عادت‌های مفید برای تنظیم کالری بدن


سوخت‌و‌ساز یا متابولیسم فرآیندی حیاتی است که وظیفه تنظیم مصرف کالری حاصل از مواد غذایی و کمک به کاهش ذخایر چربی در بدن را برعهده دارد.

به گزارش لقمه، میلیون‌ها نفر از مردم آمریکا از روند کند سوخت‌و‌ساز بدن شکایت دارند و بسیاری از آنها عوامل ژنتیکی را در این زمینه مقصر می‌دانند.

در حالی که ژنتیک نقش کلیدی در فرآیند متابولیسم بازی می‌کند اما عوامل دیگری وجود دارند که می‌توانند میزان سوخت‌و‌ساز بدن را افزایش دهند و در نتیجه با تنظیم کالری در بدن از چاقی و اضافه وزن جلوگیری کنند. برخی از عادات تغذیه‌ای که در تسریع و تنظیم سوخت‌و‌ساز بدن نقش دارند عبارتند از:

- مصرف وعده غذایی صبحانه: همه افراد می‌دانند که صبحانه مهمترین وعده غذایی است. زمانی که فرد هنگام صبح از خواب بلند می‌شود به دلیل آن که چندین ساعت از آخرین وعده غذایی می‌گذرد بدن در حالت گرسنگی قرار دارد. در این زمان،‌ متابولیسم با سرعت پایینی انجام می‌شود که مصرف یک وعده صبحانه مقوی به تسریع سوخت‌و‌ساز کمک می‌کند.

- نوشیدن چای: چای سبز به دلیل دارا بودن کافئین می‌تواند نسبت به نوشیدنی‌های غیرکافئین‌دار متابولیسم بدن را 16 درصد افزایش دهد. کافئین سیستم مرکزی اعصاب را تحریک می‌کند و به افزایش ضربان قلب و تنفس منجر می‌شود. چای سبز همچنین به دلیل داشتن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها برای مقابله با بیماری‌ها مفید است.

- نوشیدن آب: نوشیدن آب خنک میزان سوخت‌و‌ساز را افزایش می‌دهد زیرا بدن برای گرم کردن خود شروع به هضم مواد غذایی می‌کند و این وضعیت به معنی سوختن کالری است. عادت کنید در طول روز چندین لیوان آب سرد بنوشید تا کالری بیشتری بسوزانید.

- مصرف مواد طبیعی: برای افزایش سوخت‌و‌ساز بدن ضروری است تا غذاهای طبیعی و ارگانیک انتخاب شود. غذاهای فرآوری شده حاوی مواد شیمیایی هستند که می‌توانند در فرآیند سوخت‌و‌ساز مواد غذایی اختلال ایجاد کنند.

- مصرف غذاهای تند: افزودن ادویه‌های تند به مواد غذایی تولید گرما در بدن را افزایش می‌دهد و به افزایش 23 درصدی متابولیسم کمک می‌کند.

- فعالیت بدنی: محققان دریافتند مجموعه‌ای از فعالیت‌های بدنی فشرده و کوتاه‌مدت سطح بالاتری از چربی‌سوزی را نسبت به فعالیت‌های بدنی بلندمدت موجب می‌شوند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4983 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ شهريور بازدید: 1851 ساعت: 10:26 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه در کودکان ورزشکار(۲) ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ دي
2 آیا کاهش مصرف چربی های اشباع به کاهش وزن کمک می کند؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي
3 چه زمانی غذا بخوریم تا لاغر شویم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ آذر
4 7 مواد غذایی که در درمان کبد چرب مؤثر اند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
5 رژیم غذایی کم کالری برای بدن مضر است یا مفید؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ آذر
6 شناسایی فاکتورهای پرخطر «بی اشتهایی عصبی» ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
7 بهترین روش ها برای چربی سوزی شکم و کل بدن ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
8 در آخر هفته چگونه با اضافه وزن مبارزه کنیم ۱۳۹۶ جمعه ۱۹ آبان
9 روش هایی برای افزایش وزن ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۸ آبان
10 خوراکی هایی که هر چقدر بخورید چاق نمی شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ آبان
11 رابطه‌ی مصرف دارچین و تناسب اندام ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  نوشابه‌ها ژن‌ چاقی را فعال می‌کنند مصرف نوشیدنی‌های گازدار ژن‌های چاقی مفرط را فعال م...

  زمان بندی و تعداد وعده های غذایی می تواند به سلامت قلب کمک کند پایگاه خبری لقمه: اینکه شما در چه زمان هایی و چند ...

  خواص عسل آفریقایی "اقاقیا" لقمه: عسل اقاقیا حاوی انواع مختلف ویتامین ها و اسی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تأثیر رنگ در آشپزخانه آشپزخانه یكی از مهمترین بخش‌های هر خانه است كه فعالیت‌های بسیاری در آن انجام می‌شود. بنابراین، با اطمینان خاطر می‌توانید از رنگ‌های روشن و درخشان كه احساس انرژی را با خود به همراه می‌آورند، در آن استفاده كنید. اگر علاقمند نیستید كه از چند رنگ بر روی هر یك از دیوارها بهره ببرید، تنها یك رنگ را به كار برید. با این همه، استفاده از چند رنگ، آن جا كه تقابل‌هایی میان رنگ‌ها پدید آید، می‌تواند منظره‌ی آشپزخانه را مدرن كند.
بلاهایی که سر میوه ها آورده ایم/ موزهای هسته دار، پرتقال های بی هسته! میوه های نوبر این روزها به خاطر قیمت بالایشان سر و صدا به پا کرده اند، اما شاید بد نباشد که بدانید این نوبرهای زودرس، نه تنها برای اقتصاد خانواده تهدید به حساب می آیند، بلکه ممکن است سلامت خانواده شما را هم تهدید کنند!
راز لاغری در صبحانه در هر حال لازم نیست به بهانه‌ی داشتن یک صبحانه‌ی کامل همزمان چند منبع پروتئین به همراه کره، پنیر، مربا، خامه، عسل و غیره را با هم بخورید.
چگونه ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنیم؟ هر روزه حجم بالایی ازخوارکی‌ها در سراسر جهان دور ریخته می‌شوند در حالی که بسیاری از همین مواد را می‌شد با نگهداری صحیح بیشتر و بهتر استفاده کرد. راههای نگهداری صحیح برخی از این مواد را در ادامه بخوانید.