افزایش 26 درصدی صادرات زعفران


پایگاه خبری لقمه: عضو شورای ملی زعفران از افزیش ۲۶ درصدی صادرات زعفران در پنج ماهه اول امسال خبر داد و اعلام کرد: برای صادرات حدود ۴۰۰ تنی زعفران در سال جاری آماده هستیم. البته در این میان همه کشورهای همسایه که می‌توانند از نظر اقلیمی زعفران تولید کنند، تهدید بالقوه‌ای برای مهاجرت خاموش از طریق قاچاق پیاز زعفران ایرانی هستند که باید در این زمینه هوشیار باشیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، علی حسینی در گفت‌وگویی، اظهار کرد: در دنیا حدود ۳۵۰ تن زعفران مصرف می‌شود که پتانسیل تولید استان‌های خراسان رضوی و جنوبی به تنهایی حدود ۴۰۰ تن است، چرا که براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی در این دو استان حدود ۱۰۰ هزار هکتار زعفران کشت شده که در صورت عملکرد چهار کیلوگرمی که حداقل انتظار از این اراضی است می‌توان پیش بینی کرد که امسال بیش از ۴۰۰ تن در این دو استان تولید شود و باید برای صادرات به همین اندازه برنامه ریزی کنیم.

 
وی با بیان این که میزان مصرف زعفران در ایران نهایتا ۶۰ تن است، افزود: در شرایط کنونی قیمت زعفران کاهش پیدا کرده و همه منتظر رسیدن زعفران امسال به بازار برای از سرگیری صادرات هستند، چرا که فصل برداشت این محصول از آبان ماه آغاز می‌شود. البته تا زمانی که درخواست‌های جدید نیامده است نمی‌توان آینده را پیش بینی کرد.
 
عضو شورای ملی زعفران با بیان این که گرچه سالانه حدود ۲۰۰ تا ۲۳۰ تن زعفران صادر شده است، باید خود را برای صادرات ۴۰۰ تنی آماده کنیم، ادامه داد: هر کشور همسایه‌ای مانند ارمنستان، تاجیکستان، افغانستان و غیره که قابلیت تولید زعفران را داشته باشند می‌توانند تهدید برای ایران و زعفران ایرانی تلقی شوند، چرا که با قاچاق پیاز زعفران به آنجا شاهد مهاجرت خاموش این گیاه خواهیم بود؛ بنابراین باید هوشیار و بیدار باشیم که نگذاریم این مهاجرت اتفاق بیفتد چرا که در صورت از بین رفتن یک مزرعه زعفران دیگر نمی‌توانیم به این راحتی آن را بازسازی کنیم یا مانند گندم و دیگر محصولات کشاورزی هزاران تن بذر آن را به کشور وارد کنیم، چرا که وجود ندارد.
 
حسینی گفت: اگر ایران توانست در سه دهه گذشته جای اسپانیا را در تولید زعفران بگیرد در حالی که میزان تولید این محصول در اسپانیا در حدود ۳۰ سال گذشته بیش از ایران بود، به دلیل افزایش کمی و کیفی زعفران ایرانی با قیمت رقابت پذیرتر نسبت به نمونه اسپانیایی بود که در واقع سبب ورشکست شدن آن شد و اسپانیا که دیگر توانی برای رقابت با ایران را نمی‌دید پیاز زعفرانش را به کشور همسایه یعنی مراکش فروخت و شاهدیم که پس از ۱۰ سال نتوانسته زمین‌های خود را بازسازی کند و مراکش به یکی از تولیدکنندگان هرچند جزئی زعفران تبدیل شده است.
 
وی تاکید کرد: طی سال‌های گذشته همواره سطح زیر کشت زعفران افزایش پیدا کرده است در حالی که به جای آن باید به دنبال افزایش عملکرد این محصول در واحد سطح باشیم که به راحتی با انجام برخی اقدامات می‌توانیم میزان تولید در هر هکتار را تا دو برابر آمار فعلی (۴ کیلوگرم) افزایش دهیم و فقط باید در چنین شرایطی باید به دنبال بازارسازی، بازاریابی و تولید برای بازارهای هدف باشیم.
 
در پنج ماهه نخست امسال ۶۸ تن و ۶۴۰ هزار کیلوگرم زعفران به ارزش ۹۲ میلیون و ۶۲۳ هزار دلار به ۵۴ کشور مختلف صادر شده است که ۲۶.۴۸ درصد از نظر وزنی و ۱۶.۲۲ درصد از نظر ارزشی نسبت به همین بازده زمانی در سال گذشته افزایش داشته است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 12188 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر بازدید: 2308 ساعت: 4:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چاه‌های مجاز دارای کنتور چقدر پول آب می‌دهند؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
2 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
3 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
4 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
5 کاهش ده درصدی برداشت آب در کشور نسبت به دوازده سال پیش ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
6 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
7 گزارش تصویری برداشت چای در گیلان ۱۴۰۱ سه شنبه ۳۱ خرداد
8 جزئیاتی از درآمدهای مالیاتی/ کاهش ۵ درصدی نرخ مالیات تولیدکنندگان ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
9 اختلاف سه برابری قیمت گوجه از مزرعه تا بازار/سودی که به جیب کشاورز نمی رود ۱۴۰۰ دوشنبه ۶ دي
10 برداشت زعفران در تربت حیدریه خراسان+ عکس ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ آبان
11 احتمال افزایش قیمت خرید تضمینی گندم ۱۴۰۰ شنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  10 روش طبیعی برای درمان سرفه پایگاه خبری لقمه: اگر سرفه تان بیش از یک هفته طول ...

  چه کنیم تا با مصرف سبزی ها دچار نفخ نشویم؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: « ممکن است...

  سردرد با این خوراكی‌ها برای خیلی از كسانی كه سردردهای مداوم یا میگرن دارن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزایش ریسک سرطان روده در خویشاوندان غیر از درجه اول پایگاه خبری لقمه: خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در خانواده ها وجود دارد و تنها ابتلای والدین یا خواهر و برادر به این بیماری ریسک سرطان روده را افزیش نمی دهد.
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.
حقایقی عجیب درباره چاقی متخصصان سلامت می‌گویند عوامل چاقی در بین افراد فراتر از بی‌تحرکی و پرخوری است اما با این حال مصرف مواد خوراکی ناسالم مانند مواد قندی و نداشتن فعالیت بدنی قطعات اصلی پازل چاقی هستند.
مصرف زیاد روغن زیتون باعث چاقی می شود دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور با بیان اینکه افزودن برخی مواد به سالاد موجب افزایش کالری سالاد می شود تاکید کرد:« برخی معتقدند اضافه کردن روغن زیتون به سالاد از یبوست جلوگیری می کند اما یادمان باشد روغن زیتون به هیچ وجه خاصیت لینت دهنده ندارد و مصرف روغن زیتون می تواند موجب چاقی شود.»