مصرف روغن جامد در کشور یک سوم شد


ناهید هوشیار‌راد در نشست خبری دستاوردهای تحقیقاتی مصرف روغن‌های خوراکی در سطح شهر تهران اظهار داشت: هدف ما در این طرح تحقیقاتی این بود که میزان و نوع مصرف روغن و چربی‌های خوراکی را در سطح خانواده‌های شهر تهران بررسی کنیم.

به گزارش لقمه، وی با اشاره به اینکه تا قبل از این تحقیق آخرین اطلاعات مربوط به مصرف روغن به سال 81 برمی‌گشت افزود: طبق آمار سال 81 میانگین سرانه مصرف روغن هر ایرانی 46 گرم در روز برآورد شده بود و سهم عمده مربوط به روغن نباتی جامد بود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: از آنجایی که روغن نباتی جامد منشأ اسیدهای چرب اشباع و ترانس است وزارت بهداشت طی سالهای اخیر سعی کرد تا با همکاری صنایع غذایی و تدوین استانداردها، تغییراتی را در افزایش تولید روغن‌های نباتی مایع و اصلاح ترکیب روغن جامد ایجاد کند.

به گفته هوشیارراد اکنون می‌توان گفت که مصرف روغن‌های جامد در بین مردم به روغن‌های نیمه‌جامد تبدیل شده‌ و ورود روغن‌های مخلوط و مخصوص سرخ‌کردنی در سطح خانوارها نیز مفید بوده است.

وی به جزئیات طرح تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: این طرح که از سال 89 آغاز شد، بین 2 هزار و 312 خانوار تهرانی و در 22 منطقه به عنوان نمونه‌گیری آماری انجام شد و دو بار مراجعه به در منازل این خانوارها برای نتیجه‌گیری بهتر داشتیم.

عضو هیئت علمی پژوهشی انیستیتو تحقیقات تغذیه به نتایج این طرح اشاره کرد و گفت: متوسط مصرف روغن در سطح خانوارهای تهرانی کاهش یافته و از 46 گرم در روز به 30 گرم در روز رسیده است. همچنین مصرف روغن جامد در سال 81، 37 گرم برآورد شده بود که این رقم به 11.5 گرم در روز رسیده است.

وی در ادامه گفت: 54 درصد خانوارهای تهرانی اعلام کردند که روغن نباتی مایع مصرف می‌کنند و در 45 درصد موارد مصرف روغن نیمه‌جامد گزارش شده است.

هوشیار راد به افزایش مصرف روغن مایع در سطح خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: مصرف روغن مایع از 5 درصد به 58 درصد در سطح خانواده‌ها تغییر یافته و سرانه مصرف روغن مایع در روز 9.7 گرم است و می‌توان گفت میانگین مصرف سرانه روغن نباتی جامد در بین خانوارهای تهران کاهش یافته و از 35 گرم در روز به 12 گرم رسیده است.

مجری طرح تحقیقات مصرف روغن خوراکی در تهران گفت: فقط 15 درصد خانوارهای تهرانی به طور قالب فقط روغن نباتی جامد مصرف می‌کنند و 11 درصد فقط روغن مایع را انتخاب می‌کنند.

در ادامه این نشست ابوالحسن خلیلی، دبیر انجمن صنفی روغن‌نباتی اظهار داشت: با توجه به جمعیت 75 میلیونی کشور سرانه مصرف روغن نباتی 18 کیلوگرم است و سالانه چیزی حدود 1.5 میلیون تن روغن نباتی در کشور تولید و توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: 95 درصد روغن خام برای فرآوری و بسته‌بندی از کشورهای برزیل، آرژانتین، روسیه، اوکراین، مالزی و اندونزی به ایران وارد می‌شود.به گفته خلیلی 38 کارخانه تولید روغن نباتی در کشور فعال هستند که بیش از 2.5 میلیون تن روغن را سالانه تصفیه و بسته‌بندی می‌کنند.

وی افزود: سیاست‌های کشت و اتفاقاتی که در زمینه کشاورزی افتاده سبب شده تا ما فقط 5 درصد نیاز روغن خام کشور را تامین کنیم.رئیس انجمن صنفی روغن نباتی افزود: تولید روغن‌های نباتی را در کشور تحت استاندارهای اجباری ضوابط نظارتی که وزارت بهداشت روی آن کنترل دارد سبب شده تا تمام روغن‌های تولیدی کشور استاندارد اجباری داشته باشند و بخش تولید و فرآوری روغن همواره تحت کنترل است.


نقل از :فارس

کد: 2235 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱ آذر بازدید: 2279 ساعت: 8:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
3 اولین کشتی حامل کالاهای اساسی سال ۱۴۰۴ در بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
7 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
8 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
9 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
10 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
11 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ماءالشعیر طعم‌دار و نوشابه چه فرقی با هم دارند؟ متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود...

  برای کاهش استرس‌های روزمره چای بنوشید یك متخصص طب پیشگیری با بیان اینکه ترکیبات موجود در...

  تغذیه مناسب برای بهبود سندرم پیش از قاعدگی لقمه: سندرم پیش از قاعدگی (PMS)، مجموعه‌ای از علائ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت