مصرف میوه و سبزیجات در روز به کاهش وزن کمک می کند !


پایگاه خبری لقمه: بر اساس آمار، متاسفانه بسیاری از ما در روز به اندازه کافی میوه دریافت نمی کنیم. بسیاری از متخصصان و ارگان های سلامت، مردم را به افزایش استفاده از میوه و سبزیجات در برنامه غذایی شان تشویق می کنند، چون چنین برنامه ای موجب کاهش خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان کمک می کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، خوردن میوه و سبزیجات برای تثبیت وزن نیز مناسب است، مخصوصا زمانی که به جای غذاهای پرکالری خورده شوند. میوه ها منابعی غنی از فیبر، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند.

در حال حاضر مواد مغذی که متخصصان نگران دریافت کم آن هستند عبارتند از: فیبر، پتاسیم، کلسیم و ویتامین D. اینها در واقع همان مواردی هستند که بیشتر افراد به اندازه کافی دریافت نمی کنند.  افزایش خوردن میوه می تواند فیبر و پتاسیم مورد نیازمان را تامین کند و همچنین با کمک آنتی اکسیدان ها، سلول ها را از آسیب محافظت کند.

خوردن غذاهایی که فیبر بالایی دارند، می تواند کمک کنند بعد از غذا خوردن احساس سیری بیشتری کنید و همچنین به آزاد شدن آرام تر گلوکز در جریان خون، منجر می شود که اینها می توانند برای کاهش وزن مفید باشند. همچنین پتاسیمی که از خوردن میوه بدست می آید به کاهش فشار خون کمک می کند.

برخی از برنامه ها توصیه می کنند خوردن میوه را محدود کنید، در صورتی که دریافت میوه به اندازه ی توصیه شده مزایای بسیاری برای سلامت دارد و همانطور که گفته شد می تواند در کاهش وزن نیز کمکتان کند.
چه مقدار میوه توصیه شده است؟

یک خانم بالغ بالای 30 سال باید هر روز به اندازه یک و نیم فنجان میوه میل کند و یک مرد بالغ نیز 2 فنجان.

متاسفانه بسیاری از مردم در روز، این مقدار میوه را میل نمی کنند بنابراین چه بخواهید وزن کم کنید چه نه هدف مناسبی است. در وعده های اصلی، نیمی از بشقابتان را باید میوه و سبزیجات تشکیل بدهد.



خوردن میوه به عنوان دسر، میان وعده و یا روی سالاد از جمله راه های ساده برای اضافه کردن میوه به برنامه غذایی است. بیشتر از 1.5 تا 2 فنجان خوردن میوه در روز، می تواند برای سلامت و کاهش وزن چیز مفیدی باشد. اما این را به خاطر داشته باشید زیاده روی کردن و بیشتر میوه خوردن در روز، حرکتی هوشمندانه و مثبت نیست.
میوه باید بخشی از یک رژیم غذایی متعادل به همراه غذاهای مختلف باشد، از جمله: پروتئین، چربی های سالم، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات.


مواظب منابع مخفی قند باشید

شاید برخی مواقع به این خاطر از خوردن میوه صرف نظر شود که منبع طبیعی قند است. با این وجود، چون میوه سرشار از فیبر و بسیاری از مواد مغذی دیگر است، نباید از قند حاصل از آن ترسید. یک مورد که درباره میوه باید به آن اشاره شود این است که همه آنها به یک شکل پردازش نمی شوند.

” اگر میوه را به صورت کمپوت میل کنید ممکن است شربتی رقیق یا آب میوه نیز به همراه آن باشد ”

با اینکه آب میوه طبیعی است، باز هم قند اضافی به میوه اضافه می کند. بنابرین اگر خواستید میوه را به صورت کمپوت میل کنید ابتدا آب آن را بکشید تا مقدار قند اضافه شده اش کاهش پیدا کند.

میوه های خشک را نیز می توان به عنوان یکی از مواردی که نیاز روزانه به میوه را برطرف می کند در نظر گرفت. مقدار میوه خشکی که به عنوان یک وعده می توانید استفاده کنید، حجم کمتری دارد چون متمرکز است. گاهی به میوه های خشک قند نیز اضافه می شود. بنابراین اگر میوه های خشک میل می کنید مواظب مقدار قند اضافه شده به آنها باشید.
سعی کنید تا جای ممکن، مقدار میوه مورد نیاز خود را از میوه های واقعی دریافت کنید نه غذاهایی که به آنها میوه اضافه شده و یا میوه هایی که فرآوری شده اند.


آب میوه را محدود کنید

آب میوه 100 درصد طبیعی، نوشیدنی سالمی به حساب می آید اما متخصصان توصیه می کنند به جای آن از میوه کامل استفاده کنید، چون نحوه واکنش بدن به آب میوه با میوه واقعی متفاوت است.

