وقتی باغات چای به‌جای منبع درآمد لانه شغال و روباه می‌شود...


فصل برداشت برگ سبز چای درحالی به پایان می‌رسد كه چایكاران نه تنها هنوز بهای محصول برداشت شده در چین اول را دریافت نكرده‌اند، بلكه به گفته مدیر عامل اتحادیه چایكاران شمال باغاتشان همچون جنگل و لانه‌ روباه و شغال شده است.

به گزارش لقمه ایرج هوسمی در گفت‌وگویی گفت: اگر چایكاران بخواهند سال آینده محصول داشته باشند باید بیش از 100 هزار تومان بابت هرس و پاكسازی هر هكتار باغ بپردازند.

وی اظهار كرد: علی‌رغم این‌كه رییس سازمان چای كشور برای چندمین بار از پرداخت مطالبات چایكاران در آینده نزدیك خبر می‌دهد، از پرداخت پول خبری نیست و مطالبات محصول خریداری‌شده مربوط به 10 اردیبهشت‌ماه تا 22 اردیبهشت‌ماه بوده كه شامل تعدادی معدودی از چایكاران می‌شود و بسیاری از كشاورزان تا امروز ریالی دستمزد دریافت نكرده‌اند.

هوسمی تصریح كرد: قطعات بزرگ چای رها شده‌اند و به دلیل مقرون به صرفه‌نبودن و نداشتن هزینه‌ی كارگری برداشت، هیچ كس محصول را نمی‌چیند و تنها باغات كوچك كه خود كشاورز به همراه اعضای خانواده می‌تواند باغ را اداره كند و نیاز به كارگر ندارد برگ سبز را چیده‌ است.

مدیر عامل اتحادیه چایكاران كشور برداشت‌نكردن برگ سبز چای و ماندن آن در مزارع را بها ندادن به این محصول و پایین‌بودن قیمت خرید تضمینی آن عنوان و تصریح كرد: دیر پرداخت شدن مطالبات كشاورزان بر عوامل گذشته مضاعف و باعث شده كشاورزان حتی برای امرار معاش خود با مشكل مواجه شوند. 

كاهش تولید چای به 25 هزار تن

هوسمی اظهار كرد: سال‌های گذشته 68 هزار تن چای خشك تولید می‌شد كه امسال به 25 هزار تن و در خوشبینانه‌‌ترین حالت به 30 هزار تن كاهش یافته است.

هم‌چنین ناصر شفاعتی - چایكار فومنی به ایسنا گفت: چایكاران این منطقه امسال به جای چهار دوره برداشت تنها به دو دوره اكتفا كردند چرا كه بهای محصولشان پرداخت نشده و نمی‌توانند جوابگوی هزینه‌ها باشند.

این چایكار اظهار كرد: تنها نیمی از بهای محصول برداشت‌شده در چین اول پرداخت شده است.


چایكاران از تسهیلات بی‌بهره‌اند


شفاعتی با اشاره به این‌كه چایكاران برای بهره‌برداری باغات چای در سال آینده باید مبلغ زیادی برای پاكسازی باغات بپردازند، اظهار كرد: علی‌رغم این‌كه سال گذشته 40 میلیارد تومان تسهیلات برای چای به بانك كشاورزی داده شده است، چایكاران به دلیل بدهی‌های قبلی نتوانسته‌اند ریالی از این تسهیلات استفاده كنند و امسال مشكلات پاكسازی باغات هم به هزینه‌های كشاورزان اضافه شده است.

این چایكار فومنی با گلایه ازعدم تامین كود برای باغات چای تصریح كرد: در حالی كه هر كیسه 50 كیلویی كود 4700 تومان بوده امسال به 25 هزار تومان افزایش یافته و علی‌رغم وعده‌های رییس سازمان چای، رییس سازمان جهاد كشاورزی استان گیلان و نمایندگان مردم گیلان در مجلس هنوز كود یارانه‌ای برای این محصول تامین نشده است.

م.ر


نقل از :ايسنا

کد: 1749 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۳ مهر بازدید: 2401 ساعت: 7:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
6 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
7 وزیر آینده جهاد کشاورزی باید شهامت دفاع از کشاورزان را داشته باشد ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
8 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
10 لزوم ساماندهی بیشتر بازار تهران از زبان معاون استاندار ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
11 کدام استان رکورد تولید عدس کشور را در اختیار دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عصرانه‌ای برای لاغر شدن مصرف میان‌وعده‌های حاوی پروتئین و سویا به عنوان عص...

  آدامس می‌تواند به کنترل وزن کمک کند؟ به عقیده‌ متخصصان پژوهش‌های گسترده تری نیاز است تا...

  خواص هشت میوه شیرین مصرف میوه تاثیر بسیار زیادی بر سلامت کلی بدن و جذب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان‌های رژیمی چقدر رژیمی‌اند!؟ این روزها نان‌های رژیمی تهیه شده از آردهای مختلف و با مخلفاتی مثل سبزیجات معطر و شوید، زیره، شاه‌دانه، کنجد و دانه آفتابگردان سوپرمارکت‌ها را تسخیر کرده‌اند.
فوائد شکلات تلخ برای زنان باردار اگر عاشق شکلات هستید و از طرفی باردار هم هستید باید خیلی خوشحال باشید زیرا نتایج بررسی ها نشان می دهد که مصرف شکلات تلخ در زمان بارداری مفید است.
بستنی های مسموم کننده کدامند؟ از باقلوا، زرشک، لواشکی، میوه‌ای، شیری که از انواع بستنی‌های تازه‌وارد بازار هستند گرفت تا وانیلی، شکلاتی، سالار، مگنوم، گردویی، معجون، نانی، زعفرانی، سنتی و فالوده که قدیمی‌ترین بستنی‌ها هستند، همه و همه دوست‌داشتنی‌اند! اصلا کسی را در اطراف خود می‌شناسید که بستنی دوست نداشته باشد؟!
با رژیم غذایی شادی‌آور آشنا شوید دلایل زیادی برای خندیدن و راه‌های زیادی برای بشاش بودن وجود دارد. اگرچه هجوم استرس‌های روزانه سعی دارد بر این احساس غلبه کرده و ما را به فردی خشن و ناامید تبدیل کند.