توسعه گلخانه، تنها راه نجات کشور از بحران کم آبی


پایگاه خبری لقمه: رییس جهاد کشاورزی استان تهران گفت: افزایش حداقل 10 برابری مصرف آب و تولید نسبت به فضای گلخانه و فضای آزاد تاثیر بسزایی در نجات کشور از بحران کم آبی است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، علی اشرف منصوری رییس جهاد کشاورزی استان تهران در گفتگویی، با اشاره به آخرین وضعیت سطح زیر کشت گلخانه ها اظهار کرد: استان تهران با مجموع 3 هزار و 160 هکتار در بخش توسعه کشت گلخانه جایگاه نخست در بین سایر استان ها را به خود اختصاص داده است.

 
وی افزود: در هشت ماه نخست سال، حدود 260 هکتار گلخانه ای جدید احداث شد در حالیکه برنامه استان تهران  تا پایان سال، 140 هکتار بوده است.
 
به گفته منصوری،  با توجه به بحران منابع آبی در صددیم که میزان سطح زیر کشت گلخانه ها را تا پایان سال به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
 
این مقام مسوول، با اشاره به اینکه استان تهران تا قبل از شروع کار دولت یازدهم فاقد شهرک گلخانه ای فعال بود، بیان کرد: در شرایط کنونی شهرک گلخانه ای واقع در شهرستان ملارد با 180 هکتار سطح زیر کشت به متقاضیان واگذار شده است و همچنین 30 درصد کارهای واگذاری شهرک گلخانه ای در ورامین انجام شده است که این امر دستاوردی بزرگ برای استان تهران تلقی می شود.
 
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آبی و خشکسالی های اخیر، انتظار می رود که وزارت نیرو در توسعه شهرک های گلخانه ای حداکثر همکاری در زمینه تخصیص آب و ایجاد زیر ساخت های لازم را با وزارت جهاد کشاورزی داشته باشد.
 
رییس جهاد کشاورزی استان تهران، با اشاره به اینکه کشور با چالش جدی بحران  منابع آبی روبروست، تصریح کرد: انتقال کشت محصولات آب بر نظیر سبزی و صیفی از فضای آزاد به گلخانه، یکی از مهم ترین پروژه های تاثیر گذار در ایجاد اشتغال،تولید، افزایش 10 برابری مصرف آب و توسعه صادرات به شمار می رود.
 
منصوری با اشاره به اینکه هزینه تولید در گلخانه نسبت به فضای آزاد 35 درصد کمتر است، گفت:  همچنین احداث گلخانه ها و شهرک های گلخانه ای در افزایش بازار پسندی محصولات، اقتصادی کردن تولید، کاهش ضایعات و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی نقش بسزایی دارند.
 
وی اضافه کرد: بنابرفرمایش مقام معظم رهبری، توسعه شهرک های گلخانه ای به سبب افزایش ارزآوری حاصل از صادرات، یکی از محوری ترین سیاست های اقتصاد مقاومتی محسوب می شود که با شتاب بیشتری باید از سوی وزارتخانه های مربوط پیگیری شود.
 
منصوری  با بیان اینکه توسعه گلخانه ها تنها راه نجات کشور از بحران کم آبی است،  یادآورشد: افزایش حداقل 10 برابری مصرف آب، گسترش تولید، ایجاد اشتغال مستقیم برای 10 نفر به ازای هر هکتار را از دیگر مزیت های توسعه گلخانه نسبت به فضای آزاد می توان برشمرد.
 
رییس جهاد کشاورزی استان تهران در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه محدودیتی در ارائه تسهیلات به کشاورزان وجود ندارد، گفت: اکنون تسهیلات برای احداث واحد های گلخانه با نرخ 4.5 درصد در اختیار متقاضیان قرار می گیرد که با توجه به اهمیت بالای این موضوع در تلاشیم که نرخ تسهیلات اعطایی به کشاورزان را کاهش دهیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13768 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر بازدید: 2346 ساعت: 12:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
3 روند پرشتاب تغییر اقلیم؛ حاصل افزایش انتشار گاز متان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
4 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
5 حضور ۴۳۰ شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه نهاده های کشاورزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
6 اولویت اعتباری بانک کشاورزی در سال 1398 اعلام شد ۱۳۹۸ چهارشنبه ۸ خرداد
7 صادرات گوجه‌ فرنگی گلخانه‌ای با دریافت تاییدیه ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر
8 راه اندازی گلخانه های شهری نیاز به تغییر کاربری ندارد ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
9 بساط فروشگاه های غیرمجاز سموم، برچیده می شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
10 ساکنان مناطق محروم برای پرورش قارچ تسهیلات می‎گیرند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف میگو از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ پایگاه خبری لقمه: تخم کتان، دانه‌ای مغذی و مفید، س...

  مصرف روزانه 5 فنجان قهوه چاقی و دیابت می‌آورد محققان دریافتند که مصرف روزانه 5 فنجان قهوه در یک ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

10 ملت پرخور جهان را بشناسید لقمه: در خبر ها آمده بود که ما ایرانی جزوه 10 کشور چاق و پر خور دنیا هستیم ؛برخی از عادات غلطی که ما ایرانیان داریم گرچه ممکن است در بین سایر ملل نیز دیده شود اما دلایل اجتماعی بروز آن گاه کاملا منحصر به فرد است.
راهکارهای درمان بی اشتهایی کودکان بهبود وضعیت تغذیه،‌ گسترش و در دسترس بودن انواع خوراکی‌ها و البته تولید انبوه تنقلات متنوع اشتهای ناچیز معده‌های کوچک را به سرعت اشباع می‌کند و هنگامی که والدین مشاهده می‌کنند​ فرزندشان سر سفره غذا از خوردن امتناع دارد نگران و حیران می‌مانند که چگونه او را به خوردن تشویق کنند.
نسخه طب سنتی برای اختلالات جنسی مکاتب درمانی سنتی و مکمل، شیوه‌ها و روش‌های طبیعی و متنوعی را برای بهبود و درمان بیماری‌ها و اختلال‌های جنسی به کار می‌بستند و استفاده از این شیوه‌ها را سالم‌ترین و بی‌عارضه‌ترین روش‌ها برای حفظ سلامت و درمان بیماری‌های جنسی مردان و زنان می‌دانند.
گران‌ترین غذای جهان چیست؟ لوکس‌ترین و گران‌ترین غذای جهان موسوم به «استروتارگا بیانکو»، مخلوطی است از خاویار سفید با طلا که به قیمت 100 هزار یورو به ازای هر کیلوگرم برای مشتریان خاص آماده و ارائه می‌شود.