گندم نانی دلیل پائین بودن کیفیت ماکارونی/کاهش 50 درصدی تولید ماکارونی در ایران


پایگاه خبری لقمه: سید یاسر میراحمدی عضو انجمن صنفی کارفرمایان و تولید کنندگان ماکارونی از عوامل بالا رفتن هزین ههای تولید و کاهش کیفیت ماکارونی در ایران سخن گفت و اختصاص سهیمه گندم وارداتی را برای توسعه صادرات موثر دانست.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، سید یاسر میراحمدی عضو انجمن صنفی کارفرمایان و تولید کنندگان ماکارونی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: گندم یارانه را دولت با نرخ 2700 تومان به تولیدکنندگان می دهد، اما در حال حاضر گندم به اندازه ظرفیت تولید در اختیار تولیدکننده ها قرار نمی گیرد، به همین دلیل آنها مجبور هستند بخشی از نیاز خود را از بازار آزاد تامین کنند.

سید یاسر میراحمدی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج درباره تاثیر گرانی های اخیر بر تولید ماکارونی در ایران گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید ماکارونی در ایران یک میلیون و دویست هزار تن است و در شرایط کنونی حدود 750 هزار تن از این محصول تولید می شود، زیرا هزینه تولید در ایران به دلیل افزیش قیمت مواد بسته بندی، حمل و نقل و نیروی انسانی بالا رفته است، اما قیمتی که سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سال 99 تعیین شده تا کنون تغییری نکرده است، به همین دلیل تولید صرفه اقتصادی چندانی ندارد و باعث شده که سهم ایران از بازار جهانی ماکارونی به 7 دهم درصد برسد این در حالی است که سهم ترکیه از این بازار حدود 10 درصد است.

ایرانی ها یا نان می خورند یا برنج

او با تاکید بر اینکه سرانه مصرف ماکارونی در ایران 6 کیلو است این در حالیاست که سرانه کشورهای اروپایی 26 کیلو است، تصریح کرد: در ایران برنج جزو نخستین محصولات در سید کالایی خانوار است، اما در کشورهای اروپایی بیشترین تقاضا برای ماکارونی وجود دارد، از طرف دیگر در سال های اخیر تورم و کاهش قدرت خرید باعث کاهش تقاضایی مصرف در ایران شده است و مصرف کننده ها بیشتر به سمت مصرف نان رفته اند.

میراحمدی با بیان اینکه گندمی که به تولیدکننده های ماکارونی داده می شود ویژه تولید ماکارونی نیست، اظهار کرد: گندمی که در حال حاضر به تولیدکننده ها داده می شود ویژه تولید نان است، به همین دلیل برای تولید ماکارونی کیفیت پایینی دارد. به عبارت دیگر برای تولید آرد ویژه ماکارونی هر کیلو گندم تنها 30 درصد از آن آرد را تامین می کند، اما درباره آردهای معمولی اینگونه نیست.

گندم مخصوص نان برای تولید ماکارونی مناسب نیست

عضو انجمن صنفی کارفرمایان و تولید کنندگان ماکارونی با اشاره به اینکه مشکلاتی که در شرایط کنونی برای تولید و تامین سرمایه در گردش وجود دارد باعث شده که تولیدکننده های ماکارونی بخشی از بازارهای صادراتی خود را از دست بدهند، گفت: در شرایط کنونی در ایران 22 ارگان دولتی و خصوصی برای صادرات محصولات تصمیم می گیرند، این در حالی است که در دنیا تنها یک ارگان برای قوانین و مقررات صادرات تصمیم گیری می کند، به همین دلیل در ایران صدور مصوبات و دستورالمل های بخشی صادرات کالا را تحت تاثیر قرار داده است.

او با اشاره به اینکه در ایران قبلا گندم درون که مخصوص تولید ماکارونی است کشت می شد، گفت: قبلا در استان های خوزستان و فارس کشت گندم درون انجام می شد که در شرایط کنونی این زمین ها به گشت برنج اختصاص پیدا کرده اند، به همین دلیل آرد ویژه ای ماکارونی باید از طریق واردات تامین شود.

میراحمدی با تاکید بر اینکه تامین آرد با کیفیت کمک می کند تا شرکت ها بتوانند ارزآوری بیشتری از طریق صادرات ماکارونی و ... داشته باشند، گفت: به طور قطع اختصاص سهمیه گندم وارداتی برای توسعه صادرات می تواند یک راه حل موثر باشد.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خبرگزاری موج

کد: 14418 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور بازدید: 2371 ساعت: 5:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
4 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
6 شکر دولتی هر کیلوگرم ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
7 پشت پرده شرکت صنایع بهشهر چه می‌گذرد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
8 خانواده وزارت جهاد کشاورزی وزیر منتخب خود را معرفی کردند ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
9 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
10 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
11 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رابطه وزوز گوش با تغذیه یکی از مشکلات شایع شنوایی، وجود صداهای زائد و اذیت...

  در مصرف کشک به این نکات توجه کنید كشك یكی از محصولات لبنی با ارزش است كه به 2شكل صنع...

  آیا "استرس" باعث گرسنگی شما می‌شود؟ شاید کنترل کامل استرس در زندگی های پردغدغه امروزی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تاثیر رنگ ها بر کنترل وزن باورتان می‌شود اندازه‌ی ظروف و رنگ‌ها نیز روی اشتها و وزن ما تأثیر می‌گذارند؟ اگر راه های مختلفی برای لاغری رفته‌اید این شیوه‌ی جدید را نیز امتحان کنید.
افزایش ریزش مو با چه خوراکی‌هایی اتفاق می‌افتد یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه رفتارهای نادرستی در بین افراد وجود دارد که باعث بروز ریزش موی غیرطبیعی در افراد می‌شود، گفت: یکسری عادات تغذیه‌ای و رفتاری در مردم رواج یافته که به صورت ناآگاهانه انجام می‌شود و این امر باعث افزایش شمار بیمارانی که به علت ریزش مو به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند، شده است.
بخور نخورهای فصل گرما در فصل گرما به دلیل هوای گرم و بالا رفتن دمای بدن توصیه می‌شود اصول غذایی خود را تغییر داده تا کمتر دچار گرمازدگی شوید.
رژیم لاغری ۱۰ روزه برای آب کردن چربی های اضافه اگر می خواهید خیلی زودتر از اینها به نتیجه برسید، باید به رژیم غذایی کوتاه مدت رو بیاورید. این رژیم غذایی کوتاه مدت کمکتان می کند تا در عرض یک هفته تا ده روز به صورت کاملا اصولی چند کیلو وزن کم کنید