افزایش 20 تا 30 درصدی تولید و عرضه دارو در سال جاری


مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر وجود تدابیر عملکردی مناسب برای تامین دارو در زمان تحریم‌ها اظهار کرد:‌ باید داروی مورد نیاز مردم را در دسترس قرار دهیم. راهکارهای مختلفی هم برای آن داریم. قطعا هر کشور دیگری به جای ما بود، نمی‌توانست در برابر این فشارها دوام بیاورد. اجازه نمی‌دهیم کوچکترین آسیبی بیماران ما را تهدید کند.

به گزارش لقمه، دکتر محمد عبده‌زاده با بیان اینکه قطعا دارو هم از تحریم‌ها متاثر خواهد شد، عنوان کرد: اما با تلاش‌ شبانه‌روزی تمام دست‌اندرکاران تهیه دارو از شرکت‌های تولید کننده گرفته تا بانک‌ها و وزارت بهداشت به دارو نگاه ویژه‌ای دارند و آن را با اولویت پیگیری می‌کنند.


وی ضمن ابراز اطمینان از عدم وجود مشکل در زمینه تهیه داروهای خوراکی بیماران تالاسمی گفت:‌ در خصوص داروهای تزریقی هم طی یک برنامه زمان‌بندی مشخص تعهدات خود را انجام می‌دهیم.

افزایش 20 تا 30 درصدی تولید و عرضه دارو در مقایسه با سال گذشته

عبده‌زاده با اشاره به اینکه‌ بزرگ‌نمایی درخصوص کمبودهای دارویی باعث القای نگرانی به بیماران می‌شود،‌ عنوان کرد: بررسی مقایسه‌ای تولید دارو در سال 91 با سال گذشته نشان می‌دهد نه تنها کاهش تولید نداشته‌ایم بلکه افزون بر 20 تا 30 درصد افزایش تولید و عرضه در داروخانه‌ها داشته‌ایم.

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ادامه داد:‌ وقتی نگرانی ایجاد می‌شود بیمار به این فکر می‌افتد که داروی مازاد بر نیاز بخرد و در منزل نگه‌داری و ذخیره کند. در این صورت تاریخ دارو می‌گذرد، هزینه بر سازمان‌های بیمه‌گر تحمیل می‌شود و همچنین دارو از دسترس سایر بیماران خارج می‌شود. در ماه‌های آتی شاهد خواهیم بود داروهایی در خانه و داروخانه اکسپیر شده‌اند.

عبده زاده اضافه کرد: اصرار یک بیمار یا پزشک برای استفاده از یک برند خاص دارویی اولویت کار سیستم تامین دارویی کشور نیست.

وی ضمن تاکید بر وجود تدابیر عملکردی مناسب برای تامین دارو در زمان تحریم‌ها اظهار کرد:‌ باید داروی مورد نیاز مردم را در دسترس قرار دهیم. راهکارهای مختلفی هم برای آن داریم. قطعا هر کشور دیگری به جای ما بود، نمی‌توانست در برابر این فشارها دوام بیاورد. اجازه نمی‌دهیم کوچکترین آسیبی بیماران ما را تهدید کند.

عبده زاده درباره یارانه‌های دارویی بیماران تالاسمی توضیح داد:‌ یارانه‌ای که به داروهای بیماران خاص تخصیص می‌یابد، سرجمع آن در نظر گرفته می‌شود و ما برحسب میزان نیاز به دارو درباره تخصیص یارانه تصمیم‌گیری می‌کنیم.


حاشیه امن دارویی برای بیماران

وی افزود:‌ بایستی ذخایر دارویی مناسب داشته باشیم و بیمار را در حاشیه امن قرار دهیم. اینکه بر فرض به علت محدود بودن یارانه، دارو را تامین نکنیم تصور درستی نیست.


سقف یارانه‌ای وزارت بهداشت محدود کننده است

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه البته سقف یارانه‌ای وزارت بهداشت محدود کننده است، گفت: این طبیعی است. دولت بودجه را به مجلس پیشنهاد می‌کند و مجلس هم آن را مصوب می‌کند. سرجمع این بودجه عدد ثابتی است و تخصیص بودجه به وزارت بهداشت هم یک مقدار ثابت است. اما با این وجود برای تخصیص یارانه به دارو اولویت بندی می‌کنیم.

عبده زاده اضافه کرد:‌ چندی پیش مشکلاتی در خصوص تامین یارانه داشتیم اما توانسته‌ایم با همکاری سازمان‌های بیمه‌گر آنها را حل کنیم.


نقل از :ایسنا

کد: 2400 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ آذر بازدید: 2100 ساعت: 11:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف «ملاتونین» ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
6 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 کمبود «دارو» را فاکتور بگیرید؛ مراقب «ایدز» باشید! ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
8 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
9 ۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
10 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
11 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کبد چرب بمب ساعتی در بدن انسان نشانه‌ها و علائم بیماری‌های مختلف به ما کمک می‌کند...

  دیابت دارید؟ نان چاودار بخورید! نان چاودار به کندی در بدن تجزیه می‌شود و در نتیجه،...

  درباره سوپ های آماده چه می دانید؟ آیا تا به حال سوپ‌های آماده یا نیمه آماده‌ای را که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا میوه های خارجی خوش رنگ ترند؟ در روزهایی که تولید کنندگان میوه تدارک فروش شب عید را می بینند، بازار میوه خود را برای ورود میوه های ماندگار با رنگ و طعم ویژه آماده می کند. میوه های با کیفیتی که ظاهری شبیه به میوه های وارداتی دارند اما نه از طعم آبکی در آنها خبری هست و نه از مضرات کودهای شیمیایی و هورمون های رشد.
ذرت مفید برای شادابی پوست و بینایی ذرت غنی از فیبرهای مغذی است که برای بدن بسیار مفید است. ذرت به عملکرد سیستم های متعدد داخلی از جمله بازسازی سلول ها کمک می کند و از بروز یبوست و مشکلات گوارشی متعدد پیشگیری می کند.
غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
شیرین کام بدون کالری زیاد کوچک و بزرگ ندارد. همه ما کمابیش عاشق طعم شیرین هستیم و خوردن شیرینی، نوشابه، بستنی و غیره را با هیچ‌چیزی در دنیا عوض نمی‌کنیم. البته خودتان بهتر می‌دانید که مصرف زیاد قند و شیرینی‌جات و نوشیدنی‌های شیرین برای سلامتی خوب نیست و مصرف بیش از اندازه این قبیل خوردنی‌ها زمینه ابتلا به چاقی و خدای نکرده دیابت نوع2 را فراهم می‌کند.