نیاز به ۵۰۰ هزار تن شکر خارجی/ واردات ۵۵۰ هزار تنی فقط در ۴ ماه!


پایگاه خبری لقمه: در چهار ماه اول سال جاری بیش از ۵۵۲ هزار تن شکر وارد کشور شده است. این واردات در شرایطی صورت می‌گیرد که وزیر کشاورزی تاکید دارد با توجه به افزایش تولید در این بخش، فقط ۵۰۰ هزار تن واردات نیاز داریم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مروری بر آمارهای رسمی گمرک موید آن است که در چهار ماهه اول سال جاری واردات شکر در ششمین رده جدول کالاهای عمده وارداتی قرار گرفته و بالغ بر ۵۵۲ هزار و ۷۴۸ تن شکر وارد کشور شده است.

 
از نظر ارزش بالغ بر ۲۷۸ میلیون و ۴۶۱ هزار دلار صرف واردات این بخش شده و در مجموع از کل واردات وزنی کشور ۴.۸۹ آن به شکر مربوط می‌شود که این واردات از نظر ارزش نیز ۱.۷۶ درصد از کل ارزش صادراتی کشور را در بر می‌گیرد.
 
اما در ۱۲ ماهه سال گذشته واردات شکر در آخرین رده‌های جدول واردات قرار داشت و پانزدهمین کالاهای وارداتی کشور محسوب می‌شد؛ به عبارت دیگر در سال گذشته حدود ۶۳۹ هزار تن شکر به ارزش ۳۰۸ میلیون و ۲۹۷ هزار دلار وارد کشور شده بود که ارزش وزنی این واردات ۱.۹۱ درصد از کل واردات و ارزش آن تنها ۰.۷۱ درصد از کل واردات کشور را در بر می‌گرفت.
 
البته با توجه به این که سایت گمرک کشور به طور مجدد آمارهای ماهانه سال‌های قبل را از دسترس خارج کرده امکان مقایسه این رقم با مدت مشابه سال قبل وجود ندارد.
 
این میزان واردات شکر در حالی صورت می‌گیرد که ماه گذشته مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که با توجه به افزایش تولید چغندر قند پاییزه به نظر می‌رسد امسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن شکر در سال تولید شود.
 
به گفته علیرضا یزدانی، در سال جاری برداشت چغندر قند پاییزه تا روزهای آینده به پایان می‌رسد و برداشت بهاره آن از شهریور ماه آغاز خواهد شد که به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت و شرایط تولید امسال بالغ بر هفت میلیون تن چغندر قند تولید شود که یک میلیون تن بیشتر از سال گذشته خواهد بود. از سوی دیگر در سال گذشته با تولید حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار تنی شکر به ضریب خودکفایی ۷۵ درصدی رسیدیم در حالی که در دولت گذشته به دلیل مدیریت ناکارآمد در تولید و واردات بی‌رویه شاهد ضریب خودکفایی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصدی در سال ۱۳۸۶ بودیم.
 
این اظهارات در شرایطی است که مروری بر آمارهای واردات سال ۱۳۸۶ نشان می‌دهد در آن سال بالغ بر ۹۱۷ هزار و ۳۵۵ تن شکر وارد کشور شده که ارزش این واردات ۲۹۵ میلیون و ۷۱ هزار دلار رسیده و واردات شکر تنها ۲.۲۰ درصد از مجموع وارداتی کشور را در بر می گرفت.
 
وزیر جهاد کشاورزی نیز از افزایش ۵۰ درصدی واردات شکر در سال گذشته خبر داده و معتقد است در کشورمان اقلیم مناسب ‌کشت پاییزه را داریم و بر اساس تجربه کشت پاییزه موفق به تولید ۷۰۰ هزار تن چغندر شدیم؛ اتفاقی که در سال ۱۳۸۵ افتاد این بود که تعرفه واردات شکر از نیمه دوم سال ۱۳۸۴ تا نیمه اول سال ۱۳۸۵ پنج برابر کاهش پیدا کرد تا به صفر رسید و بدین ترتیب دو میلیون و ۵۷۰ هزار تن شکر وارد شد در حالی که نیاز کشور تنها ۵۰۰ هزار تن بود. این یک فاجعه برای کشاورزی بود که باعث شد کشاورزان در سال بعد به جای کشت چغندر سیب زمینی بکارند و همین امر باعث افزایش محصول و رکود در بازار شد. ما در حال حاضر به ۵۰۰ هزار تن شکر نیاز داریم و باقی آن را تولید می کنیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11574 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد بازدید: 198 ساعت: 11:49 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سلامتی بدن را با این راهکار های ساده حفط کنیم ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
2 شکر برای سلامتی مضر است یا مفید؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
3 دلالان شکر را ارزان بخرند، به بازار ورود می‌کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
4 نیازی به واردات شکر نداریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
5 ممنوعیت واردات شکر تا پایان سال ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
6 راهکار اصلی پیشگیری از پوسیدگی دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
7 وزارت بهداشت بحران زلزله را بخوبی مدیریت کرد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
8 مطالبات چغندرکاران پرداخت نشده است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
9 برداشت نیشکر در خوزستان آغاز شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
10 پر مصرف ترین نوشیدنی دنیا مرگ آور است ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
11 ارتباط بین مصرف شکر با سلول های سرطانی ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  سرکه سیب و تسکین سرفه‌های خشک نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان داده است سرکه سیب برای...

  رب‌های گوجه فرنگی غیر مجاز خانگی با نگهدارنده فراوان پایگاه خبری لقمه: مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگ...

  رازهایی درباره فست فودها! شواهد بسیاری هست که می گوید همبرگرهای رستوران های ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بیماری‌های تابستانی را دور بزنید! محققان می‌گویند در تابستان فعالیت میکروب‌ها (باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و...) به شدت افزایش می‌یابد. هوای گرم رشد و فعالیت آنها را تشدید کرده و همین مسئله خطر ابتلا به بیماری‌‌های مختلف در قلب، کبد، کلیه، پوست، چشم و مغز را افزایش می‌دهد.
7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خوار رنگ و روی مایل به سبز داشته باشد و یا از کم خونی رنج ببرد. اما واقعیت این است زمانی که به طور کامل ارتباطتان را با گوشت قطع می‌کنید امکان دارد مشکلاتی برایتان رخ بدهد.
راز موفقیت در مشتری مداری زندگی در شهر بزرگی مثل تهران که هزینه های سرسام آوری در آن رقم می خورد مستاجران را هر سال یا دست کم چند سال یک بار به محله دیگری سوق می دهد . در این میان ناگزیری با هم محله ای های جدید بر حسب نیاز مراوده داشته باشی یکی از این هم محله ای ها فروشنده یا فروشنده های محترم سوپرمارکت یا به قول قدیمی ها خواروبارفروشی محله است ....
کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.