تلخی مرض قند را با آموزش شیرین كنید


لقمه: این شعار جهانی اتفاقا در كشور ما مصداق‌های خوبی دارد؛ وقتی كه نزدیك به شش میلیون نفر مبتلا به دیابت در ایران زندگی‌ می‌كنند و بحث آموزش و پیشگیری چندان جایگاهی ندارد.

سازمان بهداشت جهانی در سال 1991 از یك اپیدمی آشكار دیابت در میان بزرگسالان در جهان خبر داد و آمار كنونی یعنی وجود 300 میلیون مبتلا به دیابت در دنیا صحت این موضوع را اثبات می‌كند.فرد دیابتی از ابتدا بیمار نیست، بلكه با یك كمبود مواجه است اما وقتی دچار عوارض دیابت می‌شود، یك بیمار محسوب ‌‌می‌شود، پس با پیشگیری می‌توان بیماری و عوارض آن را تحت كنترل درآورد.

بر این اساس منطقه خاورمیانه كه كشور ما نیز در آن واقع شده، منطقه‌ای است كه سرعت شیوع دیابت در آن بیش از میانگین جهانی است و به عبارت دیگر اگر در گذشته بیماری‌های واگیرداری چون سل و وبا جان میلیون‌ها نفر را می‌گرفت امروز بیماری‌های غیرواگیردار همچون دیابت جایگزین آن شده است.بر همین اساس، رییس انجمن دیابت با انتقاد از عملكرد وزارت بهداشت معتقد است: این وزارتخانه به پیشگیری از عوارض دیابت و آموزش بیماران توجه لازم را نمی‌كند.

در كشورهای پیشرفته بیمه‌ها برای كاهش هزینه‌های درمان و خصوصا عوارض دیابت، سعی می‌كنند با آموزش درست بیماران كه به مراتب هزینه كمتری نسبت به درمان عوارض دارد، هم در هزینه‌ها صرفه‌جویی كنند و هم عوارض دیابت را تحت كنترل درآورند، اما متاسفانه در كشور ما هزینه‌هایی نظیر آموزش بیماران در بیمه‌ها تعریف نشده است.بر این اساس لازم است وزارت بهداشت در خصوص آموزش و پیشگیری درخصوص دیابت كه می‌تواند زمینه ابتلا به بیماری‌های پرهزینه‌ای باشد، توجه كند تا هم به سلامت مردم و هم به بحث پیشگیری در هزینه‌های درمان پرداخته شود.


نقل از :جام جم

کد: 1120 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۰ خرداد بازدید: 5314 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
2 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
3 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
4 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
5 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
7 افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
10 بین داروهای دیابت و ابتلا به بیماری ام اس ارتباط وجود دارد ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
11 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین زمان برای خوردن سالاد مسئله مهمی که مورد سؤال بسیاری از افراد می‌باشد، ب...

  با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ا...

  درمان «کبد چرب» با نسخه ابن سینا یکی از درمان‌های ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش احساس گرسنگی با ورزش متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید تاکید کردند که برخلاف یک باور غلط عمومی ورزش کردن نه تنها باعث افزایش اشتها نمی‌شود بلکه همچنین می‌تواند احساس گرسنگی را سرکوب کند.
املت در وضعیت قرمز + عکس شاید هر کسی در طول عمرش غذاهای ویژه زیادی را در مکان‌های خاص خورده باشد. غذاهایی که تا سالها و یا تا آخر زندگی طعم آن‌ زیر دندان آدم می‌ماند و با یادآوری خاطره‌اش لحظات شیرینی زنده می‌شود.
بادمجان، سرشار از ویتامین بادمجان، سرشار از ویتامینیک فنجان ‏بادمجان‬ خرد شده 35 ‫‏کالری‬، 0 گرم چربی، 8 گرم کربوهیدرات، 2.5 گرم فیبر و 0.83 گرم پروتئین دارد.
علل چاقی دختران چیست؟ در این روزگار که هر روز تعداد آدم‌های چاق بیشتر از لاغرها می‌شود، محققان پیوسته در حال پژوهش و انجام آزمایش‌های مختلف هستند تا علت چاق شدن افراد را تشخیص داده و بتوانند براساس این نتایج، راه‌های درمان‌ موثرتر و سریع‌تر این معضل را پیدا کنند.