توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک


همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.

به گزارش لقمه، در واقع تلاش سرآشپزها این است که به نفع سلامت مشتریانشان کار کنند و در عین حال برای خوش طعم کردن غذاهایشان دست به ترفندهای خوبی می‌زنند.

هر سرآشپزی رمز و راز خود را دارد و ما در این مطلب کوتاه سعی داریم چند نمونه از این ترفندها را با شما در میان بگذاریم. پس پیش به سوی غذاهای خوش طعم و کم نمک.


از مواد غذایی تازه استفاده کنید

به جای این که غذاهایتان را پر از رب کنید از گوجه فرنگی تازه استفاده کنید. گوجه‌فرنگی‌های تازه را رنده کرده و به غذاهایتان اضافه کنید. در این صورت از هر فنجان از غذایتان 210 میلی‌گرم نمک حذف کرده‌اید.
سیر را دریابید

برای خوش طعم کردن غذاهایتان به سراغ سیر بروید. به جای نصف قاشق چای‌خوری نمک یک قاشق چای‌خوری سیر به غذا اضافه کنید. در این صورت 580 میلی‌گرم سدیم (نمک) کمتری دریافت کرده‌اید.

از کره‌های بدون نمک استفاده کنید

به جای کره‌های شور از کره‌های شیرین استفاده کنید. همین کار باعث می‌شود که 125 میلی‌گرم نمک را از غذایتان حذف کنید.

به جای این که غذاهایتان را پر از رب کنید از گوجه‌فرنگی تازه استفاده کنید. گوجه‌فرنگی‌های تازه را رنده کرده و به غذاهایتان اضافه کنید. در این صورت از هر فنجان از غذایتان 210 میلی‌گرم نمک حذف کرده‌اید.

از گوشت‌های تازه استفاده کنید

به جای انواع سوسیس و کالباس‌ها از گوشت تازه استفاده کنید. این فراورده‌های گوشتی سرشار از سدیم هستند. در این صورت نیز در هر 114 گرم، حدود 1190 میلی‌گرم سدیم از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف کرده‌اید.

گوشت را در مایه‌های کم نمک بخوابانید

بعضی‌ها گوشت، ماهی یا مرغ را در مایه‌ای پر از نمک، سرکه و غیره می‌خوابانند. نمک این مایع را کم کنید. از پیاز، آب لیمو و سیر برای خوش طعم کردن غذاهایتان استفاده کنید. در این صورت نیز 930 میلی‌گرم نمک کمتری دریافت کرده‌اید. 

طعم دهنده‌های دیگر را امتحان کنید

از ادویه‌ها، گیاهان و سبزیجات معطر دیگر استفاده کنید: سیر تازه، پودر سیر، پیاز تازه، پودر پیاز، فلفل سیاه، زنجبیل، زیره، زردچوبه، زعفران، پاپریکا، پودر خردل، رزماری تازه، رزماری خشک، نعنای تازه و خشک، گشنیز تازه، آویشن، کاری، شوید، دارچین، چوب میخک، ریحان و کلاً تمام گیاهان معطر بهترین گزینه برای طعم دار کردن غذاها و کاهش مصرف سدیم محسوب می‌شوند.


نقل از :تبیان

کد: 1969 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۷ مهر بازدید: 4063 ساعت: 6:14 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا برخی از صیفی جات گران شده اند؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۰ آبان
2 گزارشی از اقدامات وزارت کشاورزی به رییس جمهور منتخب ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۳ تير
3 ۶ نوع ماده غذایی گیاهی موثر در کاهش فشار خون ۱۴۰۰ جمعه ۳ ارديبهشت
4 مجری دستپخت: دست تاکسیرانان را می بوسم ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۴ آذر
5 این هفت روش درمان کرونا تقلبی هستند ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۷ اسفند
6 قیمت سیر و زنجبیل در بازار چقدر باید باشد؟ ۱۳۹۸ پنج شنبه ۱۵ اسفند
7 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
8 غذاهای محلی سوباتان معرفی می شوند ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير
9 آغاز برداشت کلزا در کشور تا پایان تیرماه ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
10 میوه های با کمترین و بیشترین محتوای قند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند
11 رد استفاده از داروی نظافت در پخت کله پاچه ۱۳۹۶ جمعه ۸ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  اگر افسرده اید، کباب بخورید! نورون های مغزی سریعا به این بو واکنش نشان می دهند ...

  با فلفل سیاه و سیر، کلسترول را از بین ببرید متخصص طب سنتی گفت: با مصرف سیر، فلفل سیاه، آلبالو،...

  خواص آب گیلاس آب گیلاس نه‌ تنها نوشیدنی خوش‌طعمی است بلکه فوائد ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پرورش میوه روی دیوارهای خانه شما روی دیوارهای این خانه می توانید میوه های مورد علاقه خود را پرورش دهید!
آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی پایگاه خبری لقمه: آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی به از دست رفتن ویژگی های ارگانولپتیکی، ارزش تغذیه ای، ایمنی و بازار پسندی یا مطلوبیت مواد غذایی، فساد مواد غذایی گفته می شود که به سه دسته فساد شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی طبقه بندی می گردد.
داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! دست خودمان نیست، در بسته‌اش را كه باز می‌كنیم و بوی سیب‌زمینی به مشام‌مان می‌خورد باید تا انتها پایش بایستیم، باید تمامش كنیم و هزار درود بر مخترع این خوراكی ترد كه زیر دندان‌مان خرد می‌شود، بفرستیم.
محصولات ارگانیک؛ مُد جدید یا نوید فرهنگ تغذیه ای بهتر؟ سال 2015 از طرف سازمان بهداشت جهانی سال تغذیه سالم از مزرعه تا بشقاب نام گذاری شده است . اماآیا ما ایرانیان به این شعار توجهی داریم.