آغاز برداشت زعفران از دهم مهرماه/پیش بینی افزایش تولید زعفران


پایگاه خبری لقمه: نایب رییس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به افزایش سطح زیر کشت، رشد راندمان تولید در واحد سطح و مناسب بودن وضعیت جوی پیش بینی می‌شود امسال میزان برداشت محصول بیشتر شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از صدا و سیما، غلامرضا میری با بیان اینکه برداشت زعفران از دهم مهرماه سال جاری در کشور آغاز می‌شود، افزود: در حال حاضر سطح زیر کشت زعفران در ایران ۱۲۰ هزار هکتار برآورد می‌شود.

 
وی در ادامه با اشاره به اینکه زعفران از قدرت ارزآوری و ارزش افزوده بالایی برخوردار است، اظهارداشت: جهاد کشاورزی به دنبال افزایش راندمان تولید این محصول راهبردی از ۳.۵به ۵ کیلوگرم  در واحد سطح است.
 
رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران گفت: زعفران به عنوان یکی از اقلام مهم صادرات غیر نفتی کشور نقش مهمی در درآمد ارزی حاصل از صادرات محصولات کشاورزی دارد.
 
وی همچنین با اعلام اینکه زعفران از محصولات مهم کشاورزی ارز آور ایران است، افزود: طلای سرخ از ارزش اقتصادی بالا و ویژگی‌های خاص دارویی، ادویه‌ای و ... برخوردار است بنابراین می‌طلبد مسئولان به این محصول اقتصادی نگاه ویژه‌تری داشته باشند.
 
میری در بخش دیگری از سخنان خود ثبات بازار و قیمت مناسب را از جمله عوامل اصلی توسعه صادرات و بازار زعفران برشمرد و اظهارداشت: افزایش بی رویه قیمت‌ها موجب کاهش صادرات و در عین حال افت مصرف داخلی می‌شود.
 
وی اذعان داشت: زعفران علاوه بر مصرف سنتی در صنایع غذایی، دارویی، رنگسازی، بهداشتی، آرایشی و ... کاربرد فراوانی دارد.
 
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران یادآورشد: تولید و تجارت جهانی زعفران همیشه در اختیار ایرانی‌ها بوده و در حال حاضر هم استان‌های خراسان رضوی و جنوبی بیشترین و مرغوب‌ترین زعفران جهان را تولید می‌کنند؛ بنابراین گزارش سالانه معمولاً حدود ۳۰۰ تن زعفران تولید می‌شود، اما در مجموع تقاضایی بیش از ۲۳۰ تن برای آن ثبت نمی‌شود.
 
وی ادامه داد: پارسال حدود ۳۰۰ تن تولید زعفران داشتیم و آمار گمرک در سال گذشته حکایت از صادرات ۱۷۳ تن از این محصول دارد. در مجموع با احتساب سایر مسیرهای صادراتی به عدد ۲۰۰ تن در سال می‌رسیم. برآورد از مصرف داخلی نیز ۴۰ - ۳۰ تن است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :صدا و سیما

کد: 11753 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور بازدید: 1817 ساعت: 12:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
4 تولید دارو‌های زیستی نوترکیب برای درمان و بازسازی پوست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
5 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
6 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
7 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
8 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
9 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
11 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهتر است این 7 ماده غذایی را نخورید شیوه زندگی مانند الگوهای تغذیه‌ای ناسالم و نامناسب...

  تغذیه مناسب در دوران بارداری پایگاه خبری لقمه: ٤٠هفته باردارى (یا مدت زمان بیشت...

  مواد غذایی ضد پیری را بشناسید فرآیند پیر شدن سلول ها، اتفاقی است که هر انسانی را...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

موج پنجم کرونا هم از راه رسید/ هشدار برای پایتخت پایگاه خبری لقمه: سرانجام علائم موج پنجم کرونا هم در نقاطی از کشور نمایان شد تا از هم اکنون آماده روزهای سخت بیماری و تکرار تجربه‌های تلخ موج های قبلی باشیم.
گوشت پرندگان سموم هوا را دفع می‌کند/تقویت ریه با سنگک یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: در ایام آلوده هوا بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C مصرف شود. غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، ریه را تقویت می‌کند و گوشت ماهی و پرنده نیز در جذب اکسیژن و خنثی‌کردن آلرژن‌های محیطی مؤثر هستند.
رژیم غذایی برای عضله ای شدن شكم یکی از مواردی که باعث می‌شود تا افراد از ادامه رژیم‌های غذایی خودداری کنند یا هر وقت اسم رژیم به گوششان رسید فرار کنند این می‌باشد که این افراد تا به حال به صورت علمی و اصولی اقدام به تنظیم رژیم نکرده‌اند بلکه به صورت یکباره هر آنچه در سبد غذایی شان بوده حذف کرده‌اند و شوکی بسیار بزرگ را به مغز خود وارد کرده اند که سبب نفرت و ترس از رژیم شده است.
آیا قورمه سبزی مامان پز اعتیادآور است؟ محققان در حال پیدا کردن پاسخی منطقی برای این سوال هستند.