توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک


همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.

به گزارش لقمه، در واقع تلاش سرآشپزها این است که به نفع سلامت مشتریانشان کار کنند و در عین حال برای خوش طعم کردن غذاهایشان دست به ترفندهای خوبی می‌زنند.

هر سرآشپزی رمز و راز خود را دارد و ما در این مطلب کوتاه سعی داریم چند نمونه از این ترفندها را با شما در میان بگذاریم. پس پیش به سوی غذاهای خوش طعم و کم نمک.


از مواد غذایی تازه استفاده کنید

به جای این که غذاهایتان را پر از رب کنید از گوجه فرنگی تازه استفاده کنید. گوجه‌فرنگی‌های تازه را رنده کرده و به غذاهایتان اضافه کنید. در این صورت از هر فنجان از غذایتان 210 میلی‌گرم نمک حذف کرده‌اید.
سیر را دریابید

برای خوش طعم کردن غذاهایتان به سراغ سیر بروید. به جای نصف قاشق چای‌خوری نمک یک قاشق چای‌خوری سیر به غذا اضافه کنید. در این صورت 580 میلی‌گرم سدیم (نمک) کمتری دریافت کرده‌اید.

از کره‌های بدون نمک استفاده کنید

به جای کره‌های شور از کره‌های شیرین استفاده کنید. همین کار باعث می‌شود که 125 میلی‌گرم نمک را از غذایتان حذف کنید.

به جای این که غذاهایتان را پر از رب کنید از گوجه‌فرنگی تازه استفاده کنید. گوجه‌فرنگی‌های تازه را رنده کرده و به غذاهایتان اضافه کنید. در این صورت از هر فنجان از غذایتان 210 میلی‌گرم نمک حذف کرده‌اید.

از گوشت‌های تازه استفاده کنید

به جای انواع سوسیس و کالباس‌ها از گوشت تازه استفاده کنید. این فراورده‌های گوشتی سرشار از سدیم هستند. در این صورت نیز در هر 114 گرم، حدود 1190 میلی‌گرم سدیم از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف کرده‌اید.

گوشت را در مایه‌های کم نمک بخوابانید

بعضی‌ها گوشت، ماهی یا مرغ را در مایه‌ای پر از نمک، سرکه و غیره می‌خوابانند. نمک این مایع را کم کنید. از پیاز، آب لیمو و سیر برای خوش طعم کردن غذاهایتان استفاده کنید. در این صورت نیز 930 میلی‌گرم نمک کمتری دریافت کرده‌اید. 

طعم دهنده‌های دیگر را امتحان کنید

از ادویه‌ها، گیاهان و سبزیجات معطر دیگر استفاده کنید: سیر تازه، پودر سیر، پیاز تازه، پودر پیاز، فلفل سیاه، زنجبیل، زیره، زردچوبه، زعفران، پاپریکا، پودر خردل، رزماری تازه، رزماری خشک، نعنای تازه و خشک، گشنیز تازه، آویشن، کاری، شوید، دارچین، چوب میخک، ریحان و کلاً تمام گیاهان معطر بهترین گزینه برای طعم دار کردن غذاها و کاهش مصرف سدیم محسوب می‌شوند.


نقل از :تبیان

کد: 1969 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۷ مهر بازدید: 2756 ساعت: 6:14 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 میوه های با کمترین و بیشترین محتوای قند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند
2 رد استفاده از داروی نظافت در پخت کله پاچه ۱۳۹۶ جمعه ۸ دي
3 مضرات آلودگی هوا را با سیر از خود دور کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
4 چگونه رگهای بدن را پاکسازی کنیم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
5 چگونه از بوی بد سیر خلاص شویم ؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
6 کاهش ریسک سرطان کبد با نوشیدن قهوه ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
7 آیا غذا در سرطان معده نقشی دارد/علایم سرطان معده ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
8 ۶ علت مهم احساس گرسنگی بعد از خوردن غذا خوردن ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
9 درمان عفونت گوش با روش های طبیعی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
10 معدوم سازی ۱۱ تن مواد غذایی فاسد در مسیر راهپیمایی حرم رضوی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان
11 استیک فیله به همراه مارمالاد پیاز قرمز ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چطور وزن‌مان را به سرعت کم کنیم اما به سلامتی مان لطمه نزنیم؟ از رژیمهای سخت خسته شده اید ؟ از این روشهای سالم و...

  متخصصین تغذیه هالیوودی ها چه می گویند؟ اگر عاشق نوشابه یا هر ماده‌غذایی ناسالم و پرکالری ...

  درمان آنفولانزا با انار پایگاه خبری لقمه: کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا دانش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ماست، بمب کلسیم کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته 250 گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
چه مانعی بر سر لاغری وجود دارد؟ بسیاری از افکار غلط و نادرستی که بر ذهن ما حاکم است باعث می شود که با وجود رژیم های لاغری ،نتوانیم لاغر شویم.
عامل جلوگیری‌كننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی كارشناس تغذیه آزمایشگاه كنترل غذا دارو دانشگاه علوم پزشكی فسا گفت: تغذیه سالم علاج و عامل جلوگیری‌كننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است.
لاغری از درون با به کارگیری این دستورات هورمون‌ها صرفا مسئول پرمویی یا كم‌مویی یا رقم خوردن دوره‌های ماهانه نیستند. در واقع هورمون‌های زیادی در بدن شما هستند كه تمام روند غذا خوردن تا چاق شدن یا نشدن شما را كنترل می‌كنند. حتی خود سلول‌های چربی هم هورمون‌های مختلفی تولید می‌كنند. اما چیزی كه ممكن است شما آن را ندانید این است كه می‌توانید كارهایی انجام دهید كه این مواد شیمیایی قوی به‌نفع شما كار كنند.