اظهارات ضد و نقیض در مورد سلامت سفره‌های یکبار مصرف


پایگاه خبری لقمه: برخی فعالان صنفی درباره غیر بهداشتی و مضر بودن سفره‌های یکبار مصرف هشدار می‌دهند اما در کنار این اظهارات برخی کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که استفاده از این سفره‌ها هیچ گونه ضرری به همراه ندارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، چندی پیش رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون نسبت به استفاده از سفره‌های یکبار مصرف هشدار داد و آن را تهدیدی برای سلامتی مصرف ‌کنندگان عنوان کرد.

سید رحیم مقیمی اصل در عین حال خاطر نشان کرده بود که تذکرهای اتحادیه مربوطه به وزارت بهداشت و درمان نتیجه نداشته و در شرایطی که استفاده از سفره‌های یکبار مصرفی روند رو به رشدی داشته، به دلیل کربن به کار رفته در آنها این سفره‌ها تهدیدی برای سلامت مردم به شمار می‌روند.
 
البته رییس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون در این باره این نکته را اعلام کرده بود که وزارت بهداشت در این زمینه موضع گیری نداشته، اما برای تولید سفره‌های یکبار مصرف کربن و پلیمر با یکدیگر مخلوط می‌شوند و در نهایت تولید این سفره‌ها با این شرایط موجب خواهد شد که کربنات منجر به بروز مشکلاتی در معده شده و عوارضی هم مانند ریزش مو، کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر را به دنبال داشته باشد.
 
وی در عین حال عنوان کرده بود که مخرب بودن کربن به میزانی است که حتی دستگاه‌های تولید کننده این سفره‌ها تقریبا پس از شش ماه نیاز به بازسازی دارد، چرا که کربن وارد شده به این دستگاه‌ها باعث تخریب آنها می‌شود.
 
رییس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون در عین حال تاکید کرده بود که متاسفانه تولیدکنندگان برای کاهش هزینه تمام شده از این ماده ارزان ولی خطرناک استفاده می‌کنند که گذاشتن نان یا هر ماده غذایی دیگر در این سفره‌ها و حتی تماس آنها با دست می‌تواند اثرات مخربی برای افراد به همراه داشته باشد.
 
اما در کنار این اظهارات، برخی فعالان عرصه پلیمر تاکید دارند آنچه که در سفره‌های مربوطه به کار می‌رود کربنات کلسیم بوده و تفاوتی بسیار با کربن دارد.
 
علیرضا بهزادی یکی از فعالان عرصه پلیمر است که تاکید دارد تفاوت میان کربنات کلسیم و کربن تفاوتی بسیار بارز است که حتی با کمترین دانش در حوزه شیمی می‌توان آن را تمیز داد.
 
به گفته او، کربنات کلسیم ماده‌ای معدنی است که حدود چهار درصد پوسته زمین را تشکیل داده و از آن در صنایع مختلف غذایی و دارویی استفاده می‌شود.
 
وی با تاکید بر این که کربنات کلسیم هیچ گونه مشکلی به همراه نداشته و در بسیاری از داروها نیز به کار می‌رود، گفت: حتی از این ماده در قرص‌های مختلف جهت جلوگیری از سرطان یا سنگ کلیه استفاده می‌شود. حال اگر چنین ماده‌ای تا این اندازه که عنوان می‌شود خطرناک باشد، چگونه ممکن است در صنایع دارویی با این گستردگی مورد استفاده قرار گیرد؟‍!
 
این فعال عرصه پلیمر در عین حال عنوان کرد: از سوی دیگر کربنات کلسیم در صنایع بهداشتی و نظایر آن نیز استفاده می‌شود، اما در این میان باید توجه داشت که اندازه دانه‌های کربنات کلسیم می‌تواند در ابعاد مختلف باشد که ابعاد کوچک آن برای صنایع بهداشتی استفاده شده و از آن به عنوان پرکننده نیز بهره گرفته می‌شود. آنچه در مورد آسیب رسانی این ماده به دستگاه‌های کارخانه‌ها عنوان می‌شود نیز مربوط به زمانی است که این ماده با حجم دانه‌های کوچک مورد استفاده قرار گیرد که در این شرایط پس از مدتی باعث سایش دستگاه خواهد شد.
 
