تلخی مرض قند را با آموزش شیرین كنید


لقمه: این شعار جهانی اتفاقا در كشور ما مصداق‌های خوبی دارد؛ وقتی كه نزدیك به شش میلیون نفر مبتلا به دیابت در ایران زندگی‌ می‌كنند و بحث آموزش و پیشگیری چندان جایگاهی ندارد.

سازمان بهداشت جهانی در سال 1991 از یك اپیدمی آشكار دیابت در میان بزرگسالان در جهان خبر داد و آمار كنونی یعنی وجود 300 میلیون مبتلا به دیابت در دنیا صحت این موضوع را اثبات می‌كند.فرد دیابتی از ابتدا بیمار نیست، بلكه با یك كمبود مواجه است اما وقتی دچار عوارض دیابت می‌شود، یك بیمار محسوب ‌‌می‌شود، پس با پیشگیری می‌توان بیماری و عوارض آن را تحت كنترل درآورد.

بر این اساس منطقه خاورمیانه كه كشور ما نیز در آن واقع شده، منطقه‌ای است كه سرعت شیوع دیابت در آن بیش از میانگین جهانی است و به عبارت دیگر اگر در گذشته بیماری‌های واگیرداری چون سل و وبا جان میلیون‌ها نفر را می‌گرفت امروز بیماری‌های غیرواگیردار همچون دیابت جایگزین آن شده است.بر همین اساس، رییس انجمن دیابت با انتقاد از عملكرد وزارت بهداشت معتقد است: این وزارتخانه به پیشگیری از عوارض دیابت و آموزش بیماران توجه لازم را نمی‌كند.

در كشورهای پیشرفته بیمه‌ها برای كاهش هزینه‌های درمان و خصوصا عوارض دیابت، سعی می‌كنند با آموزش درست بیماران كه به مراتب هزینه كمتری نسبت به درمان عوارض دارد، هم در هزینه‌ها صرفه‌جویی كنند و هم عوارض دیابت را تحت كنترل درآورند، اما متاسفانه در كشور ما هزینه‌هایی نظیر آموزش بیماران در بیمه‌ها تعریف نشده است.بر این اساس لازم است وزارت بهداشت در خصوص آموزش و پیشگیری درخصوص دیابت كه می‌تواند زمینه ابتلا به بیماری‌های پرهزینه‌ای باشد، توجه كند تا هم به سلامت مردم و هم به بحث پیشگیری در هزینه‌های درمان پرداخته شود.


نقل از :جام جم

کد: 1120 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۰ خرداد بازدید: 5368 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان پیش دیابت با کلم بروکلی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
4 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
5 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
6 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
7 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
8 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
9 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
10 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
11 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چیپس‌های سرطان‌زا نخورید دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسن...

  مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟ تحقیقات جدیدی که در رابطه با نوشیدن قهوه در دوران ...

  با 6 خوراکی پاییزی سلامتی تان را تضمین کنید چغندر از آن دسته سبزیجاتی است که سرشار از قند بوده...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زیتون بخورید تا سکته نکنید و سرطان نگیرید برای اینکه وزنتان کاهش یابد، سکته نکنید، سرطان نگیرید، دچار آسم نشوید و برای ده‌ها فایده دیگر؛ حتماً زیتون مصرف کنید.
در مورد شیر مادر چه می دانید؟ برای مامان‌اولی‌ها یا والدین جوان و افرادی که می‌خواهند بچه‌دار شوند طبیعی است که سوالاتی در خصوص شیردهی و شیر مادر وجود داشته باشد.
این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.
ارتباط غذا با طول عمر از نگاه قرآن و احادیث امروزه دانشمندان معتقدند که انسان با دور ساختن عوامل مرگ می‌تواند عمر نامحدود داشته باشد. همین مسئله باعث شده تا محققان در محیط آزمایشگاه با بهبود شرایط زندگی، عمر حشره ای را به هشتاد برابر افزایش دهند.