ایران یکی از قطب های تولید کیوی در جهان


پایگاه خبری لقمه: ایران یکی از قطب های تولید کیوی در جهان بوده که علاوه بر تامین نیاز داخل، قادر به صادرات محصول به کشورهای همسایه است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ایران یکی از قطب های تولید کیوی در جهان است که علاوه بر تامین نیاز داخل، قادر به صادرات محصول به کشورهای همسایه است.

 
اگرچه  ایران در تولید کیوی قدمت زیادی ندارد، اما در دهه های اخیر به سبب شرایط اقلیمی منحصر به فرد کشور توانست در زمره بزگترین تولیدکنندگان قرار گیرد.
 
این درحالی است که در هفته های اخیر با ورود هیات بلند پایه اروپایی ماجرای واردات کیوی در رسانه ها حسابی بحث برانگیز شد تا جاییکه معاون وزیر جهاد کشاورزی پرده از این ماجرا برداشت و در واکنش به سخنان کمیسیونر اتحادیه اروپا گفت: هیچ گونه توافقی با نیوزیلند برای واردات کیوی امضا نشده و تنها ممکن است اشتباه ترجمه در این میان رخ داده باشد.
 
همچنین علی اکبر مهرفرد قائم مقام امور بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی چندی پیش در جمع خبرنگاران در واکنش به سخنان فیل هوگان کمیسیونر کشاورزی اتحادیه اروپا بیان کرد: ما از هیچ کشوری واردات میوه نداریم و تنها چند تعاونی در استان گیلان و مازندران و تعاون نیوزیلندی تحت عنوان شرکت های خارجی برای توسعه بازار کیوی تفاهم نامه ای منعقد شده اما تاکنون به هیچ عنوان بحث واردات کیوی مطرح نبوده است.
 
 رضا نورانی رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با بیان اینکه واردات کیوی صحت ندارد، اظهار کرد: در هفته های اخیر با ورود هیات بلند پایه مقامات اروپایی بحث تفاهم نامه واردات کیوی با ایران در رسانه ها مطرح شد، در حالیکه این موضوع شایعه ای بیش نیست.
 
وی با بیان اینکه واردات کیوی از سوی مقامات دولتی نیز رد شد، افزود: ایران رتبه چهارم تولید کیوی در دنیا را داراست از این رو شایعاتی مبنی بر واردات آن ضربه مهلکی به تولید ملی وارد می کند.
 
نورانی ادامه داد: ایران یکی از قطب های تولید کیوی در جهان است، بنابراین زمانیکه کشوری تولیدکننده بزرگ یک محصول است، نمی تواند واردکننده باشد.
 
رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تصریح کرد: با توجه به آنکه فصل تولید کیوی در نیوزیلند با ایران شش ماه فاصله دارد، از این رو تنها مسئولان این کشور قصد مراوداتی با ایران داشتند تا بتوانند پس از واردات کیوی ایران به کشورشان آن را به نام خود به کشورهای دیگر صادر کنند.
 
30 درصد باغات کیوی در حد نهال هستند
 
مجتبی شادلو نایب رییس اتحادیه باغداران استان تهران در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه ایران در تولید کیوی قدمت زیادی ندارد، گفت: در دو الی سه دهه اخیر کشت کیوی از غرب گیلان تا شرق گلستان آغاز شد و به لحاظ کمی و کیفی تولید مناسبی داشتیم به گونه ای که در این مدت زمان کوتاه توانستیم در زمره چهارمین تولیدکننده دنیا قرار گیریم.
 
وی افزود: در چند سال اخیر علاوه بر تامین نیاز داخل، قادر به صادرات محصول به کشورهای همسایه از جمله ترکیه بودیم.
 
شادلو با اشاره به اینکه 30 درصد باغات کیوی در حد نهال هستند، بیان کرد: با توجه به آنکه درختان کیوی در مدت زمان 2 الی 3 سال به بار می رسد، از این رو می توان گفت درصورتیکه این باغات به بهره برداری برسند، ایران قادر به تامین نیاز بسیاری از کشورها خواهد بود.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه امکان قابلیت ماندگاری محصول برای فصول دیگر در سردخانه وجود دارد، بیان کرد: اگرچه به سبب تنوع محصول در فصل تابستان نیازی به این محصول نداریم، اما به سبب کیفیت بالای تولید قابلیت نگهداری محصول در سردخانه وجود دارد.
 
شادلو با اشاره به اینکه ایران از لحاظ تنوع اقلیم در جهان منحصر به فرد است، افزود: با توجه به آنکه کیفیت محصولات تولیدی قابلیت رقابت با سایر رقبا در بازارهای جهانی را دارد از این رو واردات کیوی اهداف اقتصاد مقاومتی را زیر سوال می برد.
 
نایب رییس اتحادیه باغداران استان تهران ادامه داد: با وجود آنکه واردات کیوی در هیچ یک از فصل ها ضرورتی ندارد، تنها تحقق این موضوع فرصت از دست دادن بازار و هدر رفت سرمایه را نیز به دنبال دارد.
 
اشتباه ترجمه، در رسانه ها جنجال به پا کرد
 
محمد علی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به جایگاه ممتاز ایران در تولید کیوی بیان کرد: با توجه به تولید بیش از 300 هزارتن کیوی در کشور، واردات کیوی منتفی است.
 
وی افزود: در هفته های اخیر با ورود مقامات بلند پایه اروپایی به ایران بحث صادرات کیوی مطرح بود و تنها ممکن است در ترجمه نقصانی رخ داده باشد که این امر در رسانه ها سرو صدای زیادی به پا کرد چرا که وزارتخانه اجازه واردات کیوی را نمی دهد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13595 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر بازدید: 2435 ساعت: 1:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر دلال ها بر قیمت مرکبات سردخانه ای/دلال ها کیوی را از 7 هزار تومان به 20 هزار تومان رساندند ۱۳۹۹ جمعه ۱۹ ارديبهشت
2 قیمت چه میوه هایی در میادین تره بار کاهش یافت ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
3 توافقنامه‌ای با نیوزلند برای واردات کیوی امضا نکرده‌ایم ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
4 قراردادی برای واردات کیوی امضا نشده است ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
5 ۹ ماه از سال در کشور کیوی داریم/ نیاز ۱۰ کشور را تامین می‌کنیم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
6 بهترین نوشیدنی ها برای تقویت سیستم ایمنی در روزهای سرد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان
7 واکنش به واردات احتمالی کیوی/ما نیاز منطقه راتامین می‌کنیم ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
8 ایران چهارمین تولیدکننده بزرگ کیوی جهان /قرار است کیوی وارد کنیم؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
9 واردات کیوی از نیوزیلند ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
10 افزایش صادرات فرآورده‎های لبنی مازندران به خارج کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین زمان برای خوردن سالاد مسئله مهمی که مورد سؤال بسیاری از افراد می‌باشد، ب...

  تاثیر پروبیوتیک ها در بهبود آلرژی کودکان پایگاه خبری لقمه: ۸۰درصد سیستم ایمنی بدن در دستگاه...

  اختلالات خوردن کدامند پایگاه خبری لقمه: اختلالات خوردن دسته‌ای از اختلال...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.
دیابتی‌ها پائیز را با سیب سپری کنند آغاز فصل پاییز به معنای وارد شدن به فصل انواع سیب هاست که از دیرباز به عنوان مظهر سلامتی شناخته شده است.
بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
روغنی برای مقابله با آلزایمر و سرطان روغن هسته انگور حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است و به روغن زیتون شباهت زیادی دارد.