کم‌خواب‌ها چاق می‌شوند


بی‌خوابی خطر ابتلا به چاقی مفرط و دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد؛ به نوشته روزنامه لوفیگارو، مطالعات نشان می‌دهد خواب کوتاه مدت احتمال ابتلا به چاقی مفرط و دیابت را افزایش می‌دهد.

به گزارش لقمه، در میان افرادی که در شب کمتر از 5 ساعت می‌خوابند، خطر ابتلا به چاقی مفرط 55 درصد افزایش می‌یابد؛ همچنین خواب کمتر از 6 ساعت در شب احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را 28 درصد افزایش می‌دهد.

همچنین بی‌خوابی خود عامل خطر برای هر دو بیماری محسوب می‌شود؛ تحلیل و تجزیه نتیجه حاصل از 45 مورد تحقیق در ایتالیا بر روی بیش از 600 هزار تن نشان می‌دهد در میان افرادی که در شب کمتر از 5 ساعت می‌خوابند، خطر ابتلا به چاقی مفرط 55 درصد افزایش می‌یابد.

همچنین خواب کمتر از 6 ساعت در شب احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را 28 درصد افزایش می‌دهد؛ طبق این تحقیقات کمبود خواب بین 2 تا 7 روز در میان بزرگسالان تنظیم نورو اندوکرین اشتها را مختل می‌کند؛ در این شرایط میزان لپتین، هورمونی که پیام سیر شدن را به مغز می‌رساند، کاهش می‌یابد و در مقابل گرلین هورمونی که حس گرسنگی را تحریک می‌کند، افزایش می‌یابد؛ به این ترتیب در احساس گرسنگی و سیری فرد تغییراتی ایجاد می‌شود که منجر به چاقی مفرط خواهد شد.

مطالعات دیگر نشان می‌دهد افرادی که با کمبود خواب رو به رو هستند بیشتر مواد غذایی چرب و شیرین می‌خورند.

از سوی دیگر در مواقع کمبود خواب حساسیت به انسولین و تحمل گلوکز کاهش می‌یابد؛ این روند در دراز مدت به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم منجر می‌شود.

در مطالعه دیگری نشان داده شده است افراد چاق که رژیم لاغری مشابهی را دبنال می‌کنند اما برخی از آنها در معرض بی‌خوابی قرار گرفته‌اند نتیجه یکسان داشت؛ در واقع همه افراد به یک اندازه وزن از دست داده‌اند اما افرادی که در معرض بی‌خوابی بودند بیشتر حجم ماهیچه‌ای خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر بی‌خوابی موجب افزایش ترشح کورتیزول به گونه‌ای متفاوت می‌شود؛ این افزایش مسئول افزایش چاقی احشایی و مقاومت به انسولین است؛ با این حال تاکنون در هیچ تحقیقی به طور خاص به ارتباط میان چاقی و بی‌خوابی مزمن پرداخته نشده است.


نقل از :همشهری

کد: 2177 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۸ آبان بازدید: 2516 ساعت: 1:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یافته‌های جدید درباره ویتامین D و سالمندان ۱۳۹۷ دوشنبه ۱ بهمن
2 مغز هسته آلبالو از کیلویی ٤ تا ١٣‌هزار تومان ۱۳۹۷ دوشنبه ۷ خرداد
3 صبحانه چه غذاهایی نخوریم ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
4 دبیر سومین جشنواره فیلم سلامت منصوب شد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
5 با این خوراکی ها دیرتر پیر شوید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
6 رییس سومین جشنواره فیلم سلامت منصوب شد ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
7 آیا پاستا به کاهش وزن کمک می کند؟ ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
8 سوخت و ساز بدن با چه خوراکی هایی بالا می رود ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
9 میوه های با کمترین و بیشترین محتوای قند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند
10 خانه تکانی و دیسک کمر و ... از منظر متخصص طب فیزیکی ۱۳۹۶ شنبه ۱۲ اسفند
11 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  پیشگیری از موخوره با تغذیه درست موخوره در موهای آسیب‌دیده ایجاد می‌شود و برای پیشگ...

  سبزی های ضد سرطان تحقیقات جدید در آمریکا نشان می‌دهد که گروهی از سبز...

  کمبود ویتامین C، موجب افزایش کلسترول بد در افراد می‌شود عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش سن ابتلا به دیابت/ 65 درصد تهرانی‌ها دچار اضافه وزن و چاقی رییس پژوهکشده غدد درون‌ریز و متابولیسم کشور ضمن اشاره به عوامل خطر موثر در بیماری‌های متابولیک، نسبت به کاهش سن ابتلا به دیابت در کشور هشدار داد.
چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟ بحران ویتامین دی این روزها در جماعت ایرانی به اوج خود رسیده و هشدارهای اهالی سلامت کشور را در پی داشته است.
تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.
بخور نخورهای 20 تا 120 سالگی (1) با ما باشید تا بگوییم بدنمان در هر سن و سالی بیشتر به چه مواد غذایی و ویتامین‌هایی نیاز دارد تا سالم و سرحال باشد.