توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک


همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.

به گزارش لقمه، در واقع تلاش سرآشپزها این است که به نفع سلامت مشتریانشان کار کنند و در عین حال برای خوش طعم کردن غذاهایشان دست به ترفندهای خوبی می‌زنند.

هر سرآشپزی رمز و راز خود را دارد و ما در این مطلب کوتاه سعی داریم چند نمونه از این ترفندها را با شما در میان بگذاریم. پس پیش به سوی غذاهای خوش طعم و کم نمک.


از مواد غذایی تازه استفاده کنید

به جای این که غذاهایتان را پر از رب کنید از گوجه فرنگی تازه استفاده کنید. گوجه‌فرنگی‌های تازه را رنده کرده و به غذاهایتان اضافه کنید. در این صورت از هر فنجان از غذایتان 210 میلی‌گرم نمک حذف کرده‌اید.
سیر را دریابید

برای خوش طعم کردن غذاهایتان به سراغ سیر بروید. به جای نصف قاشق چای‌خوری نمک یک قاشق چای‌خوری سیر به غذا اضافه کنید. در این صورت 580 میلی‌گرم سدیم (نمک) کمتری دریافت کرده‌اید.

از کره‌های بدون نمک استفاده کنید

به جای کره‌های شور از کره‌های شیرین استفاده کنید. همین کار باعث می‌شود که 125 میلی‌گرم نمک را از غذایتان حذف کنید.

به جای این که غذاهایتان را پر از رب کنید از گوجه‌فرنگی تازه استفاده کنید. گوجه‌فرنگی‌های تازه را رنده کرده و به غذاهایتان اضافه کنید. در این صورت از هر فنجان از غذایتان 210 میلی‌گرم نمک حذف کرده‌اید.

از گوشت‌های تازه استفاده کنید

به جای انواع سوسیس و کالباس‌ها از گوشت تازه استفاده کنید. این فراورده‌های گوشتی سرشار از سدیم هستند. در این صورت نیز در هر 114 گرم، حدود 1190 میلی‌گرم سدیم از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف کرده‌اید.

گوشت را در مایه‌های کم نمک بخوابانید

بعضی‌ها گوشت، ماهی یا مرغ را در مایه‌ای پر از نمک، سرکه و غیره می‌خوابانند. نمک این مایع را کم کنید. از پیاز، آب لیمو و سیر برای خوش طعم کردن غذاهایتان استفاده کنید. در این صورت نیز 930 میلی‌گرم نمک کمتری دریافت کرده‌اید. 

طعم دهنده‌های دیگر را امتحان کنید

از ادویه‌ها، گیاهان و سبزیجات معطر دیگر استفاده کنید: سیر تازه، پودر سیر، پیاز تازه، پودر پیاز، فلفل سیاه، زنجبیل، زیره، زردچوبه، زعفران، پاپریکا، پودر خردل، رزماری تازه، رزماری خشک، نعنای تازه و خشک، گشنیز تازه، آویشن، کاری، شوید، دارچین، چوب میخک، ریحان و کلاً تمام گیاهان معطر بهترین گزینه برای طعم دار کردن غذاها و کاهش مصرف سدیم محسوب می‌شوند.


نقل از :تبیان

کد: 1969 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۷ مهر بازدید: 2746 ساعت: 6:14 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گارسینیا كامبوجیا: دارویی قابل اطمینان برای كاهش وزن یا خیر؟! ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي
2 برای خواب خوب، سیر را به سه روش استفاده کنید ۱۳۹۵ شنبه ۱۸ دي
3 چه چه چیزی باعث می‌شود یک غذا، سیر کننده باشد؟ ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۹ آذر
4 مواد غذایی زیر را حتما خام مصرف کنید ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۴ آذر
5 مصرف حبوبات احساس سیری ایجاد می کند ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۴ آذر
6 پاستا با سیر و فلفل تند؛ مناسب گیاهخواران ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۷ آذر
7 ایران سومین تولیدکننده گردو در دنیا/ واردات گردو ممنوع است ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۴ آذر
8 مصرف داخلی انار 900 هزارتن است/ تولید بیش از یک میلیون تن ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۷ آبان
9 پروتئین گیاهی به احساس سیری در طولانی مدت کمک می کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۷ آبان
10 سریع ترین راه برای خلاص شدن از بوی سیر ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۲ آبان
11 وقتی گرسنه اید این غذاها را بخورید ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۱ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  بهترین نوشیدنی ها برای کاهش چربی خون بیشتر گیاهان، سبزیها و میوه‌ها به علت فیبر و الیاف...

  فست فودها سبب آسیب به کبد و دستگاه گوارشی می‌شود/ تغذیه سالم با سفره ایرانی پایگاه خبری لقمه: اگر بخواهی یک روز بی مقصد خیابان...

  هشدار معاون سازمان غذا و دارو در مورد مصرف نمکهای صنعتی معاون غذای سازمان غذا و دارو، نسبت به مصرف نمکهای ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تاثیر روانی تغذیه بر انسانها چگونه است ؟ تا به حال به این موضوع فكر كرده‌اید كه در شبانه‌روز، چقدر وقت‌تان صرف خوردن و آشامیدن یا فكركردن به این دو موضوع می‌شود؟ سعی كنید یك روز، زمانی را ‌كه صرف آماده‌‌‌كردن یا خوردن غذا و فكر كردن در مورد این موضوع می‌كنید، ثبت كنید. احتمالا این زمان بسیار بیشتر از زمانی خواهد بود كه صرف كارهای دیگر می‌كنید.
سایز کمر و پای زنان چه اهمیتی دارد؟ رازهایی در مورد سلامت شما كه در آینه خانه‌تان می‌توانید به آنها برسید. همین حالا بلند شوید و سراغ آینه بروید و به خودتان نگاهی بیندازید. سعی كنید تصویری فضایی از خودتان در ذهن‌تان بكشید و ببینید فرم كلی بدن‌تان چگونه است.
آیا کرم زدن سوسیس و کالباس حقیقت دارد!؟ پایگاه خبری لقمه: آلودگی چرخه توزیع باعث فساد در سوسیس و کالباس می شود.
خودتان لوازم آرایش و لایه‌بردار طبیعی بسازید ازم نیست برای خرید کرم، لوسیون، لوازم آرایش و تونرهای گران قیمت هزینه زیادی متقبل شوید. به راحتی می توانید با خوراکی های ساده ای همچون قهوه، ماست و چغندر پوست خود را شفاف، زیبا و آرایش کنید.

حامیان