عادت‌های مفید برای تنظیم کالری بدن


سوخت‌و‌ساز یا متابولیسم فرآیندی حیاتی است که وظیفه تنظیم مصرف کالری حاصل از مواد غذایی و کمک به کاهش ذخایر چربی در بدن را برعهده دارد.

به گزارش لقمه، میلیون‌ها نفر از مردم آمریکا از روند کند سوخت‌و‌ساز بدن شکایت دارند و بسیاری از آنها عوامل ژنتیکی را در این زمینه مقصر می‌دانند.

در حالی که ژنتیک نقش کلیدی در فرآیند متابولیسم بازی می‌کند اما عوامل دیگری وجود دارند که می‌توانند میزان سوخت‌و‌ساز بدن را افزایش دهند و در نتیجه با تنظیم کالری در بدن از چاقی و اضافه وزن جلوگیری کنند. برخی از عادات تغذیه‌ای که در تسریع و تنظیم سوخت‌و‌ساز بدن نقش دارند عبارتند از:

- مصرف وعده غذایی صبحانه: همه افراد می‌دانند که صبحانه مهمترین وعده غذایی است. زمانی که فرد هنگام صبح از خواب بلند می‌شود به دلیل آن که چندین ساعت از آخرین وعده غذایی می‌گذرد بدن در حالت گرسنگی قرار دارد. در این زمان،‌ متابولیسم با سرعت پایینی انجام می‌شود که مصرف یک وعده صبحانه مقوی به تسریع سوخت‌و‌ساز کمک می‌کند.

- نوشیدن چای: چای سبز به دلیل دارا بودن کافئین می‌تواند نسبت به نوشیدنی‌های غیرکافئین‌دار متابولیسم بدن را 16 درصد افزایش دهد. کافئین سیستم مرکزی اعصاب را تحریک می‌کند و به افزایش ضربان قلب و تنفس منجر می‌شود. چای سبز همچنین به دلیل داشتن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها برای مقابله با بیماری‌ها مفید است.

- نوشیدن آب: نوشیدن آب خنک میزان سوخت‌و‌ساز را افزایش می‌دهد زیرا بدن برای گرم کردن خود شروع به هضم مواد غذایی می‌کند و این وضعیت به معنی سوختن کالری است. عادت کنید در طول روز چندین لیوان آب سرد بنوشید تا کالری بیشتری بسوزانید.

- مصرف مواد طبیعی: برای افزایش سوخت‌و‌ساز بدن ضروری است تا غذاهای طبیعی و ارگانیک انتخاب شود. غذاهای فرآوری شده حاوی مواد شیمیایی هستند که می‌توانند در فرآیند سوخت‌و‌ساز مواد غذایی اختلال ایجاد کنند.

- مصرف غذاهای تند: افزودن ادویه‌های تند به مواد غذایی تولید گرما در بدن را افزایش می‌دهد و به افزایش 23 درصدی متابولیسم کمک می‌کند.

- فعالیت بدنی: محققان دریافتند مجموعه‌ای از فعالیت‌های بدنی فشرده و کوتاه‌مدت سطح بالاتری از چربی‌سوزی را نسبت به فعالیت‌های بدنی بلندمدت موجب می‌شوند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4983 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ شهريور بازدید: 4013 ساعت: 10:26 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
2 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
4 چه دلایلی بیشترین نقش را در افزایش وزن دارند؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
5 عمر طولانی‌تر با کاهش کالری و کمتر خوردن! ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
6 چگونه در دوران شیردهی دچار چاقی نشویم؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
7 رابطه مستقیم کاهش مصرف کالری و افزایش طول عمر ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۴ بهمن
8 فواید مصرف صبحگاهی نوشیدنی‌های سبز/ از سم زدایی تا کاهش وزن ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
9 چقدر در روز میوه خشک بخوریم ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
10 یکی از فایده های مصرف کم کالری مشخص شد ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
11 میوه خشک منبع سالمی از مواد مغذی و کالری ۱۳۹۸ سه شنبه ۱۸ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش خطر ابتلا به سرطان روده با قرص ضد کلسترول محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که قرص کاهش کل...

  ایبوپروفن در شیر! تحقیقات نشان می دهد در یک لیوان شیر بیش از 20 نوع ...

  مصرف زیاد پروتئین حیوانی به اندازه سیگار کشنده است پزشکان آمریکایی هشدار دادند که مصرف مقادیر زیاد پر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
رژیم‌های غذایـی سخت ممـنوع! از دست دادن مو یکی از نگرانی‌های اصلی زنان و مردان می‌باشد. ریزش طبیعی مو تقریبا 100-125 تار مو در هر روز است که خوشبختانه جایگزین می‌شوند.
راهنمای خرید و نگهداری ظروف و اشیای نقره نقره یکی از فلزات گرانبها و محبوب پس از طلاست که اکثر ما زیور‌آلات، مجسمه و آینه شمعدان یا ظروفی از این جنس در خانه داریم.اشیا و ظروفی که امروزه بیش از سابق مخاطب و خواهان پیدا کرده است و به همین دلیل در هر نقره‌فروشی مدل‌های گوناگونی از ظرف و ظروف از نمکدان و کارد و چنگال گرفته یا سرویس‌های چایخوری و... پشت ویترین جلوه‌گری کرده و دل از تماشاچیان پشت ویترین می‌برند. در این نوشتار ضمن اشاره به برخی از مواردی که هنگام خرید ظروف و اشیا نقره باید مدنظر قرار داد، به ارائه برخی اطلاعات در مورد این کالا پرداخته‌ایم. اگر به این موضوع علاقه‌مندید، ادامه مطلب را بخوانید.
زمان‌های مفید برای خوردن، خوابیدن و مصرف مکمل‌ها در حالی که هرگز بهترین زمان برای سیگار کشیدن یا خوردن غذاهای بی کیفیت چرب وجود ندارد اما از نظر علمی و پزشکی رفتارهای سالم را باید در بهترین زمان خودش انجام داد.