توسعه کشت برنج گوهر، گامی به سوی خودکفایی در تولید این محصول




لقمه:  رییس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان گفت: توسعه کشت رقم جدید گوهر گام موثری به سوی خودکفایی کشور در تولید برنج است.
ˈاردشیر روحی ماسوله ˈروز سه شنبه در گفت و گو یی افزود: برنج گوهر، رقم جدیدی است که هم از نظر کیفی و هم کمی برتر است و از سه سال قبل از سوی محققان کشور معرفی شده و مقدار برداشت این محصول معادل دو برابر ارقام محلی است.

وی تصریح کرد: میانگین برداشت برنج گوهر از شالیزارهای استان گیلان هشت تن شلتوک در هکتار است که از آن پنج تن و 200کیلوگرم برنج سفید استحصال می شود.

وی اظهارداشت: برنج گوهر علاوه بر افزایش قابل توجه تولید برنج در واحد سطح ،در افزایش درآمد خانوارهای کشاورزان نقش بسزایی دارد و هم در بعضی مزارع استان کشت توام ماهی و برنج و اردک را به دلیل کوتاه بودن ساقه آسانتر می کند و همچنین از مزایای دیگر آن مقاوم به خوابیدگی برنج و بیماری بلاست است.

روحی گفت: با توجه به نتایجی که امسال از کشت محصول برنج گوهر گرفته شد در سال زراعی آینده یکصد هزارهکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان زیرکشت این محصول کمی و کیفی قرار می گیرد.

وی با اشاره به نیاز سالیانه کشور به 500 تا 800 هزارتن برنج خارجی وارداتی اظهارداشت: در صورت کشت این رقم در یکصد هزار هکتار از شالیزارهای گیلان و 90 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران نیاز کشور به واردات برنج خارجی رفع می شود.

وی یادآورشد: برنج گوهر در سال گذشته در 130هکتار از شالیزارهای استان گیلان توسط کشاورزان کشت شد که امسال این میزان به 10 هزار هکتار رسید.

استان گیلان دارای حدود 230 هزار هکتار شالیزار و تولید سالانه 650 تا 750 هزار تن برنج است.


نقل از :ایرنا

کد: 1579 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۱ شهريور بازدید: 2593 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
2 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
3 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
4 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
5 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
6 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
7 کشت گندم در ۱۵۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان قزوین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
8 سطح کشت گوجه فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان شرقی نصف می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
9 پیشنهاد برخورد با مرغدارانی که ۹۰ درصد مرغ خود را کشتار نکنند + سند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
10 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
11 بی نیازی از واردات بذر سیب زمینی بعد از 70 سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دیر ناهار خوردن، خطر چاقی را تشدید می‌کند متخصصان تغذیه و سلامت در یک آزمایش جدید تاکید کردن...

  آداب غذا خوردن در سفر از نگاه طب سنتی/برای جلوگیری از آب به آب شدن چه کنیم یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری...

  سیر را قورت بدهیم یا نه؟ در مورد قورت دادن روزانه سیر برای پیشگیری از بو گر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس مردی که در دهه ۵۰ به خاطر خانواده پر جمعیتش تیتر یک روزنامه‌های کشور شد.دو گوسفند، ۵۰ کیلو برنج، ۲۰ کیلو آرد، هفت کیلو حبوبات، چهار کیلو روغن، یک کیلو چای و ۱۰ کیلو قند و شکر مصرف روزانه خانه آن‌ها بود.
روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر پایگاه خبری لقمه: یکی از لذت‌های هر سفری، خوردن غذای با کیفیت در رستوران‌های خوب است. اما با گسترش صنعت غذا و بازار رستوران‌های رنگارنگ یافتن بهترین رستوران‌ها برای مسافران غریب کار چندان ساده‌ای نیست. با استفاده از این راهنماها و روش‌ها، احتمالاً می‌توانید بهترین رستوران را در سفر خود پیدا کنید و تجربه‌ی خوبی از غذاهای محلی به دست آورید.
چه خوراکی‌هایی شکم را صاف و کدام شکم را چاق می کند؟ همه ما می‌دانیم که ورزش کردن باعث شکل گرفتن و سفت شدن عضلات بدن می‌شود اما بعد از کرانچ‌های بی‌شمار و دراز و نشست‌های نفس گیر، بعضی وقت‌ها می‌بینید شکم‌تان آنطور که باید سفت نشده و حسابی لج‌تان می‌گیرد!
مغز هسته آلبالو از کیلویی ٤ تا ١٣‌هزار تومان پایگاه خبری لقمه: بدون‌ شک مغزکردن هسته آلبالو و فروش آن کار روتین و شناخته‌شده‌ای نیست. اما عباس ‌هاشمی‌گلستانی از ٢٥ سالگی تا به امروز که ٤٢ ساله شده، یکی از پروپاقرص‌ترین مشتریان کارخانه‌های تولید مربا و کمپوت است. او که هم خریدار و هم فروشنده هسته آلبالو است، هسته‌های دورریز را از کارخانه‌ها می‌خرد و در کارگاه کوچکش مغزگیری می‌کند و به مشتریان خاصی می‌فروشد.