بهزادی ادامه داد: در مورد سفره‌های یکبار مصرف باید این نکته را در نظر داشت که اصلا مگر قرار است این سفره‌ها خورده شوند که گفته می‌شود مصرف کربن در آنها موجب بروز مشکلات می‌شود؟! علاوه بر تفاوت میان کربن و کربنات کلسیم نکته دیگر آنکه حتی اگر فرض را بر این بگیریم که عده‌ای بخواهند این ماده را به شکل خوراکی مصرف کنند، قطعا مشکلی ایجاد نخواهد شد، چراکه سالانه 500 میلیون قرص آسپیرین در کشور تولید می‌شود که ماده اولیه آنها کربنات کلسیم است. از سویی دیگر این ماده در خمیردندان، شربت معده و بسیاری داروهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد که همین موضوع گویای بی خطر بودن آن است.
 
اظهارات صورت گرفته در مورد سفره‌های یکبار مصرف در شرایطی است که اعضای اتحادیه یا فعالان پلیمری در این خصوص هیچ کدام مرجع قطعی برای اظهارنظر دراین زمینه به شمار نمی‌روند و اطلاعات دقیق و قطعی در این زمینه می‌تواند از سوی وزارت بهداشت یا سازمان استاندارد اعلام شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11307 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد بازدید: 2263 ساعت: 11:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
3 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
4 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
5 توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
6 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
7 دومین سفره افطار در قدس بر روی دیوارنگاره های تهران اکران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ فروردين
8 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
9 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
10 دستاوردهای سفرهای استانی رئیسی به خوزستان چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
11 پیام تسلیت دبیر مسابقات فرهنگی هنری سفره‌های ایرانی اسلامی به مناسبت درگذشت بابک برزویه ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  تخم مرغ عسلی نخورید تخم مرغ را به صورت آب پز کاملا سفت شده استفاده کنی...

  این خوراکی‌های باهوش کننده را بشناسید! کارشناس مسئول مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و ...

  چیزهایی که در مورد شکر نمی دانید اینجا بخوانید مضرات شکر که به آن سم سفید هم می گویند، زیاد است ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وضعیت تغذیه مردم در ایران در ایران چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: آخرین تحقیقات در زمینه تغذیه مردم ایران نشان می‌دهند که ایرانیان با کمبود شدید روی و اضافه وزن در گروه‌های سنی مختلف روبرو هستند؛ موضوعی که لزوم توجه و برنامه‌ریزی برای پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی و همچنین برطرف کردن کمبود ریزمغذی‌ها را نشان می‌دهد.
تخم مرغ آب پز یا سفیده آن؟ توصیه تمام متخصصان علم تغذیه و پزشكان این است كه تا می‌توانید مواد غذایی با کیفیت‌تر بخورید.
ارتباط غذا با طول عمر از نگاه قرآن و احادیث امروزه دانشمندان معتقدند که انسان با دور ساختن عوامل مرگ می‌تواند عمر نامحدود داشته باشد. همین مسئله باعث شده تا محققان در محیط آزمایشگاه با بهبود شرایط زندگی، عمر حشره ای را به هشتاد برابر افزایش دهند.
مقابله با اشتباهات تغذیه ای همه ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب‌پذیر می‌کنند. در حوزه تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند. وقتی سال‌ها به خوردن یک ماده غذایی نامناسب عادت کرده‌ایم دل کندن از آن خیلی سخت است حتی اگر بدانیم به سلامتی‌مان آسیب می‌زنیم. اما در مقابل این ضعف‌ها چه باید کرد؟