نقش رنگ در غذا


لقمه: آیا مى‏دانید رنگ غذا انسان را تحت تأثیر قرار مى‏دهد.

نقش رنگ‏ها در احساسات عاطفى و تحریكات عصبى بسیار مهم، و دانستن و عمل كردن آنها در سلامت و طول عمر بسیار مؤثر است.
در دنیاى تغذیه نیز برخى از رنگ‏ها، اشتهاآور هستند و به شدت باعث تحریك غدد بزاقى مى‏شوند این رنگ‏ها شامل طیف‏ها و هم‏خانواده‏هاى رنگ زرد، نارنجى و قرمز هستند.
رنگ سرخ، اشتهابرانگیز است، به این دلیل بسیارى از رستوران‏هااز رنگ سرخ استفاده مى‏كنند. این كار بهترین ابزار براى بالا بردن صورت حساب مشترى است.
در مورد تزیین و آرایش غذا، رنگ یكى از مهم‏ترین عناصرى است كه مى‏تواند به زیبایى شكل غذا كمك كند. در مجموع غذاهایى كه خوشرنگ هستند به ذائقه خوشتر مى‏نشینند و جالب اینجاست كه حتى اگر غذا طعم خیلى خوبى هم نداشته باشد، خواستنى‏تر است. رعایت تركیب‏هاى رنگى در غذا را هم مى‏توان به هنگام پخت غذا و هم در تزئین رعایت كرد.
استفاده از سبزى‏هاى رنگى، میوه‏هاى رنگى در كنار غذا و حتى گل‏هاى رنگى مى‏تواند به این مقوله كمك بسزایى كند.
به طور مثال یك طرف سالاد را در نظر بگیرید كه فقط به آن هویج هم اضافه كنید و اگر مى‏خواهید در عرض چند ثانیه از ظرف سالاد شما چیزى نماند به آن كلم قرمز و ذرت هم بیفزایید. حالا ظرف سالاد شما بیشتر به یك اثر نقاشى رنگین شبیه است تا یك ظرف سالاد و مسلما سالاد شما با اشتهاى بیشترى خورده مى‏شود و همه سلیقه شما را ستایش مى‏كنند. در مورد استفاده از ظروف غذا هم مى‏توان دوباره به استفاده از رنگ‏هاى گرم كه قبلاً نام برده شد، اشاره كرد.
سعى كنید در تركیب ظروفى كه براى استفاده و صرف غذا انتخاب مى‏كنید از این رنگ‏ها استفاده كنید. بسیارى از مادرانى كه كودكان كم اشتها یا بى‏اشتها دارند با انتخاب ظروف زرد، قرمز یا نارنجى براى غذا دادن به فرزندانشان مى‏توانند این حالت را از بین ببرند. حتى مى‏توانند زمانى كه مشغول غذا دادن به كودكان خود هستند لباس‏هایى با رنگ‏هاى اشتهاآور به تن كنند.
براى انتخاب رنگ در دكوراسیون محلى كه غذا در آن صرف مى‏شود مانند آشپزخانه یا رستوران باید جانب احتیاط را رعایت كرد. درست است كه رنگ‏هایى كه طول موج بلند دارند اشتها را تحریك مى‏كنند اما باید دقت كرد این رنگ‏ها به دلیل طول موج بلند بسیار پرتحرك و با انرژى هستند و استفاده از آنها در سطوح وسیع تا حدودى باعث آزار و اذیت چشم مى‏شود. بنابراین باید در سطوح كوچكترى از این رنگ‏ها استفاده كرد و براى خنثى كردن اثر چنین رنگ‏هاى محركى از رنگ‏هاى نسبتا سردتر با طول موج پایین‏تر باید استفاده كرد، رنگ‏هایى مانند آبى و سبز.
در پایان یادآور مى‏شویم كه شناخت خواص رنگ‏ها سهم بسزایى در زندگى دارد. بخش بسیار مهمى از این نقش متعلق به برنامه غذایى و نوع تغذیه انسان است، كافى است كه یكبار امتحان كنید و به معجزه این دانش در زندگى روزمره خود ایمان بیاورید.
به مواد غذایى به اندازه شاهكار یك نقاش برجسته توجه كنید.


نقل از :پيام زن

کد: 1487 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ شهريور بازدید: 4157 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
2 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
3 خوردن کاهو مغز را 11 سال جوانتر می کند! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
4 استقبال از بیماری ها با مصرف سالادهای آماده ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
5 سلامت مردم؛ قربانی غذاهای ارزان‌قیمت ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
6 سالاد سبزیجات؛ مخصوص رژیمی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
7 افزایش مواد مغذی سالاد با افزودن روغن ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
8 طرز تهیه سالاد لوبیا سبز، انجیر و پنیر فتا ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
9 راز و رمز‌های خوشمزه شدن لوبیا پلو ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر
10 سرکه سیب با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
11 سالاد نودالیت، غذایی محبوب کودکان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا پایگاه خبری لقمه: بسیاری از مردم بی تفاوت نسبت به ...

  چگونه پیاز بیشتری بخوریم؟ پیاز از قدیمی‌ترین سبزی‌هایی است که بشر استفاده می...

  میوه و سبزیجات ،دوستدار سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: سبزیجات و میوه ها از اهمیت بالای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه بدون هزینه لاغر شوید؟! آیا می دانید بابت هر کاری که انجام می دهید، هر کاری، انجام کارهای خانه، قدم زدن در سوپرمارکت برای خرید و یا حتی عوض کردن کانال های تلویزیون، کالری می سوزانید؟
سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....
چگونه ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنیم؟ هر روزه حجم بالایی ازخوارکی‌ها در سراسر جهان دور ریخته می‌شوند در حالی که بسیاری از همین مواد را می‌شد با نگهداری صحیح بیشتر و بهتر استفاده کرد. راههای نگهداری صحیح برخی از این مواد را در ادامه بخوانید.
فرصت‌ها و چالش‌های تعامل شهرداری‌ها با رستوران‌داران پایگاه خبری لقمه: تعامل شهرداری شهر تهران با رستوران‌داران یک مسئله مهم است که در راستای توسعه صنعت رستوران‌ها و ایجاد شهری سالم و پویا برای ساکنان در نظر گرفته می‌شود.