رژیم غذایی سرشار از غلات به لاغر ماندن بدن شما کمک می کند


پایگاه خبری لقمه: هرچند انجام این مطالعه مدت زمانی طولانی را در بر نداشته و تعداد افراد مورد آزمایش قرار گرفته شده زیاد نبوده، ولی باز هم نتایج کلی به دست آمده مثبت ارزیابی شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، “غلات در صورت افزایش میزان مصرفی در طول روز به دلیل دارا بودن درجه بالایی از فیبر، قابلیت سوخت و ساز بدن را بالا برده و میزان جذب کالری دریافت بدن را کاهش می دهد”

 
با در نظر گرفتن گفته های دکتر کارل (J. Philip Karl)، دانشمند تغذیه که مطالعات خود را از زمانی که دانشجوی دانشگاه تافتس بوستون (Tufts University in Boston) بود آغاز کرد: “خوردن غلات به نظر می رسد میزان جذب کالری به هنگام انجام عمل هضم را پایین آورده و قدرت متابولیسم بدن را بالا ببرد”.
 
این در حالی است که بسیاری از تحقیقات انجام گرفته قبلی این نکته را مشخص می کند که، افرادی که غلات بیشتری در رژیم غذایی خود می گنجانند دارای بدنی لاغرتر و میزان چربی بدنی پایین تری در مقایسه با افرادی که غلات کم تری مصرف می کنند دارند.
 
اما به گفته محققان سنجش میزان تاثیر رژیم غذایی سالم با انواع متنوعی از مواد مصرفی مفید، ورزش کردن روزانه و یا با دنبال کردن تنها برنامه ای شامل غلات زیاد برای داشتن بدنی سالم به طور دقیق مشخص نشده است.
 
هر چند در طی این مطالعات برای رسیدن به نتایجی هرچه دقیق تر افرادی که مورد آزمایش قرار گرفته بودند باید از دیگر فاکتورهایی که موجب لاغری آنها می شد دوری می کردند. محققان این کار را با در نظر گرفتن میزان کالری مورد نیاز بدن ۸۱ مرد و زن ۴۰ تا ۶۵ ساله در طی یک روز انجام دادند.
 
برای دو هفته متوالی، همه افراد مورد آزمایش غذاهای یکسانی را مصرف کرده تا به این ترتیب کالری دریافتی متوسط هر یک آنها برای باقی ماندن در وزنی مشخص اندازه گیری شود. سپس افرادی به طور شانسی انتخاب شده تا رژیم های غذایی سرشار از غلات چه از نوع خالص و چه از نوع اشباع شده را شروع کنند.
 
مواردی که غلات خالص را مصرف نمودند در پایان کالری کم تری از غذاهای مصرفی جذب کرده و میزان دفع بدنی بالاتری را از خود نشان دادند. درجه متابولیسم در زمان استراحت-میزان کالری که در حین خواب بدن می سوزاند-نیز با مصرف غلات در این افراد بالا رفت.
 
این به آن معناست که فیبر موجود در غلات خالص تا دو برابر بیشتر از غلات اشباع شده گزارش شده است که این دلیل اصلی بهتر عمل کردن فیبرها تا میزان مصرفی هرچه بیشتر را نشان می دهد.
 
درجه کسری انرژی افرادی که چه از غلات اشباع شده و چه از غلات خالص استفاده کرده اند یکسان بوده به طوریکه هر دو گروه میزان مشخصی از کالری را در طول ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی می سوزانند و این به گفته کیرل به آن معناست که مصرف غلات اطلاعاتی در مورد کاهش وزن را در این آزمایشات نشان نداده اند.
 
به طوریکه برای ما مشخص نیست مصرف طولانی مدت این ترکیبات تبدیل به چربی سوزی خواهد شد یا نه اما تا میزانی جواب این سوال مثبت بوده و به میزان کاهش وزنی معتدل پنج پوند در یک سال گزارش شده است که میتواند امکان پذیر باشد.
 
