عادت‌های مفید برای تنظیم کالری بدن


سوخت‌و‌ساز یا متابولیسم فرآیندی حیاتی است که وظیفه تنظیم مصرف کالری حاصل از مواد غذایی و کمک به کاهش ذخایر چربی در بدن را برعهده دارد.

به گزارش لقمه، میلیون‌ها نفر از مردم آمریکا از روند کند سوخت‌و‌ساز بدن شکایت دارند و بسیاری از آنها عوامل ژنتیکی را در این زمینه مقصر می‌دانند.

در حالی که ژنتیک نقش کلیدی در فرآیند متابولیسم بازی می‌کند اما عوامل دیگری وجود دارند که می‌توانند میزان سوخت‌و‌ساز بدن را افزایش دهند و در نتیجه با تنظیم کالری در بدن از چاقی و اضافه وزن جلوگیری کنند. برخی از عادات تغذیه‌ای که در تسریع و تنظیم سوخت‌و‌ساز بدن نقش دارند عبارتند از:

- مصرف وعده غذایی صبحانه: همه افراد می‌دانند که صبحانه مهمترین وعده غذایی است. زمانی که فرد هنگام صبح از خواب بلند می‌شود به دلیل آن که چندین ساعت از آخرین وعده غذایی می‌گذرد بدن در حالت گرسنگی قرار دارد. در این زمان،‌ متابولیسم با سرعت پایینی انجام می‌شود که مصرف یک وعده صبحانه مقوی به تسریع سوخت‌و‌ساز کمک می‌کند.

- نوشیدن چای: چای سبز به دلیل دارا بودن کافئین می‌تواند نسبت به نوشیدنی‌های غیرکافئین‌دار متابولیسم بدن را 16 درصد افزایش دهد. کافئین سیستم مرکزی اعصاب را تحریک می‌کند و به افزایش ضربان قلب و تنفس منجر می‌شود. چای سبز همچنین به دلیل داشتن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها برای مقابله با بیماری‌ها مفید است.

- نوشیدن آب: نوشیدن آب خنک میزان سوخت‌و‌ساز را افزایش می‌دهد زیرا بدن برای گرم کردن خود شروع به هضم مواد غذایی می‌کند و این وضعیت به معنی سوختن کالری است. عادت کنید در طول روز چندین لیوان آب سرد بنوشید تا کالری بیشتری بسوزانید.

- مصرف مواد طبیعی: برای افزایش سوخت‌و‌ساز بدن ضروری است تا غذاهای طبیعی و ارگانیک انتخاب شود. غذاهای فرآوری شده حاوی مواد شیمیایی هستند که می‌توانند در فرآیند سوخت‌و‌ساز مواد غذایی اختلال ایجاد کنند.

- مصرف غذاهای تند: افزودن ادویه‌های تند به مواد غذایی تولید گرما در بدن را افزایش می‌دهد و به افزایش 23 درصدی متابولیسم کمک می‌کند.

- فعالیت بدنی: محققان دریافتند مجموعه‌ای از فعالیت‌های بدنی فشرده و کوتاه‌مدت سطح بالاتری از چربی‌سوزی را نسبت به فعالیت‌های بدنی بلندمدت موجب می‌شوند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4983 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ شهريور بازدید: 4135 ساعت: 10:26 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
2 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
3 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
5 چه دلایلی بیشترین نقش را در افزایش وزن دارند؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
6 عمر طولانی‌تر با کاهش کالری و کمتر خوردن! ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
7 چگونه در دوران شیردهی دچار چاقی نشویم؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
8 رابطه مستقیم کاهش مصرف کالری و افزایش طول عمر ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۴ بهمن
9 فواید مصرف صبحگاهی نوشیدنی‌های سبز/ از سم زدایی تا کاهش وزن ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
10 چقدر در روز میوه خشک بخوریم ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
11 یکی از فایده های مصرف کم کالری مشخص شد ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوردن ترشی،قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه موثردربروز زخم معده/شلغم مانع ایجاد زخم معده می‌شود یک متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی، عنوان کرد: خوردن...

  کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فر...

  تصفیه یونهای آب برای قلب مضر است یک متخصص تغذیه گفت: ‌‌آبهایی که توسط تصفیه‌کننده‌ه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید هشدار می دهد کتامین در حال تبدیل شدن به یک داروی محبوب افسردگی است، اما پزشکان خطری را که می تواند برای بارداری ایجاد کند، در نظر نمی گیرند.
چاقی و یک دنیا مشکل همه می دانیم که کم کردن وزن برای بدن مفید است اما چه قدر؟ کافی است ۳ تا ۵ کیلوگرم کم کنید تا تاثیر آن را بر سلامت خود ببینید. به بیان دیگر کاهش ۱۰ درصد وزن کل بدن وضعیت جسمی شما را بهبود می بخشد.
آشنایی با الفبای ویتامین‌های مورد نیاز پوست احتمالش وجود دارد که پوستتان به اندازه‌ی کافی مواد مغذی دریافت نکند.
بوفه مدارس و اهمیت تغذیه دانش‌آموزان رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدارس را در برابر مواد غذایی عرضه شده در بوفه، مسئول می‌داند و می‌گوید: اگر خوراکی خلاف دستورالعمل این وزارتخانه در مدرسه عرضه شود مدیران و مسئولان مدرسه باید پاسخگو باشند.