علامتی برای شناسایی پوکی استخوان


یکی از محققین بر‌تر جشنواره رازی، اعلام کرد: در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.

به گزارش لقمه، دکتر فرزانه آقا حسینی، متخصص بیماری‌های دهان و فلوشیب بیولوژی پژوهشی از دانشکده علوم پزشکی تهران به عنوان محقق بر‌تر دوم علوم دندانپزشکی در هجدهمین جشنواره رازی شناخته شده است.
وی در خصوص طرح ارائه شده در این جشنواره در گفت‌گویی گفت: «بیشترین افراد مراجعه کننده به مراکز دندانپزشکی کسانی هستند که به غیر از مشکل پوسیدگی دندان و یا بیماری‌های لثه با احساس خشکی دهان روبرو هستند. دلایل مختلفی برای خشکی دهان در سطح جهان مطرح شده است ولی هنوز علت اصلی آن شناخته نشده است.»

وی افزود: «در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.»

دکتر فرزانه آقا حسینی همچنین گفت: «همانطور که می‌دانید پوکی استخوان بیماری خاموش است که هیچ علامتی ندارد و فرد زمانی متوجه بیماری می‌شود که با شکستگی مواجه شود. در تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده‌ایم که این افراد کسانی هستند که ممکن است احساس خشکی دهان داشته باشند بنابراین کسی که احساس خشکی دهان دارد علاوه بر اقدامات درمانی که انجام می‌دهد حتما باید تراکم استخوانش اندازه گیری شود.»

به گفته وی، اگر تراکم استخوان این افراد مشکلی داشته باشد فرآیند درمان زود‌تر انجام می‌شود و به احتمال زیاد از شکستگی‌های بی‌مورد جلوگیری به عمل می‌آید.

متخصص بیماری‌های دهان با بیان اینکه این تحقیقات بر روی ۶۰ نفر انجام شده است گفت: «این تحقیق برای اولین بار در سطح جهان مطرح شد. بنابراین برای گسترش این طرح باید در سمینارهای زنان و زایمان شرکت کنیم و این مساله را مطرح کنیم که کسانی که احساس خشکی دهان می‌کنند حتما باید سنجش تراکم استخوانی انجام دهند.»


نقل از :سینانیوز

کد: 2737 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۳ دي بازدید: 2660 ساعت: 12:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
2 پیشگیری از پوکی استخوان با رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
3 مواد غذایی سرشار از کلسیم برای کودکان ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ آبان
4 آیا مصرف کلسیم بعد از یائسگی ضروری است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
5 ۴ زنگ خطر که شما را از پوکی استخوان با خبر می‌کند! ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
6 چگونه از پوکی استخوان و سرطان‌ پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
7 ویتامین دی ؛ فواید و شیوه های جبران کمبود آن ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
8 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
9 پنج علائم مهم در بدن ما نشانگر کمبود ویتامین D هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير
10 سالمندان مصرف لبنیات را فراموش نکنند ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
11 عوارض و پیامدهای ناشی از نوشیدن یک لیوان شیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چاره‌ای برای پرخوری استرسی هر كسی كه در پیتزا یا بستنی دنبال آرامش می گردد می...

  کودکان را قبل از تولد به خوردن میوه و سبزی عادت دهید محققان می گویند تلاش برای عادت دادن کودکان به خورد...

  صبحانه را جدی بگیرید ‌یک متخصص تغذیه در کردستان گفت: صبحانه وعده‌ای است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی پوست این میوه خواص شگفت انگیزی دارد که بیشتر از آب آن می‌تواند اثرگذار تر باشد.
کلم kale مفید برای لاغری و سم زدایی از بدن یکی از اعضای خانواده ی کلم ها، کلم کیل Kale هست که به لاغری، سم زدایی از بدن و مقابله با پوکی استخوان کمک زیادی می‌کند اما جزو کلم‌های ناشناخته محسوب می‌شود.
تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.
انتقاد یک خلبان از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما سرو می شود در پی انتشار گزارشی در ایسنا با عنوان «چرا دیگر در هواپیماها آبگوشت سرو نمی‌شود؟»، خلبان یکی از شرکت‌های هواپیمایی در تماس با این خبرگزاری از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما برای مسافران و گردشگران سرو می‌شود، انتقاد کرد.