چرا باید شاهی بخوریم؟


چقدر اهل سبزی خوردن هستید؟ وقتی سبد سبزی خوردن سر سفره می‌آید به کدام سبزی علاقه بیشتری دارید؟ اگر جزو افرادی هستید که شاهی‌ها را سوا کرده و میل می‌کنید به خودتان تبریک بگویید چون انتخاب خوبی دارید.

به گزارش لقمه، البته توصیه می‌کنیم «جدا کن سوا کن» را کنار بگذارید و از تمام سبزی‌ها میل کنید چون هر کدام منبع ویتامین‌های متعدد هستند. اما شاهی! این سبزی برگ دار خوشمزه! شاهی حاوی ترکیبات گوگردی است که برای سلامتی بسیار مفید است. این سبزی پرطرفدار منبع فوق‌العاده ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی است. با ما همراه باشید تا خواص این سبزی را مرور کنیم.

ویتامین‌ها و مواد معدنی‌

شاهی از 93 درصد آب تشکیل شده است. برای همین هم کالری کمی دارد. حالا که هوا دارد کم‌کم سرد می‌شود به ویتامین C بیشتری نیاز دارید و همین برگ‌های کمی تند و تیز سرشار از ویتامین C و همچنین پیش سازهای ویتامین A و ویتامین B9 یا اسیدفولیک هستند. البته تعداد ویتامین‌های این سبزی به همین جا ختم نمی‌شود و دیگر ویتامین‌های گروه B و همچنین ویتامین E و ویتامین K از دیگر ویتامین‌های موجود در شاهی می‌باشند.مواد معدنی موجود در شاهی هم کم نیستند. پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و زینک(روی) جزو مواد معدنی شاهی می‌باشند. این سبزی از آنتی‌اکسیدان‌ها هم بی‌نصیب نیست.

کاراتنوئیدها، بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین جزو آنتی‌اکسیدان‌های شاهی می‌باشند.شاهی حاوی ترکیبات گوگردی است که می‌تواند بدن را در برابر سرطان ایمن کند. فیبرهای شاهی نیز قابل توجه است مانند سلولز، پکتین و غیره.معمولاً کلسیم سبزیجات به سختی جذب بدن می‌شود. اما کلسیم موجود در شاهی برای بدن قابل‌استفاده و زود جذب است. در واقع میزان جذب کلسیم شاهی در بدن حدود 67 درصد می‌باشد درحالی‌که فقط 5 درصد کلسیم موجود در اسفناج جذب بدن می‌شود.

پیشگیری از بیماری‌ها

در حالت کلی ویتامین‌ها، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و فیبرهای موجود در میوه‌ها و سبزیجات نقش مهمی در محافظت از سلامت بدن ایفا می‌کنند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف بالای میوه و سبزیجات خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و دیگر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد. محققان معتقدند که در بین میوه‌ها و سبزیجات، شاهی جزو سبزی‌هایی است که می‌تواند از ابتلا به برخی از سرطان‌ها مانند سرطان ریه، سرطان تخمدان و سرطان کلیه‌ها پیشگیری ‌کند. این خاصیت پیشگیرانه مدیون ترکیبات گوگردی موجود در این سبزی است. در نهایت باید بدانید که مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از لوتئین و زآگزانتین مانند شاهی، بروکسل، اسفناج، بروکلی و غیره خطر دژنراسیون ما کولای چشم را کاهش می‌دهد.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :آرمان

کد: 5379 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۸ مهر بازدید: 2958 ساعت: 8:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تعیین سبد معیشت خانوار کارگری/ برگزاری جلسه کمیته دستمزد ۱۴۰۰ شنبه ۲۵ دي
2 دستور معاون اول رئیس جمهور برای حل مشکل عرضه محصولات لبنی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر
3 حذف «معجون سلامتی» از سبد غذایی فقرا/خواص تخم مرغ لاکچری ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
4 تورم سبب حذف برخی اقلام ضروری از سبد خانوار شد! ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۳ مرداد
5 خرید توافقی ۴۵ هزار تن گوجه فرنگی از کشاورزان ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
6 افزایش قیمت کالاهای اساسی در یک ماه گذشته ۱۳۹۶ شنبه ۹ دي
7 توزیع سبدغذایی میان مادران دارای سوءتغذیه ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
8 بیمه بزودی مطالبات کلزاکاران را تسویه می‌کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
9 ایران دهمین کشور تولیدکننده تخم مرغ در دنیا ۱۳۹۶ شنبه ۱۵ مهر
10 پیتزا گوجه فرنگی، ریحان و ذرت ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ مرداد
11 ماکارونی را جایگزین برنج کنید/ماکارونی چاق کننده نیست! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  با حساب و کتاب غذا بخورید تا چاق نشوید پرخوری نکردن مهارتی می خواهد که به خودفردبرمی گردد...

  پوست شفاف با خوردنی های طبیعی امروزه افراد بیشتر بجای خوراکی های مفید و موثر برا...

  رژیم ضدکلسترول؛ از این 5 ماده‌ غذایی بپرهیزید بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد بدن ما برای این...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت