چند کیلو باید لاغر شوم؟


رژیم غذایی مناسب باید حداکثر یک کیلو کاهش وزن در هفته را به همراه داشته باشد.

به گزارش لقمه، یک متخصص تغذیه گفت: افراد برای کاهش وزن باید از رژیمی استفاده کنند که بتواند در هفته حداقل نیم و حداکثر یک کیلو کاهش وزن را به همراه داشته باشد. کاهش بیش از این میزان نشانه‌ی یک رژیم سخت بوده و عوارض جانبی بسیاری به همراه دارد که توسط متخصصین به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

دکتر رحمت اله مومنی در گفت وگو با ایسنا ، در خصوص رژیم غذایی سالم اظهار داشت: تغذیه فرد با سن، نیاز بدن و فعالیت فرد رابطه مستقیم دارد و هر فرد سالم باید از تمامی گروه‌های غذایی که شامل کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، چربی‌ها، ویتامین‌ها، املاح معدنی، فیبر و آب است در طول روز استفاده کند.

این متخصص تغذیه با اشاره به میزان مصرف هر گروه مواد غذایی در یک فرد گفت: برابر تعریف هرم وارونه نسبت استفاده از مواد غذایی باید به میزان مورد نیاز هر شخص باشد که این مقدار با توجه به فعالیت‌های بدنی افراد، سن، جنسیت و اسکلت بدنی متفاوت است و مصرف بیش از حد یا حذف خودسرانه برخی از این مواد باعث به وجود آمدن عوارضی در بدن می‌شود.

وی در ادامه گفت: اگر فردی از برخی گروه‌های غذایی از قبیل ویتامین‌ها بیش از حد استفاده کند باعث افزایش اشتها شده و چاقی مفرط را در پی دارد. البته در صورت عدم مصرف ویتامین نیز بدن توانایی مقابله با میکروب‌ها و ویروس‌ها را نخواهد داشت، در نتیجه باید از تمام گروه‌ها به میزان مورد نیاز بدن استفاده شود.

دکتر مومنی با اشاره به استفاده از غذاهای مضر نظیر فست فودها و تنقلات غیرطبیعی مانند چیپس و پفک اظهار کرد: این قبیل غذاها باعث به وجود آمدن چاقی می شود به طوری که هر چه قدر استفاده از این گونه غذاها کمتر شود زیان کمتری به بدن می رسد.

وی ضمن تاکید بر اینکه رژیم غذایی حتما باید زیر نظر متخصص تغذیه تجویز شود، گفت: افراد برای کاهش وزن باید از رژیمی استفاده کنند که بتواند در هفته حداقل نیم و حداکثر یک کیلو کاهش وزن را به همراه داشته باشد و کاهش بیش از این میزان نشانه ی یک رژیم سخت بوده و عوارض جانبی بسیاری به همراه دارد که توسط متخصصین به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. علاوه بر این در کنار کنترل تغذیه باید به ورزش نیز توجه ویژه‌ای شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به افرادی که به صورت خودسرانه از رژیم‌های غذایی غیر اصولی و سخت استفاده می‌کنند، اظهار کرد: این رژیم‌ها به هیج وجه اصولی نبوده و معمولا در بدن این افراد افزایش یا کاهش بیش از حد نیاز برخی از ویتامین ها دیده می شود که در بلند مدت باعث شل شدن عضلات، شکستگی و ترک روی پوست، ریزش مو، کم خونی و عوارض دیگر خواهد شد.

مومنی با اشاره به رژیم های تک خوری و عوارض آن گفت: این قبیل رژیم ها اغلب باعث کاهش وزن مناسب در مدت زمان کوتاه می‌شود، اما پس از رها کردن رژیم به سرعت فرد شاهد افزایش دوباره وزن خواهد بود، به طوریکه عوارض بسیاری را برای وی به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به انواع رژیم های غذایی اظهار کرد: افراد سالمی که بیماری خاصی ندارند باید از همه ی گروه های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده کنند، اما افرادی که بیماری های متابولیکی از جمله بیمارهای قلبی عروقی، دیابت نوع1 و دیابت نوع 2 دارند با توجه به بیماری های خود باید رژیم خاصی را در نظر بگیرند و با حذف برخی از گروه های غذایی و جایگزین کردن برخی مواد دیگر ضمن تامین انرژی مورد نیاز بدن بتوانند وضعیت بیماری خود را بهبود بخشند.

