چه بخوریم تا خوب بخوابیم؟


یک کار‌شناس تغذیه مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر این که شام را باید قبل از ساعت ۹ شب صرف کرد، تاکید کرد: هنگام صرف شام باید از مصرف زیاد غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات خودداری شود.

به گزارش لقمه، ناهید برخورداری در گفت‌وگویی، با اشاره به این که به هر نوع اختلال خواب در طول شب، بی‌خوابی اطلاق می‌شود، گفت: قبل از درمان بی‌خوابی باید مسائلی از قبیل مشکلات تیروئید، دیابت، وجود افسردگی، عفونت و همچنین سطح هموگلوبین خون بررسی شود چرا که وجود هر یک از این عوامل می‌تواند منجر به ایجاد بی‌خوابی شود.وی با بیان اینکه تغذیه نقش عمده‌ای در درمان و پیشگیری از بی‌خوابی دارد، خاطرنشان کرد: در این بین زمان مصرف انواع مختلف مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است.

برخورداری تصریح کرد: با توجه به ریتم‌های زیستی و فعالیت‌های هورمون‌های مختلف بدن توصیه می‌شود برای جلوگیری از اختلال در روند سوخت چربی‌ها در وهله اول باید شام قبل از ساعت ۹ شب مصرف و از مصرف غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات زیاد خودداری شود و به خوردن سبزی‌های پخته یا خام با مقداری غذاهای پروتئینی در وعده شام قناعت شود.به گفته این کار‌شناس تغذیه، انواع نان، ماکارونی، سیب زمینی و برنج حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات است که در بدن به آرامی هضم و سوخته می‌شود.

برخورداری با بیان این که موز، انجیر، خرما و گوشت بوقلمون حاوی مقادیر بالایی اسید آمینه تریپتوفان هستند، گفت: تریپتوفان در بدن تبدیل به سروتونین می‌شود که منجر به حالت خواب آلودگی در فرد می‌شود. شیر نیز مقادیر مناسبی تریپتوفان دارد. همچنین ماست حاوی سروتونین است به همین علت مصرف هریک از این مواد غذایی، ساعاتی قبل از خواب شبانه توصیه می‌شود.

این کارشناس تغذیه با بیان این که گوشت و شیر کم چرب نیز حاوی مقادیر کافی ویتامین B۶ هستند گفت: وجود این ویتامین برای سنتز سروتونین در مغز ضروریست.وی ادامه داد: انواع ماهی‌های چرب مانند سالمون وساردین و همچنین تخمه کدو و کتان نیز به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳ برای پیشگیری از بی‌خوابی بسیار موثر هستند.این کارشناس تغذیه عنوان کرد: تخمه آفتابگردان و کنجد نیز دارای اسیدهای چرب امگا ۶ است که این نوع اسید چرب نقش عمده‌ای در سنتز مواد شیمیایی در مغز دارند.

برخورداری با اشاره به اینکه کمبود آهن در بدن می‌تواند یکی از علل عمده کم خوابی باشد، گفت: به همین دلیل مصرف موادغذایی غنی از آهن مانند گوشت قرمز، پسته، بادام و سبزیجات برگ سبزتیره و جگر توصیه می‌شود.این کار‌شناس تغذیه مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان یادآورشد: کاهو دارای ماده‌ای به نام لاکتوکاریوم است که محرک خواب بوده و به همین علت توصیه می‌شود قبل از خواب حتماً از سالاد کاهو استفاده شود.


نقل از : ایسنا

کد: 2023 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۷ آبان بازدید: 3523 ساعت: 10:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روز جهانی سراشپز در ایران با محوریت کودک سالم – تغذیه سالم برگزار شد ۱۳۹۸ جمعه ۳ آبان
2 پیش‌بینی کاهش قیمت سیب زمینی در روزهای آینده ۱۳۹۸ جمعه ۲۸ تير
3 کاهش قیمت موز و گوجه و سیب زمینی ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
4 همایش بهبود کیفیت خدمات و تأمین مالی در صنعت گردشگری برگزار می‌شود ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
5 رئیس اسبق انستیتو پاستور درگذشت ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
6 گران شدن 10 درصدی میوه در ایام عید ۱۳۹۶ شنبه ۱۲ اسفند
7 موز در روند لاغری تاثیری دارد؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
8 پیام تسلیت وزیر بهداشت برای درگذشت رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
9 رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درگذشت ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
10 آموزش تزیین انار دون شده شب یلدا ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
11 نظارت دقیق شرعی بر گوشت‌های وارداتی و کشتارگاه‌های کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  مصرف غذاهای آماده، توده های متورم دور پلك را تشدید می كند دكتر شاهرخ میلان در گفت و گویی افزود: این توده های...

  افراد چاق، عرق نعنا بخورند/ عسل و آبلیمو معده را قوی می‌کند مدیر انجمن علمی طب سنتی ایران به افرادی که تمایل د...

  با این كار سلامتی نوزاد خود را بیمه كنید! ویتامین ها و عناصر معدنی که مجموعا « ریز مغذیها » ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
اسامی غیرمتعارف در کافی شاپ و رستورانها نشانه چیست پایگاه خبری لقمه: ناپلیتانا، مالیبوی آناناس، موهیتو و رازبری مارگریتا؛ هیچ​کس نمی​داند این اسامی ناآشنا دقیقا از کی در فهرست غذایی ما ایرانی​ها جای گرفتند. هرچه که هست حالا جا برای خودنمایی اسامی عجیب آن ور آبی باز شده است .
چاقی و لذت جنسی سایر بررسی‌ها لذت جنسی در زنان را نیز با کاهش وزن مرتبط دانسته است.
تعیین جنسیت جنین با تاثیر میوه و سبزیجات دنبال كردن یك رژیم غذایی خاص و درست به زوج‌های جوان كمك می‌كند توانند جنسیت كودك خود را تا حد زیادی تعیین كنند.