پروتئین روزانه مورد نیاز بدن را چگونه تامین کنیم


پایگاه خبری لقمه: مصرف تخم مرغ یکی از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌ها برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن محسوب می‌شود. هر تخم مرغ حدود ۸۵ کالری و ۷ گرم پروتئین دارد و افزون بر تامین پروتئین روزانه می‌تواند به بهبود سلامت انسان نیز کمک کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، «ایت دیس» نوشت: «تخم مرغ منبع خوبی برای اسیدآمینه‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و آهن است. سفیده تخم مرغ بیشترین میزان پروتئین را در خود دارد اما زرده تخم مرغ نیز دارای یک ماده مغذی به نام کولین است که مبارزی توانمند در برابر چربی محسوب می‌شود و از این رو مصرف تخم مرغ می‌تواند گزینه‌ای خوب برای کمک به کاهش وزن باشد.

 
تقویت سیستم ایمنی
 
برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود می‌توانید یک یا دو تخم مرغ را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. یک تخم مرغ بزرگ می‌تواند ۲۲درصد از مقدار توصیه شده مصرف روزانه سلنیوم را تامین کند. این ماده مغذی از سیستم ایمنی حمایت کرده و هورمون‌های تیروئید را تنظیم می‌کند. اگر کودکان و بزرگسالان به میزان کافی سلنیوم دریافت نکنند، امکان ابتلا به بیماری کشان و کاشین بک - دو بیماری که قلب، استخوان‌ها و مفاصل را تحت تاثیر قرار می‌دهند - افزایش می‌یابد.
 
بهبود شرایط کلسترول
 
سه نظر درباره کلسترول وجود دارند که تقریبا همه از آنها آگاه هستند:
 
۱. کلسترول بالا چیز خوبی نیست.
 
۲. دو نوع کلسترول بد و خوب وجود دارند.
 
۳. تخم مرغ حاوی مقدار زیادی کلسترول است.
 
پزشکان به طور کلی درباره نسبت کلسترول خوب (HDL) به کلسترول بد (LDL) نگران هستند. یک تخم مرغ بزرگ حاوی ۲۱۲ میلی‌گرم کلسترول است اما این به معنای آن نیست که مصرف آن موجب افزایش کلسترول بد در خون می‌شود. بدن به طور مداوم کلسترول تولید می‌کند و مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که تخم مرغ می‌تواند شرایط کلسترول بدن انسان را بهبود ببخشد. به نظر می‌رسد مصرف تخم مرغ کلسترول خوب را افزایش می‌دهد؛ در شرایطی که میزان کلسترول بد را کاهش می‌دهد.
 
کاهش خطر بیماری قلبی
 
کلسترول بد در دیواره شریان‌ها رسوب می‌کند و زمینه‌ساز گرفتگی رگ‌ها می‌شود. در مقابل، کلسترول خوب می‌تواند مولکول‌های چربی را از دیواره شریان‌ها پاک کند. در این میان، اندازه ذرات کلسترول بد نیز اهمیت دارد. بدون تردید، ذرات بزرگ‌تر بهتر هستند زیرا مطالعات بسیاری نشان داده‌اند افرادی که دارای تراکم بالای ذرات کوچک کلسترول بد هستند، نسبت به افرادی که دارای ذرات بزرگ کلسترول بد هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. اگر چه مصرف تخم مرغ در برخی افراد به افزایش کلسترول بد منجر می‌شود اما مطالعات نشان داده‌اند که ذرات کلسترول بد از اندازه کوچک به بزرگ تغییر می‌کنند که خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را کاهش می‌دهند.
 
بهبود سطوح انرژی
 
یک تخم مرغ می‌تواند ۱۵درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین B۲ را تامین کند که به نام ریبوفلاوین نیز شناخته می‌شود. این ویتامین به بدن در تبدیل غذا به سوخت کمک می‌کند که این سوخت برای تولید انرژی استفاده می‌شود.
 
بهبود شرایط پوست و مو
 
مجموعه ویتامین‌های ب برای سلامت پوست، مو، چشم‌ها و کبد ضروری هستند. افزون بر ویتامین B۲، تخم مرغ حاوی ویتامین‌های B۵ و B۱۲ نیز است. این ویتامین‌ها به عملکرد درست سیستم عصبی نیز کمک می‌کنند.
 
محافظت از مغز
 
تخم مرغ حاوی ماده مغذی کولین است و از این رو غذایی برای مغز محسوب می‌شود. کولین یکی از اجزا غشاهای سلولی است و برای سنتز استیل کولین، یک انتقال‌دهنده عصبی نیاز است. مطالعات نشان داده‌اند که کمبود کولین با اختلالات عصبی و کاهش عملکرد شناختی پیوند خورده است.
 
نجات زندگی
 
بدن توانایی تولید ۱۱ اسید‌آمینه اساسی را دارد که برای حفظ حیات ضروری هستند اما نیازمند ۲۰ اسیدآمینه اساسی است. حدس بزنید ۹ اسیدآمینه باقیمانده را از کجا می‌توان تامین کرد؟ بله، درست حدس زده‌اید. کمبود این ۹ اسیدآمینه می‌تواند به انحطاط عضلانی، افت واکنش سیستم ایمنی، ضعف، خستگی و تغییر در بافت پوست و مو منجر شود.
 
کاهش استرس و اضطراب
 
اگر با کمبود ۹ اسیدآمینه که در تخم مرغ یافت می‌شوند، مواجه شوید، این شرایط می‌تواند اثرات روانی نیز به همراه داشته باشد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۴ انجام شد، نشان داد که گنجاندن لیزین در رژیم غذایی افراد به طور قابل توجهی سطوح اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد که تعدیل سروتونین در سیستم عصبی می‌تواند دلیل آن باشد.
 
محافظت از چشم‌ها
 
دو آنتی‌اکسیدان موجود در تخم مرغ به نام‌های لوتئین و زاکسنتین اثرات محافظتی قوی روی چشم‌ها دارند. این آنتی‌اکسیدان‌ها تنها در زرده تخم مرغ یافت می‌شوند. لوتئین و زاکسنتین به طور قابل توجهی خطر ابتلا به انحطاط ماکولا و آب مروارید را کاهش می‌دهند که از دلایل اصلی اختلال بینایی و نابینایی در میان افراد مسن محسوب می‌شود.
 
تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها
 
تخم مرغ از جمله معدود منابع طبیعی ویتامین D است که این ماده مغذی برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری محسوب می‌شود. ویتامین D برای جذب کلسیم ضروری است و از این طریق به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند. کلسیم برای سلامت قلب، روده بزرگ و سوخت و ساز نیز اهمیت دارد.
 
احساس سیری و پیشگیری از پرخوری
 
تخم مرغ منبع خوبی برای پروتئین با کیفیت بالا است. مطالعات بسیاری اثر مواد غذایی با محتوای پروتئین بالا بر اشتها را نشان داده‌اند. حتی چربی موجود در تخم مرغ نیز به بهبود احساس سیری کمک می‌کند.
 
کمک به کاهش وزن
 
به واسطه قدرت سیرکنندگی خود، تخم مرغ با کاهش چربی بدن پیوند خورده است. طی مطالعه‌ای که در یک بازه زمانی هشت هفته‌ای برگزار شد، شرکت‌کنندگان به دو دسته تقسیم شده و یک گروه برای صبحانه دو عدد تخم مرغ و گروه دیگر نان شیرینی حلقوی که حاوی میزان کالری مشابه با دو عدد تخم مرغ بود را مصرف کردند. کاهش وزن در گروهی که تخم مرغ مصرف کرده بودند ۶۵ درصد بیشتر بود. همچنین آنها ۱۶ درصد چربی بیشتر از دست دادند، ۶۱ درصد کاهش بیشتر در شاخص توده بدنی خود را تجربه کردند و ۳۴ درصد کاهش بیشتر در اندازه دور کمر خود را شاهد بودند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :عصر ایران

کد: 11681 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور بازدید: 1824 ساعت: 10:01 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان پیش دیابت با کلم بروکلی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
5 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
7 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
8 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
9 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
10 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا با خوردن بستنی سر درد می‌گیرید؟ به نظر شما این حالت نشان دهنده بیماری خاصی است و ن...

  تغذیه‌ی مناسب برای پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها تغذیه‌ی مناسب و فعالیت‌های بدنی مناسب راهی برای پی...

  10 ماده غذایی که سالم ترین خوراکی‌هادر سیاره زمین هستند پایگاه خبری لقمه: دیلی میل با انتشار یک گزارش 10 م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره،از خاک تا سلول وقتی صحبت از مزرعه به میان می‌آید ابتدا باید زنجیره مراقبت از خاک کشاورزی آغاز شود. آیا خاک که غذای انسان را تأمین می‌کند مورد مراقبت کافی قرار می‌گیرد؟ می‌دانیم که کود نامناسب، استفاده از آفت‌کش‌های مختلف که برای ازبین‌بردن آفات به کار می‌رود و...، می‌تواند خاک ما را آلوده کند.
تصفیه آب تهران با وایتکس یا آب ژاول !؟ استفاده از آب ژاول در حالی مورد انتقاد قرار گرفته که مسئولات تامین و تصفیه آب پایتخت معتقدند این روشی شناخته شده و مورد استفاده در سطح بین‌المللی است و ایجاد حساسیت برای افکار عمومی در این زمینه بی مورد است.
راههای لاغر شدن بدون رژیم شاید شنیدن نام رژیم شما را هم عصبی کند.گرسنگی و غذا نخوردن و ضعف را به یادتان بیاورد.باید بدانید با اندکی تغییر در برنامه غذایی روزانه خود میتوانید از شر چربی های لعنتی نجات پیدا کنید.بدون اینکه گرسنگی بکشید.
با روش چنگال لاغر شوید! آیا رژیمی را سراغ دارید که در آن هر چه می‌خواهیم بتوانیم بخوریم اما با این حال لاغر شویم؟