توسعه کشت برنج گوهر، گامی به سوی خودکفایی در تولید این محصول




لقمه:  رییس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان گفت: توسعه کشت رقم جدید گوهر گام موثری به سوی خودکفایی کشور در تولید برنج است.
ˈاردشیر روحی ماسوله ˈروز سه شنبه در گفت و گو یی افزود: برنج گوهر، رقم جدیدی است که هم از نظر کیفی و هم کمی برتر است و از سه سال قبل از سوی محققان کشور معرفی شده و مقدار برداشت این محصول معادل دو برابر ارقام محلی است.

وی تصریح کرد: میانگین برداشت برنج گوهر از شالیزارهای استان گیلان هشت تن شلتوک در هکتار است که از آن پنج تن و 200کیلوگرم برنج سفید استحصال می شود.

وی اظهارداشت: برنج گوهر علاوه بر افزایش قابل توجه تولید برنج در واحد سطح ،در افزایش درآمد خانوارهای کشاورزان نقش بسزایی دارد و هم در بعضی مزارع استان کشت توام ماهی و برنج و اردک را به دلیل کوتاه بودن ساقه آسانتر می کند و همچنین از مزایای دیگر آن مقاوم به خوابیدگی برنج و بیماری بلاست است.

روحی گفت: با توجه به نتایجی که امسال از کشت محصول برنج گوهر گرفته شد در سال زراعی آینده یکصد هزارهکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان زیرکشت این محصول کمی و کیفی قرار می گیرد.

وی با اشاره به نیاز سالیانه کشور به 500 تا 800 هزارتن برنج خارجی وارداتی اظهارداشت: در صورت کشت این رقم در یکصد هزار هکتار از شالیزارهای گیلان و 90 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران نیاز کشور به واردات برنج خارجی رفع می شود.

وی یادآورشد: برنج گوهر در سال گذشته در 130هکتار از شالیزارهای استان گیلان توسط کشاورزان کشت شد که امسال این میزان به 10 هزار هکتار رسید.

استان گیلان دارای حدود 230 هزار هکتار شالیزار و تولید سالانه 650 تا 750 هزار تن برنج است.


نقل از :ایرنا

کد: 1579 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۱ شهريور بازدید: 2828 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت ۶ هزار تن نخود از دیم‌زارهای هشترود ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
4 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد
5 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
6 اولین کشتی حامل کالاهای اساسی سال ۱۴۰۴ در بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
7 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
9 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد
11 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوامل تشدید کهیر را بشناسید متخصص پوست و مو می‌گوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عام...

  آدامس ترک سیگار برای جنین خطر دارد متاسفانه تعداد خانم‌های سیگاری کم نیست و البته جای...

  چه نوع غذاهایی روند پوکی استخوان را تسریع می‌کند؟ کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاها چطور باعث كاهش استرس می‌شوند؟ همه ما كم و بیش استرس داریم ولی چگونگی مقابله با آن در افراد مختلف، متفاوت است. مدیریت استرس می‌تواند یك ابزار قوی برای حفظ و ارتقای سلامت باشد. راهكار‌های مختلفی برای این كار وجود دارد كه یكی از آنها داشتن رژیم غذایی مناسب است.
راهکارهای درمان بی اشتهایی کودکان بهبود وضعیت تغذیه،‌ گسترش و در دسترس بودن انواع خوراکی‌ها و البته تولید انبوه تنقلات متنوع اشتهای ناچیز معده‌های کوچک را به سرعت اشباع می‌کند و هنگامی که والدین مشاهده می‌کنند​ فرزندشان سر سفره غذا از خوردن امتناع دارد نگران و حیران می‌مانند که چگونه او را به خوردن تشویق کنند.
کشاورزی و امنیت غذایی؛ اولویت مهم امنیت ملی شواهد نشان می‌دهند كه با توجه به قابلیت‌های تولیدی كشور در صورت تحقق الزاماتی چون توسعه روستایی، توسعه كشاورزی از جمله افزایش عملكرد محصولات در واحد سطح، افزایش بازده آب و خاك، كاهش ضایعات تولیدی، اصلاح الگوی تغذیه كشور امكان نیل به یك امنیت غذایی پایدار در سطح كلان وجود دارد.
عامل جلوگیری‌كننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی كارشناس تغذیه آزمایشگاه كنترل غذا دارو دانشگاه علوم پزشكی فسا گفت: تغذیه سالم علاج و عامل جلوگیری‌كننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است.