با توجه به اینکه در برخی از موارد نتایج دقیقی حاصل نشده ولی به گفته (Diekman): “تاکنون اطلاعاتی به دست آمده که به وضوح مشخص می کند.
 
چند روز مصرف غلات نقش مهمی را در رژیم غذایی فرد بازی می کند به طوریکه هرچه میزان مصرف این ترکیبات بالا برود فرد زودتر حس سیری داشته و با افزایش فعالیت های مربوط به سوخت و ساز بدن، وزن او یا کاهش پیدا کرده و یا، با در نظر گرفتن فاکتورهایی دیگر، ثابت می ماند”.
 
هرچند انجام این مطالعه مدت زمانی طولانی را در بر نداشته و تعداد افراد مورد آزمایش قرار گرفته شده زیاد نبوده، ولی باز هم نتایج کلی به دست آمده مثبت ارزیابی شده است. این مطالعات و نتایج آنها به صورت آنلاین از مجله کلینیک تغذیه (American Journal of Clinical Nutrition) منتشر شده است.
 
در مقاله ای مشابه که در همین زمینه از مجله تغذیه گزارش شده، مصرف غلات بهبودی سیستم ایمنی بدن و فعالیت های مربوط به گوارش را به همراه خواه داشت. و در ادامه این مطالعات مشخص شد که مصرف غلات خالص، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو و برخی سرطان ها را هم کاهش می دهد.
 
برای اطمینان از وجود درصد بالای غلات در مواد غذایی که می خرید، به لیبل “۱۰۰ درصد غلات خالص” آن توجه کنید و به یاد داشته باشید تنها نوشته برای پی بردن به میزان غلات موجود در یک بسته بندی ملاک برای تصمیم گیری نمی باشد. بنابراین در زمان خریداری به قسمت اول ترکیبات موجود نگاه کرده و از بودن عدد ۱۰۰ درصد غلات خالص مطمئن شوید.
 
بر اساس برنامه های غذایی سالم که هم اکنون از طرف ( Dietary Guidelines for Americans) ارائه شده، پنج وعده مصرف مواد غذایی که تقریبا نصف میزان آنها را غلات تشکیل داده است برای بدنی سالم ضروری گزارش شده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 13398 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ آبان بازدید: 1769 ساعت: 12:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا مصرف جلبک و بلوبری برای لاغری مجاز است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ مرداد
2 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
3 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
4 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
5 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
6 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور
7 کاهش وزن با نفس عمیق! ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
8 چه کسانی نباید رژیم کتوژنیک بگیرند؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
9 امکان تقلب در بازار گسترده داروهای لاغری ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
10 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
11 باورهای اشتباه برای رژیم‌های لاغری ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ادویه‌ای برای سوزاندن چربی ادویه‌های بسیاری وجود دارند که توانایی بدن را در س...

  مشخصات وعوارض رژیم‌های غذایی غلط رژیم‌های نادرست و غیر علمی در ابتدا بسیار جالب به ...

  چرا مردان باید میوه های توت مانند مصرف کنند؟ محققان اظهار کرده اند که خوردن توت فرنگی ها، توت ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آبلیمو آب لیموست!؟ فصل، فصل لیمو و آب‌لیموی تازه است و یکی از سۆال‌هایی که این روزها مطرح می‌شود در مورد تفاوت آب‌لیموهای خانگی و صنعتی موجود در فروشگاه‌ها و مغازه‌های عرضه مواد غذایی است...
آشنایی با رژیم لاغری بر اساس مشخصات هورمونی/2 هر بیماری یا اختلالات هورمونی می‌تواند منشأ چاقی و اضافه‌وزن باشد. به همین دلیل لازم است که در دوره‌ی یائسگی، مصرف قرص‌های ضد بارداری یا بلوغ تغذیه‌ی سالمی در پیش بگیرید و حتماً ورزش کنید.
فست فودها زیر ذره بین متخصص تغذیه! فست‌فودها، چه خوب چه بد، چه خوشمان بیاید چه خوشمان نیاید، واقعیت دنیای امروز هستند و رژیم غذایی ما را تغییر داده‌اند.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»