نقش رنگ در غذا


لقمه: آیا مى‏دانید رنگ غذا انسان را تحت تأثیر قرار مى‏دهد.

نقش رنگ‏ها در احساسات عاطفى و تحریكات عصبى بسیار مهم، و دانستن و عمل كردن آنها در سلامت و طول عمر بسیار مؤثر است.
در دنیاى تغذیه نیز برخى از رنگ‏ها، اشتهاآور هستند و به شدت باعث تحریك غدد بزاقى مى‏شوند این رنگ‏ها شامل طیف‏ها و هم‏خانواده‏هاى رنگ زرد، نارنجى و قرمز هستند.
رنگ سرخ، اشتهابرانگیز است، به این دلیل بسیارى از رستوران‏هااز رنگ سرخ استفاده مى‏كنند. این كار بهترین ابزار براى بالا بردن صورت حساب مشترى است.
در مورد تزیین و آرایش غذا، رنگ یكى از مهم‏ترین عناصرى است كه مى‏تواند به زیبایى شكل غذا كمك كند. در مجموع غذاهایى كه خوشرنگ هستند به ذائقه خوشتر مى‏نشینند و جالب اینجاست كه حتى اگر غذا طعم خیلى خوبى هم نداشته باشد، خواستنى‏تر است. رعایت تركیب‏هاى رنگى در غذا را هم مى‏توان به هنگام پخت غذا و هم در تزئین رعایت كرد.
استفاده از سبزى‏هاى رنگى، میوه‏هاى رنگى در كنار غذا و حتى گل‏هاى رنگى مى‏تواند به این مقوله كمك بسزایى كند.
به طور مثال یك طرف سالاد را در نظر بگیرید كه فقط به آن هویج هم اضافه كنید و اگر مى‏خواهید در عرض چند ثانیه از ظرف سالاد شما چیزى نماند به آن كلم قرمز و ذرت هم بیفزایید. حالا ظرف سالاد شما بیشتر به یك اثر نقاشى رنگین شبیه است تا یك ظرف سالاد و مسلما سالاد شما با اشتهاى بیشترى خورده مى‏شود و همه سلیقه شما را ستایش مى‏كنند. در مورد استفاده از ظروف غذا هم مى‏توان دوباره به استفاده از رنگ‏هاى گرم كه قبلاً نام برده شد، اشاره كرد.
سعى كنید در تركیب ظروفى كه براى استفاده و صرف غذا انتخاب مى‏كنید از این رنگ‏ها استفاده كنید. بسیارى از مادرانى كه كودكان كم اشتها یا بى‏اشتها دارند با انتخاب ظروف زرد، قرمز یا نارنجى براى غذا دادن به فرزندانشان مى‏توانند این حالت را از بین ببرند. حتى مى‏توانند زمانى كه مشغول غذا دادن به كودكان خود هستند لباس‏هایى با رنگ‏هاى اشتهاآور به تن كنند.
براى انتخاب رنگ در دكوراسیون محلى كه غذا در آن صرف مى‏شود مانند آشپزخانه یا رستوران باید جانب احتیاط را رعایت كرد. درست است كه رنگ‏هایى كه طول موج بلند دارند اشتها را تحریك مى‏كنند اما باید دقت كرد این رنگ‏ها به دلیل طول موج بلند بسیار پرتحرك و با انرژى هستند و استفاده از آنها در سطوح وسیع تا حدودى باعث آزار و اذیت چشم مى‏شود. بنابراین باید در سطوح كوچكترى از این رنگ‏ها استفاده كرد و براى خنثى كردن اثر چنین رنگ‏هاى محركى از رنگ‏هاى نسبتا سردتر با طول موج پایین‏تر باید استفاده كرد، رنگ‏هایى مانند آبى و سبز.
در پایان یادآور مى‏شویم كه شناخت خواص رنگ‏ها سهم بسزایى در زندگى دارد. بخش بسیار مهمى از این نقش متعلق به برنامه غذایى و نوع تغذیه انسان است، كافى است كه یكبار امتحان كنید و به معجزه این دانش در زندگى روزمره خود ایمان بیاورید.
به مواد غذایى به اندازه شاهكار یك نقاش برجسته توجه كنید.


نقل از :پيام زن

کد: 1487 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ شهريور بازدید: 4145 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
2 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
3 خوردن کاهو مغز را 11 سال جوانتر می کند! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
4 استقبال از بیماری ها با مصرف سالادهای آماده ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
5 سلامت مردم؛ قربانی غذاهای ارزان‌قیمت ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
6 سالاد سبزیجات؛ مخصوص رژیمی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
7 افزایش مواد مغذی سالاد با افزودن روغن ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
8 طرز تهیه سالاد لوبیا سبز، انجیر و پنیر فتا ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
9 راز و رمز‌های خوشمزه شدن لوبیا پلو ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر
10 سرکه سیب با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
11 سالاد نودالیت، غذایی محبوب کودکان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خرید نان لواش و ماکارونی فله ممنوع متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه باید از خرید گوشت‌...

  افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده پایگاه خبری لقمه: تحقیقات جدید نشان می دهد که غذاه...

  خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید هشدار می دهد کتام...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح اقدامات دولت برای حمایت از مادران باردار و کودکان تا 5 سال، گفت: ماهانه 32 هزار میلیارد تومان در قالب یارانه و کالابرگ هزینه می‌شود.
نوشیدن آب گرم و رفع سوء هاضمه کارشناسان بهداشت و تغذیه، روش‌های درمانی مانند نوشیدن آب گرم را برای درمان سوءهاضمه موثر می‌دانند.
20 توصیه ناب تغذیه‌ای از امام رضا (ع)/ جلوگیری از زکام زمستانی با این خوراکی کسانی که به ضعف حافظه دچارند،‌ بهتر است همه روزه هفت مثقال کشمش سیاه، ناشتا بخورند و نیز سه تکه زنجبیل که در عسل خوابانده‌اند (زنجبیل پرورده) با کمی خردل ضمن غذای روزانه خود بخورند.
دیابت پشت گوش یک چهارم ایرانیان یک فوق تخصص غدد گفت:‌ رشد دیابت در یک دهه گذشته دو برابر شده، ۴ میلیون نفر مبتلا و ۵ میلیون نفر در خطر ابتلا هستند، با این روند تا دو دهه آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی دیابت دارد یا در شرف بیماری است. سیاستگذاری ها نیز فقط روی کاغذ باقیمانده است.