این متخصص تغذیه در ادامه با اشاره به اینکه استفاده از برخی رژیم های غذایی بستگی به نوع بیماری دارد، افزود: برای مثال بیمارانی که نقرس کلیوی دارند باید پروتئین گیاهی را جایگزین پروتئین حیوانی کنند و بیمارانی که کبد چرب دارند باید از سبزیجات و میوه جات بیشتری استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه هر فرد از سنین کودکی تا پیری نیاز به تغذیه خاص زمان خود را دارد، گفت: از دوران بارداری باید هر سه ماه یک بار با توجه به نیاز جنین رژیم غذایی تغییر کند و حتی در دوران سالمندی نیز باید توجه ویژه‌ای به تغذیه این افراد شود، در این دوران باید استفاده از مواد غذایی نظیر سبزی ها و میوه‌ها افزایش یافته و مصرف چربی‌ها و غذاهای سنگین کاهش یابد.

مومنی با اشاره به تاثیر مثبت رژیم غذایی صحیح در زندگی افراد افزود: اگر وعده های غذایی مصرفی میزان کالری و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین کند، ضمن تامین انرژی بدن باعث به وجود آمدن شادی و نشاط در فرد می‌شود و در صورت قرار گرفتن ورزش نیز در کنار تغذیه صحیح، عملکرد کارهای روزانه و زندگی فرد در اجتماع بهبود خواهد یافت.

وی با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی در حین پخت و مصرف غذا گفت: غذا می تواند در کنار تامین انرژی، شادابی و نشاط به همراه داشته باشد یا جزو عوامل بیماری زا یا از عوامل درمان به شمار رود ضمن اینکه غذا توان یک فرد در طول روز را تامین می کند و باید به آن توجه ویژه‌ای شود و به طور کلی بدن انسان نیاز به 3 نوبت غذای اصلی و 2 نوبت میان وعده دارد.


نقل از :سلامت نیوز

کد: 2135 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۴ آبان بازدید: 2919 ساعت: 5:14 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 دانه ای که برای لاغری معجزه می کند ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
3 آیا مصرف جلبک و بلوبری برای لاغری مجاز است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ مرداد
4 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
5 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
6 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
7 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
8 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور
9 کاهش وزن با نفس عمیق! ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
10 چه کسانی نباید رژیم کتوژنیک بگیرند؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 امکان تقلب در بازار گسترده داروهای لاغری ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سم زدایی از بدن با گل کلم گل کلم، گیاه بومی شمال شرق مدیترانه در حال حاضر در...

  اگر می‌خواهید بچه دار شوید، ناگت نخورید! نتایج پژوهش جدیدی که در مجله‌ی پزشکی Diabetologia ...

  نکاتی درباره نگهداری از کابینت های mdf رعایت این نکات عمر کابینت شما را افزایش می دهد.

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ پایگاه خبری لقمه: همانطور که تلفن‌های همراه به سلطه خود بر جهان ادامه می‌دهند و تعداد آنها بیشتر از انسان‌ها روی زمین شده است، دانشمندان مشتاق هستند تا تاثیرات آنها بر سلامت را درک کنند.
چهار مکمل برای داشتن خواب طبیعی و راحت خواب راحتی ندارید؟ پزشکان معتقدند باید علت نداشتن خواب راحت را در سبک زندگی - مصرف بیش از اندازه کافئین، ورزش نکردن، کار شبانه و تماشای تلویزیون پس از رفتن به رختخواب - افراد جست و جو کرد.
جهان‌سومی‌ها تولیدکننده چای و انگلیس بزرگ‌ترین تاجر دبیر سندیکای کارخانه‌های چای گفت: کشور‌های ترکیه و آذربایجان با مصرف سرانه سه کیلوگرم چای بیشترین مصرف‌کننده چای در جهان هستند و آمریکا با میزان مصرف سرانه 0.6 کیلوگرم کمترین مصرف‌کننده‌ی این محصول به‌شمار می‌رود.
نگاهی به غذا و تغذیه از منظر اسلامی این مقاله توسط مصطفی آخوندی،عضو هیاءت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی نگاشته شد که در صفحه 175 نشریه حصون در بهار 1387 منتشر شده است.