علامتی برای شناسایی پوکی استخوان


یکی از محققین بر‌تر جشنواره رازی، اعلام کرد: در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.

به گزارش لقمه، دکتر فرزانه آقا حسینی، متخصص بیماری‌های دهان و فلوشیب بیولوژی پژوهشی از دانشکده علوم پزشکی تهران به عنوان محقق بر‌تر دوم علوم دندانپزشکی در هجدهمین جشنواره رازی شناخته شده است.
وی در خصوص طرح ارائه شده در این جشنواره در گفت‌گویی گفت: «بیشترین افراد مراجعه کننده به مراکز دندانپزشکی کسانی هستند که به غیر از مشکل پوسیدگی دندان و یا بیماری‌های لثه با احساس خشکی دهان روبرو هستند. دلایل مختلفی برای خشکی دهان در سطح جهان مطرح شده است ولی هنوز علت اصلی آن شناخته نشده است.»

وی افزود: «در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.»

دکتر فرزانه آقا حسینی همچنین گفت: «همانطور که می‌دانید پوکی استخوان بیماری خاموش است که هیچ علامتی ندارد و فرد زمانی متوجه بیماری می‌شود که با شکستگی مواجه شود. در تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده‌ایم که این افراد کسانی هستند که ممکن است احساس خشکی دهان داشته باشند بنابراین کسی که احساس خشکی دهان دارد علاوه بر اقدامات درمانی که انجام می‌دهد حتما باید تراکم استخوانش اندازه گیری شود.»

به گفته وی، اگر تراکم استخوان این افراد مشکلی داشته باشد فرآیند درمان زود‌تر انجام می‌شود و به احتمال زیاد از شکستگی‌های بی‌مورد جلوگیری به عمل می‌آید.

متخصص بیماری‌های دهان با بیان اینکه این تحقیقات بر روی ۶۰ نفر انجام شده است گفت: «این تحقیق برای اولین بار در سطح جهان مطرح شد. بنابراین برای گسترش این طرح باید در سمینارهای زنان و زایمان شرکت کنیم و این مساله را مطرح کنیم که کسانی که احساس خشکی دهان می‌کنند حتما باید سنجش تراکم استخوانی انجام دهند.»


نقل از :سینانیوز

کد: 2737 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۳ دي بازدید: 4991 ساعت: 12:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
2 هزینه ۴۰۰ میلیون دلاری پوکی استخوان برای ایران ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
3 راهکارهای مبارزه با پوکی استخوان‌ ۱۳۹۸ پنج شنبه ۳۰ خرداد
4 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
5 پیشگیری از پوکی استخوان با رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
6 مواد غذایی سرشار از کلسیم برای کودکان ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ آبان
7 آیا مصرف کلسیم بعد از یائسگی ضروری است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
8 ۴ زنگ خطر که شما را از پوکی استخوان با خبر می‌کند! ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
9 چگونه از پوکی استخوان و سرطان‌ پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
10 ویتامین دی ؛ فواید و شیوه های جبران کمبود آن ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
11 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  لزوم مصرف ویتامین ها و املاح چیست

  فرمول بستنی چیست؟ تابستان که می‌شود، سرانه مصرف خوراكی‌هایی مانند بس...

  توصیه‌هایی برای هضم بهتر غذا تند تند غذا خوردن به مشکلات گوارشی ختم خواهد شد. آ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راه های مقابله با کودکان پُرخور و شکمو با شیطنت دستش را به سمت ظرف شیرینی‌ روی میز، دراز کرد. یک نگاهش به در بود که یکدفعه مادر وارد اتاق نشود و نگاه دیگرش به شیرینی‌های داخل ظرف که از عصر تا حالا دلش را برده بود! تا آمد یکی از آن شیرینی‌های بزرگ شکلاتی را که با ترافل‌های رنگی تزئین شده بود، بردارد سر و کله مادر با ابروهای درهم رفته و یک جیغ بنفش پیدا شد که می‌گفت: «آخه من با این شکم سیری‌‌ناپذیر تو باید چکار کنم؟!» حتما شما هم با چنین صحنه‌‌هایی مواجه شده‌اید.
نکاتی درباره‌ی غذاهای مانده غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد. به همین دلیل لازم است تا جای ممکن غذای هر روز در همان روز پخته و تازه مصرف شود.
ارتباط چاقی با یک پنجم موارد مرگ و میر در انسان تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چاقی می تواند عامل یک پنجم مرگ و میر انسان‌ها باشد.
ضررهای مصرف زیاد چای سیاه نوشیدن یک فنجان چای داغ پس از یک روز پرمشغله می تواند خستگی را از تن درآورد. قرن هاست که از این نوشیدنی داغ و آرام بخش، برای آرام کردن ذهن و بدن استفاده می شود.