آیا نظارت کافی‌ بر سلامت موادغذایی‌ هست؟


پایگاه خبری لقمه: کارشناس‌ دفتر خدمات سلامت‌ و بهداشت محیط گفت: نظارت‌های بهداشتی‌ در سلامت مواد غذایی‌ به ویژ‌ه‌ در مناسبت‌های مذهبی جای کار بیشتری دارد و نباید از آن غافل‌ شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، فاطمه میرهادی‌کارشناس سلامت و بهداشت محیط منطقه 12 در گفت‌ و گویی؛ گفت: سلامت مردم از موضوعات مهمی است‌ که بخش اعظم‌ آن با سلامت مواد غذایی‌ پیوند  خورده است که در این میان‌ در مناسبت‌های مذهبی‌ که تعداد انبوهی‌ موادغذایی‌ در مجامع‌ عمومی‌ به مردم عرضه‌ می‌شود، باید‌ از نظارت‌ کافی برخوردار باشند‌.

 
وی گفت: با وجود دفاتر‌ خدمات سلامت‌ که خدمات‌ بهداشتی‌، درمانی‌، دارویی‌ و غذایی را عهده‌دار است باید‌ نظارت کافی‌ بر سلامت موادغذایی‌ داشته باشیم‌.
 
میرهادی‌ افزود: برخی از گزارش های نشان داده‌ نگهداری‌ گوشت‌های ذبح‌ شده‌ مناسب نیستند‌، توزیع چای در ظروف‌ یک بار‌ مصرف‌ به دلیل سرطان‌زایی‌ یک تهدید‌ است و باید چای‌ در ظروف‌ سلولوزی‌ و شیشه‌ای به مردم داده شود‌.
 
کارشناس سلامت و بهداشت محیط منطقه 12 رعایت‌ ملاحظات‌ بهداشتی‌ در طبخ‌ نذورات‌، استفاده از دستکش‌، روپوش‌، کلاه و ماسک‌ در روند تهیه‌ نذورات‌ را امری ضروری خواند و گفت: برخی مراجعات‌ به کلینیک‌های پزشکی‌ نشان می‌دهد باید نظارت جدی‌تری‌ بر موادغذایی‌ نذو‌رات و روند طبخ‌ داشته باشیم و از آنجایی که شیوع بیماری با توجه به شرایط‌ غیربهداشتی دو چندان می‌شود کارشناسان بهداشت‌ و سلامت‌ باید گام جدی در مقابله با عوامل‌ تهدیدکننده‌ سلامت داشته باشند‌.
 
دفاتر خدمات سلامت فقط‌ مربوط‌ به حوزه بهداشت عمومی نمی‌شود
 
میرهادی‌ از حضور بازرسان‌ دفاتر خدمات سلامت‌ در برخی از اماکن خبر داد و اظهار کرد: دفاتر خدمات سلامت فقط‌ مربوط‌ به حوزه بهداشت عمومی نمی‌شود و سلامت حوزه غذا، دارو و درمان هم به آن برمی‌گردد و بازرسان‌ آماده‌اند تا در بحث تأمین بهداشت موادغذایی‌ در تولید‌، توزیع‌ و عرضه‌ کیفیت را ارتقاء دهند.
 
کارشناس سلامت و بهداشت محیط منطقه 12 گفت: این دفاتر در نظر دارند‌ تا رضایت و اطمینان  مردم را در بهداشت موادغذایی‌ جلب کنند و از مردم تقاضا داریم‌ تا در صورت‌ وجود تخلفات‌ غیربهداشتی‌ این مراکز را مطلع‌ کنند.
 
میرهادی‌ در ادامه اظهار کرد: سلامت مردم از مهمترین اولویت‌های دفاتر خدمات سلامت است که دفاتر خدمات بهداشتی‌ پس از اخذ پروانه فعالیت تحت نظارت وزارت بهداشت این هدف را عهده‌دار می‌شوند تا شاهد ارتقاء سلامت مردم باشیم‌.
 
وی گفت: در حال حاضر بحث سلامت موادغذایی‌ در مناسبت‌های مذهبی نظیر‌ محرم و صفر‌ زیر ذره‌بین‌ کارشناسان و بازرسان‌ بهداشت است اما مردم نیز باید‌ آگاه‌سازی شوند‌ تا از موادغذایی‌ انبوه‌ نظیر‌ خشکبار، ساندویچ‌ و سایر موادغذایی‌ که در مترو‌ها  و سایر اماکن‌ عمومی توسط‌ دست‌فروشان‌ تهیه و فروخته‌ می‌شود امتناع‌ کنند زیرا بر روی روند تهیه این موادغذایی‌ هیچ‌ نظارتی‌ وجود ندارد‌ و با مصرف آن فرد درگیر‌ عوارض‌ متعدد خواهد شد.
 
کارشناس سلامت و بهداشت محیط منطقه 12 در پایان گفت: خوشبختانه وجود دفاتر‌ خدمات سلامت‌ گام عملیاتی‌ در ارتقاء سلامت مردم است و امیدواریم‌ با حمایت متولیان سلامت و هماهنگی بین بخشی‌ شاهد ارتقاء سلامت مردم جامعه باشیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13307 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان بازدید: 2285 ساعت: 10:06 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
8 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
10 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شکلات شیری یا شکلات تلخ! لقمه: شکلات حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی از جمله ف...

  مرکبات برای مقابله با بیماری‌های مزمن کلاً میوه‌های پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C ...

  غذاهایی كه باید آنها را بیشتر خورد تنوع محصولات و مواد غذایی و فلسفه خوردن غذاها، نشا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یک جرعه چای ترش، صد جرعه زندگی شیرین مطالعات نشان داده‌اند چای ترش در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، روند کاهش وزن را تسهیل می کند.
تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری بر اهمیت توجه به تنوع غذایی ایران برای برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی تاکید کرد.
قبل از جلسه خواستگاری چه بخوریم؟ هر فردی در طول زندگی خود با رویدادهایی مواجه می‌شود که زندگی او را تغییر خواهد داد و فرصت موفقیت یا شکست را پیش روی او قرار می‌دهد. خوردن برخی مواد غذایی در این لحظات، در دستیابی به موفقیت بی‌اثر نیست و به شما در موقعیت‌هایی چون مصاحبه شغلی، امتحانات درسی، خواستگاری، ازدواج، بارداری و ... کمک شایانی خواهد کرد.
آیا سیر برای سرماخوردگی خوب است؟ در رساله ذهبیه امام رضا(ع) توصیه شده است که در ماه آخر زمستان سیر مصرف شود.در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نیز آمده است که می فرمایند: سیر بخورید و با آن مداوا کنید. یعنی حضرت هم توصیه به مصرف غذایی و هم دارویی سیر می کنند.هم چنین می فرمایند: درمان هفتاد بیماری در سیر است که بنا به نظر محققان کلمه هفتاد دلیل بر کثرت است؛ یعنی سیر بسیاری از بیماری ها را درمان می کند. در حدیث دیگری نیز پیامبر اکرم(ص) به حضرت امام علی(ع) توصیه می کنند که سیر بخورید و اگر من هم با فرشته هم سخن نمی شدم سیر می خوردم.