مرگ ۵ نفر بر اثر تب کریمه کنگو


پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از ابتلای ۵۴ نفر به تب کریمه کنگو و فوت ۵ نفر به دلیل ابتلا به ویروس خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است و این بیماری از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل می‌شود و آنها را بیمار می‌کند، اما علائمی در حیوان ایجاد نمی‌کند که باعث تشخیص شود و ظاهر حیوان کاملاً طبیعی است.

 

وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو می‌تواند به صورت مستقیم از دام به انسان و یا از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده منتقل شود، خاطرنشان کرد: اکثر موارد این بیماری در افرادی دیده می‌شود که با دام سروکار داشته‌اند. چراکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش دام توسط کنه آلوده ایجاد می‌شود.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه گفت: راه دوم انتقال بیماری از طریق تماس با ترشحات بدن حیوان آلوده است. این بیماری از طریق تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در کشتارگاه‌ها و یا در فرآیندهای بعد از ذبح حیوان، حتی در قصابی‌ها، ممکن است فرد را مبتلا کند. چنانچه از گوشت‌های مورد تایید سازمان دامپزشکی استفاده نشود، احتمال انتقال بیماری زیاد است.

 

گویا با بیان اینکه موارد بیماری هرچند در کشور کم است، اما موضوع مهم، خطرناک بودن بیماری است، اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو جان فرد مبتلا را به شدت در معرض تهدید جدی قرار می‌دهد و اگر به موقع اقدامات مراقبتی و درمانی صورت نگیرد، تا حدود ۳۰ درصد موارد مبتلا می‌تواند منجر به مرگ شود.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۴ مورد ابتلا به این بیماری مشاهده شده است که تمامی موارد تحت مراقبت و درمان قرار گرفته‌اند، افزود: ۵ نفر از افراد مبتلا شده نیز به رغم انجام اقدامات درمانی، جان خود را از دست دادند.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد: اکثر موارد بیماری تاکنون در تمام طول سال‌هایی که این بیماری شناسایی شده است، مربوط به استان‌های مرزی کشور و به خصوص سیستان و بلوچستان بوده و امسال هم از ۵۴ مورد یاد شده، ۱۴ مورد مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده است و ۳ مورد از ۵ مورد فوت شده نیز مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.

 

وی با بیان اینکه در استان گیلان هم که در سال‌های گذشته موارد معدودی از این بیماری دیده شده بود، گفت: استان گیلان در سال جاری، تاکنون ۱۴ مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو داشته که یک مورد منجر به فوت شده است.

 

گویا با بیان اینکه در راستای کنترل و درمان بیماری در هر دو استان تلاش‌های جدی صورت گرفته است، تاکید کرد: لازم است اقدامات کنترلی، تشدید شود.

 

وی در ادامه با تاکید بر تشدید مراقبت‌های بهداشتی، گفت: اگر این نکات بهداشتی کاملارعایت نشود، شانس ابتلای به بیماری افزایش پیدا می‌کند، زیرا ظاهر دام به هیچ عنوان نمی‌تواند نشان دهنده وجود بیماری در حیوان باشد.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از اقدامات بسیار مهم در کشتارگاه‌ها این است که وقتی دام به کشتارگاه سپرده شد تا ذبح شود، حداقل ۲۴ ساعت در یک فضای مخصوص نگه داری شود که به آن فضای پیش سرد گفته می‌شود، زیرا این اقدام باعث می‌شود که ویروس در بدن دام از بین رود و بعد از آن به بازار عرضه می‌شود. در صورتیکه اگر ذبح دام در کنار خیابان‌ها و جاده‌ها باشد و توسط مردم عادی انجام شود، چنین امکانی برای نگهداری وجود نداشته و جان کسی که با این دام سروکار دارد، مورد تهدید قرار می‌گیرد.

 

گویا درخصوص سایر روش‌هایی که ممکن است بیماری تب کریمه کنگو را منتقل کند، اشاره کرد و گفت: از دیگر راه‌های انتقال این بیماری، تماس با ترشحات بدنی فرد مبتلا به سایر افراد و کادر درمان به خصوص پزشکان و پرستاران است.

