علامتی برای شناسایی پوکی استخوان


یکی از محققین بر‌تر جشنواره رازی، اعلام کرد: در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.

به گزارش لقمه، دکتر فرزانه آقا حسینی، متخصص بیماری‌های دهان و فلوشیب بیولوژی پژوهشی از دانشکده علوم پزشکی تهران به عنوان محقق بر‌تر دوم علوم دندانپزشکی در هجدهمین جشنواره رازی شناخته شده است.
وی در خصوص طرح ارائه شده در این جشنواره در گفت‌گویی گفت: «بیشترین افراد مراجعه کننده به مراکز دندانپزشکی کسانی هستند که به غیر از مشکل پوسیدگی دندان و یا بیماری‌های لثه با احساس خشکی دهان روبرو هستند. دلایل مختلفی برای خشکی دهان در سطح جهان مطرح شده است ولی هنوز علت اصلی آن شناخته نشده است.»

وی افزود: «در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.»

دکتر فرزانه آقا حسینی همچنین گفت: «همانطور که می‌دانید پوکی استخوان بیماری خاموش است که هیچ علامتی ندارد و فرد زمانی متوجه بیماری می‌شود که با شکستگی مواجه شود. در تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده‌ایم که این افراد کسانی هستند که ممکن است احساس خشکی دهان داشته باشند بنابراین کسی که احساس خشکی دهان دارد علاوه بر اقدامات درمانی که انجام می‌دهد حتما باید تراکم استخوانش اندازه گیری شود.»

به گفته وی، اگر تراکم استخوان این افراد مشکلی داشته باشد فرآیند درمان زود‌تر انجام می‌شود و به احتمال زیاد از شکستگی‌های بی‌مورد جلوگیری به عمل می‌آید.

متخصص بیماری‌های دهان با بیان اینکه این تحقیقات بر روی ۶۰ نفر انجام شده است گفت: «این تحقیق برای اولین بار در سطح جهان مطرح شد. بنابراین برای گسترش این طرح باید در سمینارهای زنان و زایمان شرکت کنیم و این مساله را مطرح کنیم که کسانی که احساس خشکی دهان می‌کنند حتما باید سنجش تراکم استخوانی انجام دهند.»


نقل از :سینانیوز

کد: 2737 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۳ دي بازدید: 4963 ساعت: 12:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
2 هزینه ۴۰۰ میلیون دلاری پوکی استخوان برای ایران ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
3 راهکارهای مبارزه با پوکی استخوان‌ ۱۳۹۸ پنج شنبه ۳۰ خرداد
4 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
5 پیشگیری از پوکی استخوان با رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
6 مواد غذایی سرشار از کلسیم برای کودکان ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ آبان
7 آیا مصرف کلسیم بعد از یائسگی ضروری است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
8 ۴ زنگ خطر که شما را از پوکی استخوان با خبر می‌کند! ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
9 چگونه از پوکی استخوان و سرطان‌ پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
10 ویتامین دی ؛ فواید و شیوه های جبران کمبود آن ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
11 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکاتی جالب راجع به سوسیس و کالباس آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا گوشت ...

  بهترین دستورالعملِ پخت ماهی/ رابطه نوع طبخ ماهی و سلامت قلب مطالعات جدیدی که در مورد تأثیر مصرف ماهی صورت گرفت...

  جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص بیماری‌های داخلی، نسبت ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پخت پیتزا در یک آشپزخانه کاملا آنلاین پایگاه خبری لقمه: ساختن یک اپلیکیشن پرطرفدار آرزوی بسیاری از علاقه‌مندان به دنیای آی‌تی و استارت‌آپ است. دنیایی که این روزها می‌توان درآن پیتزای موردعلاقه‌تان را با چند کلیک خودتان درست کنید.
سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ یک پژوهشگر حوزه تغذیه می‌گوید: نان مصرفی مردم باید سالم باشد؛ یعنی حاوی آرد کامل باشد. وگرنه منجر به بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف مثل چاقی، دیابت، فشارخون بالا، کم‌خونی و حتی برخی سرطان‌ها مثل سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. و در ایران خیلی از نانوایی‌های سنتی نان کامل نمی‌پزند.
تغییراتی ساده برای کاهش وزن بسیاری از مردم با صرف هزینه های بسیار زیاد سعی در لاغر شدند دارند در این مطلب ما با راه هایی ساده و ارزان برای کاهش وزن آشنا می شوید.
غذاهای آلوده‌ای که سر از سفره‌های مردم درآورده‌اند «وجود روغن پالم در شیر به اثبات رسیده و گزارش آن نیز به رئیس جمهور داده شده است.» این سخن وزیر بهداشت در حاشیه همایش تغذیه با شیر مردم هرچند که نگران کننده بود، اما گویی حکایت از اتفاق تازه ای نداشت.