به گزارش پایگاه خبری لقمه ، برخی از این مواد غذایی را براحتی میتوانید در آشپزخانهتان بیابید:
سیر و پیاز: این دو ماده، حامی قلب و سیستم ایمنی هستند. سیر حاوی بیش از 70 فیتوکمیکال است که پایین آورنده فشار خون است و از سرطان روده بزرگ، تخمدان و سایر سرطانها پیشگیری میکند.
پیاز سرشار از کوئرستین ـ نوعی فلانوئید و آنتیاکسیدان ـ است که با رادیکالهای آزاد مقابله میکند. پیاز همچنین از ایجاد لخته خونی جلوگیری و سلامت خون را تقویت میکند.
لوبیاها: ایزوفلاون فراوان موجود در لوبیاها سلامت پروستات و استخوانها را تقویت و از بیماریهای قلبی جلوگیری میکند و میتواند علائم یائسگی را کاهش دهد. همچنین حاوی پروتئین فراوان هستند و چربی کمی دارند.
زردچوبه: شامل ترکیبات زیست فعال کورکومینوئید و قدرتمندترین آنها کورکومین است. کورکومین یک آنتیاکسیدان قوی است که با بیماریها مقابله میکند و خاصیت ضدالتهابی آن، دردهای بدنی را کاهش میدهد. افزون بر این ثابت شده، زردچوبه عملکرد مغز را تقویت میکند و میتواند ریسک بیماریهای قلبی و انواع سرطانها را کاهش دهد. براساس مطالعات جدید، زردچوبه حتی با اضطراب و افسردگی مقابله میکند.
خانواده نعنا: این خانواده که شامل پونه کوهی، ریحان، رزماری، آویشن و نعناست با کمک به روند هضم، از سوءهاضمه و تهوع جلوگیری میکند و درد (بویژه سردرد و دردهای آرتروز) را تسکین میدهد. مقابله با خستگی و اختلالات تنفسی، برطرف کردن سرفه و اخلاط و کاهش افسردگی از خواص دیگر این خانواده است.
دارچین: قند و فشارخون را کاهش میدهد و سیستم ایمنی را تقویت میکند. آنتیاکسیدانهای دارچین، حسگرهای انسولین را در سلولها فعال و با رادیکالهای آزاد مقابله میکند. دارچین خواص ضدالتهابی دارد و ریسک بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. این ماده همچنین باکتری ای کولای (E coli) را که در برخی غذاها رشد میکند، از بین میبرد.
زنجبیل: یک ضدالتهاب بالقوه است که میتواند به تسکین درد کمک کند و در کاهش کلسترول و فشارخون نقش داشته باشد. تقویت سیستم ایمنی و مقابله با ویروسهایی مثل ویروس آنفلوآنزا از دیگر کارکردهای زنجبیل است.
نقل از :جام جم آنلاین