آب میوه مانند میوه کامل فیبر ندارد که بتواند جذب گلوکز به جریان خون را آهسته کند. غذاها یا نوشیدنی هایی که با آب میوه درست می شوند می توانند سرشار از کالری و قند باشند. آب میوه هایی که از بیرون و در بسته بندی خریداری می کنید سرشار از قند اضافه شده هستند.


میوه و خطر دیابت نوع 2

مصرف نوشیدنی های شیرین، حتی اگر آب میوه باشد، می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. با این حال خوردن میوه کامل این خطر را افزایش نمی دهد، بلکه می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. این نتیجه تحقیقی در سال 2008 است که به بررسی سوابق بیش از 70.000 پرستار زن پرداخته بود.

در این تحقیقات مشخص شد مصرف میوه و سبزیجات، با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در ارتباط است اما مصرف آب میوه دقیقا برعکس این ماجراست و خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
این تحقیق و دیگر تحقیق ها توصیه می کنند به برنامه غذایی خود میوه و سبزیجات اضافه کنید تا خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش پیدا نکند و همچنین ممکن است این کار به اهداف کاهش وزنتان نیز کمک کند.
اگر دچار پیش دیابت، دیابت نوع 2، تزریق انسولین و یا دیگر مشکلات سلامت هستید ممکن است پزشکان مقدار مصرف میوه ای را توصیه کنند که با حالت عادی متفاوت است.
اگر سوالاتی دارید که مربوط به سطح قند خون، وضعیت سلامت و مقدار دریافت میوه تان باشد حتما باید با پزشک مشورت کنید.
بهترین میوه هایی که می توان خورد کدام هستند؟

بهترین میوه ها در واقع همان هایی هستند که همیشه می خوردید. یک میوه خاص وجود ندارد، همه میوه ها مفید هستند. همانطور که در بالا گفته شد مقدار میوه دریافتی خود را از میوه های واقعی بگیرید نه دیگر منابع. خوردن میوه های رنگارنگ بسیار اهمیت دارد، چون با این کار منابع مختلفی از آنتی اکسیدان را وارد بدنتان می کنید.

نویسنده: هولی کلمر، متخصص تغذیه

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :دکترکرمانی

کد: 11031 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۸ ارديبهشت بازدید: 114 ساعت: 12:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چه افرادی باید از خوردن انگور بپرهیزند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور
2 آخرین تحولات بازار میوه و صیفی/ افزایش نرخ پیاز صحت ندارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
3 دفع سنگ کلیه با میوه ای سرشار از موادمغذی ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
4 آخرین بررسی های قیمت میوه و تره بار در بازار ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
5 سلامت قلبتان را با مصرف این میوه تضمین کنید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
6 مصرف چه آبمیوه ای برای کاهش وزن مناسب است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
7 جلوگیری از پیری زودرس با مصرف این میوه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
8 میوه های خشکی که حاوی پروتئین هستند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ شهريور
9 در روز چند وعده میوه و سبزیجات مصرف کنیم؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور
10 ارتباط بین شادی و مصرف مواد غذایی سالم ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور
11 سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود/انتقال بیماری هپاتیت و ایدز ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  8توصیه برای حفظ جوانی و زیبایی بعضی مواد غذایی تنها برای سیر شدن و لذت بردن خورده...

  حساسیت های غذایی در کودکان پایگاه خبری لقمه: هنگامی که سیستم ایمنی بدن به چیز...

  غذاهای غیر خانگی آهن کافی ندارند یک کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف ن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تمام فواید انار یاقوت‌های بی‌نظیر هستی برای قلب مفیدند، معده درد را خوب می‌کنند، پیری را به تأخیر می‌اندازند، سرطان را از جان شما دور می‌کنند و غیره.
فواید شگفت انگیز خرما برای سلامتی خرما به این دلیل که سرشار از فیبرهای طبیعی و بسیار غنی از ویتامین‌ها و موادمعدنی است، فواید بیشماری برای سلامتی دارد. این محصولات طبیعی حاوی روغن، کلسیم، سولفور، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم هستند که همه برای سلامتی بسیار مفیدند. گفته می‌شود که مصرف یک خرما در روز برای داشتن یک رژیم‌غذایی متعادل لازم است. خرما به مقابله با یبوست، اختلالات روده، افزایش وزن، مشکلات قلبی، ضعف جنسی، اسهال و سرطان شکم کمک می‌کند.
خوراکی‌های دشمن پوست را بشناسید غذاها و خوراکی‌های روزانه تاثیر چشمگیری بر رفتار و سلامتی جسم و روح دارند. یکی از این تاثیرات را می توان در پوست شاهد بود.
مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن مزاج این فصل، سرد و خشک است. مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک نموده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.