همه باهم دور یك سفره




لقمه: قدیم‌ترها، هنگام ناهار و شام اعضای خانواده دور هم جمع می‌شدند و كنار هم یك وعده غذای خوشمزه و سالم را نوش‌جان می‌كردند، اما این روزها كمتر كسی است كه به فكر چیدن یك سفره زیبا و رنگارنگ باشد تا همه دور آن بنشینند و با هم غذای‌شان را بخورند. با این حال، خوب است كمی بیشتر به این موضوع دقت كنیم چون متخصصان ده‌ها دلیل برای شما می‌آورند تا ثابت كنند صرف غذا همراه با سایر اعضای خانواده به نفع سلامت‌ همه است.

اول از همه باید به یاد داشته باشید این وعده‌های غذایی كه همراه با بقیه میل می‌شود، معمولاً مغذی‌تر و سالم‌تر از غذاهایی است كه فرد تنها آنها را می‌خورد. علاوه بر این، بچه‌هایی كه تعداد وعده‌های بیشتری را كنار خانواده‌شان هستند، كمتر احتمال دارد سراغ غذاهای مضر بروند و تمایل بیشتری به مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات سبوس‌دار دارند. در ضمن این بچه‌ها وقتی به دوران نوجوانی می‌رسند، كمتر به سیگار رومی‌آورند و از رژیم غذایی سالمی هم پیروی می‌كنند.

مصرف وعده‌های غذایی در كنار اعضای خانواده به بهبود روابط خانوادگی شما كمك زیادی می‌كند و این مساله با بزرگ‌تر شدن بچه‌ها اهمیت بیشتری پیدا می‌كند.


با هم غذا بخورید

حتماً خیلی سخت است كه در طول روز و میان همه كارهایتان، زمان كافی برای تهیه غذا پیدا كنید و بتوانید همراه با بقیه، چند دقیقه‌ای در آرامش غذایتان را میل كنید، اما بد نیست برای رسیدن به این هدف، مراحل زیر را امتحان كنید؛

ـ برنامه‌ریزی داشته باشید. اولین و یكی از مهم‌ترین بخش‌ها برای این كار برنامه‌ریزی است؛ تقویم را بردارید و از روی آن مشخص كنید كدام یك از روزهای هفته همه اعضای خانواده كنار هم هستند. حالا كه روزها مشخص شد، موانع را پیدا كنید و ببینید چه عواملی باعث می‌شود شما نتوانید بیشتر كنار هم باشید؛ مثلاً برخی می‌گویند فرصت كافی برای پخت غذا ندارند، عده‌ای از برنامه‌های شلوغ كاری شكایت می‌كنند و برخی هم نبودن مواد اولیه تهیه غذا را عامل اصلی این مساله می‌دانند. وقتی موانع را پیدا كردید، با همفكری سایر اعضای خانواده به دنبال راهی برای برطرف‌كردن آنها باشید.

ـ غذا را با هم آماده كنید. زمانی كه همه مواد اولیه برای تهیه غذا فراهم شد، از بچه‌ها هم در تهیه آن كمك بگیرید. بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانند كارهای بیشتر و مهم‌تری انجام دهند و كوچك‌ترها هم كارهایی در حد خودشان، اما هر كاری كه انجام دهند، مهم است و ارزشمند. مثلاً بچه‌هایی كه در سنین پیش از دبستان یا دبستان هستند، می‌توانند میز را بچینند، نوشیدنی را داخل لیوان‌ها بریزند و... بچه‌های بزرگ‌تر هم می‌توانند كارهای دیگری مانند مخلوط‌كردن مواد اولیه، درست‌كردن سالاد، شستن ظروف و... را به عهده بگیرند. فقط یادتان باشد وقتی بچه‌ها در تهیه غذا به شما كمك می‌كنند، حتما از آنها تشكر كنید و به كمك عباراتی مانند متشكرم، لطفا و... به آنها نشان دهید چطور باید با دیگران برخورد كنند.

ـ تا می‌توانید از این با هم بودن، لذت ببرید. حتی اگر تمام مدت صرف شام فكرتان مشغول است و به كارهایی فكر می‌كنید كه بعد از شام باید انجام شود، سعی كنید در طول مدت صرف شام خیلی روی آنها تمركز نكنید. بگذارید ساعات صرف شام برای همه اعضای خانواده دلنشین و آرامش‌بخش باشد و بعد از گذراندن یك روز سخت كاری، از این همراهی و حضور لذت ببرید.


آ.ف


نقل از :جام جم

کد: 1686 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۸ شهريور بازدید: 2975 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توییت تند پویانفر به خاطر گرانی‌ مواد غذایی+تصویر ۱۴۰۴ جمعه ۲۹ آذر
2 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
5 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
6 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
7 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
8 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
9 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
10 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
11 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن پایگاه خبری لقمه: زنجبیل؛ راه‌حل طبیعی برای درمان ...

  اطلاعات کلی از آووکادو Avocado پایگاه خبری لقمه: هدف ما در این مقاله، آشنایی بیشت...

  لزوم سالم‌سازی سبزیجات و میوه‌جات خام قبل از مصرف مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه آشپزی کنیم تا غذا چاقمان نکند! ازآنجایی که کنترل جذب کالری یکی ازمهمترین جنبه های برنامه کاهش وزن است وفرد نباید به دلیل طعم مطبوع غذا این مسئله را نادیده بگیرد . شما می توانید با محدود کردن کالری مصرفی ازغذاهای مطبوع لذت ببرید .
روزانه چقدر میوه بخوریم؟ + جدول راهنما یک كارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه زیاده روی در مصرف نوبرانه ها موجب بروز دل درد می شود، توصیه کرد: افراد روزانه 2 تا 3 واحد میوه با رعایت تنوع در بین وعده های غذایی مصرف کنند.
ویژگی های عسل مرغوب چیست؟ برای بهره بردن از خواص فراوان و شفا د هندگی عسل، از این نوع استفاده نکنید. در حالت کلی عسل تهیه شده از مواد قندی که زنبور عسل هیچ گونه نقشی در جمع آوری آن نداشته باشد و افزودن هر ماده ای دیگر اعم از مواد قندی و انواع اسانس ها، رنگ ها وانواع نگهدارنده ها به عسل، جزء موارد تقلب محسوب می شود و ارزش آن در مقایسه با عسل صفر است.
تأثیر رنگ در آشپزخانه آشپزخانه یكی از مهمترین بخش‌های هر خانه است كه فعالیت‌های بسیاری در آن انجام می‌شود. بنابراین، با اطمینان خاطر می‌توانید از رنگ‌های روشن و درخشان كه احساس انرژی را با خود به همراه می‌آورند، در آن استفاده كنید. اگر علاقمند نیستید كه از چند رنگ بر روی هر یك از دیوارها بهره ببرید، تنها یك رنگ را به كار برید. با این همه، استفاده از چند رنگ، آن جا كه تقابل‌هایی میان رنگ‌ها پدید آید، می‌تواند منظره‌ی آشپزخانه را مدرن كند.