 

وی در خصوص علائم بیماری، اظهار داشت: در بدو مراجعه بیمار به پزشک، علائم بیماری مشابه چند بیماری دیگر است و نمی‌توان در همان وهله اول، بیماری را به طور قطعی تشخیص داد و بعد از انجام آزمایش که حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول می‌کشد، تکلیف بیمار مشخص می‌شود، در این مدت اگر رعایت نکات فردی بهداشتی رعایت نشود، ممکن است افراد دیگری نیز به این بیماری مبتلا شوند.

 

گویا همچنین با اشاره به اینکه این موارد در سال‌های گذشته چندین نوبت در کشور ما رخ داده است، افزود: به همین دلیل وزارت بهداشت برای این موضوع اهمیت ویژه ای قائل است و آموزش همکاران در بیمارستان‌ها و بخش‌های بهداشتی یکی از مهمترین اقداماتی است که توسط وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دنبال می‌شود.

 

رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان با تاکید بر اینکه تماس با دام راه انتقال این بیماری است، خاطرنشان کرد: بعید است که فردی بر اثر خوردن گوشت، مبتلا به این بیماری شود، به خصوص اگر گوشت خوب پخته شده باشد؛ ضمن اینکه راه اصلی ابتلا به تب کریمه کنگو تماس با کنه آلوده و ترشحات بدنی حیوان بیمار است.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست 




کد: 14003 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ سه شنبه ۱۸ تير بازدید: 181 ساعت: 10:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل افزایش قیمت رب گوجه چیست؟ ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۸ مهر
2 چرا ب آ از جشن عکاسان سینما حمایت کرد/حس خوب در کنار برندینگ ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۸ مرداد
3 رژیم لاغری «پالئو» نگیرید ۱۳۹۸ جمعه ۱۱ مرداد
4 «تبلیغات» عامل شکل‌دهی عادات غذایی ناسالم/ تبلیغات اغواگرانه روغن در تلویزیون ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد
5 ادعای دروغین درباره پهباد ایرانی و ارتباط آن با افزایش قیمت طلا ۱۳۹۸ جمعه ۲۸ تير
6 چاقی شکمی و دیابت و ارتباط آنها با هپاتیت ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
7 تب کریمه کنگو را چطور ریشه‌کن کنیم/ فصل گرما زمان شیوع بیماری ۱۳۹۸ يکشنبه ۲ تير
8 سومین جشنواره عکس خوشه هدفمند است ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۰ خرداد
9 اولویت اعتباری بانک کشاورزی در سال 1398 اعلام شد ۱۳۹۸ چهارشنبه ۸ خرداد
10 کدام کشورها کمترین رشد اقتصادی را دارند+رتبه ایران ۱۳۹۸ دوشنبه ۶ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  داروهای لاغری تنها با تجویز پزشک مصرف شود رئیس مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهش...

  ادویه‌ای برای تسکین علائم سرماخوردگی فصل زمستان برای اکثر مردم با مشکلات تنفسی نظیر برو...

  نکات لازم برای خوردن وعده غذایی در نمایشگاه‌ها محققان می‌گویند قبل از خرید مواد غذایی، توجه کنید ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا غذاهای رژیمی خطرناکند؟ آیا می‌شود از خوردنی‌های رژیمی به جای انواع شیرین، شور و چرب غیررژیمی آنها استفاده کرد بدون آن‌که نگران افزایش انرژی، چربی و قند ناشی از آنها بود؟ به بیان دیگر آیا می‌توان به خوراکی‌های صنعتی که ادعای رژیمی بودن دارند، اعتماد کرد و از آنها بدون ترس از چاقی، اضافه وزن و اختلالات قلبی و عروقی لذت برد؟
چند توصیه برای سبد خرید تیر ماه بازارهای میوه و تره بار در فصل تابستان پر می‌شوند از میوه و سبزیجاتی که هر کدام برای سلامتی ما مفید و لازم هستند.
افرادی که برچسب مواد غذایی را می‌خوانند، لاغرتر هستند تحقیقات نشان می دهند که خواندن برچسب مواد غذایی موجب پیشگیری از چاقی به ویژه در زنان می شود.
رفع غلظت خون با مصرف انار یک متخصص طب سنتی گفت: غلظت خون در رنگ و شفافیت پوست بسیار اهمیت دارد چرا که میزان غلظت خون در زیبایی و خوش رنگی چهره تاثیر گذار است و افزایش غلظت خون موجب تیره شدن پوست می‌شود و مصرف انار در کاهش غلظت خون تاثیر گذار است.