چطور بهترین سرآشپز باشید




لقمه: آشپزی یكی از مهم‌ترین كارهای خانم‌های خانه است كه هیچ وقت هم تمام نمی‌شود و استراحتی هم در كارش نیست. برای همین اگر خانم خانه بتواند در این بخش، با موفقیت همه كارها را پیش برده و براحتی غذاهایی لذیذ آماده كند، نه تنها خودش كمتر خسته خواهد شد، بلكه سایر اعضای خانواده هم از چشیدن طعم خوب غذاها حس بهتری پیدا خواهند كرد. اما راه‌حل چیست؟ چطور می‌توان بهترین و خوشمزه‌ترین غذاها را آماده كرد و كمتر هم اذیت شد؟

در این فرصت سعی می‌كنیم نكاتی را برای آشپزی ساده‌تر با شما در میان بگذاریم تا كار تهیه و پخت غذا هم راحت‌تر و دلنشین‌تر انجام شود.


رب داخل قوطی نماند

برای تهیه بیشتر غذاهای ایرانی باید از رب گوجه‌فرنگی استفاده كنیم؛ اما شیوه نگهداری رب، پس از هر بار مصرف نكته مهمی است كه خانم خانه‌دار باید آن را در نظر داشته باشد. وقتی در قوطی رب را باز كردید، هیچ وقت بقیه آن را بدون در داخل یخچال نگذارید؛ چراكه باعث می‌شود رب، كپك زده و خراب شود. پس بهتر است بقیه رب را داخل یك ظرف شیشه‌ای ریخته و در آن را هم ببندید و داخل یخچال نگه دارید.


بوی غذا را از خانه بیرون كنید

یكی از مشكلاتی كه خیلی از خانم‌ها هم با آن روبه‌رو هستند، پیچیدن بوی غذا داخل خانه است؛ بویی كه معمولاً موجب اذیت و آزار اعضای خانواده شده و حتی گاهی باعث می‌شود اشتهای آنها هم از بین برود. اما اگر شما هم با این مساله روبرو شده‌اید و نمی‌دانید راه‌حل چیست، اول از همه سعی كنید پنجره‌های خانه را باز كنید تا هوا جریان پیدا كرده و بوی نامطبوع خارج شود. علاوه بر این، دود كردن اسپند هم شیوه‌ای موثر برای كاهش بوی غذایی است كه داخل خانه جمع می‌شود.

همچنین برای از بین بردن بوی سوختگی غذا می‌توانید یك كاسه آب را روی گاز قرار داده و داخل آن كمی دارچین بریزید؛ وقتی آب جوش بیاید، عطر دارچین در فضا پیچیده و بوی سوختگی را از بین می‌برد. البته به جای دارچین می‌توانید از چند تكه لیموترش هم كمك بگیرید تا بوی لیمو داخل خانه شما بپیچد.


دلمه‌ هم زیباست، هم خوشمزه

دلمه یكی از خوش‌طعم‌ترین غذاهاست كه البته برای درست كردن آن باید نكات خاصی را در نظر داشت؛ اولین نكته این است كه دلمه تا آخر پخت باید سالم باقی بماند و محتویاتش بیرون نریزد و به اصطلاح وا نرود! برای همین آن را روی حرارت ملایم بگذارید و آبی كه برای پختش استفاده می‌كنید هم كم‌كم و به تدریج از كنار ظرف اضافه كنید.


ژله را بی‌دردسر خارج كنید

یكی از دسرهای مورد علاقه و پرطرفدار، ژله‌های رنگارنگی است كه براحتی هم آماده شده و روی میز غذا جامی‌گیرد. اما اگر نتوانید ژله را بدرستی و بدون این‌كه ظاهرش به هم بریزد، از قالب خارج كنید، زیبایی آن هم به چشم نمی‌آید. بنابراین حواستان باشد قبل از ریختن ژله داخل قالب، آن را با كمی روغن مایع چرب كنید و بعد از این‌كه ژله سفت شد و خودش را گرفت و هنگامی كه می‌خواهید آن را خارج كنید، حتماً قالب را به مدت چند ثانیه داخل آب ولروم قرار داده و ظرف را تكان دهید تا ژله براحتی از قالب جدا شود.


برنج‌تان را تزئین كنید

خانم‌های ایرانی همیشه برای این‌كه دیس برنج زیباتر بوده و طعم آن هم بهتر شود، از زعفران كمك می‌گیرند. اما برای این‌كه زعفران شما رنگ بهتری داشته باشد، می‌توانید داخل یك استكان یا كاسه كوچك مقداری زعفران سائیده شده بریزید ـ البته بهتر است زعفران را درست قبل از استفاده بسائید تا رنگ بهتری داشته باشد ـ و مقدار كمی هم آب جوش به آن اضافه كنید. سپس هنگامی كه برنج را آبكش می‌كنید، این ظرف حاوی زعفران را هم داخل برنج فروكنید و بگذارید همراه غذا دم بكشد. به این شیوه، زعفران رنگ بهتری خواهد داشت و بر زیبایی سفره شما می‌افزاید.



نگران برنج‌های بی‌نمك نباشید

اگر روزی فراموش كردید به برنج نمك بزنید، اصلاً نترسید؛ هنگامی كه می‌خواهید برنج را در ظرف بریزید و سر سفره غذا ببرید، می‌توانید نمك را با مقدار بسیار كمی آب و روغن مخلوط كرده و روی برنج بریزید.

البته گاهی هم برعكس می‌شود و برنج خیلی شور است؛ در این شرایط باید هنگام آبكش كردن برنج، آب بیشتری روی آن بریزید تا نمك اضافی‌اش گرفته شود. 



آ.ف


نقل از :جام جم

کد: 1682 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۸ شهريور بازدید: 4169 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
3 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
4 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
7 ۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
8 ۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
9 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
10 روند پرشتاب تغییر اقلیم؛ حاصل افزایش انتشار گاز متان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
11 واریز ۴۵۰۰ میلیارد تومان به حساب داروخانه‌ها ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در مصرف کشک به این نکات توجه کنید كشك یكی از محصولات لبنی با ارزش است كه به 2شكل صنع...

  استفاده از سیر برای دفع پشه های مزاحم بیشترین حشره ای که انسان ها با آن درگیر هستند و با...

  سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شخصیت خود را با مواد غذایی شکل دهید یافته های جدید علمی دانشمندان نشان می دهند که مواد غذایی می توانند در دستگاه گوارش واکنش هایی ایجاد کنند که باعث تغییرات روحی در انسان می شود و بر شخصیت انسان تاثیر می گذارد .
همه چیز درباره داشتن لثه سالم و زیبا اگر بپرسید مهم‌ترین جزء یک لبخند زیبا چیست قطعا همه می‌گویند دندان سالم و زیبا. اما در کنار سلامت و زیبایی دندان‌ها، سلامت و فرم لثه‌ها نیز از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است در حدی که زیباترین دندان‌ها اگر با لثه‌ای بیمار و عفونی احاطه شوند نه‌تنها لبخند زیبایی نمی‌سازند بلکه به دلیل عفونت لثه یا تحلیل رفتن آن جلوه خود را نیز از دست داده و صاحب چنین دندان و لثه‌ای قطعا لبخند زیبایی نخواهد داشت.
روغنی برای مقابله با آلزایمر و سرطان روغن هسته انگور حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است و به روغن زیتون شباهت زیادی دارد.
غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.