مرگ‌و میر "تب‌ کریمه کنگو" در تهران نداشتیم/ گوشت با مهر دامپزشکی بخرید


پایگاه خبری لقمه: معاون سازمان دامپزشکی کشور مرگ پیرزن تهرانی بر اثر بیماری تب کریمه کنگو را رد و اعلام کرد: هیچ نگرانی بابت مصرف گوشت قرمز وجود ندارد و مردم فقط باید مراقب باشند که گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و با مهر تایید شده از سوی سازمان دامپزشکی تهیه کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کریم امیری در گفت‌وگویی، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی نیز مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مرگ پیرزن ۷۲ ساله تهرانی بر اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو تکذیب می‌کند، چرا که بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت علت فوت این پیرزن بیماری دیگری بوده و بسیاری از بیماری‌ها مانند برخی از انواع سرطان نیز می‌تواند علائمی شبیه تب کریمه کنگو داشته باشند اما آزمایش پیرزن فوت شده در تهران هیچ نشانی از این بیماری نداشت.

 
وی افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با توجه به اینکه یک بیماری بومی است، هر ساله شاهد آن خواهیم بود و نمی‌توانیم ویروس این بیماری را به صورت کامل از طبیعت حذف کنیم، چرا که می‌تواند در هر سال در جوندگان، کنه‌ها یا دام‌های اهلی وجود داشته باشد؛ بنابراین امکان حذف کامل آن وجود ندارد.
 
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه در هر سال که فعالیت و جمعیت کنه‌ها بیشتر شود، بیماری تب کریمه کنگو نیز بیش از پیش قابل مشاهده است، گفت: تنها چیزی که می‌تواند این بیماری را کنترل کند و سبب شود تا مرگ و میر در جمعیت انسانی شاهد نباشیم، هشدارها و نکات بهداشتی است که همواره دستگاه‌هایی مانند دامپزشکی و وزارت بهداشت آن را اعلام می‌کنند و مردم باید آن را به صورت جدی عمل کنند.
 
امیری با تاکید بر اینکه مردم گوشت مورد نیاز خود را از عرضه‌کنندگان مجاز و با مهر سازمان دامپزشکی تهیه کنند، ادامه داد: یکی از عوامل انتقال این بیماری کنه است و در این زمینه دامداران باید همیشه به ویژه در فصول گرم مراقب واحدهای دامپروری خود باشند و به موقع و به اندازه نسبت به سمپاشی فضای دامداری اقدام کنند تا جمعیت کنه‌ها قابل کنترل و رصد شود. همچنین اگر دام در کشتارگاه‌های مجاز ذبح و نکات بهداشتی نیز در مورد آن رعایت شود، مسلما گوشت استحصال شده از این کشتگارگاه کاملا سالم و بدون هیچ گونه مشکل است اما به هیچ وجه از مراکز غیرمجاز کشتار دام گوشت تهیه نکنند یا آنکه دامی را برای کشتار و مصرف، خود ذبح نکنند.
 
وی تصریح کرد: به دلیل عدم رعایت این نکات بهداشتی سالانه شاهدیم که ۵ تا ۱۰ نفر در اثر این بیماری فوت می‌کنند و ۵۰ تا ۱۰۰ نفر نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند اما بر اساس آمارهای وزارت بهداشت تاکنون ۶۵ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و سه نفر نیز آمار مرگ و میر در جمعیت انسانی اعلام شده است که عمدتا جمعیت روستایی بوده‌اند یا افرادی بودند که به روستاها رفته و با دام‌های آلوده تماس مستقیم داشته‌اند.
 
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی اضافه کرد: تاکنون هیچ مورد ابتلای انسانی بابت مصرف گوشت در جمعیت شهری نداشته‌ایم مگر آنکه کسی به روستا رفته باشد و به جای تامین گوشت از مراکز معتبر دام را از آنجا به محل زندگی خود انتقال داده باشد و آن را ذبح و مصرف کرده باشد.
 
امیری تاکید کرد: مردم توجه کنند که گوشت مورد نیاز خود را از عرضه‌کنندگانی که گوشت عرضه‌شده آنها مورد تایید و مهمور به مهر سازمان دامپزشکی است، تهیه کنند و با توجه به اینکه این بیماری در دسته بیماری‌های شغلی محسوب می‌شود، از کسانی که با دام سر و کار دارند، درخواست می‌کنیم تا نکات و موارد بهدشاتی اعلام شده از سوی سازمان دامپزشکی را رعایت کنند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11165 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير بازدید: 1313 ساعت: 10:32 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آمادگی برای شروع درمان سرطان ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت
2 اختلالات خوردن کدامند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت
3 درمان‌های خانگی سرماخوردگی ۱۳۹۲ شنبه ۳۰ شهريور
4 خوراک‌هایی که انگل و باکتری دارند، کدامند؟ ۱۳۹۱ جمعه ۱۳ بهمن
5 شیر مادر و مرگ و میر کودکان ۱۳۹۱ شنبه ۲۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۸ آسیب صبحانه نخوردن صرف صبحانه خیلی مهم است و چشم‌پوشی از آن در طولانی...

  چرا نباید نودل بخورید در اینجا 10 دلیل برای اینکه چرا باید از خوردن نود...

  بهترین و بدترین عصرانه‌ها کدامند اگر لاغر هستید، فعالیت زیادی دارید و به هیچ بیماری...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این هندی‌های عجیب‌خور! پایگاه خبری لقمه: هندوستان سرزمین فرهنگ‌های عجیب و متفاوت است، اما این‌بار نگاهی داریم به غذاهای آن‌ها، غذاهایی که ممکن است حتی سلامتی انسان را به خطر بیندازد.
برنامه 9 روزه پاکسازی بدن رژیم می‌گیرید اما وزن‌تان پایین نمی‌آید؟ پوست‌تان جوش جوشی است و طراوتش را از دست داده؟ موهای‌تان شکننده و عرق تن‌تان بد بو و غیرقابل تحمل است؟ گاهی بالا رفتن میزان سموم بدن‌تان است که مو و حتی دستگاه گوارش‌تان را ناسازگار می‌کند.
میهمانی‌های یک بار مصرف! سفره های ساده لبه توری جای سفره های طرح دار را گرفت و گل سرخی ها برچیده شد و نوبت به ظروف پیرکس و آرکوپال و سرامیک رسید. تحول و تجدد به همین جا ختم نشد بلکه این تغییرات، سفره ایرانی را در فهرست سنت های در آستانه انقراض قرار داد.
همه چیز در باره خرید و نگهداری نان در فریزر در فرآیند انجماد همیشه توصیه می‌گردد اگر قطعه نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امكان به صورت كامل (برش نخورده) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش می‌یابد.