مواد اولیه: مرغ پاككرده یك و نیم كیلوگرم (یك عدد) كشمش ریز پلویی و زرشک از هر کدام نصف پیمانه خلال بادام و پسته از هر کدام 1/3پیمانه روغن یك پیمانه برنج یك كیلوگرم زعفران نصف قاشق چایخوری خلال پرتقال یا نارنج 1/3پیمانه گلاب نصف پیمانه طرز تهیه: برنج را آبكش كرده و نیمی از خلال بادام و خلال پرتقال شیرین شده را لابهلای برنج دهید و آن را دم كنید. مرغ را تكه تكه كرده، كمیسرخ كنید و با نمك، فلفل قرمز، پیاز و زعفران بگذارید تا بپزد به اندازه ای كه مرغ كاملاً پخته و نصف پیمانه آب داشته باشد. آب مرغ را با یك پیمانه روغن مخلوط كرده و زمانی كه برنج بخار كرد روی آن بریزید. در این هنگام خلال پسته و بادام را آماده كرده (در صورت استفاده از خلال خشك آن را در آب خیس كرده و بعد از زمان كوتاهی از آب در آورید) زرشك و كشمش را شسته و هر كدام را جداگانه در روغن سرخ كنید. خلال پسته و بادام را با گلاب بشویید. زعفران را در آب سرد خیس كرده و بگذارید (بر روی بخار سماور) تا دم بكشد. پس از آماده شدن زعفران و دم كشیدن برنج، زعفران را با دو تا سه كفگیر برنج مخلوط و آن را آماده كنید. در هنگام كشیدن برنج، برنج را در دیسی گرد به شكل هرم بكشید و تكه های مرغ را لابهلای برنج بچینید و بعد به ترتیب با زرشك، كشمش، خلال بادام، خلال پسته، خلال نارنج و پلو زعفرانی دور تا دور برنج را تزئین كنید. طریقه تلخی گرفتن خلال پرتقال: خلال را دوباربجوشانید و آب آن را عوض كنید. سپس پنج الی شش ساعت بگذارید درآب سرد بماند و بین این زمان گاهی آب آن را عوض كنید سپس خلال ها را با یك قاشق شكر و یك لیوان آب چند جوش دهید تا مغز خلال شیرین شود و بعد آن را در صافی بریزید و از شربت آن استفاده كنید. نكته: شما میتوانید برنج را در دیس به شكل پروانه یا پاپیون كشیده و با خلال های مورد نظر آن را تزئین كنید. برای تزیین میتوانید از مربای مرکبات، هویج و قیسی نیز استفاده کنید.آموزش از خانم آرزو یگانه