نیاز به ۵۰۰ هزار تن شکر خارجی/ واردات ۵۵۰ هزار تنی فقط در ۴ ماه!


پایگاه خبری لقمه: در چهار ماه اول سال جاری بیش از ۵۵۲ هزار تن شکر وارد کشور شده است. این واردات در شرایطی صورت می‌گیرد که وزیر کشاورزی تاکید دارد با توجه به افزایش تولید در این بخش، فقط ۵۰۰ هزار تن واردات نیاز داریم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مروری بر آمارهای رسمی گمرک موید آن است که در چهار ماهه اول سال جاری واردات شکر در ششمین رده جدول کالاهای عمده وارداتی قرار گرفته و بالغ بر ۵۵۲ هزار و ۷۴۸ تن شکر وارد کشور شده است.

 
از نظر ارزش بالغ بر ۲۷۸ میلیون و ۴۶۱ هزار دلار صرف واردات این بخش شده و در مجموع از کل واردات وزنی کشور ۴.۸۹ آن به شکر مربوط می‌شود که این واردات از نظر ارزش نیز ۱.۷۶ درصد از کل ارزش صادراتی کشور را در بر می‌گیرد.
 
اما در ۱۲ ماهه سال گذشته واردات شکر در آخرین رده‌های جدول واردات قرار داشت و پانزدهمین کالاهای وارداتی کشور محسوب می‌شد؛ به عبارت دیگر در سال گذشته حدود ۶۳۹ هزار تن شکر به ارزش ۳۰۸ میلیون و ۲۹۷ هزار دلار وارد کشور شده بود که ارزش وزنی این واردات ۱.۹۱ درصد از کل واردات و ارزش آن تنها ۰.۷۱ درصد از کل واردات کشور را در بر می‌گرفت.
 
البته با توجه به این که سایت گمرک کشور به طور مجدد آمارهای ماهانه سال‌های قبل را از دسترس خارج کرده امکان مقایسه این رقم با مدت مشابه سال قبل وجود ندارد.
 
این میزان واردات شکر در حالی صورت می‌گیرد که ماه گذشته مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که با توجه به افزایش تولید چغندر قند پاییزه به نظر می‌رسد امسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن شکر در سال تولید شود.
 
به گفته علیرضا یزدانی، در سال جاری برداشت چغندر قند پاییزه تا روزهای آینده به پایان می‌رسد و برداشت بهاره آن از شهریور ماه آغاز خواهد شد که به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت و شرایط تولید امسال بالغ بر هفت میلیون تن چغندر قند تولید شود که یک میلیون تن بیشتر از سال گذشته خواهد بود. از سوی دیگر در سال گذشته با تولید حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار تنی شکر به ضریب خودکفایی ۷۵ درصدی رسیدیم در حالی که در دولت گذشته به دلیل مدیریت ناکارآمد در تولید و واردات بی‌رویه شاهد ضریب خودکفایی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصدی در سال ۱۳۸۶ بودیم.
 
این اظهارات در شرایطی است که مروری بر آمارهای واردات سال ۱۳۸۶ نشان می‌دهد در آن سال بالغ بر ۹۱۷ هزار و ۳۵۵ تن شکر وارد کشور شده که ارزش این واردات ۲۹۵ میلیون و ۷۱ هزار دلار رسیده و واردات شکر تنها ۲.۲۰ درصد از مجموع وارداتی کشور را در بر می گرفت.
 
وزیر جهاد کشاورزی نیز از افزایش ۵۰ درصدی واردات شکر در سال گذشته خبر داده و معتقد است در کشورمان اقلیم مناسب ‌کشت پاییزه را داریم و بر اساس تجربه کشت پاییزه موفق به تولید ۷۰۰ هزار تن چغندر شدیم؛ اتفاقی که در سال ۱۳۸۵ افتاد این بود که تعرفه واردات شکر از نیمه دوم سال ۱۳۸۴ تا نیمه اول سال ۱۳۸۵ پنج برابر کاهش پیدا کرد تا به صفر رسید و بدین ترتیب دو میلیون و ۵۷۰ هزار تن شکر وارد شد در حالی که نیاز کشور تنها ۵۰۰ هزار تن بود. این یک فاجعه برای کشاورزی بود که باعث شد کشاورزان در سال بعد به جای کشت چغندر سیب زمینی بکارند و همین امر باعث افزایش محصول و رکود در بازار شد. ما در حال حاضر به ۵۰۰ هزار تن شکر نیاز داریم و باقی آن را تولید می کنیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11574 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد بازدید: 1984 ساعت: 11:49 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شکر دولتی هر کیلوگرم ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
2 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
3 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
4 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
5 نرخ جدید قیمت شکر اعلام شد/ چرا افزایش قیمت اعلام رسمی نمی‌شود؟ ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
6 تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
7 کشاورزی در یک هفته/ از قیمت مرغ تا انتظارت از وزیر جدید کشاورزی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
8 واگذاری تنظیم بازار قند و شکر به بخش خصوصی ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
9 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
10 ۲۴ نوع نیشکر جدید در خوزستان تولید شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۵ تير
11 عرضه رب گوجه فرنگی کم شد/ اعلام قیمت مصوب قند و شکر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۳ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه كودك خود را به خوردن سبزیجات تشویق كنیم؟ متخصصان تغذیه اطفال پیشنهاد می‌كنند كه اگر قصد دار...

  کمترین اضافه وزن برای افزایش فشار خون كافی است پزشكان در یك مطالعه جدید هشدار داده‌اند كه حتی مقد...

  سم زدایی از بدن با گل کلم گل کلم، گیاه بومی شمال شرق مدیترانه در حال حاضر در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.
درویش پور: چرا منتظر نوروز نباشیم؟ پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل برج میلاد گفت: ما در محدوده پر التهابی از زمین زندگی می کنیم؛ نوروز اگر می تواند بهانه ای باشد برای همدلی چرا بر چشم نگذاریمش؟ نوروز با خودش رنگ می آورد و بر سیاهی و تیرگی غلبه می‌کند؛ چرا منتظرش نباشیم؟
نکاتی درباره‌ی عصاره های گوشت و مرغ در عصاره‌های آماده گوشت و مرغ یا سبزی، انواع چاشنی‌ها هم وجود دارد و پس از استفاده از آن‌ها، نیازی به اضافه کردن چاشنی به غذا نیست.
گیاهخواران بیشتر عمر می‌کنند! در شرایطی که بعضی از مردم حتی نمی توانند تصور یک روز غذای بدون گوشت را بکنند، بعضی دیگر مصرانه روی برنامه غذایی گیاهی خود تاکید می‌کنند و به عنوان گیاهخوار معتقدند به این ترتیب زندگی بهتر و البته سلامت‌تری را در پیش گرفته‌اند.