چه بخوریم تا خوب بخوابیم؟


یک کار‌شناس تغذیه مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر این که شام را باید قبل از ساعت ۹ شب صرف کرد، تاکید کرد: هنگام صرف شام باید از مصرف زیاد غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات خودداری شود.

به گزارش لقمه، ناهید برخورداری در گفت‌وگویی، با اشاره به این که به هر نوع اختلال خواب در طول شب، بی‌خوابی اطلاق می‌شود، گفت: قبل از درمان بی‌خوابی باید مسائلی از قبیل مشکلات تیروئید، دیابت، وجود افسردگی، عفونت و همچنین سطح هموگلوبین خون بررسی شود چرا که وجود هر یک از این عوامل می‌تواند منجر به ایجاد بی‌خوابی شود.وی با بیان اینکه تغذیه نقش عمده‌ای در درمان و پیشگیری از بی‌خوابی دارد، خاطرنشان کرد: در این بین زمان مصرف انواع مختلف مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است.

برخورداری تصریح کرد: با توجه به ریتم‌های زیستی و فعالیت‌های هورمون‌های مختلف بدن توصیه می‌شود برای جلوگیری از اختلال در روند سوخت چربی‌ها در وهله اول باید شام قبل از ساعت ۹ شب مصرف و از مصرف غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات زیاد خودداری شود و به خوردن سبزی‌های پخته یا خام با مقداری غذاهای پروتئینی در وعده شام قناعت شود.به گفته این کار‌شناس تغذیه، انواع نان، ماکارونی، سیب زمینی و برنج حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات است که در بدن به آرامی هضم و سوخته می‌شود.

برخورداری با بیان این که موز، انجیر، خرما و گوشت بوقلمون حاوی مقادیر بالایی اسید آمینه تریپتوفان هستند، گفت: تریپتوفان در بدن تبدیل به سروتونین می‌شود که منجر به حالت خواب آلودگی در فرد می‌شود. شیر نیز مقادیر مناسبی تریپتوفان دارد. همچنین ماست حاوی سروتونین است به همین علت مصرف هریک از این مواد غذایی، ساعاتی قبل از خواب شبانه توصیه می‌شود.

این کارشناس تغذیه با بیان این که گوشت و شیر کم چرب نیز حاوی مقادیر کافی ویتامین B۶ هستند گفت: وجود این ویتامین برای سنتز سروتونین در مغز ضروریست.وی ادامه داد: انواع ماهی‌های چرب مانند سالمون وساردین و همچنین تخمه کدو و کتان نیز به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳ برای پیشگیری از بی‌خوابی بسیار موثر هستند.این کارشناس تغذیه عنوان کرد: تخمه آفتابگردان و کنجد نیز دارای اسیدهای چرب امگا ۶ است که این نوع اسید چرب نقش عمده‌ای در سنتز مواد شیمیایی در مغز دارند.

برخورداری با اشاره به اینکه کمبود آهن در بدن می‌تواند یکی از علل عمده کم خوابی باشد، گفت: به همین دلیل مصرف موادغذایی غنی از آهن مانند گوشت قرمز، پسته، بادام و سبزیجات برگ سبزتیره و جگر توصیه می‌شود.این کار‌شناس تغذیه مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان یادآورشد: کاهو دارای ماده‌ای به نام لاکتوکاریوم است که محرک خواب بوده و به همین علت توصیه می‌شود قبل از خواب حتماً از سالاد کاهو استفاده شود.


نقل از : ایسنا

کد: 2023 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۷ آبان بازدید: 5813 ساعت: 10:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هفتمین دوره آموزشی شناخت اصول ارزیابی در گمرک افتتاح شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
3 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
4 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 مراغه در آستانه پیوستن به جمع شهرهای سالم جهان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
6 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
7 روش پخت نان ساده در خانه | فقط با چند ماده ساده نان سیر بپزید | طرز تهیه نان موزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۳ تير
8 اولین بررسی تخصصی برنامه شهر سالم مراغه توسط تیم فنی بازدیدکنندگان ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ خرداد
9 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين
10 ایران گیاهان دارویی خود را صادر می‌کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
11 ضرورت فرهنگ‌سازی، آموزش و ترویج حفاظت از خاک ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین آ خوشمزه عوارض هم دارد؟ پایگاه خبری لقمه: ویتامین A , یکی از ویتامین های م...

  8 ریزه کاری مهم در آشپزی لقمه: آشپزی خوب و موفق ریزه کاری های زیادی دارد. د...

  زمان بندی و تعداد وعده های غذایی می تواند به سلامت قلب کمک کند پایگاه خبری لقمه: اینکه شما در چه زمان هایی و چند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت