به گزارش پایگاه خبری لقمه ، «مهدی خلج» روز یکشنبه در گفت و گویی، اقدام های سازمان دامپزشکی در دولت یازدهم در استقلال مالی مسئولان فنی دامپزشکی از کارفرمایان را در طول تاریخ این سازمان بی سابقه توصیف کرد که با هدف تامین هرچه بیشتر سلامت غذایی مردم انجام شده است.
وی با اشاره به تصویب قوانین مورد نیاز برای موظف کردن تمامی کارفرمایان به اجرای دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور و نیز الزام برای بکارگیری مسئولان فنی بهداشتی در مجلس شورای اسلامی گفت: بنابراین در یک برنامه صحیح و توزیع مسئولیت مسئولان فنی بهداشتی اجرای آئین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی تقویت خواهد شد.
وی تصریح کرد: تاکید ما در مراکز پرورش این است که کنار اجرایی شدن این دستورالعمل فرآیند ظرفیت سنجی مسئولان فنی نیز عملیاتی شود تا بدانیم به ازای چه تعداد مزرعه پرورش آبزیان، مرغ گوشتی و مرغ تخم گذار به دامپزشک نیاز داریم.
خلج بازبینی ظرفیت سنجی تمامی مسئولان فنی بهداشتی که ورود به کار کرده اند را مورد تاکید قرار داد و گفت: در کنار این ظرفیت سنجی باید مسئولان فنی مورد آموزش قرار بگیرند و با مشارکت سازمان دامپزشکی رتبه بندی شوند تا مهارت های لازم را کسب کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی اضافه کرد: همچنین مقرر شد مسئولان فنی بهداشتی مستقر در مراکز تولید، بر اساس دستورالعمل شرح وظایف و گزارش کار به سازمان اعلام کنند.
وی افزود: حتی در آینده پایش های میکروبی و شیمیایی را در دستور کار مسئولان فنی و بهداشتی قرار خواهیم داد تا بتوانند کارایی بیشتری داشته باشند.
خلج یادآورشد: سازمان دامپزشکی کشور در سال 1383پایان نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی را زمانی که رییس فعلی سازمان مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی بود، تدوین کرد و در سال 1388 استفاده قانونمند از دامپزشکان را به تصویب دولت رساند.
وی اظهارداشت: همچنین سازمان دامپزشکی برای تامین حقوق مکفی دامپزشکان از بخش خصوصی مصوبه ای را از دولت گرفت تا حقوق آنان در حد فعالیت و رسالت بهداشتی آنان باشد.
به گفته وی، این درحالیست که کارفرمایان در دیوان عدالت اداری علیه این مصوبه دولت شکایت کردند اما سازمان دامپزشکی کشور دلایل خود را در دادنامه ای به دیوان عدالت اداری ارایه داد که این دیوان به نفع سازمان دامپزشکی رای داد.
خلج یادآور شد، برخی کارفرمایان به مصوبات سازمان دامپزشکی درباره بکارگیری مسئولان فنی بهداشتی که با هدف بهبود فضای کسب و کار تدوین شده بود، اعتراض داشتند.
وی تصریح کرد: اکنون فعالیت مسئولان فنی بهداشتی در همه واحدهایی که در آن آیین نامه مورد تصویب قرار گرفته، در حال اجرایی شدن است.
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه برخی براین باورند که این قانون اجرایی نمی شود، گفت: هرگز هیچ قانونی به طور 100 درصد ظرفیت در اجرا نمی شود، ولی ما مصمم هستیم دستورالعمل رییس سازمان دامپزشکی کشور که در جلسه هماهنگی مدیران کل دامپزشکی کشور در تاریخ 25 و 26 مرداد ماه جاری نیز مورد تاکید قرار گرفت، بدون کم و کاست باید اجرایی شود.
به گزارش ایرنا، سازمان دامپزشکی کشور یک نهاد حاکمیتی و واکنش سریع برای نظارت و کنترل بر تولیدات خام دامی است به این رویکرد نمایندگان این سازمان تحت عنوان دامپزشک در تمامی مراکز تولیدی به عنوان ناظر فنی بهداشتی باید حضور داشته باشند.
این درحالیست که منافع مالی این مسئولان فنی بهداشتی در کارخانجات و مراکز تولید و بسته بندی و سایر مراکز دیگر وابسته به کارفرمایان است.
برای قطع این ارتباط مالی مستقیم و با هدف تامین سلامت غذایی هموطنان حدود سه سال پیش دستورالعمل اجرایی ماده 19 آیین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی تدوین و ابلاغ شد که بر اساس آن منافع مالی مسئولان فنی بهداشتی با واسطه شورای نظام دامپزشکی استان از کارفرمایان دریافت و به ناظران پرداخت می شود.
نقل از :ایرنا