حقوق کارگران وامانده از کرونا در جیب کیست؟


پایگاه خبری لقمه: دبیر کانون عالی انجمن های صنفی کارگران معتقد است که این تشکل باید جایی در ستاد مقابله با کرونا در اختیار داشته باشد تا بتواند پیگیر مطالبات کارگران باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، داود ابوی، دبیر کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در گفتگو با رادیو ایران در پاسخ به این سوال که «شما حامی حقوق کارگران هستید یا طرف دولت» گفت: تشکلاتی هستیم که از سوی کارگران به عنوان نمانینده انتخاب می شویم که اگر خداوند کمک کند، هر چند که تریبونی هم نداریم اما پیگیری مطالبات این عزیزان را خواهیم داشت. 

وی افزود: کارگر چقدر حقوق میگیرد که نیمه هم بخواهد بگیرد؟ همیشه در برابر برخی تلخی ها، مطالبه گری هست. الان بحث کرونا وجود دارد. ستاد ملی کرونا تشکیل شده و مصوباتی هم فراقانونی وجود دارد. یعنی هر آنچه قانون تصویب کرده و ستاد کرونا هم لیست داده باشد، باید اجرا شود. 

ابوی خاطرنشان کرد: در همین ستاد ملی مقابله با کرونا، جامعه عظیم کارگری هیچ نماینده ای را ندارد. دعوتی هم نمی شود. در چارچوب و قانون شان هم ندیده اند که نماینده این تشکلات و مجموعه ای با این عظمت بیایند و بنشینند و گفتگو کنند. چرا؟ چون برای این جامعه هدف در آن مجموعه تصمیماتی گرفته می شود. مثلا تصمیم می گیرند که واحدها را با 50 درصد یا فعالیت کمتر یا بیشتر ادامه کار دهند به جهت اینکه وضعیت کرونا بهتر شده و پروتکل های بهداشتی رعایت شود. 
دبیر کانون علمی انجمن های صنفی کارگران ادامه داد: اما غافل از اینکه کسی آنجا نیست که یک سری مسایل باید همانجا مطرح شود که یک سری مشاغل یا کارگران یک سری از کارخانجات را وقتی می گویید 50 درصدی یا تعطیل شود، تکلیف معیشت کارگر چه می شود؟ کارگر همینطور هم مشکل دارد. حقوق این کارگر را چه کسی می خواهد پرداخت کند؟
ابوی عنوان کرد: بخش خصوصی یا کارفرمای صنفی این حد توان را دارد که اگر تکلیف شود، دو یا سه یا 6 ماه تعطیل شود، بگوییم حقوق کارگر را بدهد یا برود حقوق بیکاری بگیرد؟ در وهله اول کارگر باید بیمه بیکاری بگیرد. بخشی که دولت قرار شد حمایت کند. کارگر بیچاره چندین ماه صبر کرد، در نهایت یک میلیون تومان به حسابش واریز شد. همه را نریختند بلکه عده ای را واریز کردند. 
وی تاکید کرد: الان هم این بحث مطرح می شود که 50 درصد کار کنند. کارمندان محترم دولت، 50 درصد که هیچ، ده درصد هم به سر کار بروند، 90 درصد استراحت کنند در منزل یا به خاطر رعایت دستورالعمل ها سر کار نروند، حقوق شان سر وقت واریز می شود. حتی اگر یک روز هم دیر شود، اعتراضی هست و خودشان در شبکه دولت هستند. اما الان آثار تخریبی بنده خدا کارگر را می بینیم. 
ابوی افزود: وقتی به مراجع حل اختلاف مراجعه می کنند، اخراج می شوند یا بررسی می کنیم، می بینیم برای کارگر بیمه رد نکردند. می گویند کارگاه تعطیل بوده است. حقوق پرداخت نمی شود. 15 روز سر کار نبودید، 6 ماه یا سه ماه به خاطر کرونا سر کار نبودیم. تکلیف کارگران را که شما مصوب کرده اید باید تعطیل باشند، چیست؟ 
 دبیر کانون علمی انجمن های صنفی کارگران در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا این مشکلات را به نمایندگان مجلس هم عنوان کرده اید؟ گفت: ما همه این صحبت ها را با رسانه ها انجام می دهیم و همه این نامه ها موجود است. اما اینکه فکر کنیم، نمایندگان محترم مجلس و آقایان مسئول بنشینند که ما این درخواست را بکنیم، این جزء بدیهیات است. چرا برای کارمند دولت تصمیم می گیرند که 15 روزه سر کار بیایید و حقوق تان را هم سر وقت بگیرید؟ اما برای کارگران هیچ صحبتی در آنجا نمی شود و هیچ کسی هم نیست که صحبت کند.
ابوی در پایان بیان کرد: ما از روز اول کرونا درخواست کردیم و درخواست مان را هم تحویل استاندار کردیم که ما هم عضوی از ستاد استانی مقابله با کرونا باشیم. که اگر مصوبه ای داشتید که واحدهای صنفی از امروز تعطیل، نماینده ما بپرسد که حقوق کارگر چه می شود؟ نماینده یعنی چه؟ یعنی اینکه خودش برود دنبال این کار و حل کند. در شرایط کرونا، خط مقدم هستند. نانوایی ها، داروخانه ها که نه تعطیلی داشتند و در معرض کرونا هم قرار دارند، جزیی از زحمتکشان هستند بعد ما برای واکسیناسیون نامه نوشتیم و گفتند بر اساس سن انجام می شوند! 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست

 




کد: 14400 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۴ مرداد بازدید: 1012 ساعت: 8:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
2 کدام اقلام مشمول درج قیمت تولیدکننده بر روی کالا هستند ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر
3 ربیعی: معطل تحریم ها نماندیم/آمادگی عقد تفاهم نامه با همه کشورهای منطقه را داریم ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۲ فروردين
4 دژپسند: بازار سرمایه بالغ بر 500 هزار میلیارد تومان برای اقتصاد کشور تامین مالی کرده است ۱۴۰۰ چهارشنبه ۴ فروردين
5 اهمیت دستور رئیس قوه قضائیه برای تسریع در تبدیل شرکت های تجاری ۱۳۹۹ سه شنبه ۶ آبان
6 کارت‌های کالای ۵ تا ۱۰ میلیون تومانی/ ایده پرداخت اقساط خرید با یارانه ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد
7 جزئیات مجازات برای قاچاقچیان فرآورده‌های سلامت محور ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
8 وزیر بهداشت: دولت در پرونده آب «دماوند» از حقوق مردم دفاع کرد ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۷ مهر
9 انجام یک کار فرهنگی تبلیغی با عملی غیر اخلاقی توسط همراه اول ۱۳۹۴ دوشنبه ۸ تير
10 ارتباط وزن و شخصیت افراد چگونه است؟ ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۹ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است پایگاه خبری لقمه: گزارش‌ها حاکی از آن است که به زو...

  در 3 ماهه اول بارداری گلپر نخورید! گلپر یکی از معروف‌ترین گیاهان در طب سنتی برای درما...

  مبتلایان به میگرن از خوردن این میوه پرهیز کنند مصرف موز می‌تواند سردرد‌های میگرنی را در مبتلایان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای مو سیاه کن شاید این سؤال همواره مطرح باشد که چرا موهایمان سفید می شوند؟ رنگ مو و مطالب مربوط به آن موضوع جالب و پیچیده ای است و جدا از آن که عامل زیبایی است، محافظ و نگهبان ِ سر درمقابل اشعه ماوراء بنفش هم هست. در پایین ترین لایه پوست و درمحل پایه و تکیه تار مو، سلول هایی به نام ملانوسیت قراردارند که دائما ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند، که همین ملانین عامل رنگ داشتن تار موی رشد کرده است.
۷ هشدار درباره حلیم این روزها با زیاد شدن مشغله‌‌های کاری و نداشتن فرصت کافی، بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند حلیم را از بیرون بخرند چون معتقدند برای پخت نوع خانگی این غذا مدت زمان زیادی لازم است و از طرفی بافت حلیم خانگی به خوبی‌ بافت حلیم بیرون به اصطلاح کش نمی‌‌آید.
وقتی غذا، دراماتیک می شود! پایگاه خبری لقمه: سریال آشپز باشی و فیلم های همچون ماهی ها عاشق می شوند و مهمان مامان، حرفه و كنش آشپزی را عمق بخشیده و اعتبار بیشتری داده و به مخاطب می آموزد كه غذا خوردن صرفا در جویدن و بلعیدن نیست و ظرافت ها و ظرفیت های هنری و زیبایی شناختی هم دارد.
استفتاء از مراجع عظام در مورد حکم روزه داری و کرونا پایگاه خبری لقمه: برخی از مراجع تقلید در این باره دیدگاه‌های خود را در مورد حکم شرعی روزه گرفتن در روزهای شیوع کرونا اعلام کردند.