کفیر حرام است
هیچ‌یک از نوشیدنی‌های کفیر در بازار ایران، کفیر نیست!


یک متخصص صنایع غذایی تاکید کرد:«هیچ کدام از دوغ هایی که به نام نوشیدنی کفیر در بازار وجود دارد در واقع کفیر نیست چرا که تولید کفیر به لحاظ شرعی در کشورهای اسلامی اشکال دارد.»

به گزارش لقمه، دکتر سید امیرمحمد مرتضویان در گفتگویی با بیان اینکه کفیر از ریشه ترکی لذت بردن و کیف کردن مشتق شده، گفت:«کفیر یکی از سنتی‌ترین و قدیمی‌ترین فرآورده های تخمیری جهان و مربوط به کوه های قفقاز است و بیش از چند هزار سال قدمت دارد.»

وی با اشاره به غلظت بالای کفیر نسبت به دوغ بیان داشت:«ویژگی بارز این فرآورده تخمیری تعداد بالای میکروب‌های مفید در آن است که گاه به 50تا60 گونه می رسد. در کنار آن هم باکتری، مخمر و کپک وجود دارد و این مخمرها معمولا باعث تولید 2تا3درصد الکل در این نوشیدنی می‌شود. به همین دلیل این فرآورده در کشورهای اسلامی قابل استفاده نیست و منع شرعی دارد.»

دکتر مرتضویان، روسیه را بزرگترین تولید کننده کفیر در دنیا ذکر کرد و افزود:« آنچه که به عنوانی نوشیدنی کفیر در ایران به فروش می رسد در واقع نوعی دوغ است که هیچ کدام از خواص کفیر را ندارد.»

وی با اشاره به ورود دانک های کفیر از قفقاز به کشور و استفاده از آن در برخی مناطق، گفت:«نوشیدنی کفیرعملا یک نام ساختگی ایرانی برای دوغ و دریافت مجوز تولید است و تنها ممکن است استارترهای این دوغ تغییر کرده باشد اما نه غلظت کفیر را دارد و نه حاوی میکروب‌های مفید و مخمرهای آن است.»

این متخصص صنایع غذایی ادامه داد:« کفیر دانک‌هایی مانند گل کلم است که آن را در شیر می‌اندازند و از آن نوشیدنی کفیر را درست می‌کنند اما این نوشیدنی حاوی الکل است و استفاده از آن برای مسلمانان منع شرعی دارد. کسانی هم که آن را در خانه تهیه می کنند باید بدانند نوشیدنی آنها حداقل بالای یک درصد الکل دارد.»

وی با بیان اینکه حد مجاز الکل در محصولات در کشور ما نیم درصد است، اظهار داشت:« اگر بنا باشد نوشیدنی کفیر به صورت صنعتی در کشور ما تولید شود باید با اقدامات خاصی مخمرهای آن را جدا کنند و باقی میکروب ها و باکتریهای مفید را نگه دارند که این کار بسیار سخت است و برای کارخانه های تولید کننده صرفه اقتصادی ندارد. ضمن اینکه باید توجه داشت اگر 5/3درصد از دوغ را ماده خشک تشکیل می دهد در کفیر این میزان به 10تا11درصد می‌رسد بنابراین قیمت آن بسیار بالا می رود.»

دکتر مرتضویان با اشاره خواص ضد سرطانی و مواد مغذی موجود در کفیر گفت:« این فرضیه وجود دارد که کفیر عمر را زیاد می کند چرا که ترکیبات بسیار سودمندی دارد و جذب املاح در آن بهتر صورت می گیرد.»

وی تاکید کرد:« کارخانه های تولید کننده از نام کفیر سوءاستفاده کردند و باعث گمراهی مردم شدند در حالی که نوشیدنی کفیر نه نام یک محصول بلکه تنها نام مارکی از دوغ است و به رغم همه تبلیغاتی که روی آن وجود دارد به هیچ وجه خاصیت های کفیر را ندارد.» 
 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامانه

کد: 5804 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۸ آذر بازدید: 2860 ساعت: 10:36 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  جوان بمانید با مصرف روغن های گیاهی پایگاه خبری لقمه: روغن کانولا به عنوان ماسک صورت ب...

  چگونه كودك خود را به خوردن سبزیجات تشویق كنیم؟ متخصصان تغذیه اطفال پیشنهاد می‌كنند كه اگر قصد دار...

  ضد عفونی کردن میوه و سبزی برای سیزده بدر لقمه: سبزیجات یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.
مزیت خرما به قند و شکر چیست؟ خرما جزو گروه میوه‌ها طبقه‌بندی می‌شود. البته خرما میوه‌ای است که قند فراوانی دارد و هر 3 خرما یک واحد میوه محسوب می‌شود...
کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.
5 دلیل خوب برای مصرف بیشتر گردو باید جمله‌ی «هر گردی گردو نمی‌شود» را با آب طلا نوشت و آویزه‌ی هر کوی و برزنی کرد. قدیمی‌ها یک چیزی می‌دانستند که چنین ضرب‌المثلی ساخته‌اند.

حامیان