سامان گلریز:
غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی


پایگاه خبری لقمه: درحالی‌که کارشناسان گردشگری و آشپزی از انقراض روش تهیه بسیاری از خوراک‌های ایرانی خبر می‌هند، تحقیقات انجمن جهانی سفر و غذا نشان می‌دهد که حدود ۵۰ درصد از هزینه‌های سفر و تفریح مردم جهان در مقصد، صرف خوراک و نوشیدنی می‌شود. جشنواره کوچک آش‌های محلی درحالی در کاخ نیاوران برگزار شد که همزمان از یک استارت‌آپ خوراک به انگیزه اشتغال‌زایی برای بانوان، گردآوری اطلاعات و مستندنگاری آش‌های ایرانی و برندسازی آش‌های ایرانی و احیا و تقویت گردشگری خوراک، رونمایی شد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، دانیال خلج، کارشناس و راهنمای گردشگری در حاشیه این جشنواره در اهمیت گردشگری خوراک و غذاهای ایرانی سخن گفت و با اشاره به آمارهای انجمن جهانی سفر و غذا، اظهار کرد: براساس تحقیقی که این انجمن در سال ۲۰۲۰ انجام داده است ۵۳ درصد از هزینه تفریحات و سرگرمی‌های گردشگران برای خوراک و نوشیدنی صرف شده است که این آمار تاثیر عجیبی در تولید ناخالص کشورها دارد.

 
او سپس با اشاره به بی‌توجهی‌هایی که در برندسازی خوراک ایرانی شده است، بیان کرد: در تقویم جهانی روزی به نام کوکتل داریم که اتفاقا برای بدن مضر است و یا چند روز دیگر روز جهانی چیپس و شکلات است و یا روز جهانی سالاد سزار در تقویم جهانی ثبت شده است. کشورها با چنین اقدام‌هایی سعی می‌کنند توجه گردشگران را جلب کنند، آن‌وقت ما در ایران با این همه عنای خوراک و نوشیدنی نتوانستیم گردشگر غذا جذب کنیم.
 
کارشناس ارشد مدیریت گردشگری همچنین به اثر اشتغال‌زایی گردشگری اشاره کرد و ادامه داد:‌ حفظ خوراک‌ها به حفظ فرهنگ ایرانی منجر می‌شود. با وجود تنوع زیاد غذاهای ایرانی، رئوش تهیه بسیاری از آن‌ها درحال فراموشی است و حتی خیلی‌ها نمی‌دانند آن غذا متعلق به اجدادشان و یا زادگاهشان بوده است. در بسیاری از هتل‌های چهار و پنج‌ستاره هیچ تلاشی برای معرفی خوراک و نوشیدنی ایرانی نمی‌شود و این همه بی‌توجهی به ظرفیت‌های خوراک و نوشیدنی ایرانی در گردشگری شده است.
 
 
سامان گلریز کارشناس آشپزی و از محققان این حوزه نیز از بی‌توجهی به تاریخ و ارزش‌های فرهنگی در حوزه خوراک که سبب انقراض بسیاری از غذاها شده است، سخن گفت و اظهار کرد: همان‌طور که یوزپلنگ درحال انقراض است خیلی از غذاهای ایران هم درحال انقراض است.  کاری که می‌توان انجام داد این است که یک مرجع درباره غذاهای ایران داشته باشیم و امیدوارم بتونیم میراث فرهنگی را تشویق کنیم تا افراد مختلف به شهرها و روستاها باید بروند و تحقیق کنند و اطلاعات این حوزه را گردآوری کنند.
او همچنین گفت: تاریخ آشپزی ایران مدیون بانوان ایرانی است، چون درحالی‌که نه کتاب و نه نوشته‌ای از گذشته خوراک ایرانی باقی مانده بود، زنان این سرزمین، دانش غذا و نوشیدنی‌های این سرزمین را نسل به نسل انتقال دادند.
 
در ادامه، امیر اله‌مانی، فعال گردشگری و مدیر استارت‌آپی که در ارتباط با معرفی آش‌های ایرانی است و در این مراسم آغاز به کار خود را اعلام کرد، گفت که این استارت‌آپ به مستندنگاری، معرفی، آموزش، برندسازی و جمع‌آوری اطلاعات آش‌های ایرانی و اشتغال‌زایی بانوان منجر می‌شود و به شکلی غیرمستقیم فرهنگ ایران در زمینه خوراک را ترویج می‌دهد و به احیای گردشگری خوراک منجر می‌شود. از همین رو، تلاش می‌کنیم در آینده و در صورت همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جشنواره بزرگ‌تری در یکی از استان‌های کشور برگزار شود.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 15203 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت بازدید: 533 ساعت: 11:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهایی برای فرار از آلودگی های هوای تهران پایگاه خبری لقمه:« تهران ما را خواهد کشت» اگر شما ...

  این خوراکی ها معدن پتاسیم هستند! پتاسیم با محافظت از رگ های خونی در مقابل ضخیم شدن ...

  مصرف منظم گیلاس خطر حمله نقرس را کاهش می‌دهد محققان اعلام کردند که مصرف منظم گیلاس خطر حمله نقر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص معجزه آسای تره فرنگی تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش می‌دهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر می‌شود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته می‌شود.
رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D پایگاه خبری لقمه: محققان دریافتند بین کمبود ویتامین D و احتمال آلودگی به کروناویروس ارتباط وجود دارد.
چرا باید ویتامین بخوریم؟ آیا شما واقعا˝ می دانید که ویتامین هایی نظیر A و B و C و D و ... به چه کار می آیند؟ و چرا باید زحمت استفاده از آنها را بکشید؟ با ما همراه شوید تا درباره برخی دلایل مصرف این ویتامین ها به شما توضیحاتی ارائه دهیم.
خیار برای چه کسانی مضر است؟/فواید خیار برای سلامتی این مقاله به محتوای تغذیه‌ای خیار، فواید سلامتی احتمالی آن، نکاتی برای خوردن یا استفاده از خیار، و هرگونه خطر بالقوه سلامتی می‌پردازد.