افزایش 20 تا 30 درصدی تولید و عرضه دارو در سال جاری


مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر وجود تدابیر عملکردی مناسب برای تامین دارو در زمان تحریم‌ها اظهار کرد:‌ باید داروی مورد نیاز مردم را در دسترس قرار دهیم. راهکارهای مختلفی هم برای آن داریم. قطعا هر کشور دیگری به جای ما بود، نمی‌توانست در برابر این فشارها دوام بیاورد. اجازه نمی‌دهیم کوچکترین آسیبی بیماران ما را تهدید کند.

به گزارش لقمه، دکتر محمد عبده‌زاده با بیان اینکه قطعا دارو هم از تحریم‌ها متاثر خواهد شد، عنوان کرد: اما با تلاش‌ شبانه‌روزی تمام دست‌اندرکاران تهیه دارو از شرکت‌های تولید کننده گرفته تا بانک‌ها و وزارت بهداشت به دارو نگاه ویژه‌ای دارند و آن را با اولویت پیگیری می‌کنند.


وی ضمن ابراز اطمینان از عدم وجود مشکل در زمینه تهیه داروهای خوراکی بیماران تالاسمی گفت:‌ در خصوص داروهای تزریقی هم طی یک برنامه زمان‌بندی مشخص تعهدات خود را انجام می‌دهیم.

افزایش 20 تا 30 درصدی تولید و عرضه دارو در مقایسه با سال گذشته

عبده‌زاده با اشاره به اینکه‌ بزرگ‌نمایی درخصوص کمبودهای دارویی باعث القای نگرانی به بیماران می‌شود،‌ عنوان کرد: بررسی مقایسه‌ای تولید دارو در سال 91 با سال گذشته نشان می‌دهد نه تنها کاهش تولید نداشته‌ایم بلکه افزون بر 20 تا 30 درصد افزایش تولید و عرضه در داروخانه‌ها داشته‌ایم.

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ادامه داد:‌ وقتی نگرانی ایجاد می‌شود بیمار به این فکر می‌افتد که داروی مازاد بر نیاز بخرد و در منزل نگه‌داری و ذخیره کند. در این صورت تاریخ دارو می‌گذرد، هزینه بر سازمان‌های بیمه‌گر تحمیل می‌شود و همچنین دارو از دسترس سایر بیماران خارج می‌شود. در ماه‌های آتی شاهد خواهیم بود داروهایی در خانه و داروخانه اکسپیر شده‌اند.

عبده زاده اضافه کرد: اصرار یک بیمار یا پزشک برای استفاده از یک برند خاص دارویی اولویت کار سیستم تامین دارویی کشور نیست.

وی ضمن تاکید بر وجود تدابیر عملکردی مناسب برای تامین دارو در زمان تحریم‌ها اظهار کرد:‌ باید داروی مورد نیاز مردم را در دسترس قرار دهیم. راهکارهای مختلفی هم برای آن داریم. قطعا هر کشور دیگری به جای ما بود، نمی‌توانست در برابر این فشارها دوام بیاورد. اجازه نمی‌دهیم کوچکترین آسیبی بیماران ما را تهدید کند.

عبده زاده درباره یارانه‌های دارویی بیماران تالاسمی توضیح داد:‌ یارانه‌ای که به داروهای بیماران خاص تخصیص می‌یابد، سرجمع آن در نظر گرفته می‌شود و ما برحسب میزان نیاز به دارو درباره تخصیص یارانه تصمیم‌گیری می‌کنیم.


حاشیه امن دارویی برای بیماران

وی افزود:‌ بایستی ذخایر دارویی مناسب داشته باشیم و بیمار را در حاشیه امن قرار دهیم. اینکه بر فرض به علت محدود بودن یارانه، دارو را تامین نکنیم تصور درستی نیست.


سقف یارانه‌ای وزارت بهداشت محدود کننده است

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه البته سقف یارانه‌ای وزارت بهداشت محدود کننده است، گفت: این طبیعی است. دولت بودجه را به مجلس پیشنهاد می‌کند و مجلس هم آن را مصوب می‌کند. سرجمع این بودجه عدد ثابتی است و تخصیص بودجه به وزارت بهداشت هم یک مقدار ثابت است. اما با این وجود برای تخصیص یارانه به دارو اولویت بندی می‌کنیم.

عبده زاده اضافه کرد:‌ چندی پیش مشکلاتی در خصوص تامین یارانه داشتیم اما توانسته‌ایم با همکاری سازمان‌های بیمه‌گر آنها را حل کنیم.


نقل از :ایسنا

کد: 2400 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ آذر بازدید: 2051 ساعت: 11:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
5 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
6 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
7 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
9 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
10 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
11 هشدار سازمان غذا و دارو در مورد ساخت بدون مجوز یک نوع آنتی بیوتیک تزریقی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ایمپلنت بهترین روش درمان برای دندان‌های از دست رفته رئیس نخستین کنگره بین المللی ICOI در منطقه خاورمیا...

  سه خطای رایج در وعده‌ غذایی صبحانه صبحانه یکی از وعده‌های مهم غذایی و در عین حال یکی ...

  استفاده از ظروف مسی مس بدن را تامین نمی‌کند کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟
غذاهای کنسروی تا چند روز قابل مصرفند؟ غذاهای کنسروی که خیلی از جوانان علاقه زیادی به آن دارند، می تواند مضر باشد. با باز کردن در قوطی، محتویات آن در معرض آلودگی های بیرون قرار می گیرد.
سر و دست شکستن برای لاغری مرحله‌ای که در اثر آن انرژی ذخیره‌ای در بدن انسان که معمولاً به شکل بافت چربی است بسیار زیاد می‌شود را چاقی می‌گویند. کم‌تحرکی سالانه جان دو میلیون فرد چاق را در جهان می‌گیرد این در حالی است که، پژوهش‌ها نشان می‌دهد 58 درصد مردم جهان از کم‌تحرکی رنج می‌برند که این امر، عامل مشترک نخست در بیماری‌های دوران معاصر به شمار می‌رود.
تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ پایگاه خبری لقمه: حکایت تولید و صادرات پسته مصداق ضرب‌المثل معروف شده که «درونش خودمان را کشته، بیرونش مردم را»؛ قیمت این محصول برای مردم کشورمان آنقدر زیاد است که خیلی‌ها امکان خریدش را ندارند اما تولیدکنندگان آن در عین حال از قیمت پایین آن به نسبت هزینه‌ها می‌نالند و خواهان حمایت دولت هستند.