کم‌خواب‌ها چاق می‌شوند


بی‌خوابی خطر ابتلا به چاقی مفرط و دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد؛ به نوشته روزنامه لوفیگارو، مطالعات نشان می‌دهد خواب کوتاه مدت احتمال ابتلا به چاقی مفرط و دیابت را افزایش می‌دهد.

به گزارش لقمه، در میان افرادی که در شب کمتر از 5 ساعت می‌خوابند، خطر ابتلا به چاقی مفرط 55 درصد افزایش می‌یابد؛ همچنین خواب کمتر از 6 ساعت در شب احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را 28 درصد افزایش می‌دهد.

همچنین بی‌خوابی خود عامل خطر برای هر دو بیماری محسوب می‌شود؛ تحلیل و تجزیه نتیجه حاصل از 45 مورد تحقیق در ایتالیا بر روی بیش از 600 هزار تن نشان می‌دهد در میان افرادی که در شب کمتر از 5 ساعت می‌خوابند، خطر ابتلا به چاقی مفرط 55 درصد افزایش می‌یابد.

همچنین خواب کمتر از 6 ساعت در شب احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را 28 درصد افزایش می‌دهد؛ طبق این تحقیقات کمبود خواب بین 2 تا 7 روز در میان بزرگسالان تنظیم نورو اندوکرین اشتها را مختل می‌کند؛ در این شرایط میزان لپتین، هورمونی که پیام سیر شدن را به مغز می‌رساند، کاهش می‌یابد و در مقابل گرلین هورمونی که حس گرسنگی را تحریک می‌کند، افزایش می‌یابد؛ به این ترتیب در احساس گرسنگی و سیری فرد تغییراتی ایجاد می‌شود که منجر به چاقی مفرط خواهد شد.

مطالعات دیگر نشان می‌دهد افرادی که با کمبود خواب رو به رو هستند بیشتر مواد غذایی چرب و شیرین می‌خورند.

از سوی دیگر در مواقع کمبود خواب حساسیت به انسولین و تحمل گلوکز کاهش می‌یابد؛ این روند در دراز مدت به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم منجر می‌شود.

در مطالعه دیگری نشان داده شده است افراد چاق که رژیم لاغری مشابهی را دبنال می‌کنند اما برخی از آنها در معرض بی‌خوابی قرار گرفته‌اند نتیجه یکسان داشت؛ در واقع همه افراد به یک اندازه وزن از دست داده‌اند اما افرادی که در معرض بی‌خوابی بودند بیشتر حجم ماهیچه‌ای خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر بی‌خوابی موجب افزایش ترشح کورتیزول به گونه‌ای متفاوت می‌شود؛ این افزایش مسئول افزایش چاقی احشایی و مقاومت به انسولین است؛ با این حال تاکنون در هیچ تحقیقی به طور خاص به ارتباط میان چاقی و بی‌خوابی مزمن پرداخته نشده است.


نقل از :همشهری

کد: 2177 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۸ آبان بازدید: 2570 ساعت: 1:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 امکان جلوگیری از سرطان کبد با مصرف گوجه فرنگی ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۵ اسفند
2 این ویتامین قند خون را کاهش می‌هد ۱۳۹۷ شنبه ۱۱ اسفند
3 مونسان: نوروز آغازی برای بازیابی هویت سیاسی و اتحاد مردم منطقه ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
4 مشاور عالی وزیر بهداشت منصوب شد ۱۳۹۷ يکشنبه ۵ اسفند
5 دلایل حامد توسلی برای طبخ کمتر غذاهای گوشتی در تلویزیون ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 هر ایرانی یک شربت فروتونیک / تنها مکمل آهن بر پایه یون در دنیا ۱۳۹۷ سه شنبه ۹ بهمن
7 نشست رسانه ای شربت فروتونیک تنها مکمل آهن بر پایه یون در دنیا ۱۳۹۷ سه شنبه ۹ بهمن
8 یافته‌های جدید درباره ویتامین D و سالمندان ۱۳۹۷ دوشنبه ۱ بهمن
9 مغز هسته آلبالو از کیلویی ٤ تا ١٣‌هزار تومان ۱۳۹۷ دوشنبه ۷ خرداد
10 صبحانه چه غذاهایی نخوریم ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
11 دبیر سومین جشنواره فیلم سلامت منصوب شد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چه بخوریم و چه نخوریم تا بهتر رشد کنیم؟ رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با اش...

  روغن ماهی روند پیری را كندتر می‌كند پزشكان می‌‌گویند: ورزش متعادل به همراه مصرف مداوم ...

  تغذیه‌ی مناسب برای ورزشکاران کوچک با وجود این که بچه‌ها متابولیسم متفاوتی دارند اما ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا بالون معده در درمان چاقی موثر است؟ یک فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد با تاکید بر اینکه:« گذاشتن بالون یک روش موقتی برای کاهش وزن است.» خاطرنشان کرد:« تمامی تبلیغات در مورد بالون معده به عنوان یک روش آسان برای درمان چاقی گمراه کننده هستند.»
قوای جنسی مردان چطور افزایش یابد پایگاه خبری لقمه: مواد غذایی که شما مصرف می کنید، برای سلامت جنسی بسیار مهم استدر زیر برخی خوراکی هایی که بر قدرت نعوظ، تحرک اسپرم و قدرت و تقویت جنسی تاثیر زیادی دارد، معرفی می شود.
خوراکی‌های دشمن پوست را بشناسید غذاها و خوراکی‌های روزانه تاثیر چشمگیری بر رفتار و سلامتی جسم و روح دارند. یکی از این تاثیرات را می توان در پوست شاهد بود.
کشاورزی و امنیت غذایی؛ اولویت مهم امنیت ملی شواهد نشان می‌دهند كه با توجه به قابلیت‌های تولیدی كشور در صورت تحقق الزاماتی چون توسعه روستایی، توسعه كشاورزی از جمله افزایش عملكرد محصولات در واحد سطح، افزایش بازده آب و خاك، كاهش ضایعات تولیدی، اصلاح الگوی تغذیه كشور امكان نیل به یك امنیت غذایی پایدار در سطح كلان وجود دارد.