تاثیر كپسول بابونه بر تهوع و استفراغ ناشی از بارداری


كپسول بابونه در مقایسه با زنجبیل و پلاسبو در كاهش علایم تهوع و استفراغ ناشی از بارداری موثرتر بوده است.

به گزارش لقمه، صبا بشارت ـ دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی گرایش آموزش مامایی ـ  دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تهوع و استفراغ از شكایت‌های شایع زنان در نیمه اول حاملگی هستند. عوارض ناشی از تداوم این شرایط می‌تواند اثرات زیانباری بر مادر و جنین داشته باشد. به همین دلیل درمان مناسب تهوع و استفراغ زنان در بارداری اهمیت پیدا می‌كند هرچند بهبود كامل تهوع و استفراغ به ندرت اتفاق می‌افتد. با این حال درمان‌های دارویی و غیردارویی زیادی برای كاهش آن وجود دارد. از جمله روش‌های موثر، استفاده از گیاهان دارویی است. زنجبیل و بابونه در منابع مختلف به‌عنوان درمانهای سنتی برای كاهش تهوع و استفراغ ذكر شده‌اند.

وی افزود: این مطالعه كارآزمایی بالینی تصادفی سه سوكور و سه گروه (گروه مداخله 1، گروه مداخله 2 و پلاسبو) به روش نمونه‌گیری تصادفی روی 105 زن باردار 6 تا 16هفته مراجعه‌كننده به درمانگاه مراقبت‌های دوران بارداری با شكایت تهوع و استفراغ خفیف یا متوسط حاملگی انجام شد.

بشارت تصریح کرد: چك لیست شاخص تهوع و استفراغ كه شامل 8 سئوال است به تمامی شركت‌كنندگان داده شد تا طی دو هفته علایم خود را هر شب قبل از خواب در این برگه‌ها ثبت كنند. میانگین سن مادران و تحصیلاتشان در سه گروه اختلاف آماری معناداری نداشت. همچنین طی هفته قبل از مداخله امتیاز شاخص رودز اختلاف آماری معنی داری بین سه گروه نشان نداد، اما بعد از یك هفته درمان بین این دو گروه و گروه پلاسبو در تمامی موارد اختلاف آماری معنی داری وجود داشت.

وی خاطرنشان کرد: كپسول بابونه در مقایسه با زنجبیل و پلاسبو در كاهش علایم تهوع و استفراغ ناشی از بارداری موثرتر بوده است. كپسول‌های زنجبیل و بابونه تاثیر درمانی خوبی در كاهش تهوع و استفراغ بارداری دارند. عوارض جانبی بابونه بسیار كمتر از زنجبیل و اثرات آن نیز بیشتر از زنجبیل است. به دلیل بوی تند زنجبیل استفاده از آن در بعضی بیماران باعث تشدید تهوع و استفراغ می‌شود. هم چنین عوارض گوارشی در بیماران دارای دستگاه گوارش حساس، تشدید می شود.


س.س


نقل از :ایسنا

کد: 1772 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۶ مهر بازدید: 4817 ساعت: 2:15 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
2 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
3 باید و نبایدهای غذاهای دریایی برای زنان باردار ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
4 چه رژیم غذایی بر کاهش عوارض بارداری موثر است؟ ۱۴۰۰ جمعه ۱۴ خرداد
5 آیا مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۷ اسفند
6 مصرف اسیدفولیک و مولتی‌ویتامین‌ در بارداری چه تاثیری بر کودکان دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
7 فواید نوشیدن آب نارگیل در دوران بارداری ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
8 چرا در دوران بارداری مصرف نوشیدنی های قندی ممنوع است؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
9 درمان خانگی جای جوش و لک های قهوای پوست ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
10 بایدها و نبایدها مصرف نوشیدنی ها در دوران بارداری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
11 کمبود ویتامین D در دوران بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مغز با صبحانه بیدار می‌شود همواره شنیده‌ایم که پزشکان از صبحانه به عنوان مهم‌...

  نکات تغذیه‌ای برای جلوگیری از ابتلا به کرونا/چرا خوردن غذاهای مدرن در وعده سحری توصیه نمی‌شود؟‌ پایگاه خبری لقمه: منصور رضایی متخصص تغذیه در برنام...

  9 راه برای تازه نگه داشتن میوه ها و سبزیجات طرز نگهداری میوه و سبزیجاتدر فصل تابستان آب و هوای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تاثیر روانی تغذیه بر انسانها چگونه است ؟ تا به حال به این موضوع فكر كرده‌اید كه در شبانه‌روز، چقدر وقت‌تان صرف خوردن و آشامیدن یا فكركردن به این دو موضوع می‌شود؟ سعی كنید یك روز، زمانی را ‌كه صرف آماده‌‌‌كردن یا خوردن غذا و فكر كردن در مورد این موضوع می‌كنید، ثبت كنید. احتمالا این زمان بسیار بیشتر از زمانی خواهد بود كه صرف كارهای دیگر می‌كنید.
با خوردن این خوراکی ها شاد بمانید سه خوراکی وجود دارد که انسانها با خوردن آنها افراد به افسردگی مبتلا نمی شوند...
14 روش برای خوش‌طمع کردن غذاها آشپزی از آن هنرهایی است که اگر کمی خلاقیت هم چاشنی آن شود، لقب «کدبانو» را برای خانم خانه همراه می‌آورد و دست‌پخت خوبش را خوب‌تر می‌کند.
۱۴ ماده غذایی که طول عمر را زیاد می‌کند یک متخصص تغذیه گفت: به جای آنکه به دنبال روش‌های عجیب و غریب باشیم اگر ۱۴ ماده غذایی را در زنجیره غذایی روزانه بگنجانیم نه تنها بسیاری از بیماری‌ها را از خود دور می‌کنیم بلکه طول عمر بیشتری خواهیم داشت.