استقبال از بیماری ها با مصرف سالادهای آماده


پایگاه خبری لقمه: یک متخصص علوم‌غذایی گفت: سالاد سبزی‌جات آماده در رستوران ها و فروشگاه ها در صورتی که آماده‌سازی آن با رعایت اصول بهداشتی نباشد، احتمال بروز بیماری‌های جدی را در مصرف‌کنندگان خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر محمدحسین عزیزی در گفتگویی، افزود: سالادهای آماده به دو شکل ممکن است به مردم عرضه شود، یا تولید کارخانه باشد و یا در رستوران، مراکز تهیه‌غذا و کارگاه‌ها تهیه شده باشد، اماجدیدا سالادهای آماده‌ای به بازار آمده است  که در فروشگاه‌ها به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود و چنان‌چه دارای پروانه بهداشت، مهراستاندارد و نشان ویژه سازمان غذا و دارو، تاریخ تولید و انقضا،  آدرس کارخانه‌ای و مواردی که نشان از معتبر بودن محل تولید آن است، روی آن نباشد می‌تواند  سلامت مصرف کننده را تهدید کند.

 
 این متخصص علوم‌غذایی تصریح کرد: تهیه سالادهایی که در کارگاه‌های نامعتبر، مراکز تهیه غذا و یا رستوران به صورت دستی آماده شده است، این اطمینان را به مصرف کننده نخواهد داد که در هنگام شستشو و تهیه آن بهداشت رعایت شده باشد.
 
وی اظهار کرد: آنچه که می‌تواند سلامت هر نوع موادغذایی به ویژه سالاد را تا حدود زیادی تضمین  کند، مواردی است که در روی بسته‌بندی‌های آن نوشته شده است که نشان دهد نظارتی بر آن صورت گرفته است، اما در مورد سالادهایی که با بسته‌بندی نامعتبر و یا به صورت باز و فله‌ای در اختیار مردم قرار می‌گیرد این احتمال وجود دارد که به ویروس و میکروب‌های مختلف و یا انگل آلوده باشد.
 
عزیزی تصریح کرد: در هنگام شستشو ممکن است از ماده ضدعفونی کننده استفاده نشده و یا به میزان کمی استفاده شده باشد، احتمال این‌که کارگران دارای کارت سلامت نباشند وجود دارد، تمیز نبودن چاقو و وسایلی که سالاد با آن خرد می‌شود، کاشی نبودن محل و فضای این کارگاه‌ها و بهداشتی نبودن آن از مواردی است که می‌تواند افراد را به بهداشتی بودن آن مشکوک کند.
 
این متخصص علوم‌غذایی افزود: در صورتی که شستشو و ضدعفونی درست و دقیقی در مورد سبزی‌ها انجام نشود، احتمال آلودگی با موارد باکتریایی یا آمیب زیاد شده و زمینه ابتلا به بیماری‌های اسهالی را در فرد فراهم می‌سازد، همچنین در صورت وجود انگل و کرم‌های کدو، انگل «آسکاریس» در این سبزی‌ها و باقی ماندن آن در زمان مصرف، منجر می‌شود که انگل‌های مذکور تا مدت طولانی در دستگاه گوارش باقی بماند و فرد متوجه آن نشود و پس از مدت‌ها، ممکن است با دل‌دردهایی به پزشک مراجعه کند و با انجام آزمایش، تشخیص انگل داده شود.
 
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به این‌که بهترین راه ضدعفونی کردن سالاد سبزی چیست، گفت: در منزل به این دلیل که می‌توان با دقت این سبزی‌ها را بررسی کرده و برگ نمونه‌های کلم و کاهو را جداسازی کرد، به مدت پنج دقیقه می‌توان آن را پس از یکبار شستشو در محلول سرکه و نمک قرار داد و آبکشی کرد، اما در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها به دلیل حجم بالای سبزی‌ها نمی‌توان دقت لازم را در این زمینه به کار برد بنابراین باید از ضدعفونی کننده‌های  قوی‌تر و مخصوصی که دستور میزان مصرف آن مشخص است، استفاده شود. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت آنلاین

کد: 13513 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر بازدید: 329 ساعت: 10:16 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خوردن کاهو مغز را 11 سال جوانتر می کند! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
2 سلامت مردم؛ قربانی غذاهای ارزان‌قیمت ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
3 سالاد سبزیجات؛ مخصوص رژیمی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
4 افزایش مواد مغذی سالاد با افزودن روغن ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
5 طرز تهیه سالاد لوبیا سبز، انجیر و پنیر فتا ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
6 راز و رمز‌های خوشمزه شدن لوبیا پلو ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر
7 سرکه سیب با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
8 سالاد نودالیت، غذایی محبوب کودکان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور
9 طرز تهیه‌ی یک نوع سس سالاد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
10 طرز تهیه سالاد زیتون یک سالاد لاکچری و خوشمزه ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آنچه باید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید سبوس، پوسته سفت و هضم‌نشدنی روی دانه‌های غلات است ...

  ورزش رمز سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: دلایل زیادی وجود دارد که باعث کم...

  ترفندهای عجیب و غریب برای كاهش وزن شاید شما برای اینکه وزنتان را کم کنید، دست به هر ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت