوه های واقعی بگیرید نه دیگر منابع. خوردن میوه های رنگارنگ بسیار اهمیت دارد، چون با این کار منابع مختلفی از آنتی اکسیدان را وارد بدنتان می کنید.

نویسنده: هولی کلمر، متخصص تغذیه

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :دکترکرمانی

کد: 11031 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۸ ارديبهشت بازدید: 89 ساعت: 12:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یک مسئول:50 درصد خرمای کشور زیر پوشش بیمه است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد
2 مصرف این داروها با گریپ‌فروت ممنوع ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد
3 ارتباط سبزی ومیوه های رنگی با بیماری های قلبی! ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
4 با مصرف روزانه این میوه با بسیاری از بیماری ها خداحافظی کنید ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
5 پیاز همچنان می تازد/ سیب زمینی دو روز دیگر ارزان می‌شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
6 چه کسانی آناناس نخورند؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
7 کاهش قیمت پیاز طی ۱۰ روز آینده در تهران ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
8 از نوشیدن آّ همراه میوه های آبدار خوداری کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
9 خوردن این نوشیدنی ها با دارو ممنوع ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۷ تير
10 هفت میوه لاغر کننده را بشناسید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير
11 ضدو نقیض های تولید خرما در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  توت‌فرنگی، نوبرانه‌ای کم کالری توت‌فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و آ...

  درمان و بهبود آفت دهان با تغذیه آفت‌های دهانی (canker sores) زخم‌های دردناکی هستند...

  سیب معجونی برای درمان بسیاری از دردها سیب از جمله میوه‌هایی است که در همه فصل‌های سال بی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مخرب‌ترین شیوه‌های كاهش وزن پای صحبت بسیاری از افراد كه می‌نشینیم، بر این باور هستند كه بهترین رژیم غذایی ممكن را در پیش گرفته‌اند و توانسته‌اند به زعم خودشان معجزه‌ای را بیافرینند زیرا در طول یك هفته چند كیلوگرم از وزنشان و چند سانتی‌متر از سایز دور كمر‌شان را كاهش داده‌اند در حالی كه به عقیده متخصصان تغذیه، این اشتباه‌ترین باور ممكن و نادرست‌ترین شیوه‌ای است كه افراد در پیش می‌گیرند و گاهی سلامت خود را به خطر می‌اندازند...
چرا فلفل‌ها برای سلامتی مفیدند فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین‌های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامین‌های موثر در تبدیل مواد غذایی به انرژی می‌باشند. فلفل دلمه‌ای همچنین گیاهی سرشار از فیبر، پروتئین و آهن می‌باشد.
کالبد شکافی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مضر دنیا شاید کم‌ضررترین بخش پیتزا به‌دلیل وجود مقدار کم ویتامین C سس قرمز آن باشد.
انجیر درمان کم خونی انجیر، یکی از میوه هایی است که برای درمان بیماری های مختلف موثر است.